Başlıkta da söylediğim gibi bu merakı gerçekten anlayamıyorum. Herkesin dilinde bir yeni bölge" muhabbetidir gidiyor.Elbette herkesin görüşüne saygım var, yeni bölge istemek de, oyuna ilgi gösterilsin demek de herkesin hakkı elbet. Yine de emin olduğum birşey var, yeni bölge de gelse, yeni yetenek sistemi ve level da gelse, oyunun çoğu yine memnun olmayacak. Tecrübeyle sabittir! İtfaiye baltalı, kanatma atmalı, karakter ıska geçmeden vursun diye[/ space tuşu kırmalı vs sisteminden bugün neredeyse devrim sayılacak bir sisteme kavuştu bu oyun.
Niyetim burada "tüm oyuncular akılsız, iyisini ben bilirim işte doğrusu!) tadında bir yazı yazmak değil, amacım sadece özeleştiri. Dediğim gibi ikv çok dar ve kısır bir oynanış sisteminden onlarca yetenek ve taktik kombinasyonunu kullanabildiğimiz bir oyun haline geldi. Bizim eksikliğimizden olsa gerek, hiç bir zaman bu oyunu takdir etmedik. Daha çemberlitaş eklentisi geldikten bir yıl sonra bile yenilik diye mırıldanmaya başladı herkes. Gerçekten, MMORPG tarzında oyun çıkarmaya çoğu büyük oyun firmaları bile çekiniyor, bunu biz başardık ve 8 yıldır devam ettiriyoruz.
Anladım ki hiç bi zaman bardağa dolu tarafından bakamamış çoğu kimse.. Ve en kötüsü de biz bu oyundan ne beklediğimizi düşünmeden istenebilecek neredeyse herşeyi istedik. Şunu da düşünüyorum kendimce, bu oyunu oynarken kendini ve düşüncelerini kaybedenlerin sayısı hiç de az değil.
Herşeyden önce bakış açımızı değiştirmeniz gerektiği konusunda ben ısrarcıyım, evet ikv yi çok sevebilirsiniz, hayatınızın merkezine de yerleştirebilirsiniz, ama bunların hiç biri ikv nin bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmez. İsteklerimizin bir oyun için olduğunu ve bu ülkenin adının Türkiye olduğunu unutmamanızı tavsiye ederim.
Şunu da söylemeden edemem, istediğniz kadar yenilik gelsin, hiç kimse bu bakış acısı ile memnun olmayacak. Önceden de demiştim, her getirinin bir götürüsü vardır, yenilik geldikçe o ikv nostaljisi aramızdan ayrılacak. Öncelikle elimizdekilerkn değerini bilip az olursa çoğu için dua edip çalışmak, çok olursa da şükredip razı olmak gerekir.
Azla kanaat etmeyen, çoğu bulamaz... Selam ve dua ile...
Nedir bu yeni bölge sevdası?
- Ssaqula
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Diriliş Ertuğrul
Nedir bu yeni bölge sevdası?
Kim Allah’a kavuşmayı severse, Allah da ona kavuşmayı sever.
Hz. Muhammed (s.a.v)
İnsanları düzeltebilmeniz için önce kendinizi ıslah etmeniz gerekir.
Hz. Ömer (r.a)
2009...
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hz. Ömer (r.a)
2009...
- IIHYPNOSII
- FareAdam Düşmanı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders of Anatolia
Re: Nedir bu yeni bölge sevdası?
Her oyun gelişmelidir.
Raiders of Anatolia
IHYPNOSI
Frontofthesun
IIIHYPNOSIII
IVHYPNOSIV
IHYPNOSI
Frontofthesun
IIIHYPNOSIII
IVHYPNOSIV
-
- Acemi Savaşçı
- Lonca: B A S
çt geleli sanırım 2sene oldu.
2sene içinde daha kenandan yüzük kolye junonodan ilk zırhlarını alamayanlar var. önce yardım edilsin insanlar kendilerini geliştirsin sonra yeni bölge gelsin. bu şekilde yeni bişeyler gelecekse güçlüler güçlü. güçsüzler dahada güçsüz olarak kalacak. en azından bir sene daha gelmemeli yeni bölge.
2sene içinde daha kenandan yüzük kolye junonodan ilk zırhlarını alamayanlar var. önce yardım edilsin insanlar kendilerini geliştirsin sonra yeni bölge gelsin. bu şekilde yeni bişeyler gelecekse güçlüler güçlü. güçsüzler dahada güçsüz olarak kalacak. en azından bir sene daha gelmemeli yeni bölge.
- Ssaqula
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Klan: Lodos
- Lonca: Diriliş Ertuğrul
Haklısın, bunu tamamen unutmuşum. Herkes kendini düşünür olmuş. Elbette zor durumda olanı düşünmeden yenilik isterler.Asrinalevi yazdı:çt geleli sanırım 2sene oldu.
Kim Allah’a kavuşmayı severse, Allah da ona kavuşmayı sever.
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hz. Ömer (r.a)
2009...
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hz. Ömer (r.a)
2009...
Şahsen onca insana yardım ettik ki lodos klanında. Artık bölgeye götüreceğim adamları bir sıraya dizmeye başlama gereksinimi hissediyorum asrınalevi. Bir yerden sonra da artık şaşırıyorsun seni mi götürsem onu mu götürsem bunu mu yapsam diye
. Yardım isteyen arkadaş eğer bana ulaşırsa yardımcı olurum her türlü.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
-NİETZSCHE
-Crescent
- anilbey
- İskele Babası
- Lonca: HİCRET
Yeni bölge gelceğini sanmıyorum gelirsede uyduruktan bi bölge gelir ve daha millet çar satıyor sonra birdaha kasıyor sonra gelmiş burda ahkam kesiyor daha itemimizi alamadık diye
ıılıANILılıı
- iSTaNBuLSeFiRiII
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Lonca: HİCRET
hangi online oyunu oynarsanız oynayın 1 senede 1 yenilik gelir ama ikv için bu geçerli degil ortalama 2,5 senede bir yeni bölge veya lewel geliyorki buda kabul edilemez bişey... ayrıca sadece arkadaş muhabbeti için oyun oynayanların sayısı oyunu çok severek oynayanların sayısından kat ve kat fazla iken bu neyin kafası
yeni bölge gelince oyuna dönen zevkini çıkartana kadar daki yeni bölge gelene kadar çok nadir oyuna giren insanları hatırlayın sonra böyle bişey söyleyin
alpay1994 yazdı:Şahsen onca insana yardım ettik ki lodos klanında. Artık bölgeye götüreceğim adamları bir sıraya dizmeye başlama gereksinimi hissediyorum asrınalevi. Bir yerden sonra da artık şaşırıyorsun seni mi götürsem onu mu götürsem bunu mu yapsam diye. Yardım isteyen arkadaş eğer bana ulaşırsa yardımcı olurum her türlü.
o zman ben ulaşayım sana
Aidat sıkıntımız yok. Yardımcı olurum vakit oldukça sana. Birkaç husus var sadece onları da forumun lonca kısmında paylaştım.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
-NİETZSCHE
-Crescent
Ozelden mesaj atiyorum cevaplarsan sevinirimalpay1994 yazdı:Aidat sıkıntımız yok. Yardımcı olurum vakit oldukça sana. Birkaç husus var sadece onları da forumun lonca kısmında paylaştım.