Pek çoğumuzun başına gelen sorunları çözeye yardımcı olan bir programı sizlere de tavsiye etmek istiyorum.
Razer Cortex !
Razer Cortex Nedir ?
Razer Cortex bilgisayarımızı oyuna odaklamak amacı ile arka planda gereksiz uygulamaları otomatik tespit ederek kapatan ve oyun sırasında Windows işletim sisteminin kullanmasını ihtiyac duymadığı servisleri durdururak tüm gücü oyuna odaklamayı sağlayan 3.Parti yazılımdır.
Hangi Sorunları Çözer ?
Düşük FPS sorunu
Oyuna giriş login ekranında kullanıcı adı & parola yazmadaki yavaşlığın düzeltilmesi
Gecikme (LAG) sorununu iyileştirmesi
-Ayrı bir bilgi olarak FPS nizin sürekli sabit kalması sorunu (Ör : FPS sürekli 9 a takılı kalırsa) daha çok arka planda bilgisayarın Hard Disk'i yoğun şekilde kullanmasından doğmaktadır.Bunun için Görev Yöneticisi(CTRL+ALT+DELETE veya CTRL+SHİFT+ESC) açarak performans kısmından neyin ne kadar HDD ve İşlemciyi yorduğunu görebilirsiniz.Burda yoğunluk yaratan program veya servisi durdurabilirsiniz (Emin olmadığını şeyleri ellemeyin :) )
Ücretli midir ?
Ücretsizdir.Sıradan bir mail üzerinden online hesap oluşturarak kullanabilirsiniz.
Kullanım İndirdiğiniz Razer Cortex dosyasını normal kurulum yaparak ileri ileri şeklinde kuruyoruz.
Programı açtığınızda login ekranı gelcek oraya yeni üyelik oluşturuyoruz ve giriş yapıyoruz.
Program açıldıktan sonra bu arayüzle karşılaşcaksınız.
Program normalde oyunları otomatik tarayıp buluyor ancak İKV yi bulamıyor.
Biz de resimde gösterdiğim + işaretine basıyoruz ve ardından açılan sayfadan
Browse tuşuna basıp oyunun kurulu olduğu yerdeki launcher.exe yi gösteriyoruz.
İşlem tamam.Oyunumuz listeye geldi.
Oyuna iki kere tıklarsanız direk güçlendirip açar.Tek tıklarsanız ikinci sayfa açılır ordan boost tuşuna basmanız lazım.
Ayrıca listede İKV yi seçip (1 Tıklama) açılan sayfada edit diyerekten benim gibi adını İKV ve arka plan resmini de istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Bu programı denedim. FPS sözde artırmış gibi gösteriyor. 60 olan şeyi 120 gibi gösteriyor. Değişen birşey yok. Bilgisayarınız donanımları ne performans veriyorsa onu görürsünüz. Boşuna bel bağlamayın. Bu program sadece arka planda kullanmadığınız şeyleri kapatıyor. Bunu elle yapmanız daha faydalı olur. Çünkü oyundan çıkınca aniden o programları açıyor ve çakışmalarda bariz sorunlar çıkıyor.