Belki aranızda o dönemden hatırlayanlar vardır.Labirent bölgesi oyuna eklenmeden önce(25 seviye sınırı zamanı) büyücü sınıfında kullanılan “Rüzgar Kalkanı” isimli bir yetenek mevcuttu.Etkinleştirildiğinde Ateş Çemberi yeteneği gibi karakterin çevresinde beliren dumanlı bir efekti vardı(Şifacı ruh kalkanına benzer). Etki olarak ise 300 saniye boyunca menzilli silahlardan hasar alma ihtimalini azaltıyordu.Böylece düşük zırh ve enerji değerleri nedeniyle, menzilli saldırılara karşı diger sınıflardan daha fazla etkilenen büyücülerin rahatlatılması amaçlanmıştı.
Açıkçası yeteneğin neden kaldırıldığı konusunda bilgim yok.Etkin kullanılamadığından veya bugünün aksine bu tarz bir yeteneğe ihtiyaç duyulacak “yüksek menzilli hasarlar”a ulaşılamadığından ötürü olabilir.
Sanırım aktif olarak büyücü oynayanlar konuyu nereye bağlayacağımı tahmin edecektir.Evet kanayan yaramız! Defansif savaşçılar ve ellerinden hiç düşürmedikleri çifteleri...Onlardan nefret ediyorsunuz biliyorum.Sözde defansif olması gereken ama menzilli hasar açısından ofansif ve büyücüden üstün hale gelmiş savaşçıların oluşturduğu trajikomik dengesizlikten söz ediyorum.
Gelecek yeni seviyelerle 40 seviye efsununa sahip çiftelerin hasarları düşecek.Ancak muhtemelen yeni eklenecek “Arbalet”ler çifteler ile hasar açısından çok da farklı olmayacaktır.
Özellikle son dönemde, tılsımlarla ilgili hata giderildikten sonra büyücü sınıfı aleyhine bariz şekilde ortaya çıkan bu PvP dengesizliğinin giderilmesi açısından, yukarıda sözünü ettiğim “Rüzgar Kalkanı” yetenek etkisinin bir şekilde oyuna tekrar dahil edilmesi elzem hale gelmiştir. Yeni yetenek gelmeyecek şeklinde açıklama yapılmış olabilir.Fakat bu mevcut yetenekler üzerinde düzenleme yapılmayacağı anlamına gelmiyor.Pasif olarak herhangi bir yeteneğe entegre edilebilir(Örneğin Büyü Bozma 5/10/15 puanda Rüzgar Kalkanı etkisi verir gibi)
Arkadaşlar hatırladığım kadarıyla oyundan yaklaşık 10 yıl önce kaldırılmış bir yetenekten ve naçizane önerimden bahsettim.Eksiklerim,hatalarım olabilir özür diliyorum.Bunlar hakkında eleştirilere açığım.Fakat sizden ricam konuyu artık lütfen “defansif savaşçı büyücü ile nasıl kesilir?” şeklinde yüzeysel bir çerçevede tartışmayalım.
Saygılarımla.İyi forumlar.
Kaldırılmış Büyücü Yeteneği "Rüzgar Kalkanı"
- Leqendyyy
- Cin Avcısı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Instructive
Re: Kaldırılmış Büyücü Yeteneği "Rüzgar Kalkanı"
Oyuna 39 zamanında başladığımdan pek bir bilgim yok bu yetenek hakkında.Kaldırıldıysa yeni bir yetenekle kaldırılmıştır.Yani onun yerine bir yetenek eklenmiştir.Acaba o yetenek hangisi bilgin varsa cevaplarsan sevinirim. Ayrıca geri gelmesi halinde kullandığımız işe yarayan bir yeteneğin yok olması söz konusu mudur ?

R A M M S T E İ N N N
- CARMENTA
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Dönüşüm
Onun yerine hangi yeteneğin geldiğini maalesef hatırlayamadım.Bazı yeteneklerin seviye gereksinimleri falan sonradan değiştirildi.Leqendyyy yazdı: ↑24 Ara 2017 04:26 Oyuna 39 zamanında başladığımdan pek bir bilgim yok bu yetenek hakkında.Kaldırıldıysa yeni bir yetenekle kaldırılmıştır.Yani onun yerine bir yetenek eklenmiştir.Acaba o yetenek hangisi bilgin varsa cevaplarsan sevinirim. Ayrıca geri gelmesi halinde kullandığımız işe yarayan bir yeteneğin yok olması söz konusu mudur ?
Büyücü yeteneklerinin zihin hapsi haricinde tamamına uygun tılsımlar var olduğundan dolayı herhangi bir yeteneğin de yok olacağını düşünmüyorum.
Geri gelmesi konusunda yazdıklarım öneriden ibarettir.

Ya carmenta baba sende olmasan kim savunucak bu büyücülerin hakkını 
Bu konuda ilk defa büyücüler için yararlı olacak bir fikre katılıyorum. Hiç olmadı bir yeteneğe yeni bir tılsım getirilebilir. Bu tılsım bu etkiyi sağlar.
- Thrashmetal
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Meran
Keşke dediğin gelse ve böyle birşey olsa ama kötü bir durum gerçekten tılsım eklentisi çıkarmadan önce bu eklentiyi getirselerdi bence yeni yeteneklerin önü açılabilirdi
Zaten bu dengesizliği düzeltmezlerse önerini yerine getirmeliler yoksa çok ayıp ederler
Sahira
Stodig
drNOVALGİN
Stodig
drNOVALGİN
Gerçekten kanayan yaramıza çözüm olabilecek türden bir öneri, malum 59 geliyor yeni yetenek şuan gelmese de ilerde gelecektir, bu tarz bir yetenek eklenmesi, yeteneğe ait de güzel bir tılsım ile başarılı sonuçlar alıcaktır, umarım değerlendirilir.
- BayTerapi
- Mebrure'nin Adamı
- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ghosts Of Anatolia
Bu tür konularda şu ana kadar gördüğüm en yararlı konu bu oldu inşallah tekrar eklenir ne diyelim.
kedi
39 zamanında başladığım için haberdar olmadığım bir yetenekti. O zamanlardaki amacına bakılırsa neden böyle bir şey getirilmiş anlam veremedim. Menzilli silahlar pek yaygın değildi sanki o zamanlar. Şimdi de gelse güzel olur mu olur hatta dediğin gibi normal bir yeteneğin içine pasif olarak eklenirse daha da iyi olabilir.
ByERseN MBLGL
ByERseNN xMBLGLx
ByERseNN xMBLGLx