( Bir Öneri ) Kullanıcı Güvenlik Paketi.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
aqrepuur
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: MoonWalker

( Bir Öneri ) Kullanıcı Güvenlik Paketi.

Mesaj gönderen aqrepuur »

Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi Gerek Güvendiiğiniz İnsanlar Tafanından Gerekse ikv videosu zırvalıklarıyla da olsa kandıırlıp emek harcadığınız oyundaki karakterlerimiz calınmakdadır.tabi ki karakteri caldırmamak kişinin elinde.kullanıcı adı ve şifeni bilmeden Kimse hesabını calamaz. yada bilgisayarına torjen yüklenmediği sürece.Bi çok arkadaşımız bu konuda bilincli olsa daha bazı arkadaşlarımız bu konuda pek bilincli olmadığı acık olarak görülmektedir.
Benim Bu car calınmasının önüne gecmek için düşündüğüm bir çözüm var.sobee kullanıcısı olan arkadaşlar bilirler sobee den şifremi unutumu tıklayıp gerekli yerleri doldurdukdan sonra şifreniz cep telefonunuza gönderiliyor.bundan önemlisi asıl dikkatimi ceken şifrenizi değişmek istediğinizde gerekli yerleri doldurdukdan sonra cep telefonunuza bir kod göndreliyor ve o kodu sayfaya girmeniz gerekiyor aksi takdirde şifrenizi değişdiremiyorsunuz.işde fikirin doğuş noktasıda burası..
Aynı uygulama oyuna girişde de yapılsa sizce daha güvenli olmaz mı ? oyuna girerken gerekli yerleri dolduruyorsunuz tamma diyorsunuz ardından cep telefonunuza gelen kodu tekrar oyun penceresine yazıp oyuna başlıyorsunuz.şifreniz ve kullanıcı adınız bilinse bile cep telefonuna gelecek onay kodunu girmeden oyunun acılmamamsı sizcede cok güvenli bir olay değil mi ?bence şuu anki durumdan kat kat daha güvenli bir durum olur.
Bazı Arkadaşlara zahmetli gelebilir ama Bi çok arkadaşımızın bu uygulamadan memnun kalacağını düşünüyorum.hem zahmetli görenler için hemde bu hizmeti verecek olan oyun yapımcılarınada bir önerim var.

Ücret ödemeden hizmet alınmaz Önerdiğim bu güvenlik paketi masrafına göre ücretlendirilip Sobee güvenlik paketi olarak oyunucularımıza pazarlansa Hem bu güvenlik paketini zahmetli gören arkadaşlar uğraşmak zorunda kalmazlar hemde oyun yapımcıları oyundan extra bir gelir elde etmiş olurlar ve profosyonelce yapdıkları oyunda oyuncuları yani müşterilileri memnun etmiş olurlar ki buda gelirlerini arttırır .geliri söylememdeki sepeb şu Ücret ödemessen Hizmet alamazzsın plus gibi.

Güvenlik paketinin ücretlendirilmesi hakkında da bişeyler düşündüm ve şu şekilde olabilir bence

1) Sobee güvenelik Hizmetli plus paketi.

bu paketi alan arkadaşlar bahsettiğim güvenlik paketini plus paketlerini alırken tek bir işlemle alabilir.ücreti tabiki normal plus paketinden fazla olcakdır ama güvenlik paketinden de yararlanılmış olacak.hemde plus paketlerini alırken güvenlik paketinide aynı anda alıp güzel oyunumuuzn keyifini gönül rahatlığıyla cıkarabilceklerdir

2) sobee Güvenlik hizmeti paketi.

Buda Bahsettiğim paketin Tek olarak pazarlanma bicimidir.plus paketin haricinde pazarlanarak bahsettiğim güvenlik unsurlarını bu şekilde alınabilir.

Bence en makulü normal plus paketin yanına birde Sobee Güvenlik Hizmetli Plus paketinin eklenmesidir.böylelikle plus paket alırken güvenlik paketide alınmış olur ve ayrı ayrı urğraşmak zorunda kalmazzsınız.paketten yararlanmak istemeyen arkadaşlarda normal plus alır ve sorun olmaz.

Emeklerimizin calınmaması için bu şekilde bişey düşünüp sizlerinde Fikirlerinizi almak istedim eğer ilgilenirseniz bu fikri yönetime sunmayı düşünüyorum Herkese İyi oyunlar
AkrepUGUR Turanxakrepuğur
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Re: ( Bir Öneri ) Kullanıcı Güvenlik Paketi.

Mesaj gönderen Gargoyle35 »

Entresan ve bir o kadar da güzel bir fikir.Desteğe göndermeliyiz.Ama kp organizatörleri en başta itiraz edicek çünkü gir çık olayı işlerine gelmicek.Ayrıca bu kadar sık düşülen bir oyunda böyle bir şey çok zor olabilir.Zaten kimsenin ilgilenin cevap verceğini sanmıyorum ama gayet güzel bir fikir eğer düşme olayı az olsaydı.
Resim
Kullanıcı avatarı
aqrepuur
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Gargoyle35 yazdı:Entresan ve bir o kadar da güzel bir fikir.Desteğe göndermeliyiz.Ama kp organizatörleri en başta itiraz edicek çünkü gir çık olayı işlerine gelmicek.Ayrıca bu kadar sık düşülen bir oyunda böyle bir şey çok zor olabilir.Zaten kimsenin ilgilenin cevap verceğini sanmıyorum ama gayet güzel bir fikir eğer düşme olayı az olsaydı.

Bunun Diğer bir Çöüzümüde Şu Olabilir Kodu Günde Sadece 1 Kere Alınıp Oyuna Giriş yapıldıp düşüldüğünde Diğer Girişlerde Aynı kodu 1 gün İçinde Kullanılabilir olmasıdır Böylece Sürekli Kod İle uğraşılmaz Günde Bir kere alacan ve girişlerde Zaten Almış olduğun kodu 15 saniyede giricen.kod alma girme olayıda böyleliklede çöüzlümüş olur kanımca
Kullanıcı avatarı
aqrepuur
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

sanırım iyi bir fikir değilmiş detsek pek yok :)
Kullanıcı avatarı
XTIMURX
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen XTIMURX »

aqrepuur yazdı: Bunun Diğer bir Çöüzümüde Şu Olabilir Kodu Günde Sadece 1 Kere Alınıp Oyuna Giriş yapıldıp düşüldüğünde Diğer Girişlerde Aynı kodu 1 gün İçinde Kullanılabilir olmasıdır Böylece Sürekli Kod İle uğraşılmaz Günde Bir kere alacan ve girişlerde Zaten Almış olduğun kodu 15 saniyede giricen.kod alma girme olayıda böyleliklede çöüzlümüş olur kanımca
Bu daha güzel oldu :)
Güzel öneri. Desteğe kesin göndermelisin. Buradan destek alsan da almasan da :)
Haziran 2007'den Beri...Hoşçakal Kuklacı

XXTİMURXX--XTİMURX-- Arzkesen--Firar
Arasdagli
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen Arasdagli »

ben daha önce böyle bir konu açmıştım ve maalesef kilitlendi. ve hala böyle bir uygulamanın olmasından yanayım.

viewtopic.php?f=46&t=4830
Biz ki Ustasıyız Vatan Sevmenin

Kurdun maskeye ihtiyacı yoktur

ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
XTIMURX
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen XTIMURX »

Arasdagli yazdı:ben daha önce böyle bir konu açmıştım ve maalesef kilitlendi. ve hala böyle bir uygulamanın olmasından yanayım.

viewtopic.php?f=46&t=4830
zembekoğlu yazdı:Kullanıcının her girişinde SMS yollanması ya da tek kullanımlık İ-ANAHTAR uygulaması BDDK (Bankacılık denetleme kurulu) tarafından 2010 yılı ocak ayı başında zorunlu kılınmıştır. Öyle sanıyorum ki sizde internet bankacılığı kullanıyorsunuz :) BDDK zorunlu kılana kadar hiçbir bankada bu zorunlu değildi çünkü bu sistem maliyetli bir sistem.

Kullanıcının her girişinde SMS yollanması ücretsiz bir olay değildir. Kurum GSM operatörlerinden SMS paketi alırlar ve bu hizmeti verirler. Bankalar bu hizmet karşılığında ücretsiz olduğunu söyleselerde SMS hizmetinin aslında bir şekilde cebimizden çıktığını unutmamak lazım.

Ben önerinizi şöyle değiştirmek istiyorum. Mesela kullanıcı ayarlar bölümünde SMS ayarları olsa ve isteyen her seferinde SMS istediğini söylese ve bunu sözleşme ile onaylasa ve de bu hizmet ücretli olsa o zaman dedğiniz gibi herkesin hesabı güven içerisinde olur. Ya da tanımadıkları insanlara şifre vermeseler bunlara hiç gerek kalmaz.

Öneri için teşekkürler.
Haziran 2007'den Beri...Hoşçakal Kuklacı

XXTİMURXX--XTİMURX-- Arzkesen--Firar
Kullanıcı avatarı
aqrepuur
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

görüş bildirecek olan var mı
Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

Şimdi bana kalırsa bu öneri şu açıdan kötü. Ben şu anda iki adet hattımla iki adet sobee hesabına sahibim. Ancak avea'm kaybolalı birkaç ay oluyor ve üşengeçliğimden dolayı yedek sim kart çıkartma yoluna henüz başvuramadım :) Diyelimki ben telefonumu arkadaşıma ödünç verdim. yada şarjı bitti şarj aletimi bulamadım. Yada o an telefonum başka bir yerde ve ben ona ulaşamıyorum :) O zaman ne yapıcam . Ben güvenli olsun diye ücret vererek buna abone oldum diyelim yukarıda dediğim durum gerçekleşince ne olur :) herkesi isyana teşvik eder bence :) Teşekkürler yinede fikrine saygı duyuyorum.
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön