Arkadaş _ arkadaşlık

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Thexwanted
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Arkadaş _ arkadaşlık

Mesaj gönderen Thexwanted »

Arkadaşlık......!

Arkadaşlığın tarihsel köküne baktığımızda şöyle bir yaklaşım sergilenir. Savaşlarda insanlar arkadan gelebilecek herhangi bir tehdit ve tehlikeye karşı arkalarını sağlam bir kayaya veya dağa dayarlarmış. İşte arkalarını dayadıkları bu taşa arka taş, diyorlarmış. Arkadaşlıkta buradan ortaya çıkmıştır. Yani güvenebileceğin, arkanı rahatlıkla dönebileceğin, gözün arkada kalmayacak sağlam bir duvardır.

İnsanlar sosyal bir varlık olarak yalnız yaşayamaz. Sürekli olarak etkileşim içinde olacak birilerine ihtiyaç duyar. İşte bu noktada arkadaşlık insanlık için büyük bir sığınaktır. Arkadaşlık nedir sorusu her insanın sahip olduğu kültür, inanç ve yaşadığı duygusal atmosfere göre farklılık arz eder.

İhanete uğrayan birisi için arkadaşlık, sadakattir. Sorunlarının ağırlığı karşısında yalnız bırakılan için, paylaşımdır. Yanlışları gözardı edilerek sürekli pohpohlanan için, yellehçiliktir/yağcılıktır. Sıkıntısının anlaşılmadığına kanaat getiren için empati kurabilmektir. Aranmayan ve sorulmayan birisi için farkında olunmaktır. Bu tanımları çoğaltmamız mümkündür. Bunların hepsinde ortak nokta yanında olmasıdır. Yani arkadaş her zaman yanında olabilendir. Bununla ilgili çok güzel bir yaşam hikâyesi anlatılır;

Savaşın en kanlı günlerinden biri. Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü görür. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Asker teğmene koştu.

— Teğmenim, fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim?

"Delirdin mi? der gibi baktı teğmen.

— Gitmeye değer mi? Arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla ölmüştür bile. Kendi hayatını da tehlikeye atma Asker ısrar etti. Teğmen:

— Peki... Git o zaman...

İnanılması güç bir mucize... Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı koşa koşa döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Teğmen, kanlar içindeki askeri muayene etti. Sonra onu sipere taşıyan askere döndü:

— Sana değmez, hayatını tehlikeye atmana değmez, demiştim. Bak haklı çıktım. Bu zaten ölmüş dedi teğmen.

"Değdi teğmenim" dedi asker.

- Nasıl değdi?" dedi teğmen.

- Bu adam ölmüş görmüyor musun?

- Gene de değdi komutanım. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak dünyaya bedeldi benim için. Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırarak tekrarladı teğmene:

- "Geleceğini biliyordum !" demişti arkadaşı... "Geleceğini biliyordum !"

İşte arkadaşlık ölümüne sevmek ve yanında olabilmektir. İnancını yanlış çıkartmamaktır. Bunun yanı sıra arkadaş şemsiye olmalıdır. Yani kötülüklere, olumsuzluklara karşı bizi koruyan ve zararlı alışkanlıkları engelleyen bir şemsiye olmalıdır. Arkadaş, kötü ve zararlı davranışlarda, alışkanlıklarda paylaşım demek değildir. Şayet bizi pozitif düşüncelerden negatif duygulara sürüklüyorsa birisi o bizim arkadaşımız olamaz. Akrepleşmiş insanlar mutlaka zehirini akıtacaktır. O halde akrep arkadaşlardan kaçınmak gerekir. Akrep ve fare arkadaşlık insanı kötülüğe doğru sinsice sürükleyen iki kötü yoldaştır. Çünkü akrep zehirlidir, fare de sinsidir. Nasıl ki fare bir yeri kemirirken orayı uyuşturarak, farkında olmamızı engelliyorsa, fare arkadaşta bizi kötülüğe farkında olmadan yavaş yavaş sürükler.

“İhanet arkadaşlık zincirini karartır, fakat vefa onu her zamankinden parlak yapar.” (Kızılderili atasözü) Arkadaşlık ihanete kör, vefaya uyanık olmaktır. Hatırlamadığınız ve hatırlanmadığınız arkadaşlıklar sadece zaman ve şartlarla sınırlı günübirlik birlikteliklerden farksızdır. Çünkü o zaman vefa ölmüş, arkadaşlık bitmiştir. Arkadaş, sadece işimiz düştüğünde aradığımız birisi olursa, pragmatist bir mantığın sahibi olduğumuzu unutmayalım. Çünkü arkadaş sadece iş görücü değildir. İş görendir ama sadece işimiz düştüğünde hatırladığımız olmamalıdır. Vefa, duygularda sadakat ve sevgide devamlılıktır. İşte arkadaşlık, duygularda sadakat, sevgide içtenlik ve bağlılıkta daim olmaktır.

