HİKAYE ÖRGÜSÜNE HAKİM ARKADAŞLAR BUYURSUN

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Mrreotai
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

HİKAYE ÖRGÜSÜNE HAKİM ARKADAŞLAR BUYURSUN

Mesaj gönderen Mrreotai »

"Mor duman bütün cildinde karıncalanıyor, soludukça, muktedirliğinin sınırları artıyordu.

Sentetik ipeği cebinden çıkarırken, ceplerinin neredeyse ters yüz olduğuna dikkat ettin. Bu ipekten bir kesik almak için neredeyse tahtalı köyü boyluyordun, önemsiz bir şey gibi dikkatsizce cebe sıkıştırmak da neydi, kibir mi? Ya düşseydi? Yoksa kader kibirlileri kollar mıydı?

İpeğin kesitini gözüne yaklaştırdın, dumandan yeterli bir miktarda soludun, göz bebeklerin iyice kısıldı, incecik yonga büyüdü ve büyüdü. Kesikteki örüntü netleşti, benzerini daha önce biryerlerde görmüştün, düşündün. Neydi bu; neydi bu çok tanıdık? Derin bir soluk daha aldın, gözlerini kapadın, aklında belirmeye başladı, hatırladın!"

Evet,Gorgar reis'in verdiği ipucundan yola çıkarak MANTIKLI/TEMELE OTURTULMUŞ tahminleri olan arkadaşlardan bilgi edinmek,tartışmak fikir alışverişinde bulunmak isteriz.

Resim

Mor dumandan kastedilen çemberlitaşdaki erg den çıkan dumanlar olabilir,karakterimize de tanıdık geldiğine göre yeni bölgede yine erg ile gücünü alan yaratıklar mevcut olabilir,bu durumda gaffar beyin çemberlitaşta erg labaratuvarları ve çalışmaları yaparken kimden etkilendiği,ilham aldığı sorusu sorulabilir.

Karakterimizin 'KİBİRLİ' olduğuna dikkat çekiliyor.Hatırlayacağımız üzere teşkilattan ayrılmış artık kendi başımıza devam kararı almıştık bu metinde belki 'yıllardır bizi bu maceraya sürükleyen,eğiten teşkilattan ayrıldığımız,kendi yolumuzu bulduğumuz için KİBİRLİ olarak nitelendiriliyor olabiliriz
ayrıca ilk cümlede geçen ' soludukça, muktedirliğinin sınırları artıyordu' ya bakacak olursak MUKTEDİR =bir şeyi başarmaya, yapmaya, gerçekleştirmeye gücü yeten.' ANLAMINA gelmekte yani karakterimiz biraz olsun kaybettiği inancını bu mor dumanın bulunduğu bölgeye gittiğinde,orada yenilikler keşfettiğinde yeniden kazanıyor olabilir.Öte yandan yine de karakterimizin üzerindeki GEVŞEK,Boşvermişlik hala devam ediyor ( önemsiz bir şey gibi dikkatsizce cebe sıkıştırmak da neydi, kibir mi? Ya düşseydi?).Bu gevşekliğin daha doğrusu yapacak birşey ararken ortada kararsız kalmışlığın keşfedeceğimiz bir olayla yeniden azim ve savaş arzusuna döneceğini tahmin ediyorum.
'
dumandan yeterli bir miktarda soludun' YETERLİ MİKTARDA soluduğumuza göre ve soludukça muktedirliğimizin sınırları arttığına göre yeterince BAŞARMAYA,GERÇEKLEŞTİRMEYE GÜCÜMÜZÜN YETECEĞİNİ bize yazıyor

KİLİT OLDUĞUNA İNANDIĞIM CÜMLE

'' kader kibirlileri kollar mıydı? ''

demek ki teşkilattan ayrı olarak,KADERİN GETİRDİĞİ BİR ŞANS İLE bu SENTETİK İPEĞİ (NE OLDUĞU,NE İŞE YARADIĞI,YOKSA BİR YARATIĞA MI İŞARET ETTİĞİ) keşfediyoruz ve inancımızı yeniden kazanıyoruz muhtemelen akabinde de bu keşfimizi teşkilata doğrudan bağlı olmayan ARZUHALCİ veya DOMUZ gibi birine ileteceğimizi düşünüyorum.

FORUM TARTIŞMAK İÇİN VAR FİKİRLERİNİZİ YAZIN,TARTIŞALIM.
Kullanıcı avatarı
dedee66
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü

Re: HİKAYE ÖRGÜSÜNE HAKİM ARKADAŞLAR BUYURSUN

Mesaj gönderen dedee66 »

SENCE GÜZEL BİR BÖLGE GELİCEKMİ BÜYÜK GENİŞ KAPSAMLI ?

Resim
Kullanıcı avatarı
Seven
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Seven »

Bence bu görev Huzursuzluğum görev metni gibi geliyor.

Zaten bu görevi almadan önce anahtarlar görevi vardı. Anahtar bize verilmişti bir yere girdiğimiz zaman bu görevin biteceği görüşündeyim.

Yazdığın yazıyı okudum görüş açın güzelmiş ekstra aklıma birşey gelirse yazarım. İyi forumlar.
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Mrreotai
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen Mrreotai »

Şahsi düşüncem yeraltı gibi kapsamlı fakat iki aşamalı olacağı yönünde.Önce bilinen tonlarca sorunun düzeltildiği ve belli temellerde bulunan hazirlik bölgesinin eklendiği bir bölge bu bölgede de bir kapi gibi kapali yer bulunacağı ve bu guncellemeden 1 -2 yil sonra oyuncular adapte olup birikim yaptiktan sonra esas 2. Bölgenin geleceği yönünde.Tabii bunların dayandığı somut bir kaynak yok böyle düşünmemde yatan sebep uzun süredir birçok hatanın çekilmez hale gelmesi ve beklentiye aç olan topluluğa bir an önce birşeyler sunulacağından iki aşamalı olacak oyuncular birinci aşamayı oynarken beklentilerini bir nebze karşılarken,gelişirken geliştiriciler de ikinci aşamaya zaman ayırıp odaklanacak.
ikvdebugece
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen ikvdebugece »

efsane bi beklenti var inşallah çok yakında :D

Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Mesaj gönderen Retaliation »

Gorgar Bey en sevdiğim işi yapmaya başladı. Aslında içi fesatlıkla dolu olan Teşkilat'tan, oyuncuların karakterlerini hikaye gereği sıyırttırdı ve bizi bir başlılığa sürdü. Evet bunlar çok güzel, benim bir huyum vardır, kötü adamları çok severim. Dizilerdeki, filmlerdeki ve oyunlardaki kötü adamlar her daim cezbeder beni zira altlarında bir şey yatar. İşte burada da biz bir nevi kötü adamı oynayacakmışa benziyoruz, haklı olsak dahi... Karakterlerimizin içindeki egoyu üste çıkardı ve ergle de olsa gözünü açtırdı. Artık lafımızı saklamıyor, bir iğneymişcesine kullanıyorduk. (Bkz; Tiktaklar görevi)

Ayrıca bir de komik bir tarafa değinirsem, karakter sanki bir tinerci edasıyla yongayı koklayıp hülyalara dalması... Oldukça garip. :D
Resim
smartenes
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen smartenes »

Retaliation yazdı: 25 Haz 2017 20:27
Ayrıca bir de komik bir tarafa değinirsem, karakter sanki bir tinerci edasıyla yongayı koklayıp hülyalara dalması... Oldukça garip. :D[/i][/b][/color]
Ilk okuduğumda ben de aynısını düşünmüştüm :grinning:
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Talebe-i Tevarih

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

Eğer İstanbul konumu üzerinden değerlendirecek olursak, Çemberlitaş Meran Şehrinin üstünde idi. Oyunda Eminönü ve Sirkeci civarları mevcut ve yanlış hatırlamıyorsam büyük hol de ki trenler ise Tophane yolu üzerinde ki tramwaylara benzetilmeye çalışılmıştı hatta buna benzer bir şeyi bir görev penceresinde okuduğumu hatırlıyorum. Ama benim fikrim o bahsettiğimiz hol bölgesinde ki raylar Osmanbey-Taksim metrosu :') Yani Karaköy'ün üst kısmı. Bu da demek oluyor ki Tangris diye bahsettiğimiz yer Karaköy de bir yer.
Tabi bu ütopik bir düşünce olabilir.
İkinci fikrim ise ;
Gorgar'ın alıntıladığı sözler yapamadığımız görev olan Huzursuzluğuma ait. Çünkü karakterimizin son görevlere doğru Ergden dolayı kafayı yemiş olması bunu gösteriyor. Bir nevi artık bağımlı oldu :grin: Neyse esas konu Yer altı şehrinde ki köprülerin hikayesi Stanss yıkılan şehir. İfliss yıkılan şehrin kalıntılarından doğan şehirin yöneticisi ve son olacak olan ise Tangriss olabilir.
Duvar yapısı ve bakış açısı köprünün uzunluğu dahi Yer altı şehrinde ki köprüler ile birebir.
Yani Yer altı ile Büyük Holü birbirine bağlayan bir yer beklenebilir.
Karaköy gelirse eğer GAlata ve Gizit klanıyla karşılaşma olasılığımızın olması ve Gizit hainini bul görevini büyük holde yapmamız Karaköy ihtimallerini arttırıyor.
Gorgar'ın bahsettiği yeni paket büyük bir olay olacak konuşmalar o yönü gösteriyor. Bunların hepsinin aynı anda gelebilme ihtimali de bayağı yüksek.

Bu benim fikrim :)

İyi Bayramlar
Kullanıcı avatarı
Rescuer
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Rescuer »

Huzursuzluğum görevinin devamından bir kesit olduğunu düşünüyorum.
Bahsi geçen materyalin oyunda hali hazırda bulunan erg yongası olma ihtimali çok yüksek. Erg yongasını aldığımız yer ise gayet açık, GBM-X yani Çemberlitaş.
Bazı insanlar uyuşturucu maddeleri düşünme kabiliyetlerini ve beyin fonksiyonlarını daha iyi kullanabilmek için bilinçli olarak tüketmektedir. Bu noktada ergi bir nevi uyuşturucu maddeye benzetebilirsiniz. Ergi kontrol etmek çok zor, uyuşturucu gibi ve hikaye örgüsünde ergi kontrol etmeyi başarabilen sayılı karakter var. Gerçekten güçlü karakterler. Bizim karakterimizin de artık bu yola girdiğini görüyoruz. Artık ergden korkmuyoruz, kaçmıyoruz, aksine kovalıyoruz.
Resim
Bitmez görünen mücadelede bir adım daha ilerlemek için...
Tılmesa
Kullanıcı avatarı
mahmutcaan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen mahmutcaan »

Çok heyecanlı :grinning: >:)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön