Merhabalar sayın ve sevgili oyuncular.
Öncelikle yönetimsel ve yazılımsal bir sorun olabileceğini düşündüğüm bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak etmekteyim. Eminönü sunucusundan farkı bir sunucuya karakterimi transfer etsem ve içerisindeki yüklü miktarda bono ile bir alışveriş yapsam sonrasında tekrar eminönü sunucuma dönsem, sistem bu alışveriş yapılan legal bonoları kopya olarak işaretleyip alışveriş yaptığım kişiyi banlar mı? Bu konu hususunda arafta kaldım. Siz değerli oyuncuların ve değerli yöneticilerimizin bu konu hakkındaki yorumunu merakla takipteyim.
İyi forumlar...
Karakter transferinde bonoların alışverişi
- Equalero
- Labirent Rehberi

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1
Re: Karakter transferinde bonoların alışverişi
100 t para aktar silinebilir ama 100 tane 3 kademe aktar hic bisey olmaz tercih senin kimsede bahsettigin sekilde ban yemez . Legal maden bonoyu tespit eden bir sistemde yok zaten %90 hersey kopya nasil tespit edecekler ? ee nerden geldi bunlar kralice kesen mi var veya hakir herkesde ipek çip dolu ?
Ornek olarak ben 1000 tane ipek kopyaladim sunucu da herkesle alisveris yaptim herkese sattim diyelim herkes ban mi yicek yani ?
Boyle bir mantik yok ancak tespit ederlerse bir ihtimal beni banlarlar yani kaynak hedefi veya baska hesaplara aktardigimi tespit ederlerse onlara ceza verirler ...
Ornek olarak ben 1000 tane ipek kopyaladim sunucu da herkesle alisveris yaptim herkese sattim diyelim herkes ban mi yicek yani ?
Boyle bir mantik yok ancak tespit ederlerse bir ihtimal beni banlarlar yani kaynak hedefi veya baska hesaplara aktardigimi tespit ederlerse onlara ceza verirler ...
Champion Class
KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
- afaik61
- İskele Babası

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ghosts of Anatolia
- Discord: Axcos
Ben de bu mantıkta düşünüyordum ta ki yakın bi arkadaşım başka sunucuya item satıp bono ile geri döndüğünde yediği banı görene kadar. Bono aldığı arkadaş banlı değil, ancak arkadaş legal iş yaptığı halde banlanmış, üstelik kendi gözlerimle şahit oldum bu duruma. Bildiğiniz üzere bonolar sistem tarafından kopyalanıp kopyalanmadığı kontol ediliyor diye sorma gereksinimi hissettim. Bunun neticesi nedir? Ne ben ne de bu duruma şahit olan insanlar açıklayabiliyor.Equalero yazdı: ↑18 Eyl 2020 15:05 100 t para aktar silinebilir ama 100 tane 3 kademe aktar hic bisey olmaz tercih senin kimsede bahsettigin sekilde ban yemez . Legal maden bonoyu tespit eden bir sistemde yok zaten %90 hersey kopya nasil tespit edecekler ? ee nerden geldi bunlar kralice kesen mi var veya hakir herkesde ipek çip dolu ?
Örnek veriyorum; kopya yapmıştır da kopyadan ban yemiştir falan diyemiyoruz çünkü ortada böyle bir durum yok.
Bono taşımak sakıncalı olduğundan ben bulunduğum sunucudaki bonolarla materyal alıp üretim yapıyorum, fazlasıyla da hol madeni alıp tılsım üretiyorum. Bono taşımaktan hoşlanmıyorum sırf ban konusundan dolayı
-
YigidoSivasli
- FareAdam Düşmanı

Sunucu aktarimda alış verişinde senin malzemenin kopya olmamasına emin isen bir sorun olmaz.
Ama ben bir tır kömür sattım farkına varmadan sahte para aldım. Fark edilmesi zor.
Bu parayı sonuç olarak ticaretimde aldım. Velakin yeni malzeme alacağım ve piyasadan odun kömür çuval ile kiramida ödedim ama kapıya polis dayandı. Dolandırıcılıktan suç duyurusu açılmış.
Sence ceza alır mıyım bir süre ?

