İş çıkmaza giriyor.. çözüm üretmeliyiz

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Gerilim
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk

İş çıkmaza giriyor.. çözüm üretmeliyiz

Mesaj gönderen Gerilim »

Daha önce defalarca dile getirilen, yöneticilerin de birçok kez açıklama yaptığı seviye sınırlaması getirilmesinin mümkün olmaması üzerine bir düşünelim.

İlk çemberlitaşa girilmiş ve Gbm-x kesilmiş. Ekibe hayırlı olsun öncelikle. Grupta 54 seviyeyi yarılamış adam var ve en fazla 5 sefer daha gbm-x veya stuart yapabilecek. Bu 5 seferde çok şanslı olduğunu varsayarsak 1-2 tane sağlam item alacak ve 55 seviye olacak. Aldığı itemler bilge kağan fevziden bile az hasar katkısı verecek.
Bu durumda iş çıkmaza giriyor. Şuan çok rahat bir şekilde holde ırk, lodos delileri vs. kesip para,tılsım kasabiliyorum ancak KASMIYORUM. Çünkü kestiğim her yaratık aldığım her exp beni hasarımın hiç olacağı 55'e yaklaştıracak.
Seviye sınırlaması yapabilmek kolay olsaydı sn. yöneticilerimiz bekletmeden yapardı hepimiz biliyoruz. Amacım bazı oyuncular gibi zorluk çıkarmak,hayaller kurup şunlar bunlar getirilsin, yeni şeyler gelsin vb. değil. Oyunu oynamamızı engelleyen durumu çözebilmek.

'Sınırlama mümkün degil' olayını ikv oyuncularının fikirleri ile çözebilir miyiz? Yoksa elimiz kolumuz bağlı yaratık kesmeden sadece junon ve çt girerek kaçınılmaz sonu mu bekleyelim.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum. İKV ömrünü uzatmak adına.
Kullanıcı avatarı
akif99
İskele Babası
İskele Babası

Re: İş çıkmaza giriyor.. çözüm üretmeliyiz

Mesaj gönderen akif99 »

Sınırlama olmadan zor gibi, ya durmadan çar kasılacak ya da sınırlama getirelecek. Metin2'deki gibi exp almayı engelleyen bir item getirelebilir ne bileyim loncaya exp bağışlanabilir şu an ki yönetim ekibi böyle bir şeyi yapabilir mi bilmiyorum ama öbür türlü dediğin çıkmaz uzun sürecek gibi
Kullanıcı avatarı
istanbulunsesi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen istanbulunsesi »

İş, karaköy giriş görevinin değiştirilmesine doğru gidicek. Şuanki durumda başka çözüm yolu ve alternatif yok.

Nasıl ki oyun işlenmiş gümüşte tıkandıysa Gaffar'da da tıkanacak (seviye farkından hasar düşüklüğü etkisinden dolayı) (hemen birileri gelip eskiden tılsım item yokken kesiyorduk demesin. Bizde biliyoruz ama şuan durum farklı. O zamanki hasarlarınız bile olmayacak. )

O yüzden Karaköy'e giriş görevi değiştirilip millet karaköy e hücum edecek ve oradaki reçeteler itemler ile güçlenmeye çalışacak.

Bu da şu demek olacak; oyun direk karaköy'e yığılmış olacak. Bu da geri kalan bölgelerin çok kısa bir sürede çöp olmasına neden olacak.
BuLveYOKET
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Lodos
Lonca: Sonuna Kadar

Mesaj gönderen BuLveYOKET »

Normal sunucuya geçin sorun çözülüyor hemen :D
Sonuna Kadar - Beyazköşk
#DELERİM
#SAPLARIM
Kullanıcı avatarı
GoDIsNoWHeRe
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen GoDIsNoWHeRe »

istanbulunsesi yazdı: 30 Tem 2024 10:26 İş, karaköy giriş görevinin değiştirilmesine doğru gidicek. Şuanki durumda başka çözüm yolu ve alternatif yok.

Nasıl ki oyun işlenmiş gümüşte tıkandıysa Gaffar'da da tıkanacak (seviye farkından hasar düşüklüğü etkisinden dolayı) (hemen birileri gelip eskiden tılsım item yokken kesiyorduk demesin. Bizde biliyoruz ama şuan durum farklı. O zamanki hasarlarınız bile olmayacak. )

O yüzden Karaköy'e giriş görevi değiştirilip millet karaköy e hücum edecek ve oradaki reçeteler itemler ile güçlenmeye çalışacak.

Bu da şu demek olacak; oyun direk karaköy'e yığılmış olacak. Bu da geri kalan bölgelerin çok kısa bir sürede çöp olmasına neden olacak.
Karaköy recete üretimlerinde siginak, migrat ve cemberlitastan düsen hidrojen, niobyum, hydrargyrum, ates boyasi vs. vs. ne olacak ? tabi ki de insanlar siginak migrat cemberliye geri dönecek. aksine buralar cok degerli olacak. insanlarda milyonlarca maden yok bu sunucuda O:-)
Kullanıcı avatarı
steppenwolf
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen steppenwolf »

Sırf bu Çemberlitaş muhabbeti için çok fazla ses çıkmıyor herkes hızlı hızlı kasılma derdinde ancak yakında sesler daha çok çıkmaya başlayacak.Orti’nin sunucu bazlı ve oyun içi oyuna müdahale etme durumu herkesin takdirinde çok güzel işler yaptı, yapmaya da devam edecek büyük ihtimalle.

Ancak oyun motoruna doğrudan müdahale için hem görev sistemine hem oyun içerisinde Patron yaratıkların hasarı anlamında nasıl bir çözüm olacak bunu kestirmek çok zor.

En iyisi karakterleri yavaş yavaş kasarak en azından süreç devam ederken olaylardan en az mağdur durumda ayrılmak, oyundan da max alınabilecek keyfi çıkarmak.

Kullanıcı avatarı
istanbulunsesi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen istanbulunsesi »

Elbette dediğiniz gibi. Benim demek istediğim uzun soluklu olmayacağı. Yoksa aynı mantık iflis, devana, phil ve karakürk için de geçerli 🙃
ismailaslan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Elbet Bir Gün
Discord: aquLiar

Mesaj gönderen ismailaslan »

Peki 55 seviyede değil de 57 seviyede azalması durumu sizce nasıl olur ?
Resim
Gerilim
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Gerilim »

Fikirlerimizi sunmaya devam edelim arkadaşlar.

Oyuncular olarak kenan,junon ve çemberlitaş görevleri aşamasına geldiğimizde kestiğimiz yaratıklar;
büyük hol akrep ve örümcekleri, ırklar, klan delileri
Sığınaklar,migrat ve çemberlitaş tüm yaratıkları . Farkındaysanız tüm bu bahsettiklerim 49 seviyeler.

Çözüm olarak oyundaki tüm 49 seviye yaratıkların verdiği exp puanı '1' olarak değiştirilecek.

Karaköy eklentisi geldiğinde holdeki yaratıkların verdiği tecrübe puanları nasıl değiştirildiyse aynı şekilde bir uygulama yapılmalı..
Kullanıcı avatarı
pankuscagiz
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ölümden Sonra
Discord: mitwelt

Mesaj gönderen pankuscagiz »

Yapılacak bir etkinlikle eminönüne Gaffar spawn edilebilir bu sayede herkes kesmiş olur daha önce Hidra vb. bossların da spawn edilebildiğini görmüştük, ben bu sorunu çok düşünmüyorum sebebiyse yönetimin bu konu hakkında fikirlerinin olması.

Yani var olduğunu temenni etmekten başka bir çarem yok :') Migrat, Sığınak ya da Çemberlitaş itemleri ilgimi çekmiyor nedeniyse çok kısa sürede hiç olacaklar. Ben bazı eşyaların dükkanda satılacağı düşüncesindeyim, Fevzi asa 250 akçe gibisinden. Dükkan derken yine Rüstem gibi npc'lere eklenebilir.

Ya da bu zorlu yolu birkaç arkadaşımız tamamlayacak ve snowball/kartopu etkisi ile diğer oyuncular da yararlanacak, imece usulü yardımlaşacağız ki burada da çokça mağdur olan oyuncu olacaktır. İnisiyatif üzerinden oyun gidişatı planlanamaz diye düşünüyorum. Çemberlitaş odaklı çokça lonca ve oyuncu var, bence onların bi tamamlamasını bekleyecek yönetim.

Casual günlük oyuncu için aşırı zorlayıcı unsurlar bunlar. Bakalım neler göreceğiz :D hevesle bekliyoruz.
Sadece
Kutay

Ahi Evran'a selamlar

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin Norm Düzenlemesi Şimdi Değilse Ne Zaman?

“Genel Etkileşim” sayfasına dön