[ÖNERİ] Sunucu birleşimine alternatif.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
EddieMurphy
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

[ÖNERİ] Sunucu birleşimine alternatif.

Mesaj gönderen EddieMurphy »

Öncelikle bu dediğim sistem biraz saçma gelebilir ki yazarken bana da öyle geliyor lakin bazı insanlar İKV'de sunucu birleştirilmesi yapılamayacağını söylüyorlar. Sanırım oyundaki teknik imkansızlıklardan dolayı böyle bir şey gerçekleştirilemiyor. Bende şöyle bir sistem düşündüm. Öncelikle kapanacak olan sunucularımız hangileri olsun, "Meran", "Kuklacı", "Teşkilat". Ayakta kalıcak sunucular ise "Eminönü", "Beyaz Köşk" ve diğerleri.

Bir zaman aralığı belirlenecek ve bu aralıkta sunucu değiştirmek isteyen kişiler adlarını kaydettirecek aksi takdirde zaten sunucu ile beraber silinecekler. Karakterin envanterinde ve üstünde bulunan her nadide ve şaheser eşya için fiyat belirlenecek ama bu fiyat akçe, lonca puanı, kp vs. olmayacak. Ben ismini "Özgürlük Rozeti" koyduğum bu uygulama sayesinde, bir oyuncu verdiği şaheser ve nadide eşyanın karşılığı rozet(ler) olarak alınacak ve bu rozetler "Ürünlerim" kısmına yerleştirilecek ta ki kullanılana kadar. Atıyorum oyuncunun şöyle bir seti var;

Azat Bilge Asa 2 Rozet
M2 Elemental Mor Gözlük 2 Rozet
Cehennem Zırh 4 Rozet
Cehennem Eldiven 4 Rozet
Cevo Cevo Yüzük 3 Rozet

Bunların karşılığını rozet olarak aldıktan sonra başka bir sunucuda bu rozetler ile isterse aynı eşyaları alabilir isterse de kendi üstüne yeni bir şeyler alabilir. Ayrıca yeni bir karakter açtığında, GM ile konuşup doğrudan karakterini 49.Seviyeye yükseltebilme hakkına da sahip olabilmelidir. Silinen karakter 49.Seviye'den bile düşük olsa yeni karakter 49'a yükseltilmelidir çünkü; oyuncuya zaten işlemler sırasında zahmet verilmektedir buda zahmetin karşılığı bir özür gibi düşünülebilir.

Saf ve Nadide madenler bu kapsama dahil edilebilir lakin çöp madenler ve diğer eşyalar için belirli bir ücret sistemi uygulanmalı ve bu eşyaların karşılığı İKV Ekibinin belirlediği(İKV Her sıradan eşya için bir para belirlemelidir sunuculardaki ekonomiyi baz alarak ) oyun parası olarak alınabilmelidir. Bu ekonomiyi geçici olarak olumlu etkiler çünkü; insanların elindeki para artar ve ekonomi canlanır. Bunun yanın sıra sunucularda birleşmiş olur diye düşünüyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.
En son KRABBY tarafından 26 Ağu 2014 20:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Konu sahibi isteği üzerine düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Talebe-i Tevarih

Re: [ÖNERİ] Sunucu birleşimine alternatif.

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

MERAN Kapanmasın !!! Bunu Örnek Vermek Bile İnsanı Ürpertiyor , Tüm Sunucuları Birleştirin Merana Ne Biri Gelsin Ne de Biri Gitsin.. :ugeek: Dışarıya Tamamen Kapalı İçeride İse Aşırı Tutucu Bir Sunucu Olsun Meran :geek:
Kullanıcı avatarı
HeaDSHoT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Endless Dream

Mesaj gönderen HeaDSHoT »

DuMaNisTT yazdı:MERAN Kapanmasın !!! Bunu Örnek Vermek Bile İnsanı Ürpertiyor , Tüm Sunucuları Birleştirin Merana Ne Biri Gelsin Ne de Biri Gitsin.. :ugeek: Dışarıya Tamamen Kapalı İçeride İse Aşırı Tutucu Bir Sunucu Olsun Meran :geek:
Hoş söylüyorsunda deminden beri gaffara grup arıyorum bir adam bile yok :D
Göster
Resim
Resim
Resim
# Üşüyoruz Alicik reyiz :( #
Winter is coming for IKV.
Kullanıcı avatarı
HeaDSHoT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Endless Dream

Mesaj gönderen HeaDSHoT »

EddieMurphy yazdı:Öncelikle bu dediğim sistem biraz saçma gelebilir ki yazarken bana da öyle geliyor lakin bazı insanlar İKV'de sunucu birleştirilmesi yapılamayacağını söylüyorlar. Sanırım oyundaki teknik imkansızlıklardan dolayı böyle bir şey gerçekleştirilemiyor. Bende şöyle bir sistem düşündüm. Öncelikle kapanacak olan sunucularımız hangileri olsun, "Meran", "Kuklacı", "Teşkilat". Ayakta kalıcak sunucular ise "Eminönü", "Beyaz Köşk" ve diğerleri.