Ama ben bir tır kömür sattım farkına varmadan sahte para aldım. Fark edilmesi zor.
Bu parayı sonuç olarak ticaretimde aldım. Velakin yeni malzeme alacağım ve piyasadan odun kömür çuval ile kiramida ödedim ama kapıya polis dayandı. Dolandırıcılıktan suç duyurusu açılmış.
Sunucu aktarımında bonolar gidebilir.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
- afaik61
- İskele Babası

Vallaha anayasal olarak haklısın suç ama sonuçta bu bir oyun. Ban sebebinde "Oyun açığını fayda yönünde kullanma" diye ban atılıp, örnek veriyorum ticaretten gelen bonoları sanki "ben" kopyalamışım gibi akseden bir sistem de saçma geldi. İtirazda bulunduk hadi hayırlısı.YigidoSivasli yazdı: ↑18 Eyl 2020 15:40 Sunucu aktarimda alış verişinde senin malzemenin kopya olmamasına emin isen bir sorun olmaz.
![]()
-
YigidoSivasli
- FareAdam Düşmanı

İtirazda bulundu isen geçmiş olsun . Amcaoğlunun bir hesabı 999 gün ceza aldı. O da bilmediği kopya malzemeyi aldığı için. Üzerinde sanki made in turkey made in china yaziyorda anlaşılacakafaik61 yazdı: ↑18 Eyl 2020 16:10Vallaha anayasal olarak haklısın suç ama sonuçta bu bir oyun. Ban sebebinde "Oyun açığını fayda yönünde kullanma" diye ban atılıp, örnek veriyorum ticaretten gelen bonoları sanki "ben" kopyalamışım gibi akseden bir sistem de saçma geldi. İtirazda bulunduk hadi hayırlısı.YigidoSivasli yazdı: ↑18 Eyl 2020 15:40 Sunucu aktarimda alış verişinde senin malzemenin kopya olmamasına emin isen bir sorun olmaz.
![]()
![]()
Açıkçası itirazina " envarterinizde kayıt dışı bulunan malzemelerren dolayı " ceza aldığı cevabı gelmesi umarım senin içinde aynısı olmaz.
- afaik61
- İskele Babası

Teknik olarak en basit hali ile kopya eşyanın takibini yapan sistem her materyale bi kimlik kodu vererek onları etiketler. Eğer aynı kimlik koduna sahip iki ürün varsa bu kopya olduğuna işarettir. Yanlış düşünmüyorsam bu sistem üzerinden bir devşirme yaparak bono kontrolü yapıyorlar. Dolayısıyla şunu da diyebiliriz, ürünlere kimlik kartı vermek mümkünse bunların hangi kullanıcılara girdi-çıktı işlemi yaptığını da LOGlamak mümkündür. Buna istinaden başvurduk inceleme için ama son yol kaldı beklemek.YigidoSivasli yazdı: ↑18 Eyl 2020 16:17İtirazda bulundu isen geçmiş olsun . Amcaoğlunun bir hesabı 999 gün ceza aldı. O da bilmediği kopya malzemeyi aldığı için. Üzerinde sanki made in turkey made in china yaziyorda anlaşılacakafaik61 yazdı: ↑18 Eyl 2020 16:10Vallaha anayasal olarak haklısın suç ama sonuçta bu bir oyun. Ban sebebinde "Oyun açığını fayda yönünde kullanma" diye ban atılıp, örnek veriyorum ticaretten gelen bonoları sanki "ben" kopyalamışım gibi akseden bir sistem de saçma geldi. İtirazda bulunduk hadi hayırlısı.YigidoSivasli yazdı: ↑18 Eyl 2020 15:40 Sunucu aktarimda alış verişinde senin malzemenin kopya olmamasına emin isen bir sorun olmaz.
![]()
![]()
Açıkçası itirazina " envarterinizde kayıt dışı bulunan malzemelerren dolayı " ceza aldığı cevabı gelmesi umarım senin içinde aynısı olmaz.
- legendpolice
- Cin Avcısı