Selamun Aleykum arkadaşlar.
Bildiğiniz gibi windows 8 işletim sisteminde bilgisayarı kapatmak için fareyi sağ üst köşeye götürüyoruz ve sağda arama menüsü çıkıyor. Orada güç sekmesine tıklıyoruz ve 3 seçenek arasından bilgisayarı kapat diyerek bilgisayarı kapatıyoruz. Bu işlem bana uzun geliyor ve bundan dolayı ben bir arkadaşım dan öğrendiğim su taktiği yapıyorum.
Yeni kısayol oluştur diyorum ve acılan pencereye -s -t -f 00 yazıyorum ve bu kısayolu kaydediyorum. Ve ne zaman bilgisayarı kapatacak olsam buna tıklıyorum ve seri şekilde bilgisayarı kapatmış oluyorum. Kapanırken hızlı kapanıyor fakat açılırken yavaş açılıyor bilgisayar.
(45 saniyede felan )
Benim böyle bir şey yapmamda bilgisayara bir zarar verici bir şey var midir. Yorumlarınızı bekliyorum.
Mesela format faktory diye video dönüştürme programı vardı. Video dönüştürme işlemi bitince bilgisayarı kapat sekmesi vardı ona tıklamıştım. Dönüştürme bitince bilgisayarı kapatmıştı fakat bilgisayarı gelip açtığımda tekrar yavaş açıldı. Yani sorum su. Böyle kapatmak bilgisayara zarar verir mi. İllaki başta anlattığım şekilde mi kapatmamız gerekir.
windows 8 kapatma sorunu
- GWYNBLEIDD
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Hicret
Re: windows 8 kapatma sorunu
Hiç bir sıkıntı olmaz. Hızlı başlatma ..bla bla... oturumu bekletmeye aldığı için bilgisayarın açılışta hızlı açılır. Ancak tamamen kapandığı zaman yavaş açılması normaldir.
-
- Meteor Kaşifi
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Üstadlar
Tesekkurler içine su serptin.GWYNBLEIDD yazdı:Hiç bir sıkıntı olmaz. Hızlı başlatma ..bla bla... oturumu bekletmeye aldığı için bilgisayarın açılışta hızlı açılır. Ancak tamamen kapandığı zaman yavaş açılması normaldir.
bende yenı wın8 aldıgımda kapatma yerını bulana kadar yarım saat aramıstım
auril & DoubleLift
-
- Meteor Kaşifi
Aynen ya herşeyi sıkıntı. Oyun yüklüyon sıkıntı program yukluyon sıkıntı.Auril yazdı:bende yenı wın8 aldıgımda kapatma yerını bulana kadar yarım saat aramıstım
Windows 7 ye fraps yükleniyor. Buna yuklenmiyor. Direct x hatası veriyor.
Sonra ikv giriş sayfasına kullanıcı adı şifre yazarsan yavaş yazıyor. Kasıyor.
Daha başka programlarda var yüklemeyen
E-mail şifre giriş kısmında win7'de de yavaş yazıyor bazenvahdet yazdı:Aynen ya herşeyi sıkıntı. Oyun yüklüyon sıkıntı program yukluyon sıkıntı.Auril yazdı:bende yenı wın8 aldıgımda kapatma yerını bulana kadar yarım saat aramıstım
Windows 7 ye fraps yükleniyor. Buna yuklenmiyor. Direct x hatası veriyor.
Sonra ikv giriş sayfasına kullanıcı adı şifre yazarsan yavaş yazıyor. Kasıyor.
Daha başka programlarda var yüklemeyen
Nefer!
Unutulmayacağını mı düşünüyorsun?
Asla emin olamazsın...
Bir yağmur sonrası bedeninin var olacağından ve yarından!
Unutulmayacağını mı düşünüyorsun?
Asla emin olamazsın...
Bir yağmur sonrası bedeninin var olacağından ve yarından!
EMİNÖNÜ
[*]Mezomorto
[*]Skyglycheon
[*]Susamuru
- GWYNBLEIDD
- Tılsım Tanığı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Hicret
Ben 2 senedir bir sıkıntısını göremedim 
Masa üstünde Ant+F4 yapınca kapatma paneli çıkıyor. Oradan da kapatabilirsiniz.
-
- Meteor Kaşifi
Peki de benim dediğim gibi yaparsam zarar olur mu.GWYNBLEIDD yazdı:Ben 2 senedir bir sıkıntısını göremedim
- psyDUCK
- Sahaf Yardımcısı
Windows 8 de bilgisayarı kapat dediğinde bilgisayar aslında kapanmıyor. Bir nevi uyku moduna alınıyor. Bilgisayarın açılması hızlı olsun , bios yüklenmesini beklerken zaman geçmesin diye böyle bişey yapmışlar. Eğer uzun süredir ( 1-2 hafta ) bilgisayarını yeniden başlatmadıysan açılma hızı yavaş yavaş düşer. Arada bir (2-3 günde bir) yeniden başlatman faydalı olur bilgisayarına. Dediğin yöntemle kapatmanında bi sakıncası yok. Zorla (tuşa basılı tutarak kapatmak ) kapatmadığın sürece her yol aynı kapıya çıkıyor.
Yeni forum hesabım : XXX
- essizlordd
- Sahaf Yardımcısı
- Lonca: H A N
Vahdet bende win8 yüklicektim şimdi kararsız kaldım oyunda sıkıntı çıkarıyor mu
ıIGRaYTECHIı.ıIBLUETECHIı .Graytechh. Graytechhh.
İsimleri Haricinde Karakterim Yoktur... Benzer İsimde Altında '' H Ü R '' Yazmayan Karakterlerin Vereceği Rahatsızlığı Kabul Etmem.
İsimleri Haricinde Karakterim Yoktur... Benzer İsimde Altında '' H Ü R '' Yazmayan Karakterlerin Vereceği Rahatsızlığı Kabul Etmem.