Arkadaşlık pohpohculuk deildir herdaim yalkalık yapanda arkadaş deildir...
Arkadaş asla satmazz özelikle menfatt için arkadaşını satandanda zaten arkadaş olmaz ..!
Cıkar içinde arkadaşlık yapılmaz...!
Arkadaşlıgı bilmeden arkadaşlık yapmaya calışanlar için... paylaştım
:geek: :geek: :ugeek: :ugeek:
Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll
³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³

Resim
Kullanıcı avatarı
Thexwanted
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Re: Arkadaş _ arkadaşlık

Dost Ve Arkadas Arasındakı Fark

Arkadaş evinize geldiğinde misafir gibi davranır
Dost geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır

Arkadaş senin ağladığını görmez
Dostunun omuzu ise senin gözyaşlarınla ıslanır

Arkadaş davetine katılınca bir paket hediye ile gelir
Dost sana yardım etmek için erken gelir; toparlanman için geç gider

Arkadaş, onu o yattıktan sonra ararsan rahatsız olur
Dost neden bu kadar geciktiğini sorar, derdini anlatmak için

Arkadaş bir kavgadan sonra her şeyin bittiğini düşünür
Dost ise tekrar arar

Arkadaş senin daima onun arkanda olmanı ister
Dost ise her zaman senin arkandadır

Arkadaş zaaflarınızı öğrenir ve onları kullanabilir
Dost zevklerinizi öğrenir ve onlara hitap eder

Arkadaş zayıflıklarınızı bilirse başınıza kakar
Dost zayıflıklarınızı bilirse örtmeye çalışır

Arkadaş sıkıntınız olmadığında yanınızdadır Kaynakwh:
Dost sıkıntınız olduğunda size koşar

Arkadas en ufak hatanızda sızı sıler
Dost sıze bır sans daha verır
Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll
³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³

Resim
Kullanıcı avatarı
avsareli
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen avsareli »

Thexwanted arkadaş dediğin senin kavramında şöyle olsa gerek

anaya bacıya eşe bebeye hele hele ölmüş babaya küfretmektir ..

foto koymayı öğreneyim en yakın zamanda koyacam o bana ettiğin küfürleri o Exxr de senin arkadaşın onunda var bi kaç fotosu onuda koyacam yakın zamanda...
Kullanıcı avatarı
Thexwanted
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Sen benım deıl arkadaşım duşmanım olamazsın..! yav sen hala ordamsın ben olsam gıder kafama sıkardım sana 1000 kez soyledım halada soyluyorum yaşın buyuk ama Yüregın küçük elini cidanına koy. Ben deil senın yanındakı kufur etti ve kp carımızı kestı sonra sen kufur etin kim olsa ederdı.Hatta dedım orda size bak olayın boyutunu degiştrıyorsunuz Oyun oyundan cıkar kavgaya doner dedım ama dinlemedin.
Sen bizim ailemize soverken ıyı biz senın ailene sovunce kötumu?
Bizde dil yokmu?
Senin ki namus bizim ki bostan korkulugumu? ( Deil ailem cevremdekı bir ınsanın tırnagına zarar gelsın zarar verenın dunyasını yııkarım insan şerefi için yaşar, şerefi için ölür ve öldürür..!)
Buyur Foto koy ınkar edenmı var?
Sen özelden soversın mıllete ıyı gozukmek için sonra bolgeden klandan aglarsın bana kufur ettı dıye ben bolgeden soverım senin gıbı mılette kendımı iyi tanıtacam dıye karı gibi zırlamam...!
Kimsenın beni tartmasına gerek yok beni bılen ıyı bılır zaten ....!
Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll
³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³

Resim
Kullanıcı avatarı
avsareli
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen avsareli »

soyadında olduğu gibi harbiden çapan oğluymuşsun sen sen su telini versen ben sanadaha iyi izzah edecem sen demişsin özele küfür eder sonrada bölgeden ağlarsın diye ben sorumlu olduğum kişilerin derdindeyim ama senin gibi 20/25 yas insanlıktan pay almamış çocuklarla fazla polemik yapmayacam ama az yüreğin varsa su telefonunu ver bakalım burdaki gibi gider yapabilecekmisin ama ver şu telide işim kolaylassın senin son seklini görene kadar ben davamdan vaz geçmeyecem dönenin kendi payıma ...
Kullanıcı avatarı
Hunter
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Hunter »

Konu gerçekten cok güzel ama ..
İnanılması güç bir mucize... Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı koşa koşa döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Teğmen, kanlar içindeki askeri muayene etti. Sonra onu sipere taşıyan askere döndü:

— Sana değmez, hayatını tehlikeye atmana değmez, demiştim. Bak haklı çıktım. Bu zaten ölmüş dedi teğmen.

"Değdi teğmenim" dedi asker.

- Nasıl değdi?" dedi teğmen.

- Bu adam ölmüş görmüyor musun?

- Gene de değdi komutanım. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak dünyaya bedeldi benim için. Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırarak tekrarladı teğmene:

- "Geleceğini biliyordum !" demişti arkadaşı... "Geleceğini biliyordum !"

Bu kısım daha bi hoşuma gitti ;)
Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.

KabusxLoncası
Kabusxhunter
Kullanıcı avatarı
ayhilal
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen ayhilal »

Senden arkadaşım olcana ben tek gezmeye razıyım bir ömür boyu küfürbaz + hileci arkadaşların var eh işte siz gecin birbirinizle :=)
Dönekden arkadaşım olcana hiç olmasın daha iyi bi kadım ıcın klan satan dan ne beklersın :)
Sunucu:TıLsım
Karekter:Savaşçı
KıLan:ArzınCocukLarı
Lonca:Hunx
Ayhilal ~~Çığlıkx ~~EMO~~

Şakağımdaki kansa,
O benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense,
Erkekçe ölüşümdür...
Kullanıcı avatarı
TEOMANPASA
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen TEOMANPASA »

Thexwanted yazdı:Sen benım deıl arkadaşım duşmanım olamazsın..! yav sen hala ordamsın ben olsam gıder kafama sıkardım sana 1000 kez soyledım halada soyluyorum yaşın buyuk ama Yüregın küçük elini cidanına koy. Ben deil senın yanındakı kufur etti ve kp carımızı kestı sonra sen kufur etin kim olsa ederdı.Hatta dedım orda size bak olayın boyutunu degiştrıyorsunuz Oyun oyundan cıkar kavgaya doner dedım ama dinlemedin.
Sen bizim ailemize soverken ıyı biz senın ailene sovunce kötumu?
Bizde dil yokmu?
Senin ki namus bizim ki bostan korkulugumu? ( Deil ailem cevremdekı bir ınsanın tırnagına zarar gelsın zarar verenın dunyasını yııkarım insan şerefi için yaşar, şerefi için ölür ve öldürür..!)
Buyur Foto koy ınkar edenmı var?
Sen özelden soversın mıllete ıyı gozukmek için sonra bolgeden klandan aglarsın bana kufur ettı dıye ben bolgeden soverım senin gıbı mılette kendımı iyi tanıtacam dıye karı gibi zırlamam...!
Kimsenın beni tartmasına gerek yok beni bılen ıyı bılır zaten ....!
Azdan Az Çoktan Çok Gider ! Sen Delikanlıysan Harbi Açık adresini Ver...
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Thexwanted
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Beyni kıt adamlar laf sokmak için yorum yapıyorsunuz demi? ula sum sum cıglık sen zaten yalakanın onde gıdenısın ;) ben arz oldugumda zaten 5 tane kadımım vardı la sizde yokken bende vardı sımdı bana sekıl yapacam dıe reklam olma ;) sen oraya masumun vıdeosunu koydun demı lan sumsum bende senın kını koyammı la ezmetor ^3_1^ Klan nasıl satılırkkı? bı ızah et? Bir klana gıren bır daha cıkmazmı? oyle bır kuralmı var? anten laf olsun dıye konusuyon! ;)

Sende zırlama lan cıkgel Yozgat merkez anten heıf gelecen zamn dekı falanca gunu su satte termınalde olurum de gelıp karşılayım tek sen karı gıbı zırlama dukkanların adresını verdım daha adres adres deyıp zırlma coktan cok gıderse kalabalık gel yetrkı zırlma sen zırlıyon ben sınırlenıyom acımıyrum sana sadece daha fazla sınırlenıyorum :D
Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll
³³°¹³²¹³ °¹²¹²²³

Resim
Bulent
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen Bulent »

Thexwanted yazdı:Beyni kıt adamlar laf sokmak için yorum yapıyorsunuz demi? ula sum sum cıglık sen zaten yalakanın onde gıdenısın ;) ben arz oldugumda zaten 5 tane kadımım vardı la sizde yokken bende vardı sımdı bana sekıl yapacam dıe reklam olma ;) sen oraya masumun vıdeosunu koydun demı lan sumsum bende senın kını koyammı la ezmetor ^3_1^ Klan nasıl satılırkkı? bı ızah et? Bir klana gıren bır daha cıkmazmı? oyle bır kuralmı var? anten laf olsun dıye konusuyon! ;)

Sende zırlama lan cıkgel Yozgat merkez anten heıf gelecen zamn dekı falanca gunu su satte termınalde olurum de gelıp karşılayım tek sen karı gıbı zırlama dukkanların adresını verdım daha adres adres deyıp zırlma coktan cok gıderse kalabalık gel yetrkı zırlma sen zırlıyon ben sınırlenıyom acımıyrum sana sadece daha fazla sınırlenıyorum :D
Senin Adres Verişinden belli ne kadar embesil olduğun Açık adres demek Yazdığın şekilde olmuyor neyse Zaten imzanda da özenti olduğun belli oluyor Yüksek Türk olacak Abisi :lol:

Meraklanma Geldiğimizde haberin olacak muhakkak...
Resim

Resim
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön