Eleştiri-Öneri

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
sayokan34
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Teşkilat

Eleştiri-Öneri

Mesaj gönderen sayokan34 »

Herkese esenlikler dilerim. Tabii, ağırlıklı olarak İKV yönetimini eleştiriyoruz. Ama bazı konularda oyuncular olarak kendimize de bir öz eleştiri yapmamız gerekiyor sanki. Malumunuz, oyun git gide eriyor. Oyunu bırakmalar artıyor. Bu durumda İKV yönetimine ve biz oyunculara bazı sorumluluklar düşüyor. Netice de tenhalaşan bir sunucuda oyun oynanmıyor. Oyuncular olarak yapmamız gerekenler:
1- Mümkün mertebe görevlere yardım etmemiz gerekir. En azından haftada sadece 1 günü yardım günü olarak oynayın. Yardım etmeninde zevki başkadır zaten. Maksat oyundan zevk almak. Hep kendimizi düşünmek aslında bu oyunda kendimize yaptığımız en büyük kötülük. Sonra da sunucu birleştirme yapılsın diye tutturuyoruz. Ama bu sorunların temelinde yardımlaşmama var. İnsanlar görev yapamayıp item alamayınca oyundan soğuyup bırakabiliyorlar...
2- Küçük sahtekarlıkları bırakalım. Mesela geçen biriyle azat çeket ve ayakkabı konusunda anlaştım. parayı savaşçımdan verip, büyücüme de eşyayı vermesini istedim. Geldiğimde adam uçmuştu. Gerçek hayyatta bile, oyunda gördüğüm kadar sahtekar görmedim arkadaş. Baktığında alt tarafı oyun ama, oyun parasıyla gerçekten de zengin olacağını sananlar çok. Kapitalizm insanı ne hale düşürüyor...

3- Bazen klan yazılarını okuyorum, tartışma küfürleşme felan. Ayıptır arkadaş. Küçücük sorunu büyütüyoruz. Ayrıca yaşça büyük olanlarımızın bu gibi tartışmaları devam ettirmelerini anlamam. oyunda kimin yaşı büyük ya da küçük anlaşılmaz. Ama davranışlar, kişinin olgunluğunu belli eder.

Oyuncular olarak kendi eleştirilerim bunlar. Gelelim İKV yönetimine önerilerime:

1- Malumunuz, sunucuların çoğu tenhalaştı ve boş olan sunucularda oyun zevki pek kalmadı. Sunucu birleştirilmesi konusunda pek çok oyuncu arkadaşımız bazı öneriler getirdi. Bu konuda bir çalışma olacak mıdır? Bence yapılmalıdır.

2- Oyun bırakmaların en büyük sebebini, oyuncular arasında ortaya çıkan item-tılsım arasındaki uçurum olarak görüyorum. Herkesin durumu eşit değil. Oynama zamanı olsun, maddi olanak olsun, oyuncu arkadaş çevresi olsun. Bu durumda bazı kolaylıklar sağlanmalıdır bence. Mesela, madenler konusunda bu yapılabilir. Mesela 100 elmasa 1 menekşe elmas çıkıyorsa, bunu 50 de 1 yapılması lazım. Hem piyasa düşer, hem oyuncu silah yapabileceğini bilir ve silah yapmaya daha rahat yönelir.

3-Reklam konusunu düşünmelisiniz bence de. Neticede bilgisayar çağında yaşıyoruz ve çocuklar eskisi gibi sokaklarda dokuz taş, ebe tura felan oynamıyor. Bilgisayardan çevrimiçi oyunlara rabet var. Bu ortamda siz de hakkınıza düşeni almalısınız. İKV çok iyi ve saran bir oyun. Bence boş bırakmayın.

İKV amacını maddi kazançtan ziyade oyuncuya oyun zevkini verme ve oyuncu sayısını artırmaya yönelik uygularsa, bunun maddi geliri de elbette olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Sparineus
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: Eleştiri-Öneri

Mesaj gönderen Sparineus »

Hepsinin altına imzamı atıyorum.Adam içimde usendigim icin yazamadigim yazıları yazmış.Yönetim buna da sessiz kalırsa yerim yönetimi! Oyuncu beğenisine isteğine uymayan, düşüncelerini dinlemeyip uygulamayan yönetim mi olur?
Resim
Mustafa Kemal ATATÜRK!
Kullanıcı avatarı
zorsavas5
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen zorsavas5 »

Sparineus yazdı:Hepsinin altına imzamı atıyorum.Adam içimde usendigim icin yazamadigim yazıları yazmış.Yönetim buna da sessiz kalırsa yerim yönetimi! Oyuncu beğenisine isteğine uymayan, düşüncelerini dinlemeyip uygulamayan yönetim mi olur?
+1
vahdet
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Üstadlar

Mesaj gönderen vahdet »

sayokan34 yazdı:1- Mümkün mertebe görevlere yardım etmemiz gerekir. En azından haftada sadece 1 günü yardım günü olarak oynayın. Yardım etmeninde zevki başkadır zaten. Maksat oyundan zevk almak. Hep kendimizi düşünmek aslında bu oyunda kendimize yaptığımız en büyük kötülük. Sonra da sunucu birleştirme yapılsın diye tutturuyoruz. Ama bu sorunların temelinde yardımlaşmama var. İnsanlar görev yapamayıp item alamayınca oyundan soğuyup bırakabiliyorlar...
Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. M1 olmayanları 3vm1 ct'ye goturuyorum.(Beyazköşk)
Fakat şu sıralar online değilim. Kardeşim online.

Resim

1 level çar 49 level yapılır.

Efsunkarxmemet 'in Günlüğü--Beyazköşk--
Kullanıcı avatarı
Sora
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi

Mesaj gönderen Sora »

vahdet yazdı:
sayokan34 yazdı:1- Mümkün mertebe görevlere yardım etmemiz gerekir. En azından haftada sadece 1 günü yardım günü olarak oynayın. Yardım etmeninde zevki başkadır zaten. Maksat oyundan zevk almak. Hep kendimizi düşünmek aslında bu oyunda kendimize yaptığımız en büyük kötülük. Sonra da sunucu birleştirme yapılsın diye tutturuyoruz. Ama bu sorunların temelinde yardımlaşmama var. İnsanlar görev yapamayıp item alamayınca oyundan soğuyup bırakabiliyorlar...
Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. M1 olmayanları 3vm1 ct'ye goturuyorum.(Beyazköşk)
Fakat şu sıralar online değilim. Kardeşim online.

Resim

1 level çar 49 level yapılır.

Efsunkarxmemet 'in Günlüğü--Beyazköşk--
Oyunda senin 10-15 adam daha olsaydı oyun daha oynanılabilir bi hal alırdı abi :D
Konularım

İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu

Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme

Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV

Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Mesaj gönderen mobilsorun »

Y2'im olduğu zaman ( 1 sene önce falan ) ejderli 1000 civarı hasar ve dk adamlarla günde 7-8 junon atardım. Tabi şimdi Y2 olmadığı için ibretle klan kanalından 'Junona Son Şifa Son 2 Y2 / Full Bölgeye 2000+ M1' cümlelerini okuyorum :D Allah yeni başlayanların yâr ve yardımcısı olsun :)
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
Sparineus
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

mobilsorun yazdı:Y2'im olduğu zaman ( 1 sene önce falan ) ejderli 1000 civarı hasar ve dk adamlarla günde 7-8 junon atardım. Tabi şimdi Y2 olmadığı için ibretle klan kanalından 'Junona Son Şifa Son 2 Y2 / Full Bölgeye 2000+ M1' cümlelerini okuyorum :D Allah yeni başlayanların yâr ve yardımcısı olsun :)
Betanin üst surumunden beri oynuyorum hatta betadan beri oynuyorum ama yeniden başladığım için hiç bi grup bölgesine giremiyorum ve aynı senij gibi yazilar görüyorum.Sifaci ıbni sina dizili kenan junon atıyorum sürekli ama buyucuyle geleyim mi diye yazınca ne sulalem ne kişiliğim kalıyor.Bunlar beni ayri bi hesaptan karşılık vermeye zorluyo valla.
Resim
Mustafa Kemal ATATÜRK!
Kullanıcı avatarı
Detay
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Detay »

Sparineus yazdı:Yönetim buna da sessiz kalırsa yerim yönetimi!
Bu yönetim daha nelere sessiz kaldı, bu yanında hiçbir şey.

İster iyi niyetle, oyuncu-yönetim ilişkisinden öte bir insan olarak yaklaşmaya çalış, ister hakaretler savuran biri olarak. Sonuç değişmiyor. Bunun bir oyun olduğunu unutmuşlar artık.
Antegar-detay
Kullanıcı avatarı
Sparineus
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

viewtopic.php?f=46&t=123845&start=10 GM LatveriA'nin "Neden sessiz kalıyorsunuz?" soruma yönlendirdiği adres.
Resim
Mustafa Kemal ATATÜRK!

“Genel Etkileşim” sayfasına dön