Tılsım Piyasasının Uçması

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
KulBilgeKagan
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Tılsım Piyasasının Uçması

Mesaj gönderen KulBilgeKagan »

Asıl hesaplarım Ban yediği için , yan karakterlerle oyuna gireyim , piyasaya bakayım dedim.

Ortalama tılsım fiyatları 25T olmuş durumda. Bu piyasa neden böyle? Ben ve benim gibi bir çok arkadaş, cumartesi gecesi alışveriş yaptığımız için süresiz Ban yedik. Madem cumartesi günleri alışveriş yapan, bonosu kopyalanan adamlar banlanıyor, M1 tılsımlı nasıl 25-30T ye satılabiliyor?

İnsanlar 25-30T parayı nasıl kasabiliyorlar? Ben gizit farelerde çanta doldur boşalt yaparak günlük 4 saatimi harcayarak 3 milyon para kasıyordum Ban yemeden önce.

30T para kasabilmem için 1000 gün boyunca bu işi yapmam gerekti. 4000 saatimi harcayarak M1 tılsımı mı alacağım?

Sayın yöneticiler , ya adil olup bu paraları oyundan silin, ardından tüm karakterlerin bloklarını açın ya da tüm kopya bono sahibi insanların hesaplarını bloklayın.

Gerçek adaleti ancak böyle sağlayabilirsiniz. Siz inanıyor musunuz insanların kasasında bulunan 100 lerce T'yi emekleriyle kastıklarına?

Umarım başlık silinmez. Ban yemeden önce , ne zaman böyle eleştirel bir yazı yazsam forumda konu siliniyordu. Umarım en azından oyun bu yönde gelişmiştir.
Motiejunas
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: Tılsım Piyasasının Uçması

Mesaj gönderen Motiejunas »

Aynı sorundan ben de bloklandım. Sırf tılsım sattığım için. Madem IKV'nin sözleşmesinde bulunan maddeler gereğinde yasal haklar kullanılsın. Kopya yapanlara dava açılsın maddi tazminat alınsın. Adam kopya yapıyor aldığımız bono yüzünden biz banlanıyoruz. Dün itiraz ettım bakalım ne zaman dönüş yapılacak. Plus ,kp arttırıcı boşa gidiyor malesef
Kullanıcı avatarı
benibanladilar
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen benibanladilar »

Piyasa fiyatları çok yüksek çünkü kopya bonolama çıktğında bono kopyalayanların bonolarına hiç bir şey olmadı.
Ne ban yediler ne bir şey.
Şimdi de sefasını sürüyorlar.
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Tüm olayı tek kelime ile özetleyeyim;

1. Agop'ta Bono satışları tamamiyen durdurulmalı.
2. Bono'lar oyuncular arası alış-verişlere kapatılmalı.
3. Oyuncuların ellerinde kalan bonolar, sadece Halime Teyze vb. yerlerde nakite çevirilmeli.

Böylelikle abartılı şekilde 21T olarak satılan Tılsımların fiyatı da düşer, kopya olayı da hafifler.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Oyunda bu derece enflasyon varken hala çanta boşaltıp para kasmak da biraz zorlama olmuş. Tılsım fiyatları yüksekse maden fiyatları da yüksek. Eminönünde 1 hafta maden dönsen 15 t para kasarsın çok rahat. Sibiryalıya 400m çekiyor millet.
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Mesaj gönderen SalurBeyi »

239 açık mavi lapisi tanesi 500K'dan olmak üzere sattım.
Benim gibi karizma satıp, oyunun mevcut düzeninden hile yapmadan faydalanabilirsin.
Tılsım fiyatları uçmuşsa, para kazanma yöntemleri de kolaylaşmış.
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
Kullanıcı avatarı
Hawkeye
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Hawkeye »

Maalesef fiyatlar bu durumda,ama sadece artan şey tılsım fiyatları değil diğer şeylerin fiyatlarıda aynı oranda arttı. Daha önce defalarca yazıldı şuanda en iyi para kasma yolu maden toplamak. Çöp item toplayip satmak eskide kaldı yanlış anlmayın şimdi sadece örs parası çıkar anca.
Bluewar
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Bluewar »

Merhaba,

İkv de neredeyse tüm sunucularda oyun içi enflasyon olayı var. Buna ek olarak sürekli piyasayı yükseltmeye çalışanlar ve maalesef kopya yapanların da bonoları piyasaya sürmesiyle, kendini emek vererek geliştirmek isteyenlere zorluk çıkartıyorlar.

Az çok ekonomi bilenler ne demek istediğimi daha iyi anlar ve piyasanın uçmasının sebebini şöyle açıklar, karşılıksız para basmak ekonominin dengesini bozar.

Oyunda bono satışı yok ama tılsımlarin ve madenlerin fiyatı sürekli yükseliyor. Oyun içinde sürekli aynı sayıda bono olsaydı, fiyat artışı ve azalışı min. seviyede olurdu. Zamanında kopya yapanlar ise m1 gibi en fazla 10t edecek veya m23 gibi 30t edecek tılsımlara alelacele şekilde 80-90t para vermezdi. İşte fazladan verilen bu bonolar, piyasayı yükselti.

Bir de piyasayı bilinçli olarak yükseltenler var ve kimse buna ticaret demesin. M1 tılsımını kaça alırsın diye soruyorum 9t diyor. Başka bir gün kaça satarsın diye soruyorum 15t diyor aynı oyuncu. %65 kar koymak bu oyun için oldukça fazla 🤔

Ek olarak enflasyon olayından bahsedeyim, oyunda 1 hafta içinde tek efsun takı ve item satarak, gbz den düşürdüğüm reçeteleri satarak 7t yapmıştım. Parayı kazandığım o hafta içinde harcasaydım herhangi bir halley reçetesinin yarısından fazlasını tamamlardım. Şuan ise üç dört madeni anca tamamlayabiliyorum.

Yapılması gereken şeylerden birisi, bence
bono yerine para gibi ikinci bir alışveriş alternatifi verilebilir veya akçeyi oyun içi alışveriş için kullanabilelim. gbz0 teknik servis kanalında gösterilen sistem de gelse çok kolay bir yöntem olur.
ismailaslan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Elbet Bir Gün
Discord: aquLiar

Mesaj gönderen ismailaslan »

KulBilgeKagan yazdı: 30 Haz 2020 11:12 Asıl hesaplarım Ban yediği için , yan karakterlerle oyuna gireyim , piyasaya bakayım dedim.

Ortalama tılsım fiyatları 25T olmuş durumda. Bu piyasa neden böyle? Ben ve benim gibi bir çok arkadaş, cumartesi gecesi alışveriş yaptığımız için süresiz Ban yedik. Madem cumartesi günleri alışveriş yapan, bonosu kopyalanan adamlar banlanıyor, M1 tılsımlı nasıl 25-30T ye satılabiliyor?

İnsanlar 25-30T parayı nasıl kasabiliyorlar? Ben gizit farelerde çanta doldur boşalt yaparak günlük 4 saatimi harcayarak 3 milyon para kasıyordum Ban yemeden önce.

30T para kasabilmem için 1000 gün boyunca bu işi yapmam gerekti. 4000 saatimi harcayarak M1 tılsımı mı alacağım?

Sayın yöneticiler , ya adil olup bu paraları oyundan silin, ardından tüm karakterlerin bloklarını açın ya da tüm kopya bono sahibi insanların hesaplarını bloklayın.

Gerçek adaleti ancak böyle sağlayabilirsiniz. Siz inanıyor musunuz insanların kasasında bulunan 100 lerce T'yi emekleriyle kastıklarına?

Umarım başlık silinmez. Ban yemeden önce , ne zaman böyle eleştirel bir yazı yazsam forumda konu siliniyordu. Umarım en azından oyun bu yönde gelişmiştir.

Bu durumdan çok hoşnut değilim fakat, çanta doldur boşalt gibi bir durumla şu piyasada para kasmak tamamen saçmalık olur. 15-20 T arasında seyreden m1 tılsımını almak için eskiden günlerce maden çekmek gerekliydi şuan iste dev ana parfümü gibi materyalleri kasarak max 2 hafta içinde bu da sizin düşürdüğünüz materyal sayısına göre değişir bu parayı kasabilirsiniz. 1 bucuk ay gibi kısa bir sürede dev ana parfümü phi tılsımı pençe gibi materyalleri kasarak 1 adet m1 + halley asa + halley zırh bastım tabi sadece bunları kasarak yapmadım ek olarak maden de çektim ucuza aldığım madenleri üstüne 100 200 m koyarak sattım sonrasında karaköyde fanatiklerden düşürdüğüm tek efsunlu itemleri sattım karizma sattım kolay olmadı ama eskisi kadar da zor değildi. Bu hata evet kopyacılara çok yaradı ama oyunu da bir açıdan kolaylaştırdı sadece eminönünde maden çekerek bile günde 3 4 t kazanabilirsiniz. Misal günlüğünü de açıldığı günden beri takip ettiğim KİRWE'nin de bir incelik göstererek forumda belirttiği maden haritasını kullanabilirsiniz. Konuya Buradan ulaşabilirsiniz.
İyi Forumlar
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön