Yenilik hk.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Soylu2009
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Yenilik hk.

Mesaj gönderen Soylu2009 »

Arkadaşlar derme çatma Türkçemle size ve yöneticilerimize birkaç öneri sunmak istedim umarım geliştiriciler veya yöneticilerde okur ve değerlendirirler.

Çoğu oyuncu IKV ye yenilik gelmemesinden şikayetçi hepimizin bildiği gibi.Benim görüşüme göre IKV ye yenilik gelse bile asla eski ortamı ve oyuncu kitlesini geri kazanamaz.Hem sayı olarak hem oynayan insanlar olarak tabiikide.Ben şahsen yapılması gereken şeyin yeni bir oyun geliştirmek olduğunu düşünüyorum.Yeni bir oyundan kastım yine IKV olması ama yeni olması.
IKV nin oyun motoru ve grafikleri bildiğimiz gibi çok yaşlı.Oyun içinde sürekli devam eden lag ve ekranı çatlak gibi gösteren buglar yüzünden oyundan soğuyan insanlar var.IKV nin çıktığı zamanlar sadece 5-6 büyük MMO RPG olduğu için Türk oyuncular IKV nin kusurlarına göz yumdu ve oynadı.Başladıktan sonra oyuncuların çoğu arkadaşlıkları ve bulundukları ortamı sevdikleri için oyuna devam etti.Bildiğimiz gibi IKV günümüzde o çekiciliği yakalayamıyor.Etrafta birsürü daha iyi seçenek varken kimse laglı ve zamanına göre kötü grafikli bir oyunu oynamak istemiyor.

Benim görüşüme göre yeni oyuncuları çekmenin yolu oyunu başka oyunlardan ayıran özelliklerle donatmaktan geçer.IKV bunu zamanında Türk yapımı ve Türk havası içeren bir MMO RPG olarak yakaladı.Ama artık insanların ilgisini çekmiyor çünkü neredeyse her oyun(MMO RPG) Türkçe dil desteği sağlıyor.

Benim gözlemlerime göre IKV tıkanmış durumda.Yeni oyuncu gelmiyor üstüne zaten oynayan oyuncular teker teker oyunu bırakıyor.Bu oyunun bir geleceği olabileceğini sanmıyorum.

Bence yeni bir oyun geliştirilmeli.Yine IKV olsun ama bizi oyundan soğutan öğelerle dolu olmasın.Grafikleri ahım şahım olmasın ama Sobee nin yeni oyunu olan KM (kader mühürleri) kadar bir grafiği olsun.Karakterin silahının elinden çıkıp karakterden önde koşması gibi ufak şeyler olmasın.Oyun stabil oynansın.Haritalar yine IKV haritaları olsun , çekirdek harita değiştirilmesin ama genişlesin.Birkaç yeni harita da eklenebilir.Oyunun hikayesi mükemmel ama çoğu oyuncunun bundan haberi yok , görev kutucukları yerine hikayeyi daha çok gözümüze sokucak etkenler eklensin.Oynanış olarak daha zor ve mantıklı bir savaş sistemi getirilsin.Karakter sadece tıklanarak değil aynı zamanda WASD kullanılarak ta yönetilebilsin(kader mühürlerinde olduğu gibi).Büyücüler yüzü dönük olmadığı sürece yetenek kullanamasın , karakter geri geri koşabilsin , Animasyonlar çat diye yarıda kesilmesin.Bunun gibi bir çok öneriyi eminim bu başlığı sonuna kadar okuyanlarda verebilir.Maden sistemi eski 5 dk lık sistem olsun.Karaktere isim birkez konulduktan sonra birdaha asla değiştirilemesin.Kısacası bildiğimiz IKV nin gelişmiş versiyonu olsun.Hem harita gibi etkenleri ve hikayesi (neredeyse) hazır olur , hem genişlemeye daha açık bir oyun olur.Geleceği olan bir oyun olur.Tılsım vb eşyalar asla eklenmesin.Oyuna gerçek paranın etkisinin plus ve eşyaların görünüşünü değiştiren eşyalar olmasından yanayım.''Şaheser'' denilen eşyalar şimdiki IKV deki gibi herkeste olmasın.Alınması çok daha zor olsun , sadece maden değil aynı zamanda Şan , Günlük görevden verilen ödül , alt kademe şaheser eşyalar , belirli sayıda Er meydanı savaşı kazanılmış olmasını gerektirsin.
Silahların Efsununa göre görünüşleri değişsin.Parlamasından ışık efekti olmasından bahsetmiyorum , mesela hasar zehir veren bir asaya veya gürze yılan sarılıyor olsun.Asit hasarı verenden yeşil sıvılar damlasın.Bunlar efekt olarak değilde silahın kendisinde olan tasarımlar olsun.Oyunu oynayan eski IKV oyuncularına yine şan ve oynama saatine göre görünüş eşyaları verilebilir.Yeni oyuncuları çekicek birsürü öneriyi saatlerce yazabilirim fakat sizinde önerilerinizi duymak istiyorum.Belki yeterince büyük bir konu olursa yöneticiler gerçekten ciddiye alır.Yeni bir oyun geliştirmenin kolay olmadığını biliyorum ama bizde yarın çıksın istemiyoruz.2 sene olur 3 sene olur yeterki IKV oyunu şu anki haliyle sonlanmasın.Okuduğunuz için teşekkürler sizinde görüşlerinizi bekliyorum.
Soyluxfighter - Soyluxlaurel Soyluxallianz Soyluxrescue
Oguzhann
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Meran

Re: Yenilik hk.

Mesaj gönderen Oguzhann »

Çok güzel demişsin ama yapacak ekip yok. Yapmak isteyen ekip yok belkide..
Adamlar yerinde saymaktansa yenilik getirecek farklı oyun yapmak istemişler. Bence KM kesinlikle başarılı.

Her ikv oyuncusu ister böyle bişeyi ama olacağını sanmıyorum :( böyle bi oyunun , böyle bi hikaye kurgusunun böyle dostlukların karşımıza çıkacağı yeni Türk oyunlarını oynamak dileğiyle.. :)
Kullanıcı avatarı
zeynel55
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Winter Is Coming

Re: Yenilik hk.

Mesaj gönderen zeynel55 »

Güzel demişsin,iyi demişsin de bunları yapacak ekip yok bana göre de.4 yıldır resmi bayramları kutlamaktan ve sunucuda bakım çalışması yapılacak açıklamalarından başka hiçbirşey yapılmamış.En basitinden 1 yıldan fazladır lonca sıralamasında hata var böyle küçük bir hatayı düzeltmezlerken bu dediğin şeyleri yapmaları imkansız.Konunu da silerlerse hiç şaşırma :)
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön