Bu gönderimde sizlere gerçekten ama gerçekten yararlı olacak bir platformu tanıtıyorum;
Öncelikle nedir bu Discord? Discord:
- Oyuncuların kendi arasında sesli bir şekilde iletişim kurmasını sağlar.
- Kullanımı oldukça basit ve Türkçe bir arayüze sahiptir.
- Ses kalitesi Skype ve Teamspeak'ten kat kat üstün bir vaziyettedir.
- Muhteşem tasarlanmış arayüzü sayesinde oyun oynarken kullansanız dahi kesinlikle oyun grafik performansınızı olumsuz etkilemez.
- Kullanıcılarınıza rütbe verme sistemi. [Bunu video'da açıklamadım fakat yoğun istek olursa bu konu üzerine de video çekebilirim]
Kısaca özetleyecek olursak işlevleri tıpkı yukarıda yazdığım gibidir.
Fazla uzatmadan video hakkında bilgilere geçelim; programı nasıl indireceğinizi, nasıl kurulum yapacağınızı, nasıl kayıt olacağınızı videoda sizlere anlatmaya çalıştım, aklınıza takılan bir soru olursa mutlaka yorumlarda sorunuz, her şekilde yardımcı olabilirim -gerekirse video bile çekebilirim sizler için- unutmayın sadece yorum yazmanız yeterli.
Umarım işinize yaramıştır ve beğenmişsinizdir. Video'da kusurlu bir davranış ve hareketim olduysa affola...
İKV FORUM ÖZEL videomuzu hemen altta bulunan play butonuna basarak oynatabilirsiniz, iyi seyirler, kolay gelsin
İKV FORUM Discord Sunucu Adresimiz:https://discord.gg/k79XYxV [Bunu kopyalayıp anlattığım şekilde yapıştırınız.]
Ben online olduğum sürece Discord'da bulunuyor olacağım, gelmek isterseniz hepinizi beklerim...
Hayırlı günler, iyi forumlar.
Saygılar, sevgiler ve hürmetler ile bir sonraki İKV FORUM ÖZEL bölümünde görüşmek dileğiyle...
GWYNBLEIDD yazdı:Oynadığımız oyun alttayken bas konuş özelliği çalışmadığı için kullanım ömrü uzun olmamıştı, hayırlı olsun.
Merhaba GWYNBLEIDD!
Ben şahsen oyundayken kullanıyorum ve herhangi bir soruna rastladığımı söyleyemem.
Şayet siteden giriş yapıyorsanız videoda anlattığım gibi oyundayken bas-konuş özelliği devre dışı kalır yani sınırlı olur.
Eğer oyundayken konuşmak isterseniz programı indirip tuş atadığınız zaman bu sorun tamamen ortadan kalkacaktır.
GWYNBLEIDD yazdı:Tek sorun o olsa keşke, sesler çok yankı yapıyordu. Belki yeni versiyonlarda bu sorun düzeltilmiştir , bilemiyorum.
Şu an başka bir oyunun sunucusunda takılıyorum mesela, yaklaşık 10 kişi kadar varız ve hiçbir sorun yok dostum
Büyük ihtimalle öyle bir sorun var olmuş ise önceden, fixlenmiş gözüküyor ve aylarca teamspeak sunucu sahipliği yaptım bu platformdaki kaliteyi hiçbir yerde görmedim.