Bir zaman aralığı belirlenecek ve bu aralıkta sunucu değiştirmek isteyen kişiler adlarını kaydettirecek aksi takdirde zaten sunucu ile beraber silinecekler. Karakterin envanterinde ve üstünde bulunan her nadide ve şaheser eşya için fiyat belirlenecek ama bu fiyat akçe, lonca puanı, kp vs. olmayacak. Ben ismini "Özgürlük Rozeti" koyduğum bu uygulama sayesinde, bir oyuncu verdiği şaheser ve nadide eşyanın karşılığı rozet(ler) olarak alınacak ve bu rozetler "Ürünlerim" kısmına yerleştirilecek ta ki kullanılana kadar. Atıyorum oyuncunun şöyle bir seti var;

Azat Bilge Asa 2 Rozet
M2 Elemental Mor Gözlük 2 Rozet
Cehennem Zırh 4 Rozet
Cehennem Eldiven 4 Rozet
Cevo Cevo Yüzük 3 Rozet

Bunların karşılığını rozet olarak aldıktan sonra başka bir sunucuda bu rozetler ile isterse aynı eşyaları alabilir isterse de kendi üstüne yeni bir şeyler alabilir. Ayrıca yeni bir karakter açtığında, GM ile konuşup doğrudan karakterini 49.Seviyeye yükseltebilme hakkına da sahip olabilmelidir. Silinen karakter 49.Seviye'den bile düşük olsa yeni karakter 49'a yükseltilmelidir çünkü; oyuncuya zaten işlemler sırasında zahmet verilmektedir buda zahmetin karşılığı bir özür gibi düşünülebilir.

Saf ve Nadide madenler bu kapsama dahil edilebilir lakin çöp madenler ve diğer eşyalar için belirli bir ücret sistemi uygulanmalı ve bu eşyaların karşılığı İKV Ekibinin belirlediği(İKV Her sıradan eşya için bir para belirlemelidir sunuculardaki ekonomiyi baz alarak ) oyun parası olarak alınabilmelidir. Bu ekonomiyi geçici olarak olumlu etkiler çünkü; insanların elindeki para artar ve ekonomi canlanır. Bunun yanın sıra sunucularda birleşmiş olur diye düşünüyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.
Bi konuda katılmıyorum.Üstlerine başka bişey alabilirler demişsin mesela bende cehennem zırh var 4 rozet geçer kıyamet zırh alırım.
Göster
Resim
Resim
Resim
# Üşüyoruz Alicik reyiz :( #
Winter is coming for IKV.
EddieMurphy
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

@HeaDSHoT

Evet aynen öyle. Sebebide oyuncular zahmete girdiklerinden dolayı bir özür hediyesi gibi düşündüm başka türlü yeteri kadar hızlı bir geçiş olmaz bu. Herkesin envanteri tek tek kayıt edilemez ki sonuçta.
EddieMurphy
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

"Flood" kuralı ihlali için üzgünüm.

Konu hakkında başka görüşü olanlar, görüşlerini paylaşırlarsa memnun olurum.
TUGAYBABACAN
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen TUGAYBABACAN »

Sunucu lar ayrı ken bile oyun kasma var birleştirilmesi halinde olacaklarını tahmin edemiyorum.
TUGAY BABACAN
Kullanıcı avatarı
Sora
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Sora »

TUGAYBABACAN yazdı:Sunucu lar ayrı ken bile oyun kasma var birleştirilmesi halinde olacaklarını tahmin edemiyorum.
Oyunda zaten grafiklerden fedakarlık edilmiş. Açıkcası orta düzey bir bilgisayarda çok hızlı oynanılabiliyor.
Konularım

İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu

Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme

Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV

Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
Kullanıcı avatarı
bidakka
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen bidakka »

Ya gerçekten kafa patlatarak mı yazıyorsunuz bu önerileri?
Özgürlük şeysiymiş. :D

Developerlar(Legendary olanları)'ın bir gecede yapabilecekleri bir işlem.Boşuna kendinizi yeyip bitirmeyin.

kib. aeo.

ve niceleri...

EddieMurphy
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

bidakka yazdı:Ya gerçekten kafa patlatarak mı yazıyorsunuz bu önerileri?
Özgürlük şeysiymiş. :D

Developerlar(Legendary olanları)'ın bir gecede yapabilecekleri bir işlem.Boşuna kendinizi yeyip bitirmeyin.

kib. aeo.
Hayır kafa patlatmadan aklıma geleni yazdım. Ben ilk mesajımda ne demişim lütfen bir bakar mısın "İKV'de sunucu birleştirilmesi yapılamayacağını söylüyorlar. Sanırım oyundaki teknik imkansızlıklardan dolayı böyle bir şey gerçekleştirilemiyor." İnsanların ne kadar doğru söyleyip söylemediği konusunda bir fikrim yok şayet doğru ise benim önerdiğim şeyler gerçekleşebilir. Eğer doğru değil ise zaten sunucu birleştirme kolaylıkla yapılabilecek bir şeydir. Ben bu fikri oyun motorunun böyle bir birleşirmeyi kaldırmayacağını düşündüğümden dolayı ortaya sundum. Şayet kaldırabiliyorsa zaten bu fikrin anlamı kalmaz. Eğer oyun motoru bunu kaldırmıyorsa hiçbir "developer" bunu tek gecede üç gecede yapamaz. İnsanları tenkit etmeden önce ve bir yorumda bulunmadan önce karşındaki insanların ne dediğini iyi bir analiz etmeni öneririm. İyi forumlar.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön