İkv için ssd mi ram mi ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
YusufK34
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

İkv için ssd mi ram mi ?

Mesaj gönderen YusufK34 »

Merhaba arkadaşlar.
Yarın vatan'a gidip bilgisayarıma ufak bi sürpriz yapmayı düşünüyorum. Fakat söylemedi ayıptır kız arkadaşımla yıl dönümü-doğum günü birbirine çok yakın olduğundan fazla bi harcama yapmak istemiyoeum :)

Şimdi gel gelelim sorumuza. İkv hariç bütün oyunları silip hesaplarımı sattım yani geriye bi tek ikv kaldı.

Bilgisayarı bundan tamı tamına 7.5 sene önce aldığımı varsayarsak daha önce içi açılıp bir kere bile temizlenmedi. Öyle kullanıldı yani :D

Özellikleri :
Intel (R) Core (TM) i3 CPU M370 2.40 GHz
4 GB RAM
64 bit işletim sistemi
NVIDIA GeForce GT 320M 1 gb ekran kartı
Windows 10
Samsung HM321HI 320 GB/5400RPM/8M Hdd

Sorumda şu şekilde
Bi süre daha bilgisayar değiştirmeyi düşünmüyorum. İkv için öncelik olarak daha iyi şartlarda oynamak için,
SSD mi alınmalı yoksa RAM mi ?
Toplamda maksimum 150-200 tl lik bi harcama yapmayı düşünüyorum.
Bilgisayardan anlayan birisi fikrini ve nedenini söylerse çok sevinirim gerçekten :)

Not: Bilgisayarda bu güne kadar hiç bi değişim olmadı termal macunu bile 7.5 yılda ilk defa yarın değişicek :D ölü parçaları göz önüne alın lütfen. Acil cevaplarınızı bekliyorum :))
Ekim 2007 den beri

Yusuf Kaan ÖZKAYNAK
Kullanıcı avatarı
muymutr
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Lonca Görünümlü Lonca

Re: İkv için ssd mi ram mi ?

Mesaj gönderen muymutr »

Sadece ikv için almayı düşünüyorsan ssd hem fazla maliyetli hemde gereksiz olur. Ram almanı öneririm. Yükleme ekranları dışında dışında oyun diski pek kullanmıyor.
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

ikv için alacaksan çok çok fazla her şeyin kardeş fakat altta internet tarayıcında sekme sayısı fazla olursa,biraz problem yaşarsın alacaksan ram al derim.
2 gb ramle çift hesap donmadan oynanıyor sandboxla.Eger sende win7ye gecip sandboxla 4 hesap felan açarsan anca öyle sıkıntı yaşarsın.
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen TOLGA »

Esenlikler dostum.

Bilgisayar tutkunlarının yaptığı bir araştırmada ideal, ortalama oyuncu RAM'i 4 GB olarak saptanmıştır. Senin RAM'ının ahım şahım bir sorunu yok gibi gözüküyor. SSD zaten fiyat olarak RAM'ın çok çok üstünde bir ürün. Elbette sana sağlayacağı çabuk yüklenme ve okuma, yazma hızları olacaktır ancak ne kadar gerekli sen düşünüp tartacaksın. Oyun performansına SSD'nin bir etkisi olmaz yalnızca oyunu açarken yükleniyor ekranında daha kısa süre geçireceksin bir nevi.
RAM öyle değildir. 10-20 fps kadar performans artışı sağlayabilir. Ekran kartının bit'i çok önemlidir. 128 veya üzeri bitler oyunlardan fazlasıyla fps artışı gösterir. Bunu da söylemeden edemeyeceğim çünkü bit yazmadığın için bilgilendirmek isterim.
SSD ve RAM arasından illa birini alacağım diyorsan eğer benim fikrim RAM'den yanadır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :P
Kullanıcı avatarı
YusufK34
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen YusufK34 »

Yardımcı olduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ederim beyler :)
Madem ikisinin de çok fazla bir etkisi olmicak diyosunuz bi harcama yapmayıp biraz daha bekleyip belki pc alırım ozaman.

Tolga bilgisayar hakkında nerdeyse hiç bilgim yok maalesef sadece okuduğumu yazdım teşekkür ederim bilgilendirme için :)
Ekim 2007 den beri

Yusuf Kaan ÖZKAYNAK
Kullanıcı avatarı
0LIVERA
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen 0LIVERA »

YusufK34 yazdı:Yardımcı olduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ederim beyler :)
Madem ikisinin de çok fazla bir etkisi olmicak diyosunuz bi harcama yapmayıp biraz daha bekleyip belki pc alırım ozaman.

Tolga bilgisayar hakkında nerdeyse hiç bilgim yok maalesef sadece okuduğumu yazdım teşekkür ederim bilgilendirme için :)
bilip bilmeden konuşan çok olmuş bilgisayarın eski ise harddiskin'de eskidir.

şuanda bilgisayarların en büyük sorunu ssd (harddisk hızıdır)

bunu şuna benzetebilirsiniz 2 tane bilgisayar var biri çok iyi biri kötü fakat 2side aynı bir hdd var ve çok dandik kötü.

2sinden'de aynı performansı alırsın çok iyi olanın kötü olandan çok çok bir etkisi olmaz çünkü harddisk en önemli parçadır.

neden bu güne kadar bu söylenmedi gibi bir düşüncen olursa kafan'da ssd'ler çok pahalı şeylerdi yeni yeni ucuzladı.

120 gblik bir ssd kesinlikle alıp o makinaya takmanı ve temiz bir kurulum yapmanı tavsiye ederim birde o zaman ikv'yi oyna emin ol bu güne kadar oynamıyormusum dersin.

4 gb ram fazlasıyla yeterli bir rakam.

ayrıca ssd'yi istediğinde söküp bir laptop'ada takabilirsin veya farklı her alanda harici harddisk bile yapabilirsin.

bu arada ssd alırsan eski hdd'yi tabiki çıkartmanda da hız olarak fark yaratacaktır.
Sorun Kim Olduğunda Değil Yaptıkların Seni Diğerlerinden Ayırır.
Kullanıcı avatarı
alpay1994
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen alpay1994 »

Bilende bilmeyende sıkmış arkadaş. İşletim sistemin 64 bit değilse ramini 4 gb üstünde tutsan da herhangi bir etki göstermez ki gel gelelim, DOTA2 gibi bir oyunda bile maksimum kullandığım ram miktarı 2.8 gb oluyordu windows 10 işletim sistemi ile birlikte. Hiçbir zaman adam akıllı 5 gb ram kullanımı göremedim bilgisayarımda. Ssd kişinin keyfine bağlıdır. Ssd normal hard disklerden farklı bi şekilde çalışır daha hızlı birim işleme kapasitesine sahiptir. Her türlü oyundaki farkı hissedersin ama gel gelelim fiyatlarına ki el yakıyor.. Bu da senin cebine bağlı. Tavsiyem o bilgisayarı komple değiştirmen bir süre sonra.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen NaudiR »

0LIVERA yazdı:
YusufK34 yazdı:Yardımcı olduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ederim beyler :)

bunu şuna benzetebilirsiniz 2 tane bilgisayar var biri çok iyi biri kötü fakat 2side aynı bir hdd var ve çok dandik kötü.

2sinden'de aynı performansı alırsın çok iyi olanın kötü olandan çok çok bir etkisi olmaz çünkü harddisk en önemli parçadır.

neden bu güne kadar bu söylenmedi gibi bir düşüncen olursa kafan'da ssd'ler çok pahalı şeylerdi yeni yeni ucuzladı.

120 gblik bir ssd kesinlikle alıp o makinaya takmanı ve temiz bir kurulum yapmanı tavsiye ederim birde o zaman ikv'yi oyna emin ol bu güne kadar oynamıyormusum dersin.

ayrıca ssd'yi istediğinde söküp bir laptop'ada takabilirsin veya farklı her alanda harici harddisk bile yapabilirsin.

bu arada ssd alırsan eski hdd'yi tabiki çıkartmanda da hız olarak fark yaratacaktır.
+1

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa. SSD aldıktan sonra farkı göreceksin, bizzat kendimi örnek verebilirim. 4 GB RAM gayet de yeterli, RAM almana gerek yok.
İKV

2008 - 2018

Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
Kullanıcı avatarı
kubi07
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen kubi07 »

İKV yi bilgisayarın rahatça kaldırıyordur diye düşünüyorum.
Ram alman oyunda performans artışı çok az sağlar. çünkü ikv 1k ram harcar windowsta 1 gb desen 2gb boş kalıyor zaten. sen 8 gb lık ram alsan bile çok az farklılık olur oyunda.

Ama eğer kaliteli bi ssd alırsan laptop un çağ atlar diye düşünüyorum :)
Laptopun açılma süresi şuan 1 dk ise ssd taktığında 10 saniye bile sürmez :D
Dosyalarda dolaşırken tıkladığın an girersin.
Chrome u açarken beklemezsiz tak diye açılır.

Bence alıcaksan ssd al ama eğer sadece ikv için kullanıyorsan aleti hiçbirşey almasan olur diye düşünüyorum...
Eski ve eskiyi özleyen oyuncu.
Camelotx Büyücü 49 Ejder Asa(^)
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

0LIVERA yazdı:

hehehe selam ego kardeş ramini söküp komple ssd tak nasıl performans alıyorsun bizle paylaş.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön