gaffar bey ve odası
- xDeMaNuLex
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
gaffar bey ve odası
gaffar beyin odasındaki bu tablo dikkatimi çekti oyundaki bi karakterle mi ilgili yoksa gelişi güzel hazırlanmış bişey mi

Re: gaffar bey ve odası
İlk bakışta tanrının eli.
Kukla insan
yaratan el
İnsanı af eden el
Yapana sormak lazım derdi neymiş.
Oyuna görede ısınlayan birnin oldugunu gösterir hiç gaffar kesmedimde varmı ısınlayan orda.
Kukla insan
yaratan el
İnsanı af eden el
Yapana sormak lazım derdi neymiş.
Oyuna görede ısınlayan birnin oldugunu gösterir hiç gaffar kesmedimde varmı ısınlayan orda.
A R Z L O D O S
- Retaliation
- Cin Sigorta Üyesi
- Sunucu: Eminönü
Öncelikle böyle yorum dolu konuları görmek gerçekten beni mutlu ediyor.Forum kelimesini,tam forum gibi yansıtmış oluyoruz.Her gün bir oyuna yazıp döküyoruz,şikayetler esiyoruz vs...Asıl oyunun içindeki birkaç şey hakkında yoruma yönelik konular açılması keyif verici.
Ben 2 düşünceden yanayım.Biri klasiktir.Başlayalım yorumlamaya:
İlki Kuklacı elbette;Biliyoruz ki 60'lar ve 70'ler yani Köşk dönemlerinde üst üste gelen ayrılılar ile Eminönü,önemini kaybetti.Bu düşünceyi de ikiye ayırırsak;birincisi Eminönü'nden ayrılan Büyük İsimlerin bir ittifak kurmuş olabildiğini düşünüyorum zannımca.İkinci olarak da Usta-Çırak ilişkisi.Biliyoruz ki Gaffar Bey,teknoloji aşığı biri idi.Kuklacı ise (Allah Affetsin) Fare Adamlar yaratmayı düşünen biriydi ve yaptı.Yani büyük iş başarmış birinin elinden Gaffar Bey eğitim alarak ona sadakatını göstermiş olabilir.
İkincisi ise Erg'in Eli.Gaffar Bey şu meşhur fizik terimi olan Erg yani Türkçesi ile İş büyüleri ile ilgileniyor.Tüm bölge,makineler,yapıtlar,dikitler hatta neredeyse insanları bile Erg ile çalışıyor.Eminönü halkı ile Çemberli Taş halkı arasında dağlar kadar fark var.Bu tabloda insanların Erg ile yönetilebileceğini anlattığını düşünüyorum.Galiba Stuart Efendi'nin sözü idi."Kudretiniz Erg'den geldi Erg'e gidecek"Burada Erg'in insan üzerindeki etkisinden bahsetmek istemiş.
İlki Kuklacı elbette;Biliyoruz ki 60'lar ve 70'ler yani Köşk dönemlerinde üst üste gelen ayrılılar ile Eminönü,önemini kaybetti.Bu düşünceyi de ikiye ayırırsak;birincisi Eminönü'nden ayrılan Büyük İsimlerin bir ittifak kurmuş olabildiğini düşünüyorum zannımca.İkinci olarak da Usta-Çırak ilişkisi.Biliyoruz ki Gaffar Bey,teknoloji aşığı biri idi.Kuklacı ise (Allah Affetsin) Fare Adamlar yaratmayı düşünen biriydi ve yaptı.Yani büyük iş başarmış birinin elinden Gaffar Bey eğitim alarak ona sadakatını göstermiş olabilir.
İkincisi ise Erg'in Eli.Gaffar Bey şu meşhur fizik terimi olan Erg yani Türkçesi ile İş büyüleri ile ilgileniyor.Tüm bölge,makineler,yapıtlar,dikitler hatta neredeyse insanları bile Erg ile çalışıyor.Eminönü halkı ile Çemberli Taş halkı arasında dağlar kadar fark var.Bu tabloda insanların Erg ile yönetilebileceğini anlattığını düşünüyorum.Galiba Stuart Efendi'nin sözü idi."Kudretiniz Erg'den geldi Erg'e gidecek"Burada Erg'in insan üzerindeki etkisinden bahsetmek istemiş.
- GWYNBLEIDD
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Hicret
Ağzına sağlık. Ancak Erg zaten Türkçe bir kelime. Erg erkek kelimesinin kökü olan erk yani güç, dolayısı ile erkek de gücü elinde bulunduran demektir. Erg şekillendirebilir veya şekillenebilir, yaşayan bir enerjidir. Örneğin İlikçiler( vahşiler) erg yüzünden mutasyona uğramış insanlardır. Yani erg'in insan genini kötü yönde etkileyen bir özelliği var, tıpkı radyasyon gibi. Çemberlitaş ahalisi ise ergin etkilerine karşı bağışıklık kazanmış.Retaliation yazdı:Öncelikle böyle yorum dolu konuları görmek gerçekten beni mutlu ediyor.Forum kelimesini,tam forum gibi yansıtmış oluyoruz.Her gün bir oyuna yazıp döküyoruz,şikayetler esiyoruz vs...Asıl oyunun içindeki birkaç şey hakkında yoruma yönelik konular açılması keyif verici.
"(Allah Affetsin) " i okurken güldüren bir ifade biçimi.Retaliation yazdı:Öncelikle böyle yorum dolu konuları görmek gerçekten beni mutlu ediyor.Forum kelimesini,tam forum gibi yansıtmış oluyoruz.Her gün bir oyuna yazıp döküyoruz,şikayetler esiyoruz vs...Asıl oyunun içindeki birkaç şey hakkında yoruma yönelik konular açılması keyif verici.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
-NİETZSCHE
-Crescent
- EfSaNee
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: T u Ğ R a
Gaffar ALLAH'ın 99 isimlerinden birisi insanları ben yarattım ve ben yönveririm diyor bence
Kızgınlık çok gürültülüdür,oysaki kırgınlık ne kadarda sessiz..
- EfSaNee
- Sahaf Yardımcısı
- Klan: Lodos
- Lonca: T u Ğ R a
Gaffar ismini ve o resmi çok sorguladık Gaffar ismini özellikle sorgulamıştık ve bize Türkiye de (rakamı hatırlayamıyorum şuan) şu kadar kişi tarafından kullanılan bir isim diyede dönüş yapılmıştı
Kızgınlık çok gürültülüdür,oysaki kırgınlık ne kadarda sessiz..
Aklıma bu geldiEfSaNee yazdı:Gaffar ALLAH'ın 99 isimlerinden birisi insanları ben yarattım ve ben yönveririm diyor bence

Konularım
İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu
Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme
Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV
Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu
Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme
Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV
Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
Sora yazdı:Aklıma bu geldiEfSaNee yazdı:Gaffar ALLAH'ın 99 isimlerinden birisi insanları ben yarattım ve ben yönveririm diyor bence

bunlar hep illimünati
- Goodmyhead58
- Salgın Koruyucusu
- Lonca: Duman
Hahahah yarıldımW0IkaN yazdı:Sora yazdı:Aklıma bu geldiEfSaNee yazdı:Gaffar ALLAH'ın 99 isimlerinden birisi insanları ben yarattım ve ben yönveririm diyor bence
![]()
bunlar hep illimünati
ııSUBZEROıı