Selamlar. Bu sabah İKV sitesine ve alt alan adlarına bağlantıda yaşadığım sorun hakkında siz değerli forum sakinlerinden yardım alma ümidiyle karşınızdayım. Sorunun kısa özeti istanbuloyun.com ve alt alan adlarına bağlanamıyorum. Dilerseniz sizlere yerel ağımda kullandığım sistemi ve denediğim çözüm yollarını sonrasında denemelerin başarılı olup olmadığından bahsedeyim. Bu yazıda "alt alan adı" şeklinde birden fazla kere hitapta bulunacağım. Alt alan adından kastım forum ve oyun sunucularıdır. Aşağıdaki bilgiler ışığında önerebileceğiniz çözümleri beklemedeyim.
Yerel ağ yapısı: Yerel ağımda 24/7 çalışan ve ağ bağlantılarımı denetleyen bir sistem kurdum. Bunu Pi-Hole ve Cloudflare DNS ile destekledim. Kısaca bu kurulum sayesinde basit bir güvenlik duvarı oluşturup aynı zamanda kımıl zararlılarını engellemeyi hedefliyordum ki başardım.
Denediğim çözüm yöntemleri:
- Birden fazla tarayıcı ile bilgisayarda istanbuloyun.com'a bağlantı denendi ancak bağlantı problemi devam ediyor.
- Tarayıcı verileri temizlendi ancak bağlantı problemi devam ediyor.
- Yerel ağ kurulumu bypass edildi ve direkt internete erişime açıldı ancak bağlantı problemi devam ediyor.
- Sorunun bilgisayarda olabileceğini düşündüğümden telefonda yerel ağa bağlıyken giriş test edildi ancak bağlantı problemi devam ediyor.
- Bilgisayarın yerel ağ bağdaştırıcısını yeniden başlatıp tekrar test yaptım ancak bağlantı problemi devam ediyor.
- Sorunun yerel ağ kaynaklı olabileceğini düşündüğümden telefondaki testi mobil veri ile tekrarladım ve istanbuloyun.com'a ve alt alan adlarına erişebildim.
İKV WEB SİTESİNE BAĞLANMA SORUNU
- deveng
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Karaköy Loncası
Re: İKV WEB SİTESİNE BAĞLANMA SORUNU
Merhaba,
Pi-Hole Konfigürasyonunu Kontrol Edin:
Umarım bu bilgiler sorununuzu çözmede yardımcı olur.
İyi forumlar!
Pi-Hole Konfigürasyonunu Kontrol Edin:
- Pi-Hole arayüzüne giriş yaparak Query Log veya Blocked Domains kısımlarında istanbuloyun.com ve alt alan adlarının engellenip engellenmediğini kontrol edin.
- Eğer engellenmişse, bu alan adlarını beyaz listeye (whitelist) ekleyin.
- Cloudflare DNS kullanıyorsunuz. Modem/router arayüzünden DNS ayarlarının doğru yapılandırıldığını doğrulayın. Tercihen 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 DNS adreslerini kullanabilirsiniz.
- Alternatif olarak Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) ile test yapabilirsiniz.
- Pi-Hole arayüzünden Pi-Hole’u geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar istanbuloyun.com ve alt alan adlarına bağlanmayı deneyin.
- Eğer erişim sağlanabiliyorsa, Pi-Hole konfigürasyonunda bir sorun olduğu kesinleşir.
- Yerel ağınızdaki cihazların hosts dosyasını kontrol edin. Windows’ta bu dosya Windows\System32\drivers\etc\hosts, macOS ve Linux’ta ise /etc/hosts yolundadır.
- Bu dosyada istanbuloyun.com ve alt alan adlarının yanlış bir şekilde yönlendirilmediğinden emin olun.
- Bilgisayarınızın DNS önbelleğini temizleyin. Windows için:
Kod: Tümünü seç
ipconfig /flushdns
- macOS için:
sudo killall -HUP mDNSResponder
Umarım bu bilgiler sorununuzu çözmede yardımcı olur.
İyi forumlar!
- afaik61
- İskele Babası
- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ghosts of Anatolia
- Discord: Axcos
Re: İKV WEB SİTESİNE BAĞLANMA SORUNU
Cevabınız için teşekkür ederim sayın moderatörüm. Bu hata ile gün içerisinde karşılaştım ve tüm günümü bu hata için ayırdım. İlk mesajımda verdiğim test yöntemlerine ek olarak aşağıdaki adımları denedim:
- Tüm yerel ağ donanım kurulumu sıfırdan yapıldı.
- Pi-Hole ve Cloudflare kurulumu sıfırdan yapıldı.
- Yerel sunucu önbelleği temizlendi.
- DNS ayarları hem yerel ağ donanımında hem de ağ içerisindeki aygıtlarda kontrol edildi ve sıfırdan yenilendi.
- ISP ile iletişime gidilip alternatif çözüm yolu denendi.
Tüm bu denemeler ışığında herhangi bir sonuca ulaşamadım. Elimde tek atımlık kurşunum kaldığının farkındaydım ve ilkel düşünerek modemi kapatıp açmaya karar verdim. Çok ilginç ancak sonunda istediğim sonuca ulaşabildim. Artık web sayfası ve alt alan adlarına rahatça erişim sağlayabiliyorum. Sorunun hangi sebepten kaynaklandığını henüz bulmuş değilim. Bundan dolayı rehber niteliğinde bir dökümantasyon hazırlayamadım. Okuyan ve cevap arayan herkese teşekkür ederim.deveng yazdı: ↑10 Tem 2024 00:01 ...
Yerel DNS Cache’ini Temizleyin:...
- Bilgisayarınızın DNS önbelleğini temizleyin. Windows için:
ipconfig /flushdns
Herkese iyi forumlar