Babi Ali

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
fatih343
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü

Babi Ali

Mesaj gönderen fatih343 »

Arkadaşlar meteor krater çukuru onu anladım da bu Babi Ali Mebrure hanım falan hikayesi nedir ?
Resim
Kullanıcı avatarı
BunudaBanlayin
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Re: Babi Ali

Mesaj gönderen BunudaBanlayin »

www.istanbuloyun.com adresinden oyunun hikayesini okuyabilirsin
Resim
Kullanıcı avatarı
fatih343
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

BunudaBanlayin yazdı: 15 May 2020 04:21 www.istanbuloyun.com adresinden oyunun hikayesini okuyabilirsin
Tarihçe kısmını mı diyorsun?
Resim
Kullanıcı avatarı
IFonQzrail
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: YENİ SUNUCU İSTİYORUZ

Mesaj gönderen IFonQzrail »

Meteor Bölgesi, felaketten sonra Eminönü’ne en yakın bölgeye düşen büyük krater ve çevresini kapsayan, kanunsuzlar, vahşiler, kurtlar, çeteciler gibi binbir türlü musibeti bünyesinde barındıran, çorak topraklara verilen isimdir. Bu verimsiz topraklar maden bakımından oldukça zengin olduğundan, Teşkilat üyeleri Neferler'in girişlerine söz verildiği gibi 1 Ekim 2007 tarihinde kontrollü olarak açılmıştır.

Yeni Bab-ı Ali :

Bir zamanlar, matbaanın, basılı yayınların, kısaca kültürün kalbi olan bu tarihi yokuş, meteor felaketi ile birlikte yerini vahşi kraterlere, acımasız yaratıklara bırakır. İşte bu kraterlerden birinde, kaçaklar, kanunsuzlar, düzen sevmeyen maceracılar birleşerek küçük bir şehir kurarlar.

Teşkilat’tan tamamen bağımsız olan bu şehir, artık yeni bir kültüre, yabana ev sahipliği yapar. Ve Bab-ı Ali'nin başına getirilen ‘Yeni’ sıfatı ile mekanın ismi tamamlanır.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
fatih343
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

IFonQzrail yazdı: 15 May 2020 15:13

Yeni Bab-ı Ali :

Bir zamanlar, matbaanın, basılı yayınların, kısaca kültürün kalbi olan bu tarihi yokuş, meteor felaketi ile birlikte yerini vahşi kraterlere, acımasız yaratıklara bırakır. İşte bu kraterlerden birinde, kaçaklar, kanunsuzlar, düzen sevmeyen maceracılar birleşerek küçük bir şehir kurarlar.

Teşkilat’tan tamamen bağımsız olan bu şehir, artık yeni bir kültüre, yabana ev sahipliği yapar. Ve Bab-ı Ali'nin başına getirilen ‘Yeni’ sıfatı ile mekanın ismi tamamlanır.[/color]
Teşekkürler ben daha farklı şeyler düşünmüştüm Babı Ali gerçek hayatta önemli bir yere sahipti.
Resim
Kullanıcı avatarı
Hawkeye
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Hawkeye »

ilk sefer duyduğumda, beni de hayal kırıklığına uğratmıştı. Osmanlı'daki ile benzer bir yön yada onu anımsatan bir sey bulunmuyor isim benzerliği dışında.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön