Tank ve Dps

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Tank ve Dps

Mesaj gönderen Gargoyle35 »

Resim

Sevgili İkv oyuncuları ve Developerlar yukarda gördüğünüz gibi İkv oyununda Tank ve Dps kavramları geçmiştir.Kadim hidra gelene kadar ikvden başka online oyun oynamayan arkadaşlarımız duymadığı bir kaç terimdir.Öncelikle genel olarak Tank ve Dps açılımını yapmak istiyorum.

TANK
Bu terim genelde Savaşçı sınıfına hitaben kullanılır. Tankın amacı, mobları(yaratıkları) üstüne çekerek bütün dayağı tek başına yemesidir. Bu şekilde ağır zırhı[+Kalkan] onu koruyacaktır (sonsuza kadar değil tabiki ) ve guruptaki diğer kişiler rahat nefes alabileceklerdir.Ayrıca Tank olarak yapılmış savaşçıların yüksek can ve makul ölçüde karizmaları olmalı ki düşmanları üzerine çekebilsinler.Aşağıda Tam manasıyla tank kavramını gösteren bir foto vardır.Str[Güç] Dex[çeviklik] Con[Can] Int[zeka] Wis[bilgelik] Cha[Karisma] orda [AC][ARMOR CLASS] 84 olan zırh etkisi ve bu rakam herkesin kendi isteğine göre ayarlanılabiliyor.Tank olmak istemiş ve nasıl yapmış arkadaş resimde açıkça görülüyor.Dps ise daha çok DEX biraz daha az CON ve karizmasıda minimun olmalı.

Resim

DPS
"Damage Per Second" kısaltmasıdır. Saniye başında verilen hasar anlamına gelir. Silahlarda DPS kısmında yazar ne kadar hasar verdiği. Ne kadar yüksekse o kadar fazla hasar verir. Çoğunlukla Savaşçı [Rogue,Ranger,Champion ikvde yoktur] Dps kavramı için uygundur.Tanklara nispeten az canları ve daha çok çeviklikleri[Dexterity] vardır.Daha az hasar almamaları için çünkü tanklar kadar ağır ve dayanıklı zırhları giyemezler ve kalkan kullanmazlar.

Şimdi sayın İkv oyuncuları ve Developerlar İkvde karakterimizi kendimiz mi yapıyor da Tank ve Dps terimlerini kullanmışınız.Tüm savaşçıların canları eşit.Zırhları eşit.Saniyede verdikleri hasar eşit.Neye göre bu ayrımı yapıyorsunuz hiç anlamış değilim.Kışkırtma yeteniği yapan sizce Tank yeteneği alıyorsa tamam diyeceğim söz yoktur ama Tank kavramını diğer online oyunları oynamış arkadaşlar daha net bir şekilde öğrenir.Ayrıca ikvde tek tip zırh var verdiği koruma hepsinin aynı.Elimize kalkan alamıyoruz.Daha bir sürü şey sadece terim kullanmakla olmuyor bazı şeyler umarım eleştirilerimi yapıcı olarak görür ve ters anlamazsınız.Zaten bu karakteri kendi yapmamamız çok saçma eskiden bu varmış ikvde ama bunun değiştirilmesiyle çok beta oyuncusu oyunu bıraktı en yakından bildğim abim Bigugur ve arkadaşları.Aynı şekilde artık bende bu oyuna ne vakit nede para ayırıcam.Umarım bazı şeyler düzeltilir çünkü oraya terim yazmakla olmuyor.

Saygılarımla...
Resim
Kullanıcı avatarı
Elfetih
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Re: Tank ve Dps

Mesaj gönderen Elfetih »

YeminLe TartışMa Konusu AçacakTım Bunun Hakkında :) Süpersin Tebrik Ediyorum ..

Emeğe Saygı

Byfth
ISTANBULFATİHİ - ByFtH - ELfetih
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Teşekkür ederim :)
Resim
Kullanıcı avatarı
Fantomx
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Fantomx »

Ellerine sağlık.
Gayet güzel ve mantıklı bir şekilde açıklamışsın.
Artık bunun üzerine sö söylenebileceğini sanmıyorum.
Tekrardan eline ve emeğine sağlık.

Alp
Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan,
Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; TURAN…

Fantomx - Hunxfantom
Kullanıcı avatarı
ParduS
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Lonca: Rebels

Mesaj gönderen ParduS »

Cok güzel bir konuya deyinmişin cok tşkler...

o zamanda kaldırıldı acıklama suydu : herkez aynı özelliğe puan veriyordu :)

simdi bütün karakterler aynı .. aynı can aynı kudret ? eskiden savaşlar bilene cok güzel oluyordu her yeteneğe istediğin kadar puan verebiliyordun :)
See you at the bitter end from the time we intercepted feels more like suicide..
Kullanıcı avatarı
Tarky
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen Tarky »

Gargoyle35 yazdı:Resim

Sevgili İkv oyuncuları ve Developerlar yukarda gördüğünüz gibi İkv oyununda Tank ve Dps kavramları geçmiştir.Kadim hidra gelene kadar ikvden başka online oyun oynamayan arkadaşlarımız duymadığı bir kaç terimdir.Öncelikle genel olarak Tank ve Dps açılımını yapmak istiyorum.

TANK
Bu terim genelde Savaşçı sınıfına hitaben kullanılır. Tankın amacı, mobları(yaratıkları) üstüne çekerek bütün dayağı tek başına yemesidir. Bu şekilde ağır zırhı[+Kalkan] onu koruyacaktır (sonsuza kadar değil tabiki ) ve guruptaki diğer kişiler rahat nefes alabileceklerdir.Ayrıca Tank olarak yapılmış savaşçıların yüksek can ve makul ölçüde karizmaları olmalı ki düşmanları üzerine çekebilsinler.Aşağıda Tam manasıyla tank kavramını gösteren bir foto vardır.Str[Güç] Dex[çeviklik] Con[Can] Int[zeka] Wis[bilgelik] Cha[Karisma] orda [AC][ARMOR CLASS] 84 olan zırh etkisi ve bu rakam herkesin kendi isteğine göre ayarlanılabiliyor.Tank olmak istemiş ve nasıl yapmış arkadaş resimde açıkça görülüyor.Dps ise daha çok DEX biraz daha az CON ve karizmasıda minimun olmalı.

Resim

DPS
"Damage Per Second" kısaltmasıdır. Saniye başında verilen hasar anlamına gelir. Silahlarda DPS kısmında yazar ne kadar hasar verdiği. Ne kadar yüksekse o kadar fazla hasar verir. Çoğunlukla Savaşçı [Rogue,Ranger,Champion ikvde yoktur] Dps kavramı için uygundur.Tanklara nispeten az canları ve daha çok çeviklikleri[Dexterity] vardır.Daha az hasar almamaları için çünkü tanklar kadar ağır ve dayanıklı zırhları giyemezler ve kalkan kullanmazlar.

Şimdi sayın İkv oyuncuları ve Developerlar İkvde karakterimizi kendimiz mi yapıyor da Tank ve Dps terimlerini kullanmışınız.Tüm savaşçıların canları eşit.Zırhları eşit.Saniyede verdikleri hasar eşit.Neye göre bu ayrımı yapıyorsunuz hiç anlamış değilim.Kışkırtma yeteniği yapan sizce Tank yeteneği alıyorsa tamam diyeceğim söz yoktur ama Tank kavramını diğer online oyunları oynamış arkadaşlar daha net bir şekilde öğrenir.Ayrıca ikvde tek tip zırh var verdiği koruma hepsinin aynı.Elimize kalkan alamıyoruz.Daha bir sürü şey sadece terim kullanmakla olmuyor bazı şeyler umarım eleştirilerimi yapıcı olarak görür ve ters anlamazsınız.Zaten bu karakteri kendi yapmamamız çok saçma eskiden bu varmış ikvde ama bunun değiştirilmesiyle çok beta oyuncusu oyunu bıraktı en yakından bildğim abim Bigugur ve arkadaşları.Aynı şekilde artık bende bu oyuna ne vakit nede para ayırıcam.Umarım bazı şeyler düzeltilir çünkü oraya terim yazmakla olmuyor.

Saygılarımla...
Bende sana terimleri yanlış kullanmak konusunda katılıyorum.Ancak , bu oyunda olan sistem hiçbir oyunda yok.Evet , belki dediğin gibi terim kullanma konusuna dikkat edilmesi gerekir , ancak yönetimin yeni bölgelerde tüm yeteneklerin bir işe yaradıgını gösterme isteği var sanırım.Özellikle tank konusu tamamen gösterilen farklı bir olay ortada :) bunuda farklı oyunlara bakan arkadaşlar bilir.Oyun üzerinde sınırlı yetenekler , tank sistemini benimsemiş oyunlarda bizim savaşçımızın yetenekleri kadar tank yeteneği var .Ama daha bu bölgeler için gelecek "Yetenek Sistemi"ni görmedik , bazı şeyleri konuşmak için biraz erken sanırım ;)
N’oublie pas d'ou tu viens..
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

ParduS yazdı:Cok güzel bir konuya deyinmişin cok tşkler...

o zamanda kaldırıldı acıklama suydu : herkez aynı özelliğe puan veriyordu :)

simdi bütün karakterler aynı .. aynı can aynı kudret ? eskiden savaşlar bilene cok güzel oluyordu her yeteneğe istediğin kadar puan verebiliyordun :)
Evet aynısı abimde söyledi ama bunun basit bir çözümü var tamam herkes istediğine puan versin ama buna bir Max sınırı konulabilir atıyorum.O resimdeki oyunda ilk başlanğıçta [Str]{Güç}ye 18 puandan fazla verilmez. 20 den fazla Con[Can] verilmiyor.Bu şekilde sınırlamalar yapılırsa bende problem ortadan kalkar.Ayrıca olay sadece yetenek sistemi değil benim amacım burda ikvyide kötülemek değil öyle olsa senelerimi saatlerimi vermezdim.Çevremi bu oyuna bulaştırmazdım.Benim demek istedğimde bu işte yeteneklerle olmaz sadece.Zırh farkı Skill puanlarının farklılığı.Ben bünyeye puan veririrm sen çevikliğe bu ayrım olmalı demek istediğim.
Resim
Kullanıcı avatarı
ORHANBEY
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Ata

Mesaj gönderen ORHANBEY »

Gargoyle35 yazdı:Resim

TANK

Resim

DPS

Saygılarımla...
Grup Bölgelerinde bak ne yazıyor " YENİ YETENEK SİSTEMİ " yani bu yetenek sistemine göre düşünme ;) Görünce şaşırma yani Dps Tank nasıl olunuyor :)
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Arkadaşım benim anlatmak istediğimi anlamıyorsun ki.Bu iş sadece yetenekle olmuyor.Açıklamaları iyi oku.Tank oyuncuların Canları daha fazladır Zırhları daha yüksektir.Dpslerin çeviklikleri daha fazladır bu ayarlamalar yapılabiliyor mu ? Zaten sakınmayla zırhını herkes en yükseğe çekebiliyor ? Herkes ağır vuruş sert vuruş yapıyor.Madem Tank Dps ayrımı var sakınmayı sadece tanklar yapsın ağır ve sertide Dpsler.Mantıken böyle lütfen iyi okuyun yazdıklarımı amacım körü körüne eleştirmek değil hele yıkıcı eleştiri hiç değil.Ayrıca merak etme ben şaşırmam çünkü Tank Dps kavramının tam geçtiği oyunları oynadım oynuyorumda.
En son Gargoyle35 tarafından 01 Nis 2010 14:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
Kullanıcı avatarı
complex
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen complex »

ORHANBEY yazdı:Grup Bölgelerinde bak ne yazıyor " YENİ YETENEK SİSTEMİ " yani bu yetenek sistemine göre düşünme ;) Görünce şaşırma yani Dps Tank nasıl olunuyor :)
Evet, tam okumak lazım. Zaten oyunda tanklık gerektiren bir durum yok şu an, grup bölgelerinde olacak orda da Yeni Yetenek Sistemi yazıyor zaten.

Ve de eğer GBM'yle değiştirilebilecek ise ben de kabul ederim aslında... Aptalca dizipte sonra mal gibi kalmak istemiyorum.
APCAĞAApçağa
Ŧıгคt özɠüภ

________________________________________________________________________________________

“Genel Etkileşim” sayfasına dön