Durum vahim.(Son değerlendirme)

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Durum vahim.(Son değerlendirme)

Mesaj gönderen HeilHitler »

Tüm forum arkadaşlarıma merhaba,

http://istanbuloyun.com/News.aspx?NewsId=34

Neredeyse bir çoğumuz böyle bir haber almayı özledik. Yaklaşık 5 yıldır oyuna yeni seviye gelmiyor. Yeni seviye gelmeyince, tam anlamıyla bir şeyler de değişmiyor. Hal böyle olunca: yenilik gelse dahi, kimse tam olarak tatmin olamıyor. Çünkü 5 yıldır ismimizin yanında aynı seviye yazıyor: "49". Aslında oyuncu sayısının azalmasının en önemli etkenlerinden birisi de bu. 49 seviyeye bir çok şey sığdırıldı. Sığınak ve Miğrat, Çemberlitaş, Arz ve Lodos. Arz ve Lodos ile birlikte yeni seviyelerin gelmesi gerekiyordu, benim tahminim o yöndeydi fakat gelmedi. Yeni seviyelerin bu genişleme paketi ile birlikte gelmemesi benim bu karamsarlığımın başlangıcı oldu. Çünkü 49 seviyeye bu kadar şeyin sığdırılması normal bir durum değil. Her neyse, şuana kadar gelen her türlü yeniliğe alıştı İKV oyuncusu. Aslında beni korkutan da bu durum. Örnek vermek gerekirse:

viewtopic.php?f=46&t=115278

30 Ağustos 2013'de yani neredeyse tam 1 yıl önce açılmış bir konu bu. Tüm mesajları okudum. Tılsımların reçeteleri o kadar çok eleştirilmiş ki bir çok kişi oyunu bırakma noktasına gelmiş. Peki bu kadar eleştiriye rağmen, bu kadar tepkiye rağmen neyi değiştirdi İKV oyuncusu? Değiştirmeyi bırakın, bunca şeyden sonra bu oyuna para yatırıp da tılsım üretmeye devam etti. Çünkü düzen, oyuncuları buna mecbur bıraktı.

Şuan bir çok kişi ben de dahil olmak üzere forumda Sobee'nin üzerine gidiyoruz, eleştiriyoruz, bilgi istiyoruz, oyunun gelişmesini istiyoruz ama tüm bunlar boşa. Çünkü şuan bile deli gibi akçeler çekiliyor, deli gibi kondritler alınıyor ve deli gibi tılsım üretimi yapılıyor.

viewtopic.php?f=46&t=123655

Şuradaki yorumlar ciddi anlamda beni sarstı. Bu kadar eleştirilen bir oyuna hala bu kadar mı para yatırılır, bu kadar mı gözü dönmüş oyuncuların. Eğer bu tablo yerine farklı bir tablo olsaydı, yani bu kadar akçe ve paket alanların yerine bir çok kişi alışveriş yapmayıp, oyunun geliştirilmesi için mücadele etseydi belki o zaman umut besleyebilirdim bu oyunun gelişeceğine dair. Fakat şunu anladım ki, bu oyunun bu tür kitleye sahip oyuncuları olduğu sürece bu oyun kapanmayacak ve gelişmeyecek, olduğu yerden bazı kampayanlarla para sömürmeye devam edecek. Artık paranın nereye gittiğinin konusuna bile girmiyorum, onu da akçe çekenler, kutu alanlar düşünsünler ve ne yaptıklarının farkına varsınlar. Bu oyun benim için var olan değerini kaybetmiştir. Bu oyunu müzikleriyle ve hikaye örgüsü ile hatırlayacağım, başka bir şeyiyle değil...

Ek olarak: gerek oyunun yapısı, gerekse hatalar ile ilgili de söyleyecek çok şeyim var ama uzatmaya gerçekten değmez. Çünkü bir çoğu zaten oyuncular tarafından söylendi ama hiçbir değişim olmadı, o yüzden bu konuda da suskunluğumu koruyorum.
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
Kullanıcı avatarı
Ttaymmm
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: R U S

Re: Durum vahim.(Son değerlendirme)

Mesaj gönderen Ttaymmm »

Sana da merhaba güzel kardeşim.

Yazın için çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarının hepsinde haklısın. İlk verdiğin genişleme ile ilgili olan linke 5 dakikadır bakıyorum hepsini okudum. O yeniliklerin geldiği günleri aklımda canlandırdım. Duygulanmadım dersem yalan olur. Bu kadar güzel bir hikaye örgüsüne ve hilesiz oyun ortamına sahip bir oyun neden hala geliştirilmemekte ısrar edilir bilemiyorum doğrusu.

3. linkinde herkesin gözü dönmüş yazmışsın. Katılıyorum. Bu durumun tam izahı gözleri dönmüş milletin. yanılmıyorsam 2 veya 3 yıldır oyun için ufacık bir yenilik bile yapılmıyor. Buraya gelip bazı arkadaşlar yazacak o kadar kolay mı bir oyunu geliştirmek diye... O kadar kolay değil elbet ama hiçbir oyun gelişirken sorulan geliştirilmeyle ilgili sorulara yanıtsız kalmıyor emin olun. Oyun motoru artık o kadar eskidi ki arkadaşlar oyunda lag denilen donmalar arttı. Elimizden para çıkmasın derken dahada çok para kaybediyorlar haberleri yok. Açıkçası ne desek boş.

Kolay gelsin. İstediğimiz gibi bir oyun ortamının oluşması dileği ile...
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Mesaj gönderen mobilsorun »

Bu vahim tabloyu sadece biz oyuncuların görmesi/yorumlaması da tam bir dram.
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
BANG
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen BANG »

zaten ellerinde bir şey olsaydı bu zamana kadar bu tepkiler üzerine açıklarlardı yeni bir şey geliyor diye. ama yok. ellerinde koca bir sıfır var. sadece oyuncuların paralarını sömürmekten başka bir şey yapılmıyor şu anda. adamlar keyif içinde paralarını ceplerine dolduruyorlar. tek yapmanız gereken şey size değer vermeyen bu oyuna para yatırmamak bırakın sürünsünler.
Kullanıcı avatarı
SedaT03
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen SedaT03 »

BANGBROS yazdı:zaten ellerinde bir şey olsaydı bu zamana kadar bu tepkiler üzerine açıklarlardı yeni bir şey geliyor diye. ama yok. ellerinde koca bir sıfır var. sadece oyuncuların paralarını sömürmekten başka bir şey yapılmıyor şu anda. adamlar keyif içinde paralarını ceplerine dolduruyorlar. tek yapmanız gereken şey size değer vermeyen bu oyuna para yatırmamak bırakın sürünsünler.
Bende diyorum ama yüzde 50 indirim olsa hemen koşuyorlar yaw bırak yüzde 90 indirim olsun. Şu saaten sonra silah parlatsan puls alsan artırıcı alsan neye yarar. O akçeyi almayan adam bile aynı değerde senle. Aynı item aynı silah ki. Yaptın diğelim kimi keseceksin oyuncu mu VAR. Haa arkadaş ben eğlencesine giriyorum diyorsan. Bu oyunda son 2 senedir eğlencenin E sini görmedim. iLK 5 senesi mükemmeldi ama sonradan cıvıttılar. Oyunculara yardımcı bile olmuyorlar. D...rluk
ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...
Kullanıcı avatarı
HeaDSHoT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Endless Dream

Mesaj gönderen HeaDSHoT »

