Yeni Sunucu İzlenimler

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Attaluss
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos
Lonca: Ghosts Of Anatolia

Yeni Sunucu İzlenimler

Mesaj gönderen Attaluss »

Merhabalar,

Öncelikle hatalardan arınmış yeni bir sunucu sunarak bize nostaljiyi yaşattığınız için yönetim ekibine vermiş oldukları bu doğru karardan ötürü teşekkür ederim. Ben ve loncam, özlemini çektiğimiz ve yerini asla başka bir oyunla dolduramadığımız bu oyunda, günlük hayatımızdan vakit ayırarak büyük bir mutlulukla yeni bir başlangıç yapmak için Karaköy sunucusunda yerimizi aldık.

İtiraf etmeliyim ki bu kadar aktif oyuncunun bu sunucuya başlayacağını, haritalara sığmayan bir kalabalık olacağını tahmin etmemiştim bu anlamda bu kadar çevrimiçi oyuncuyu bir arada görmek beni mutlu etti.

Bu kalabalığın da tabii ki bazı sorunları beraberinde getirdiği ve sizlerin de bu sorunları birer birer çözmeye çalıştığınızı görüyor ve hissediyoruz. 2006 senesinden beri oyuncusu olduğum bu oyunun, yeni sunucuyla beraber herkesin oyun zevkini arttıracağına inandığım bazı naçizane tavsiyelerim var şimdiden sürçü lisan edersem affola.

1-Grup bölgelerinin oda sınırlarının yükseltilmesi.
Sizlerin de şahit olduğu gibi sığınaklar, migrat ve çemberlitaş grup bölgelerinin önünde özellikle akşam saatleri ve hafta sonları tabiri caiz ise izdiham yaşanıyor. Grup bölgeleri çok güzel bir deneyim fakat 5te işten gelip 7 de çevrimiçi olup 7 den 12 ye kadar bir grup bölgesinin başında bekleyip bir de üstüne giremeyip oyundan çıktığım günler oldu. Eminim ki benim gibi bir çok oyuncu vardır bu tavsiyemle beraber bu sorunun büyük oranda çözüleceğini düşünüyorum.

2-Grup bölgeleri hariç oyundaki tüm patron yaratıkların güçlerinin arttırılması buna istinaden de yeniden doğuş süresinin önemli ölçüde azaltılması.
1000 den fazla aktif oyuncunun Karaköy haritasında olduğunu düşünün. Ortada kesilecek bir tane fanatik bile kalmayacağı bu senaryoda yeniden doğuş süresi 45 dk olan bir patron yaratığı kesmek için en iyi ihtimal günlerce hatta aylarca beklemek gerekecek. Bu sadece bir örnek endişem diğer tüm patron yaratıklarla ilgili. Bu konu ile ilgili naçizane tavsiyem budur.

3-Tüm 1. seviye 2. seviye ve 3. seviye narinlikteki madenler, oyunda bulunan tüm iksir tipleri (kudret ve can iksirlerinin yanı sıra zırh-direnç-hasar gibi iksirler), kadim hidra pençesi, meran alaşımı, dev ana parfümü vb. gibi patron yaratıklardan düşen materyaller gibi eşyalar Topkapı Sarayı Lonca Merkezi’nde bir tüccarda akçe karşılığı satılması.
Benim nazarımda belki de en önemli madde budur. Bu oyuna benim gibi 2006’da 14 yaşında başlayan nesil bugün evli barklı çoluklu çocuklu bir şekilde sırf nostaljiyi hissetmek için bu oyuna günde 1 saatini bile zar zor ayırabilen bir kitle. Eminim ki böyle bir uygulama benim gibi bu durumda olan insanları fazlasıyla sevindirecek ve oyuna olan şevkini kaybetmemesini sağlayacaktır. Ayrıca bu durum karaborsa gerçek para ile materyal, maden ve eşya alım satımına da çözüm niteliğinde bir uygulama olacaktır. En azından oyuncular akçe karşılığı alışverişlerini yapabilir ve dolandırılma, hata yapma riski en aza indirilmiş olur.

4-Sunucu/Kanal sistemi.
Oyundaki yoğunluğu azaltmak amacıyla bir sunucuda en az 4 farklı kanal olması oyundaki trafiği olumlu yönde etkileyecek ayrıca grup bölgelerine giremedikleri için, maden çekemedikleri için, kilit görevlerde öldürmek zorunda olduğu patron yaratıkları 1 saniye bile ayakta göremediği bu sebepten görev yapamadığı için oyunda sıkışıp kalan bir sonraki aşamaya geçemeyen ve bu sebeplerden ötürü yavaş yavaş oyunu tekrar bırakma eşiğine gelen oyuncuların oyun zevkini arttıracaktır.

Benim tecrübelerim, yaşadığım bazı sorunlar ve etrafta gördüğüm bazı şikayetler bu şekilde. Bunlara yönelik naçizane çözüm önerilerim de yukarıdaki gibidir. Yanlış anlaşılmasın tabii ki bu sorunların hepsinin farkındasınızdır ve çözüm için canla başla çalışıyosunuzdur fakat genel bir etkileşim olması amacıyla böyle bir konu açtım. Yukarıdaki önerilerimin teknik açıdan mümkün olanı vardır mümkün olmayanı vardır, saçma olanı vardır mantıklı olanı vardır bilmiyorum fakat benim kişisel düşüncelerim bu yönde.

Herkese iyi forumlar dilerim.
Saygılarımla,
Attaluss
Ghosts Of Anatolia Lonca Başkanı
Resim
Gediz Bey ve Perihan Hanım anısına..
Kullanıcı avatarı
istanbulunsesi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Re: Yeni Sunucu İzlenimler

Mesaj gönderen istanbulunsesi »

1.maddeye ek olarak gblerin bug'a düşme olayının çözülmesi.

2.madde perfect

3.madde ise mmropg'ye ters. Teklif bile edilmemesi gerekir 'bence'

4.madde sunucu verimliliği açısından hayat kurtaracak bir öneri ama yapılabileceği kaanatinde değilim.

Saygılar

“Genel Etkileşim” sayfasına dön