Özellikle dün gece Almanya televizyonlarında son dakika haberi olarak yayınlanmasının ardından Nraytek yetkililerinden açıklama geldi.Nraytek'ten edinilen bilgiye göre "İstanbul Oyunun" Avrupa'ya açılması büyük bir tehdit tüm önlemlerimizi aldık bekliyoruz, zaten Almanya olarak biz kendimizi Türk olarak hissediyoruz bu kültürel yozlaşmamızın temel göstergelerinden biridir gençler elinde tespihle dolaşıyor Hükumetimizi önlem almaya davet ediyorum dedi.

Olayın ertesi günü LAvetia nın Nihat Özpaya; hani ilk ben bilecektim hani kimseyle paylaşmayacaktın bu kadarmıydı bumuydu bana verdiğiniz değer sözleri ile birlikte görevinden istifa ettiğini öğrendik.
Ayrıca olayın ikinci günü saat gece yarısı 2:33 te wikileaks ın yayımladığı haber tam anlamıyla olayın ifşa olduğunun delili oldu.
Bu habere göre Lahmacunun bilgileri aldığı görevli aynı gün görevinden kovulduğu ve su an simit satarak hayatını devam etmeye çalıstığı Nihat Özpayın bu böyle olmaz diyerek ttnetten ayrılmak istediğini ama korumaların bırakmadığını bunun üzerine Muhammet Yesilmen her zamanki gibi Sükuneti korumak gerektiği hakkında Nihat Özpayı uyardığını,Ve sinirli biçimde Nihat beyin 30 adet lahmacun sipariş ettiğini öğrendik.

Yaptığı basın açıklamasında TTnetteki bu birime nasıl ulaştı hala bilmiyorum faceden konusurduk abi derdi baska bişi demezdi hatta bir ara yanımda işe almıştım çok efendiydi bunu beklemiyordum oysa onu teste bile alacaktım bunu yapmayacaktın laprıchaun dedi ve ekledi simdi bu sözlerimi duyorsan lütfen o konuyu report et ve kaldırtır.