Karaköy Saçması

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
lubnatsi
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Karaköy Saçması

Mesaj gönderen lubnatsi »

Meran sunucusunun yavaş yavaş ölmesinden mütebellit ben de oyuna çok nadir giriyordum, Karaköy güncellemesi duyurulunca oyuna ve sunucumuza yeni bir kan gelir diye çok heveslenmiş ve heyecanlanmıştım. Ta ki fragmanı görene kadar :( Fragman gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı ama yine de oynanışı keyifli olur umuduyla güncellemeyi kurdum ve Karaköy'e giriş yaptım fakat yönetim yine beni şaşırtmayarak yeni gelen bölgeyle sadece ağzımıza 1 parmak bal çalmış onu gördüm. Size güncellemeyi 10 yılı geçen İstanbul Kıyamet Vakti tecrübelerimle anlatmak isterim ;

-İKV artık tamamen amacından sapmış ve sadece para-zaman odaklı bir oyun haline gelmiştir. Yeni gelen güncelleme tamamen biz oyuncuları oyalamak ve yönetimden daha fazla şey istememizi önlemek içindir, öyle ki yeni gelen yaratıklarda zerre kadar 'yenilik-yaratıcılık' göremedim, yine klasik fareadamlar ve 2.Cihan Harbi özentisi top modelleri ve pelerinli bir eleman.

-Çemberlitaş eklentisi ile insanların kendini yırtıp dizdiği setleri 1 gecede çöp ettiler. Hepimizin yıllarca uğraştığı, asalarını parlattığı eşyalar yeni gelen seviyeler sayesinde çöp konumuna döndüler, onun yerine bir bu kadar daha uğraşıp düşürebileceğimiz yeni deli saçması eşyalar getirildi.

-Oyunda 10 dakika düşmeden oynayabilirseniz tebrik etmek gerekiyor gerçekten. Şahsen ben oyuna girdiğimden beri daha doğru düzgün bağlı kalamadım oyuna.

-Yeni gelen bölge için çok fazla emek sarf edildiğini zannetmiyorum, gerek hikayesinin sıradanlığı ( görev metinleri de dahil ) gerek ise bölgenin yapısı beni hiç heyecanlandırmadı. Şunu istisnasız bir şekilde kabul ediyoruzdur sanırım, oyuna gelen en iyi güncelleme Derindeki Sır idi. Bu güncellemeyle gerçekten çok müthiş bir iş başarmıştı İKV ekibi çünkü daha o güne kadar görülmemiş güzellikte bir bölge, yaratıklar, NPC'ler ve görevler ile karşı karşıya kalmıştık. Yine de 39 leveldeki keyfi vermese de çok emek verilip başarılmış bir bölgeydi ardından gelen sığınaklar ve çemberlitaş eklentileriyle yavaş yavaş bütün keyif kaybolmaya başladı ve sonunda da Karaköy denen çöplük önümüze sunuldu.

Sonuç olarak tekrardan oyuna nadir girmeye karar verdim, karakterlerim 49 level olarak duracak veyahut 54 levele kadar kasıp bırakacağım. Şu oyuna İzdüşümm, Kindarr ve Captain ATX gibi isimlerle başlamıştım, gerçekten hayatımın en güzel yıllarıydı, sohbetler muhabbetler arkadaşlıklar inanılmazdı. Fakat böyle güzel bir oyunun bu durumlara geldiğini görmek çok ama çok üzücü umarım bundan sonra yapılacak çalışmalarda biraz daha oyuncuları düşünürler. Fikirlerime katılmayanlar elbet olabilir yorumlarını belirtebilirler , herkese keyifli forumlar diliyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
besiktasask
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Re: Karaköy Saçması

Mesaj gönderen besiktasask »

"Meran" yazınca bile içim gidiyor.
Maalesef sunucumuz eskisi gibi olamayacak. Karaköy aslında öyle baktığınız kadar kötü değil tabi bu kendim fikrim. Eğer sunucu yine insan kalabalığı görebilmiş olsaydı kesinlikle Karaköy için fikirlerinizin değişeceğinden eminim ama dedim ya "Meran geçmişte kalan bir anı olarak kalmaya devam diyor"
Resim
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Levazimdan Galata ya kadar yürüyüp "Yok ya olmamış bu bölge" diyenler çoğalmış. Açıkçası ben ve ekibim yoğunlukta oynamayı sevmediğimiz için 5 yıl önce terkettigimiz anka sunucusuna geri döndük. Bölgeden de çok memnunuz. Gerek senaryo gerek müzikler gerekse iç mekanlar muazzam. Oynanış bakımından da yeni bir heyecan geldi. Diğer sunuculardan birinde olsam bu kadar memnun olur muydun bilmiyorum. O konuda size hak veriyorum.
Kullanıcı avatarı
SARRAFIII
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Yni Bir yüz

Mesaj gönderen SARRAFIII »

Ben meranda değilim beyazköşkteyim belki sunucudan dolayı bölge iyi diye düşünüyor olabilirsin.Bu bölge çemberlitaş ile yapılan turuncu itemin bosslardan düşmesi( üstelik eldivenine kadar) saçmalığını bitirdi.Sarı ve mavi itemlerin artık bir önemi var.
Ayrıca bölgede fareler var demişsinde derin sırdada akrep ve cinler tekrar edilmişti.
Amaç grafikse zaten ikv en son tercih.
Resim
Kullanıcı avatarı
LaRaCRoFT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Mesaj gönderen LaRaCRoFT »

Karaköy bölgesi güzelde, yapamadığım görevlerimden dolayı giremiyorum. İç mekanlar falan oldukça harika. Açıkçası ben çok beğendim Karaköy güncellemesini.
Resim
Kullanıcı avatarı
diltemiz
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Anatolian Soldiers

Mesaj gönderen diltemiz »

Güncelleme gayet yerinde olmuş , 6 yıl sonra güncelleme gelmiş oyuna , zaten geleceğide bekleniyordu ,
bu güncellemenin geleceği ile itemlerin de eski kıymetini kaybedeceği belliydi ,
emek vermişsin uğraş vermişsin de bunu yaparken kendi rızanla verdin ,
o kadar silah parlattık demişsin bunuda kendi rızanla verdin , yeni bölgede ister oynarsın ister oynamazsın , isyan etmenin luzmu yok.
Karakterini 54 levelde bırakıp Ç.T itemleriyle takılan birsürü kişi var Sırf bu itemleri kullanmak isteyenler için
gene senin tercihin kullanırsın yada kullanmazsın ama şunu sorayım.
Oyun madem hala Ç.t itemlerine bağlı kalacaktı size göre yeni bölge niye geldi niye getirildi bunuda bir açıklarsan sevinirim.
oyuna bir yeni bölge daha gelince Karaköy itemlerininde hükmü bitecek , ne zaman gelir orası muamma. Şimdi bu oynayanlar boş yeremi oynuyor ?

Resim

⋱ ▒ ♖ ώ ε ♖ ค я ε ♖ ร σ Ł đ ί ε я ร ♖ ▒ ⋰
☪ 𝒜 𝓃 𝒶 𝓉 ℴ 𝓁 𝒾 𝒶 𝓃 𝒮 ℴ 𝓁 𝒹 𝒾 ℯ 𝓇 𝓈 ☪
▒ ⋰ ▒ ⊽ ⊽ тαηıтıм кσηυмυzα gιтмєк ιcιη ⊽ ⊽ ▒ ⋱ ▒
Kullanıcı avatarı
lubnatsi
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

turkoxHAMSTER yazdı: 05 Mar 2018 18:20 Levazimdan Galata ya kadar yürüyüp "Yok ya olmamış bu bölge" diyenler çoğalmış. Açıkçası ben ve ekibim yoğunlukta oynamayı sevmediğimiz için 5 yıl önce terkettigimiz anka sunucusuna geri döndük. Bölgeden de çok memnunuz. Gerek senaryo gerek müzikler gerekse iç mekanlar muazzam. Oynanış bakımından da yeni bir heyecan geldi. Diğer sunuculardan birinde olsam bu kadar memnun olur muydun bilmiyorum. O konuda size hak veriyorum.
Savaşçımda 52 levele kadar kastım merak etmeyin her yeri ve her canavarı görmüş bulunmaktayım. Meranda gayet hareketlilik söz konusu aktif bir şekilde 50 60 ( bana göre yeterli bir sayı ) kişi oynuyor bu 500 olsa da farketmez benim için 'Yok ya bu bölge olmamış'.
Resim
Kullanıcı avatarı
lubnatsi
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