Selamun Aleykum ,

Herkese iyi forumlar dileğiyle başlıyacağım ama insanın içinden böyle başlamak gelmiyor.Neden çünkü ne zaman foruma girsen genel etkileşim denen bölümde birbiriyle sohbet eden oyuncular birbirine yardım edenler yeni başlayıp yardım isteyenleri göreceğime , sürekli yönetimi eleştiren oyunu eleştiren konular görüyorum(heyecanlanmayın muhalefet olmayacağım, dibine kadar haklısınız.)Asıl sorun bu değil asıl sorun bunların hiçbirinin yönetim tarafından iplenmemesi.İnsan düşününce kafayı yiyor ya baksana bir cevap bile vermiyorlar bunca süredir.Biz alıştık belki ama bu çok anormal bir durum.Şu yazdığım mesaj gibi yüzlerce mesaj yazıldı ve bu mesajda yönetim tarafından takılmayan mesajlar arasına girecek birazdan.Sürekli oyun şöyle gelişsin böyle gelişsin diye konu açan arkadaşlara hayranım.Allah sizi burdan eksik etmesin.Ben artık öyle umutsuzumki bu konuda takılmayacağını bildiğim için o konuda hiçbir yorum yapmıyorum yapamıyorum doğrusu.Bazende bi yöneticiymiş gibi düşünüyorum.Ben yönetici olsaydım ne hissederdim? Madem cevap vermiyoruz yap sessiz sedasız genişleme paketini sonra bomba gibi çak şu oyuna şu forumda eleştirenlerde tatmin olsunlar artık övgü mesajları gelsin(insanın içinden gelen bu ) ama onlar ne yapıyor bilmiyorum belkide bu yönde çalışıyorlardır :D (hala bir umut var ) Daha kafamda çok şey var ama fazla yormayayım sizi.Hadi kalın sağlıcakla :)
Göster
Resim
Resim
Resim
# Üşüyoruz Alicik reyiz :( #
Winter is coming for IKV.
Kullanıcı avatarı
wonka
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Kara Deniz Yıldızları

Mesaj gönderen wonka »

Kesinlikle katılıyorum her cümlene maalesef bu oyuna değer verenler olarak bir avuç kaldık diğer aklı başında oyuncular çoktan kepenkleri kapatıp gittiler..Akçesini çeken çeksin tılsımını üreten üretsin bir 2 yıl daha üretsinler bakalım o zaman görücem onları
WONKA
WANCHOPE
GINSENG
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen HeilHitler »

Ttaymmm yazdı:Sana da merhaba güzel kardeşim.

Yazın için çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarının hepsinde haklısın. İlk verdiğin genişleme ile ilgili olan linke 5 dakikadır bakıyorum hepsini okudum. O yeniliklerin geldiği günleri aklımda canlandırdım. Duygulanmadım dersem yalan olur. Bu kadar güzel bir hikaye örgüsüne ve hilesiz oyun ortamına sahip bir oyun neden hala geliştirilmemekte ısrar edilir bilemiyorum doğrusu.

3. linkinde herkesin gözü dönmüş yazmışsın. Katılıyorum. Bu durumun tam izahı gözleri dönmüş milletin. yanılmıyorsam 2 veya 3 yıldır oyun için ufacık bir yenilik bile yapılmıyor. Buraya gelip bazı arkadaşlar yazacak o kadar kolay mı bir oyunu geliştirmek diye... O kadar kolay değil elbet ama hiçbir oyun gelişirken sorulan geliştirilmeyle ilgili sorulara yanıtsız kalmıyor emin olun. Oyun motoru artık o kadar eskidi ki arkadaşlar oyunda lag denilen donmalar arttı. Elimizden para çıkmasın derken dahada çok para kaybediyorlar haberleri yok. Açıkçası ne desek boş.

Kolay gelsin. İstediğimiz gibi bir oyun ortamının oluşması dileği ile...
Teşekkür ederim yorumun için. Beni de bu konuyu açmaya iten, Derindeki Sır'ı tekrardan okumam ve o duyguları hissetmem oldu. Sanırım bir daha o hissi yaşayamayacağız. Fazla da uzatmak istemiyorum. Yine ilgilenilmiyor, yine ilgilenilmiyor. Bir kişi dahi şuraya oyuncuları umutlandıracak bir açıklama yazmıyor. Ayrıca yeni çıkacak olan Zula oyunu İKV'den çok daha üst düzeyde olacak ve burada yaşanan sorunlar orada yaşanmayacak. Çünkü onlar oyunculara değer veriyorlar ve oyunun gidişatından tutun gelişimine kadar oyuncuları bilgilendiriyorlar. Yapımcıların böyle ilgilenmesi, oyuncuların da iştahını açıyor. Zula açıldıktan sonra orada görüşmek üzere, İKV bitti benim için.
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Mesaj gönderen mobilsorun »

Zula denen oyuna yoğunlaşmış durumda captainatx de.
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
Herakles
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Sancak
Lonca: Dostlar Kervanı

Mesaj gönderen Herakles »

Merhaba arkadaşım.

Yazdığın yazıyı ve linkini atmış olduğun konuları iyice okudum. Yazdığın bu yazıda bu oyun ile ilgili yaptığın eleştirilerin gerçekten çok yerinde. İlk öncelikle oyun ile ilgili düşüncelerimi beyan etmek isterim; İstanbul Kıyamet Vakti oyunu eskiden gerçekten çok eğlenceli bir oyundu. Ama maalesef bu oyun için şuan "eğlenceli" kelimesini kullanamam. Eskiden değer verdiğimiz, can-ı yürekten bağlı olduğumuz bu oyunun şimdi ki halini görünce içim kan ağlıyor resmen.

Sayın DEV Nerull' un verdiği bir röportaj üzerinden kendisine bir kaç soru yöneltmek istiyorum. Sorularımın okunu-cevaplanacağını hiç zannetmiyorum. Bu sorularım da daha önce açmış olduğum onlarca konu gibi yanıtsız kalacak,görmezlikten gelinecek. Ama "ümit" denen bir kavram olduğundan verilecek olan cevabı bekleyeceğiz her ne kadar cevap verilmeyecek olsa da.

Nerull yazdı:... gerçekten oyuncularımız çok bağlı durumdalar oyuna. Yani şöyle söyleyim biz geliştirme ekibi olarak en ufak hata yapsak bile bizi topa tüfeğe tutacak şekilde oyuna bağlılar, çok sadıklar. Bizde oyunlarını çok seviyoruz oyuncularımızın. Onlar bizim her şeyimiz diyebiliriz yani.

Nerull yazdı:İstanbul Kıyamet Vakti geliştirilmeye devam edilen bir proje ve tabii ki hikayede çok fazla boşluk var oyuncularımız bunları zaten çok yakından takip ediyorlar. Forumlarımızda hatta istanbul kıyamet vakti forumlarında özellikle oyunun eksik kalan parçalarını tamamlamak için çok fazla teori üretiliyor. Çok güzel kısımlar var ben çok beğeniyorum onları. Ama biz tabii Sobee ekibi olarak 'yani şuan da Sobee TTNET oldu' kesinlikle oyunla ilgili ilerleyen süreçte ne olacağına dair net bir şey paylaşmıyoruz. Zaman zaman küçük ipuçları veriyoruz buda İKV'de saklı zaten. Oyuncularımız zaten belli bölgeleri, belli görev parçalarını okuduklarında zaten ilerleyen dönemlerde neler olacabileceğine dair ufak tefek fikir sahibi olabilirler.
Sizde biliyorsunuz ki biz İKV oyuncuları bu oyuna çok bağlıyız ve sadığız. Oyunun sürekli yerinde saydığını gören bu sadık oyuncular geliştirme ekibinden bilgi istiyorlar.
Nerull yazdı:İstanbul Kıyamet Vakti oyuncularını gerçekten çok seviyoruz ve onların oyuna bakış açıları gerçekten bizim için çok değerli. Onların yaptıkları her şeye önem veriyoruz.
Siz gerçekten biz oyunların bakış açısına ve yaptığımız her şeye önem veriyor olsaydınız en azından oyunun gelişimi hakkında açılan konulara ithaf en bir konu açabilir ufacık ta olsa bir açıklama yapabilirdiniz. Peki neden ufacık ta olsa bir açıklama yapmıyorsunuz? Siz gerçekten biz oyunculara değer veriyor musunuz? Burada o kadar oyuncu ortak sorunları olan "yenilik gelecek mi" sorusunun cevabını bulmak için uğraşıyor. Hani biz sizin için çok değerliydik? Şunu söylemek isterim; biz oyuncuların değeri zerre kadar yok sizde. Biz oyuncuların biraz bile değeri olsaydı sizde ufacık ta olsun bir açıklama yapardınız... [/color]

İlgili röportaja buradan ulaşabilirsiniz.
Insomnia'nın Günlüğü - SANCAK
SANCAK;
Frantico
Insomnia
Powerloflhealthl
Mustafa Kemal ATATÜRK
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön