Gerçekler ve Üzüntüm Hk.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Infecters
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Gerçekler ve Üzüntüm Hk.

Mesaj gönderen Infecters »

Hepinize merhaba arkadaşlar. Oyunun çok eski bir oyuncusu olarak sizinle görüşlerimi paylaşmak istedim. 49 lvl. full dizili büyücüme giriş yaptım. Karaköy için 7 kişiye soru sordum. 2'si gbzyle alakalıydı. Ama gel gör ki kimse yardımcı olmadı. Yardımı bırakın sorularımı bile doğru dürüst cevaplamadılar. Karaköye giriş yaptığımdan itibaren önümde iki lodos canlandı ama koşup yanımdan geçtiler. Arkadaşlar sizce de oyunda bir hırs mı mevcut? Yani altı üstü full dizili hesaplar bile 100 lira yukarı etmezken bu azim nedir? Eğer amaç muhabbetse neden herkes bu kadar soğuk geldi? Savaş desek o da yok doğru dürüst. Yapılmayan görevleri saymıyorum bile. İnsanları da damızlık gibi madenlere yatırmaya hiç hakkınız yok. Bu saçmalık 49 lvl. iken de vardı hala var. Genel olarak gözlemlerim bunlardır. Bir diğer sorumda oyunun dükkan kısmına girdiğim zaman fiyatların çok yüksek olduğunu gördüm. Hayırdır ülkede ekonomik kriz var diye yükseltmelere de mi yansıyor? :') Banlanmadan önce şunu söylemek istiyorum. Şu oyunu adam akıllı düzeltin. Serverleri bile sırf sunucu aktarma, hesap değiştirme gibi saçmalıklarla birleştirmiyorsunuz. Eğer bu firma oyunu böyle bırakırsa çok yazık eder. Sen neden burdasın diyorsanız da gidiyorum fakat gitmeden önce de son birkaç şey söylemek istiyorum çocukluğumu geçirdiğim bu oyuna..

Yönetim; biliyorum derdiniz para kazanmak. Kriz size de var fakat gelin şunları yapıcı bir şekilde çözelim.

Öncelikle en önemlisi. Şu oyunun geri sarmasını, hata kodunu, düşme sorununu kısaca oyunun ana damarını ya çözün ya çözün.

İkincisi, sunucuları BİRLEŞTİRİN. Ne kadar çok etkileşim o kadar çok reklam, zevk ve para demek. 50 liraya 5 aktarım yaptıracağınıza 5 kişi oyuna dönsün. Max lvl. sınırına kadar o paranın katları size geri döner. Böylece hem oyuncular zevkli vakitler geçirir hem de sizin maaşlarınız ödenmiş olur.

Üçüncüsü, oyunu artık genişletmeye çalışmayın. Vaktinizi ona harcayacağınıza şurada üç beş kod yazarak kapatabileceğiniz daha büyük açıklar mevcut. Ne gibi diye sorarsanız size daha önce hiç duymadığınız şeyleri söylemek istiyorum; Karakteri tıkladıktan 1, 1.5 saniye sonra dolaylı olarak geç hareket etmesini engelleyin. Oyunu serileştirin. Hala var mı bilmiyorum ama en son depar, durdurma, zihin saldırısı bugları vardı. En son nereye tıkladıysan bu etkiler dahilinde karakter oraya doğru gidiyordu.

Paylaşmak istediğim ve şimdilik aklıma gelen şeyler bunlardı. Yönetime ve Nerul Bey'e sesleniyorum. Duy sesimizi!! Okuduğunuz için teşekkür ederim..
bjorn
İskele Babası
İskele Babası

Re: Gerçekler ve Üzüntüm Hk.

Mesaj gönderen bjorn »

o kadar güzel yazmışın ki tebrikler daha söylenecek çok şey var ...
Kullanıcı avatarı
aydineray
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Türk Harekat Timi

Mesaj gönderen aydineray »

Infecters yazdı: 03 Haz 2018 16:10 Hepinize merhaba arkadaşlar. Oyunun çok eski bir oyuncusu olarak sizinle görüşlerimi paylaşmak istedim. 49 lvl. full dizili büyücüme giriş yaptım. Karaköy için 7 kişiye soru sordum. 2'si gbzyle alakalıydı. Ama gel gör ki kimse yardımcı olmadı. Yardımı bırakın sorularımı bile doğru dürüst cevaplamadılar. Karaköye giriş yaptığımdan itibaren önümde iki lodos canlandı ama koşup yanımdan geçtiler. Arkadaşlar sizce de oyunda bir hırs mı mevcut? Yani altı üstü full dizili hesaplar bile 100 lira yukarı etmezken bu azim nedir? Eğer amaç muhabbetse neden herkes bu kadar soğuk geldi? Savaş desek o da yok doğru dürüst. Yapılmayan görevleri saymıyorum bile. İnsanları da damızlık gibi madenlere yatırmaya hiç hakkınız yok. Bu saçmalık 49 lvl. iken de vardı hala var. Genel olarak gözlemlerim bunlardır. Bir diğer sorumda oyunun dükkan kısmına girdiğim zaman fiyatların çok yüksek olduğunu gördüm. Hayırdır ülkede ekonomik kriz var diye yükseltmelere de mi yansıyor? :') Banlanmadan önce şunu söylemek istiyorum. Şu oyunu adam akıllı düzeltin. Serverleri bile sırf sunucu aktarma, hesap değiştirme gibi saçmalıklarla birleştirmiyorsunuz. Eğer bu firma oyunu böyle bırakırsa çok yazık eder. Sen neden burdasın diyorsanız da gidiyorum fakat gitmeden önce de son birkaç şey söylemek istiyorum çocukluğumu geçirdiğim bu oyuna..

Yönetim; biliyorum derdiniz para kazanmak. Kriz size de var fakat gelin şunları yapıcı bir şekilde çözelim.

Öncelikle en önemlisi. Şu oyunun geri sarmasını, hata kodunu, düşme sorununu kısaca oyunun ana damarını ya çözün ya çözün.

İkincisi, sunucuları BİRLEŞTİRİN. Ne kadar çok etkileşim o kadar çok reklam, zevk ve para demek. 50 liraya 5 aktarım yaptıracağınıza 5 kişi oyuna dönsün. Max lvl. sınırına kadar o paranın katları size geri döner. Böylece hem oyuncular zevkli vakitler geçirir hem de sizin maaşlarınız ödenmiş olur.

Üçüncüsü, oyunu artık genişletmeye çalışmayın. Vaktinizi ona harcayacağınıza şurada üç beş kod yazarak kapatabileceğiniz daha büyük açıklar mevcut. Ne gibi diye sorarsanız size daha önce hiç duymadığınız şeyleri söylemek istiyorum; Karakteri tıkladıktan 1, 1.5 saniye sonra dolaylı olarak geç hareket etmesini engelleyin. Oyunu serileştirin. Hala var mı bilmiyorum ama en son depar, durdurma, zihin saldırısı bugları vardı. En son nereye tıkladıysan bu etkiler dahilinde karakter oraya doğru gidiyordu.

Paylaşmak istediğim ve şimdilik aklıma gelen şeyler bunlardı. Yönetime ve Nerul Bey'e sesleniyorum. Duy sesimizi!! Okuduğunuz için teşekkür ederim..
Merhaba,

Dediğin tarzda kişiler malesef oyunda çok, Ben de uzun süre bıraktım, tekrar ve tekrar başladım. İyi insan rast gelmiyor mu? geliyor. Gerçekten hala iyi insanlar ve yardım eden kişiler mevcut. Bu konuda da dediğin gibi "hırs" bazılarının başını döndürüyor. Umarım bu şekilde devam etmez.

Oyunun alt yapısına gelecek olursak, kesinlikle katılıyorum. 2012 yılının eski teknolojileri kullanılıyor halen. DirectX 9 ile yapılmış grafikler mevcut. Grafiksel API ile uygulama katmanını ayırmadan, direk oyun motorunu yazdıkları için ne +OpenGL'e ekleyebiliyorlar ne de MacOSX ve Linux için oyunu yayabiliyorlar. Bunların hepsi platform demek. Platform=oyuncu. Hatta buna Linux'u da eklerseniz Oyuncu+Geliştirici+Tester. Çok zor bir işlem değil; oyun içerisinde TCP/IP Socket'i dinle. O kadar yanlış ve gereksiz veriler gönderilip/alınıyor ki...

Lütfen burda yazdıklarımı hiçbir geliştirici yanlış anlamasın. Niyetim kesinlikle birilerini kırmak veya emeklerine saygısız etmek değil. Ben de oyun geliştirme üzerine çok uzun bir süre çalıştım. Ne kadar oyunun altyapısı verimsiz olsa da hiçbir oyun İKV'nin görevleri kadar beni büyülemedi. Senaryo ve bunu kullanıcıya yansıtma oldukça iyi, bunu kesinlikle başardılar. Lakin hem sunucu taraflı hem istemci taraflı çok geliştirme yapılması lazım. Sırf oyun çalışıyor diye bu şekilde ilerlemek hiç iyi bir hamle değil, aksine sizi ilerde kısıtlar.
Beyazköşk: Raun, Raunn, Raunxşifa, Bagatur

Eminönü: Raun

Projeler: IKVNefer (Durduruldu) - IKVNefer Mobil (Durduruldu)
Kullanıcı avatarı
Infecters
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Infecters »

Aydınlattığın için teşekkürler @aydineray
Kullanıcı avatarı
yun1010
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Ancient Legends

Mesaj gönderen yun1010 »

Mantıklı geliyor.
------------------------------------------Ancient Legends Lonca Lideri-----------------------------------------
Youtube Kanalım: https://www.youtube.com/watch?v=v_G6kEwdzfI
Kullanıcı avatarı
Barbarosbrusk
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Barbarosbrusk »

yun1010 yazdı: 03 Haz 2018 20:14 Mantıklı geliyor.
Senin yaş baya ufak bazı konulara bilip bilmedeen maksat yazı olaun diye yazıyorsun seni engelliyorum
Kullanıcı avatarı
yun1010
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Lonca: Ancient Legends

Mesaj gönderen yun1010 »

Barbarosbrusk yazdı: 03 Haz 2018 22:33
Senin yaş baya ufak bazı konulara bilip bilmedeen maksat yazı olaun diye yazıyorsun seni engelliyorum
Aklıma Barbara Palvin e mesaj atıp cevap alamayınca seni engelliyorum diyen dayı geldi
------------------------------------------Ancient Legends Lonca Lideri-----------------------------------------
Youtube Kanalım: https://www.youtube.com/watch?v=v_G6kEwdzfI
Kullanıcı avatarı
pegasusejder
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen pegasusejder »

Barbarosbrusk yazdı: 03 Haz 2018 22:33
Senin yaş baya ufak bazı konulara bilip bilmeden maksat yazı olsun diye yazıyorsun seni engelliyorum

“Genel Etkileşim” sayfasına dön