Oyun Hataları/Duyarsızlıklar

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
camalokko06
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Bakkal

Oyun Hataları/Duyarsızlıklar

Mesaj gönderen camalokko06 »

Merhabalar.Sizlere birkaç durum hakkında rahatsızlığımı dile getirmek istiyor ve düşüncenizi merak ediyorum.
1.Öncelikle herkes bilir lonca pasaportunun ne işe yaradığını.Lonca pasaportunu alırken plustan ayrı olarak alıyoruz;yani plusun e-pini ayrı lonca pasaportunun ayrı oluyor.hatta hiç plus almayıp lonca pasaportu bile alabiliyoruz.Lonca pasaportunun plustan bağımsızlığı gayet ortada bir durum.ama plus bitince yada plus olmayınca Lonca pasaportunun yada lisansının etkisi olabilecek bişey ' lonca puanı' olayı ortadan kalkıyor;yani kesilen slotlar lonca puanı vermiyor.plustan ayrı olarak alabildiğimiz diğer ürünler;lokman sarraf artırıcı gibi ürünlerin alım şartı da plusa bağımlı değil aynı şekilde ve plus olsun olmasın alınca etkisi olabiliyorken lonca pasaportu aldığımızda böyle bir durum oluşuyor ki bence çok yersiz.plus paketi açıklamasında lonca puanı kazanma yazıyor;ama plustan bağımsız alabildiğimiz bir paket var ki lonca puanı artırıcı paketi;onda yazan açıklamada

'Loncanızdaki tüm karakterler için görevlerden,düşmanlardan kazanılan lonca ve tecrübe puanını %50 oranında arttırır.

Bu oran plus paketten gelen %50 lik kişisel artış ile toplanır. Hem plus pakete hem de bu ürüne sahip loncadaki oyuncunun tecrübe artışı %100 olur! ' yazıyor.burda yazılana göre en basitinden lonca puan artırıcı kişiye plusu olmayınca % 50 lonca puanı gelmesi gerekir iken o da gelmiyor ve plusa bağlı kalmadan alabileceğin ürün plusa bağımlı hale geliyor.

2.Oyunda pek çoğunuz görmüşsünüzdür;kişi size hakaret içerikli yazılar yazıp oyundan çıkıyor ve kişi oyunda olmadığı için şikayet edemiyorsunuz.bu çok yanlış kişi oyunda olsun olmasın ortada kusurlu bir hareket var ve bunu ilgili yere bildiremiyoruz.ekran resmi alıp foruma atma gibi bir muhabbet var;ama onun yerine şikayet etme özelliğinin oyunda olsun olmasın hakaret eden kişiyi şikayet edebilmeliyiz;bu ' Şikayet et ' adlı özelliğin 'Fısılda' gibi özelliklerden bağımsız olması gerekiyor.

3.Bilmiyorum başınıza geldi mi ama oyunda herhangi bir malzemeniz (tılsım item vb durum) çalınma durumları oluyor;bono olayının yıllar önce kaldırılmasının getirdiği durum bu.bu gibi durumlarda polise gitmeden herhangi bir işlem yapılamayacağına dair cevaplar alıyoruz.'Oyunun Her Hakkı saklıdır' adlı bir yazı var;bu engel oluyor belki buna.fakat bu gibi durumlarda polise gittiğimizde polis merkezlerinin bu gibi suç duyurularını arka plana attığını ve sonuçlanmayan-çok uzun sürede sonuçlanan davalar olarak görüldüğünü;oysa davanın ve içeriğinin tek bir IP adresi veya hesapta yapılan işlemler;taşıma aktarım işlemleri gibi işlemlerin takibi gibi 5-10 dakikalık durumlar olduğu bariz ortada.Hiç bir kurum yoktur ki 5-10 dakikalık durum için saatleri geçtim belki de yıllarca bekletsin;ve bu yapılıyor.oyun sahipleri olarak bu gibi durumlarda Polis merkezinden önce alınan itemin alınan malzemenin sahibi olduğunu kanıtlayabilme,ispat edebilme durumlarında diğer olaylar gibi polislik bir olay haline değil de işlem yapılabilecek bir olay haline getirilebilmesi gerekiyor ve bu hiç mi hiç zor bir durum değil.

4.bononun kaldırılması olayından çok rahatsız idim;güvenli alışveriş ortamını sınırlandırıp;kondrit fiyatını 295 akçe yapıp oyun içi para olarak 700 800 milyon ye kadar ulaşabilen tılsım fiyatları yaratıp da alışverişi 200 milyon da sınırlı tutmak apayrı bir yanlış idi;oyun içi hakaret durumlarının önüne geçmek için en ufak bir durumda susturulma cezası veren yönetimin oyun içi durumda az önce belirttiğim gibi kişinin oyundan çıkması durumunda ki oyunda 'alt çekme' durumu;buna çözüm arayışında olmaması ve hırsızlık olayının önüne geçmek istediği belli bile olmayan bir yönetimin bunun için yıllarca adım atmaması çok yanlıştı.

5.Oyun gelişiyor deniliyor sürekli: şte oyun gelişiyor bug o yüzden;oyun gelişiyor koşeye gidince ekran kararıyor sorun yapma bunu;oyun gelişiyor bu gibi durumlar normal vs vs.bu çok yanlış;bu oyun epey bir yıldır var ve basit bir köşeye gidince ekran kararması olayına çözüm üretemedi yada üretmeye çalışmadı.
6. Biz IKV oyuncuları oyunu oynadığımız gibi yatırımlar yapıyoruz;plus alıyoruz akçe alıyoruz gibi.kısaca IKV nin müşterileriyiz;müşteri olarak müşteri memmuniyeti kavramını çoktan geçtim ama müşteri hizmetleri adı altında diyebileceğimiz IKV Destek bölümü var.oraya dilekçe yazıp gönderdiğimiz çoğu durumda dilekçemize cevap olarak bir e-posta bir cevap niyetinde herhangi bir şeyle karşılaşmıyoruz.bugün Türkiyede orta büyüklükte kobilerin bile müşteri hizmetleri denen olayı var;biz sorunla karşılaştığımızda sorunumuzu halledeceğimiz bir iletişim kuracağımız derdimizi anlatabileceğimiz bir sistem istiyoruz.en basitinden müşteri hizmetleri olayı;iletişime geçebileceğimiz bir telefon adres vb. durumlar;desteğe attığımız dilekçelere verilen cevaplar sürekli üstünkörü cevaplar oluyor;geçiştirmeli oluyor.bu durumdan oldukça rahatsızız.
-Ticaret bizim işimiz-
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi
Sunucu: Karaköy

Re: Oyun Hataları/Duyarsızlıklar

Mesaj gönderen TOLGARDA »

1 ve 2'ye kesinlikle katılıyorum 3 ve 4 zaten artık eskide kaldı 5'e ekleme olaraksa pek çok cihazın büyük holde her dakika düştüğünü ve bu bölgede oynamanın imkansız hale geldiğini eklemek istiyorum. 6'yı anlamadım.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
camalokko06
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Bakkal

Mesaj gönderen camalokko06 »

6 da bahsettiğim olay kısaca en ufak bir işletmenin bile müşteri hizmetleri denen olayı var;ve bu oyunda baktığın zaman ticari bir uygulama.herhangi bir sorunla karşılaştığımızda iletişim kurabilmemiz daha kolay olabilmeli diyorum kısaca,mail atıp gün boyu cevabını beklemek şeklinde değil
-Ticaret bizim işimiz-
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen Twingo »

1) Lonca Lisansı/Pasaportu Plus'tan ayrı bir şey söylediğin gibi. Aldığın zaman kullanabiliyorsun fakat ek özellikler için Plus Pakette alman gerekiyor. Yani mantıken sorarsan kendine zaten para verdiğim bir şeye niye tekrar para vermeliyim ki? İçerisinde bunun da olması gerekir diyorsun. Mantıklı da bir yaklaşım ama bu bir oyun ve her oyunda olduğu gibi ekstraları mevcut. Birebir aynı olay olmasa da benzer bir durum yüzlerce lira verip satın aldığın oyunun ek görev,map vb. şeyler için ek DLC paketini almak gibi.

2) Şikayet etmek istediğin kişi oyundan çıktıktan sonra şikayet etmek istersen, kişinin oyunda olmadığını belirten sistem mesajı ile birlikte ekran görüntüsü aldıktan sonra, İKV destek forumu üzerinden gerekli seçimleri yapıp forumları doldurarak gönderebilirsin. Oyuncu çıktıktan sonra şikayet edememe sebeplerinden biride şikayet sistemi üzerin de yoğunluk oluşmaması bence . Çünkü adam sırf şaka olsun diye ya da başka bir sebepten oyuna 2 aydır girmeyen arkadaşını şikayet etmesi gibi bir durum söz konusu olabilir.

3) Çalınma durumunda sana hak verdiğim yerler var vermediğim yerler var. Öncelikle şu konuda hak veririm, kişinin kendi çaldırıdığı değilde oyunda olan 200m üstü tılsımların alışverişi sırasında oyunun üst limitinden dolayı çaldırılmalara bir nebze olsun destek ekibinin yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu durum suistimal edilmeye de müsait olduğu için yine ekip uyarılarını yapıyor sadece güvendiğiniz kişilerle ticaret yapın ya da ticaret esnasında materyal kullanın diye. Öte yandan kişi şifresini vermiştir dikkatsiz davranmıştır falan tamemen kendi sorumluluğu. Buna yardım edilebilecek çokta bir şey yok. Hırsıza anahtarı verdikten sonra soyuldum dersen yardım pek alamayabilirsin. :)

4) Bu konuda açıkçası pek bir söyleyebileceğim şey yok. Tek tahminim şu yönde;
Geliştirici ekibin bildiği bu durum bence Türk Telekom tarafından düzeltilmedi, daha doğrusu oyun için herhangi bir güncellemeye onay çıkmadı. Çünkü o duruma bir güncelleme getirmek bile onların onayında olan bir şey, sonunda inattan vazgeçip onay verdiklerinde ise ilk iş bonoları geri getirerek bu tarz olayların önüne geçmek oldu.

5) O basit hataların düzeltilememe sebebi yine 4.madde de önerdiğim sebepten dolayı olabilir.

6) Müşteri mantığında satıcı sattığı mal/hizmet den sorumludur. Yani sen akçe aldın gelmedi yada bozuk çıktı Playstore müşteri hizmetlerine başvurabilirsin. Yada kangal aldın ama çalışmadı iletişim destek forumunu doldurarak bu sorunu geliştirici ekibe iletirsin onlar müdahale ederler. Oyun sektör tabiri ile "Free to play" olduğu için sen senin söylediğin şekilde müşteri sayılmazsın. Bir mal/hizmetten yararlanıyorsun fakat karşılığında para ödemiyorsun. Para ödediğin nokta da dediğim gibi karşında destek alabileceğin bir müşteri hizmetleri servisi mevcut. Diğer yandan destek ekibi gönüllü kişilerden oluşan bir topluluk. Onlar sadece yetkilerinin ulaştığı en son noktaya kadar hizmet verebiliyor. Yani sen foruma bir şey yazıyorsun ama onun cevabını verecek kişi forum yöneticisidir, denetmen bilse bile girip sana cevap veremez. Forum yöneticisini aşıyorsa "GM" onu aşıyorsa "DEV"cevap verir. Basma kalıp cevaplarda bu yetki sınırlaması yüzünden. Adam robot değil ama onun o durumda maksimum sana söyleyebileceği şey o cümleler.

Son olarak kesinlikle yönetim yalakası falan değilim, Liberal bir kişiliğe sahip olduğum için biraz daha olaylara mağdur edebiyatıyla değil hakiki yüzüyle yaklaşmaya çalışıyorum. Geçen gün oyunda sen ben tıp okuyorum benim alanım değil demiştin. Fakat ben İktisat okuyorum ucundan da olsa benim alanıma giriyor. Umarım madde madde aklına takılan soru işaretlerine cevap verebilmişimdir. Hayırlı günler, iyi forumlar dilerim.
Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi

Twingo yazdı: 30 Tem 2017 14:09
2) Şikayet etmek istediğin kişi oyundan çıktıktan sonra şikayet etmek istersen, kişinin oyunda olmadığını belirten sistem mesajı ile birlikte ekran görüntüsü aldıktan sonra, İKV destek forumu üzerinden gerekli seçimleri yapıp forumları doldurarak gönderebilirsin. Oyuncu çıktıktan sonra şikayet edememe sebeplerinden biride şikayet sistemi üzerin de yoğunluk oluşmaması bence . Çünkü adam sırf şaka olsun diye ya da başka bir sebepten oyuna 2 aydır girmeyen arkadaşını şikayet etmesi gibi bir durum söz konusu olabilir.
Şikayet edebilmen için sohbet penceresinde o kişinin görünmesi gerekiyor. Sohbet penceresindeki bir mesajın zaten 30 dakika içerisinde kaybolacağını düşünürsek bu dediğin anlamsız.
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen resp0nse »

Lonca pasaportu alınca lp kazanmak ve lonca sohbete yazmak için yeterli olmalı bide plus paket istemesi aşırı saçma katılıyorum
2006-2016
Orhanbey - ROWxBeRRu - reSpOnSe
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi

resp0nse yazdı: 30 Tem 2017 16:36 Lonca pasaportu alınca lp kazanmak ve lonca sohbete yazmak için yeterli olmalı bide plus paket istemesi aşırı saçma katılıyorum
Yani bak, ben sırf lp için plus almam, çok nadiren alırım hani bir şey üretmek için para lazımsa kolay olsun diye. Ama normalde lonca puanı kasabilsem bir amacım olur oyunda daha sık dururum.
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen Twingo »

TOLGARDA yazdı: 30 Tem 2017 16:27
Şikayet edebilmen için sohbet penceresinde o kişinin görünmesi gerekiyor. Sohbet penceresindeki bir mesajın zaten 30 dakika içerisinde kaybolacağını düşünürsek bu dediğin anlamsız.
Dostum şikayet ettin, kişi oyundaysa sorun yok. Şikayetin iletildi. Ama kişi oyunda değil ve sistem şikayet etmek istediğin kişinin oyunda olmadığını belirten bir mesaj yolladı. Hemen sohbet panelini büyütüp cezai işlem gerektiren konuşmanında içinde olduğu gerekli ekran görüntüsünü alıp iletiyorsun. Kişi yine ceza alıyor. Yani olay anında bunu yaparsan bir sorun olmaz. Ben bu yolla kaç kişiyi şikayet ettim sayısı yok. Anlamsız bir yol değil yani. Birazcık çabuk olup konuşmalar akmadan ekran görüntüsünü alman gerekiyor sadece o kadar. ;)
Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Gizit Suikastçisi
Gizit Suikastçisi

Twingo yazdı: 30 Tem 2017 18:29
TOLGARDA yazdı: 30 Tem 2017 16:27
Dostum şikayet ettin, kişi oyundaysa sorun yok. Şikayetin iletildi. Ama kişi oyunda değil ve sistem şikayet etmek istediğin kişinin oyunda olmadığını belirten bir mesaj yolladı. Hemen sohbet panelini büyütüp cezai işlem gerektiren konuşmanında içinde olduğu gerekli ekran görüntüsünü alıp iletiyorsun. Kişi yine ceza alıyor. Yani olay anında bunu yaparsan bir sorun olmaz. Ben bu yolla kaç kişiyi şikayet ettim sayısı yok. Anlamsız bir yol değil yani. Birazcık çabuk olup konuşmalar akmadan ekran görüntüsünü alman gerekiyor sadece o kadar. ;)
Demek istediğim bunu yapmak zorunda olmadığımız. Ben desteğe birini hiçbir zaman şikayet etmedim, etmek için de uğraşmam çünkü o kadar çok ss var ki canım çıkıyor, içimden gelmiyor. Oysa ki oyunu bölmeden iki tıkla bu işlemi yapabilmek mümkün
Kullanıcı avatarı
amirogllu
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen amirogllu »

Aynen katılıyorum 'Plus Paketi aldığımda sadece bir üyeliğe 24 aylık plus paketi alıyorum her zaman
kötünün iyisi gibi bir ayrıcalık : ]
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön