Merhaba forum sakinleri ve eğer okuyan varsa yetkililer.Ben 3-4 yıl aradan sonra tekrar oyuna dönmeye karar verdim.Oyunda geçen 2 haftadan sonra söyleyebilirimki oyun bir para tuzağı haline gelmiş.Bildiğiniz gibi hiçbir grup bölgesine giremiyorsunuz eğer tılsımınız yoksa(şifacı hariç).Peki grup bölgelerine girmekteki amaç ne ? %70 karaktere eşya düşürmek , %30 eğlence veya vakit geçirme isteği denebilir.Şimdi 1-2 ay önce oyuna başlamış biri olarak düşünün kendinizi.Hiç plus almadınız , görevlerinizi yaptınız ve üstünüzde de sığınaklara girmeye yeticek kadar ekipman var.Oyunda ilerleyebilmek için grup bölgesine girmek istiyorsunuz ama sizden değeri 300-400 milyon değerinde bi tılsımla gelmenizi bekliyorlar.Tılsımınız olmadığı için grup bölgelerine giremediniz sizde tılsım almaya karar verdiniz.Peki nasıl ? Maden çekerek derseniz sizin için çok geç , madenlerin yenilenme süresi 5 dk dan 15 dk ya çıkarıldı ve haritada rastgele dağıtıldı.Yani büyücüyseniz ve o bölgede maden çeken bir savaşçı varsa o adama yetişmeniz mümkün değil , adam madenleri silip süpürür ve sizde madensiz kalırsınız.Diyelim ki maden çekmeyi başardınız , ortalama 350 milyon değerinde maden çekmeniz kaç gününüzü alır ? (Plus veya arttırıcı olmadan) çok.O kadar maden çekseniz bile onlara alıcı bulmak bir o kadarda zaman alır.Yani maden çekmek oyuna ayırıcak çok çok fazla zamanınız yoksa mantıklı bir taktik değil.Peki oyunda yüklü miktarda para nasıl dönüyor ? Akçe satın alanlara oyun parası karşılığında satarak.Klanda gördüğünüz "5500 alınır , 3 ay plus alınır " gibi.Gerçek parayı oyun parasına dönüştürerek.Bunlar tabiiki önlenebilir ama sorun da zaten burda.Önlenebilir,önlenmiyor.Bir yere kadar haklarıdır evet akçe alınmalı ama tüm para akışı böyle sağlanıyorsa bir sıkıntı vardır.Akçe gelmeden önce herkes maden başında bekler , oyunda ki emeğiyle para kazanırdı.Oyuncuların aradığıda bu bence , oyuna para döküp birşeyler elde etmeye çalışmak değil.Günümüzde maden yansıtıp satmaya çalışanlardan çok akçe almaya akçe satmaya çalışan insanlar var.Bence bu oyuncu kitlesiyle o eski sevdiğimiz oyuncu kitlesi karşılaştırılamaz.Eski yardımlaşma ortamı , arkadaşlıklar...Bir düşünün şimdi 5 sene önce kaç tane "Plus alınır" yazısı gördünüz.Gördüysenizde elbet tepki görmüştür onu yazan kişi.Bence bu yeni kanser oyuncu kitlesine çözüm olarak oyunda harcanan emek daha değerli hale getirilmeli.Parayı basıp oyun parası alarak zevk alan bir oyuncu kitlesi olmamalı İkv de.
(Yazım yanlışlarım için kusura bakmayın)
Oyunun işleyiş tarzı hakkında
- Soylu2009
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
Oyunun işleyiş tarzı hakkında
Soyluxfighter - Soyluxlaurel Soyluxallianz Soyluxrescue
- LedZeppelin
- Acemi Savaşçı
- Sunucu: Tılsım
Re: Oyunun işleyiş tarzı hakkında
Emek olmadan yemek olmaz. Hepimiz maden çektik,hepimiz tılsımlar üretmeye çalıştık. Bence tılsımsız,üretimsiz bir oyun istiyorsan single player takılmalısın. 
- Soylu2009
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Beyaz Köşk
Benimde değindiğim nokta o zaten , oyundaki emeğin daha değerli hale getirilmesi.
Soyluxfighter - Soyluxlaurel Soyluxallianz Soyluxrescue
- kurtcuozii
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Raiders Of Anatolia
Bunun çözümü aslında basit.Bir arkadaş grubunuz olacak lakin 3-4 sene oynamamışsınız aynı benim gibi.Ben de döneli 7-8 ay falan oldu oyuna neyse.
Grup bölgelerinden hiç itemi ve tılsımı olmadan azat itemler ile 3 büyücü 1 şifa 1 tank holde ırklarda kasanları gördüm.
Xenotim ve para kasıyorlardı.Çemberlitaş ilk geldiğinde ben oyunu bırakmıştım.Örneğin; m1 ve hasarsız giriyorlarmış.Hol ilk geldiğinde kimsede yıldırım 2 ve büyü bozma 3 tılsımı olmadığından ırklarda tank ve şifa ile geziyorlarmış.Tılsımların özellikleri zaten sizi tek başınıza idare edebilme gücüne kavuşturuyor.Aslında durum şu,
Biryere giderken tılsımlı kişileri alarak kimsenin eskisi gibi vakit kaybetmek istememesinden dolayı sizin gibi (benim gibi) senelerce oynamamış ve oyuna yeni başlayan kişilere kapılar iyice kapanıyor.
Düşüncem şu ki sorun oyundan ziyade biraz da biz oyuncu kaynaklı
Grup bölgelerinden hiç itemi ve tılsımı olmadan azat itemler ile 3 büyücü 1 şifa 1 tank holde ırklarda kasanları gördüm.
Xenotim ve para kasıyorlardı.Çemberlitaş ilk geldiğinde ben oyunu bırakmıştım.Örneğin; m1 ve hasarsız giriyorlarmış.Hol ilk geldiğinde kimsede yıldırım 2 ve büyü bozma 3 tılsımı olmadığından ırklarda tank ve şifa ile geziyorlarmış.Tılsımların özellikleri zaten sizi tek başınıza idare edebilme gücüne kavuşturuyor.Aslında durum şu,
Biryere giderken tılsımlı kişileri alarak kimsenin eskisi gibi vakit kaybetmek istememesinden dolayı sizin gibi (benim gibi) senelerce oynamamış ve oyuna yeni başlayan kişilere kapılar iyice kapanıyor.
Düşüncem şu ki sorun oyundan ziyade biraz da biz oyuncu kaynaklı

Afanesiyevo