diltemiz yazdı: 05 Mar 2018 19:53 Güncelleme gayet yerinde olmuş , 6 yıl sonra güncelleme gelmiş oyuna , zaten geleceğide bekleniyordu ,
bu güncellemenin geleceği ile itemlerin de eski kıymetini kaybedeceği belliydi ,
emek vermişsin uğraş vermişsin de bunu yaparken kendi rızanla verdin ,
o kadar silah parlattık demişsin bunuda kendi rızanla verdin , yeni bölgede ister oynarsın ister oynamazsın , isyan etmenin luzmu yok.
Karakterini 54 levelde bırakıp Ç.T itemleriyle takılan birsürü kişi var Sırf bu itemleri kullanmak isteyenler için
gene senin tercihin kullanırsın yada kullanmazsın ama şunu sorayım.
Oyun madem hala Ç.t itemlerine bağlı kalacaktı size göre yeni bölge niye geldi niye getirildi bunuda bir açıklarsan sevinirim.
oyuna bir yeni bölge daha gelince Karaköy itemlerininde hükmü bitecek , ne zaman gelir orası muamma. Şimdi bu oynayanlar boş yeremi oynuyor ?
Senin anlamadığın nokta şu, işler 39 levelden 49 levele geçerken ki gibi olmuyor burada. 39 level varken dizebileceğin set ya çok pahalı oluyordu ya da hiç olmuyordu o yüzden tek tük eşyaların oluyordu. İş 49 levele gelince direnç setlerinden zırh setlerine kadar bayağı bir önü açıldı bu işin ardından çemberlitaş geldi ki zaten o zaman direnç setler çok daha önem kazandı. Hadi diyelim haklısın çemberlitaş itemleri çöp oldu yeni level geldi vs ( ki o kadar fazla setin çöpe gitmesi benim için hala kabul edilemez ) peki ya Azat Shen Kuo setlerinden tut Fevzi Solucan setlere kadar dizen insanlar (ki biri de benim) ne yapsın şimdi ? Milyonlarını saçıp, günlerce klandan bu eşyaları arayıp yada reçete bulup üreten insanlar ne yapsın şimdi ? Tesellileri 59 level geldi bunlar olağan şeyler mi olacak ?Ayrıca oyunun çemberlitaşa bağlı kalmasına gerek yoktu. Çemberlitaş geldiğinde sen yeraltına bağlı değil miydin ? Kadim hidra pençeleri ifliss'ten düşen meran mücevheri senin işine hala yarıyordu. Benim kızdığım nokta tek kalemde bildiğimiz her şey ama her şey silindi ve sen bundan çok memnunsun gerçekten inanamıyorum. Ya siz verdiğiniz emeğe önem vermiyorsunuz yada gerçekten bu oyunu gözü kapalı seviyorsunuz anlamadım ben hala.
Resim
Kullanıcı avatarı
lubnatsi
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Şunu da ekleyeyim ki Bıçak Sırtı Kılıç oyuna eklendiğinde Ecel Getiren çöp olmamıştı sadece bir tık aşağısında kalmıştı kılıcın ;)
Resim
Kullanıcı avatarı
diltemiz
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Anatolian Soldiers

Mesaj gönderen diltemiz »

lubnatsi yazdı: 05 Mar 2018 22:01 Şunu da ekleyeyim ki Bıçak Sırtı Kılıç oyuna eklendiğinde Ecel Getiren çöp olmamıştı sadece bir tık aşağısında kalmıştı kılıcın ;)
Neticede eski kılıç çöp oldu kullanmamaya başladık aynı durum.

Resim

⋱ ▒ ♖ ώ ε ♖ ค я ε ♖ ร σ Ł đ ί ε я ร ♖ ▒ ⋰
☪ 𝒜 𝓃 𝒶 𝓉 ℴ 𝓁 𝒾 𝒶 𝓃 𝒮 ℴ 𝓁 𝒹 𝒾 ℯ 𝓇 𝓈 ☪
▒ ⋰ ▒ ⊽ ⊽ тαηıтıм кσηυмυzα gιтмєк ιcιη ⊽ ⊽ ▒ ⋱ ▒

“Genel Etkileşim” sayfasına dön