Dün gece Meteordan Yeraltına giderken Yalıxlider karakteri bana pm atarak videon çok güzelmiş izledim dedi.
Hangi video diye sorduğumda bana msn e ekle sana adresi vereyim dedi " aklınca Hack yapacak "
Msn adresini verdi bana ekle dedi ( adam_18@hotmail.com ) bu adresi verdi.
Msn den bana bir internet sitesi adresi değilde sayfayı yolladı .
Sayfayı güvenli bir şekilde pc de araştırdım , ben sayfa ile ilgilenirken arkadaş msn den bana habire bir şeyler yazıp kafa karıştırmaya tahrik etmeye başladı.
Sayfa incelemesinde sayfada trojen yok fakat bazı form yapabileceğiniz bir sitede form oluşturmuş işin açıkcası " mynet üye giriş sayfasının face" sini yani sahtesini hazırlamış.
Tebrik etmek lazım emek harcamış arkadaş ama parası yok sanırım bunu upload edecek bir domain bulamamış
Hazırlamış olduğu form buyrun resmi

Gelelim korunma yöntemine
En önemli korunma yöntemi msn e ekleyip dosya almamaktır.
Eğer size böyle bir şey yollanırsa açtığınız dosyada "adres çubuğunda yazan adres e dikkat edin"

Resimdeki gibi "file" komutu ile başlıyorsa kesinlikle kullanıcı adı şifre yazmayın
Gerçek olan yazı

Bu resimde gördüğünüz şekilde (http://uyeler.mynet.com/) şeklinde olmalıdır
Eğer size bir dosya yolladı siz açtınız fakat form çıkmadı karşınıza ama açtığınız dosyanın açıldığını görmediniz yada açtığında size hata verdiyse.
Başlat :arrow: Tüm programlar :arrow: Donatılar :arrow: Sistem araçları :arrow: Sistem geri yükleme ye girip karşınıza çıkan takvim penceresinden o kişi ile irtibat kurduğunuz tarihin 1 gün öncesine pc nizi geri yükleme yapınız.Geri yükleme yapmadan kesinlikle kullanıcı adı ve şifrenizi pc de giriş yapmayınız
Sizin klavyede bastığınız her tuş peryodik aralıklarla karşı taraf a mail olarak gidiyor .
Vesselam