Nereden bahsedeceğimi ve neler anlatacağımı tahmin eden olmuştur eminim.
Sunucudan, kuklacıdan bahsediyorum. Uzun yıllardır sunucunun ne durumda olduğunu takip etmeye çalışıyorum, oyuncuları piyasayı ve oyun sistemini. Son zamanlarda çok önemli birşey farkettim, oyun içerisinde maalesef devam eden ikinci neslin ciddi karakter sıkıntıları olduğunu gözlemliyorum.
Sebepsiz yere edilen küfürler, kolayca atılan iftiralar ve bir çığ gibi büyüyen hırsızlık olaylarından bahsetmeyeceğim. Bunu çoğu "Gözlemci" oyuncular bunları biliyor. Velhasıl belkide kimsenin farketmediği ama çok önemli bir sorunu sizlere bahsetmek istedim.
Bu "Oyunun" bir oyun olduğunu unutarak klan savaşlarında "Neden vuruyorsun?" gibi sorular, küfürler hakaretler aşağılamalar vesaire. Bunlardan çok daha önemlisi karakter olarak ve pisikoloji olarak çoğu kişinin farkında olmasa da sıkıntıda olması. Buna en güzel örnek şudur ki: eğer bir kişi sürekli ve sürekli toplum içinde uçarı ve ilginç sözlerde bulunuyorsa, değişik davranışlar sergiliyorsa, bu içten içe kendini gördüğü düşük durumdan kendini kurtarma çabasıdır. İnsanlara kendini kabul ettirme, saygı görme gibi dertlerle yapılan hareketlerdir. Psikoloji de buna "Megalomani" denir. Kendini üstün görme, gösteriş merakı vesair. Oyuncuların içlerindeki bu hiçlik duygusu megalomani tetikliyor zannımca. Bunu sürekli klan panelinden edebi ve felsefi sözler yazarak, ilginç yorumlarda bulunarak, çeşitli kanallardan insanları aşağılayarak, küfür hakaret edip birşey başardığını sanan ve çok çok dikkat edin özellikle nicklerini tamamen büyük harfler ile oluşturan oyuncularda görmek mümkün. Herşeyi geçelim bu memleketin geleceği bizlere ve sizlere emanet, bu şahısların bana sürekli saygısızca davranışlarda bulunması beni ne üzüyor, ne de etkiliyor. Beni üzen tek taraf bu oyunda masum ve henüz neyin ne olduğunu tecrübe etmeyen insanları böyle zararlıların üzmesidir. Allah c.c hepimize yardımcı olsun.
Açık hava tımarhanesi
- Ssaqula
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Diriliş Ertuğrul
Açık hava tımarhanesi
Kim Allah’a kavuşmayı severse, Allah da ona kavuşmayı sever.
Hz. Muhammed (s.a.v)
İnsanları düzeltebilmeniz için önce kendinizi ıslah etmeniz gerekir.
Hz. Ömer (r.a)
2009...
Hz. Muhammed (s.a.v)
İnsanları düzeltebilmeniz için önce kendinizi ıslah etmeniz gerekir.
Hz. Ömer (r.a)
2009...