İstanbul Kıyamet Vakti (!)

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Detay
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

İstanbul Kıyamet Vakti (!)

Mesaj gönderen Detay »

Selamlar,

Uzun zamandır bu konuyu açmak istiyordum, nasip bu güneymiş. Yıllardır sıkılmadan değer verdiğimiz İstanbul Kıyamet Vakti ile ilgili birkaç şey de ben söylemek istiyorum. Yazacaklarım, araştırma ve gerekli kişilerle konuşmalarıma dayanıyor.

Şuan herkes, İstanbul Kıyamet Vakti' nin durumunu az çok biliyordur. Ne kadar istemesekte bu gerçeği değiştirmek zor. Yıllardır her sene ufakta olsa bir şeyler eklenmeye çalışılan oyunumuza bu sene es geçilmiş olmasının birçok sebebi vardır elbet. Tabii bu durumda, bundan sonrası için neler olur bilemiyoruz.

Teknoloji açısından değerlendirirsek, gelecek için bir şeyler yapılmasının imkansıza yakın olduğunu görürüz. Şöyle ki, İKV ' nin oyun motoru " Actor " tam 10 yıl önce yazıldı. O dönemler için isteneni fazlasıyla karşılasa da, şuan ve gelecek için malesef yeterli değil. Var olan bölge ve eklentileri bile taşımakta güçlük çektiğini, sanırım son dönemde artan lag ve diğer sorunlardan anlayabiliyoruz. Herhangi bir yeni güncelleme de durum ne olur ? Fazla söze gerek yok sanırım.

Bir diğer konu Sobee. 2008 yılında Türk Telekom' a satılmasından sonra, 2012 yılında TTNET ile birleştirilme kararı alındı. Büyük umutlarla yapılan bu anlaşmalar, somut olarak neler sundu ? tartışılabilir. Fakat söylemek istediğim nokta bu değil. TTNET ile birleşme kararı sebebiyle oyunumuzun yapımcısı Mevlüt Dinç ve büyük emektarlar Fevzi Altuncu (FevziBey), Özgür Soner (Zwartan) gibi isimler ayrılmıştı. Oyunumuza gelen son güncelleme olan Arz ve Lodos' un yapımında da bu isimler Sobee' deydi. Fakat onlar ayrıldığında Arz ve Lodos bitmemişti. Bölgenin tamamlanması geriye kalan ekip tarafından yapıldı ve sunuldu. Ayrılanların yanında, İKV' nin ilk günlerinden itibaren burada olmaya devam eden Kürşad Karamahmutoğlu (Gorgar) , Murat Afşar gibi isimler, ekibe yeni gelenler ile birlikte hâlen duruyor.

Bu arada bir istatistik sunayım. Gerçekliği ne kadar doğrudur bilemiyorum ama elimizdeki örnekler bunlar malesef. Bu, Sobee' nin İstanbul Kıyamet Vakti dışında yaptığı projeler hakkında. Kayıp Armağan, bir animasyon filmiydi ve bitirildi. 1 Man 1 Team ise menajerlik oyunuydu ve beklenen ilgiyi karşılamayınca o da bırakıldı. Süpercan ise bir singleplayer oyundu, dolayısıyla belli bir yere kadar gidebildi. Gelelim en büyük iki projeye. I Can Football çok büyük umutlarla çıkarıldı ve istendiği gibi, başta, çok büyük ilgi gördü. Fakat devamı gelmedi ve alınan karar sonucu güncellenmesi durduruldu. Ve bizim de oyuncularından olduğumuz Sobee' nin en büyük ve devrim niteliği taşıyan İstanbul Kıyamet Vakti. Sobee'nin elinde kalan son parça. Ya diğerleri gibi olacak, ya da gelişip, yükselmeye devam edecek. Tahmin ve yorumlar sizin.

Asıl konuma dönecek olursam, gelen son güncelleme olan Arz ve Lodos' un ardından, gerek geliştirici gerek yönetim bölümünde, önemli ayrılıklar yaşanması tesadüf müdür yoksa bir planlı mıdır bilemiyorum. Her gidenin yerine, yenisi gelir elbet. Fakat keşke bunu bize de açıklasalardı.

Diğer bir konum ise yönetimdeki değişiklik. Yaklaşık 1 ay önce yapılan değişiklik hakkında, onlarca kez özel veya genel olarak sorsam da, " yakında, kısa zamanda açıklamalar yapılır " cevabını alarak geçiştirildim. Hâlâ bir açıklama beklesekte, sanırım yapılmayacak.

Var olan yönetimin, birkaç kişi haricinde eski samimiyetini kaybettiğini ve sorunlara karşı ilgisizleştiğini söylüyorum. Çok çok uzun zamandır, indirim ve paketler haricinde hiçbir duyuru bulunmuyor. Fan Artlar, buluşmalar, çeşitli konulardaki bilgilendirmeler yok. Açıp bakmak isteyenler için, Haberler & Duyurular Eski Duyurular. Size buradan bir örnek vereyim. Eski Duyurular bölümünün 8. sayfasında bir haber var. Gelen lag şikayetleri sonucu, testler yapılıp bilgilendirme yapılmış. Peki ya şuan ? Sorunların kaybolacağı umuduyla yapılan sunucu değiştirme sonrası iyice artan ve aylardan beri onlarca kez şikayet edilen lag sorunu hakkında en ufak bir açıklama yapılmıyor.

Her şeye rağmen İstanbul Kıyamet Vakti ' ne olumlu yaklaşmak isterim. Ülkemizde oyun sektörünün temelleri Sobee ve İstanbul Kıyamet Vakti ile atıldı. Malesef hala gelişemeyen bu sektörün, insanlarımız tarafından nasıl bir yaklaşımla karşılandığı ortada. Küçücük bir program için bile sayfalarca kodlar yazılırken, bir oyunu, her şeyiyle, tüm detaylarıyla düşünelim. Ve tüm bunlar, 2004 yılında, diğer büyük oyunların aksine büyük bir geliştirici ekiple değil, tecrübesiz ve sadece 6 kişilik bir ekip ile Türkiye' de yapıldı.

Tüm bunları düşünüp İstanbul Kıyamet Vakti ' ne tek bir açıdan değil, birçok yönden bakmanız en iyisi olacaktır. Okuyan herkese teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler.
En son KRABBY tarafından 10 May 2014 18:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: İleti sahibi isteği üzerine düzenlendi.
Antegar-detay
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Re: İstanbul Kıyamet Vakti (!)

Mesaj gönderen mobilsorun »

Özet yok mu hacı
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
Detay
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Detay »

Yazımın bir kısmını silmişler yine :D Bari bağlı olduğu cümleyi de silseydiniz de, cümle havada kalmasaydı. :evil: Açıklasam siliyorsunuz, açıklamasam yine siliyorsunuz. Ben anlayamadım sizin görevinizi.
Antegar-detay
Kullanıcı avatarı
Ekvator
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ekvator »

Oyun istenildiği taktirde acemi bir yazılımcı tarafından da kodlanabilir geliştirilebilir.

Oyun motorunun anlamını yanlış öğrenmişsin sanırım. Oyun motoru: oyun yapımında kullanılan gelişmiş bir programdır. İstanbul kıyamet vakti oyunu sonsuza kadar genişletilebilir geliştirilebilir. (Öğrenmek için, oyunun eski ana yazılımcılarına sorabilirsin bkz :Mevlüt Dinç )

Şu an oyunun başında yazılımcı olduğunu sanmıyorum varsa da aldığı parayı hak etmediği ortada.
Kullanıcı avatarı
Detay
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Detay »

Oyun motorunun tek amacı o değildir. Oyunların içindeki işlevleri yapar. Yaptığın her hareketin karşılığının gelmesi için oyun motorunun, çeşitli işlemler yapması gerekir. Eğer yapmakta gecikiyorsa lag oluşur. Yani anlamamız gerekir ki, artık zorlanıyor, geç kalıyor.
Antegar-detay
Kullanıcı avatarı
oLmazSaoLmaz
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: We Are The Best

Mesaj gönderen oLmazSaoLmaz »

Söylemek istiyceğim herşeyi sóylemişsin kardeşım ellerine sağlik yenı gmler açıklanmazsa aksam ben açıklıycam kım olduklarını (:
• xSinyoR #

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ekvator
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ekvator »

oLmazSaoLmaz yazdı:Söylemek istiyceğim herşeyi sóylemişsin kardeşım ellerine sağlik yenı gmler açıklanmazsa aksam ben açıklıycam kım olduklarını (:
Seçim yasağı mı var açıkla gitsin biliyorsan :)
Kullanıcı avatarı
oLmazSaoLmaz
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: We Are The Best

Mesaj gönderen oLmazSaoLmaz »

Ekvator yazdı:
oLmazSaoLmaz yazdı:Söylemek istiyceğim herşeyi sóylemişsin kardeşım ellerine sağlik yenı gmler açıklanmazsa aksam ben açıklıycam kım olduklarını (:
Seçim yasağı mı var açıkla gitsin biliyorsan :)
Açıkladım kaldırmışlar :D
• xSinyoR #

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Shiftdelete.net'in ana sayfasında hala görebileceğimiz ve iki kere yazılmış bir haber TTNET oyunlara destek verecek SOBEE için iyi mi olur kötü mü bilmiyorum.
Ayrıca Mevlüt Dinç SOBEE Studios ile şu an uzaktan yakından alakası yoktur şirket TTNET tarafından yönetilmektedir TTNET DESTEK'e hemen bugün yazacağım akşama cevapları gelir...
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen resp0nse »

arkadaşlar merhaba

2006 yılından beri sürükleyici yapısına kapıldığım İKV ye 2013 itibari ile bıraktım.Nedeni ise malum lag ve bir oyun bu kadar uzun süre güncellenmez mi ? sorunundan kaynaklı.

Şu anda tılsımları III seviye olmasada tüm eşyaları mevcut karakterim var.Düşünün ben bu karakterle oynamak istemiyorum.Oyuna giriyorum kimse yok 45 dk akreplerde takıldım 1 Allah'ın kulu mu gelmez geçmez ordan.

Oyun bir zamanlar mynet te iken de aynı bu duruma düşmüştü hatırlayanlar vardır.Hatta sobee resmi açıklama yapmıştı ne olcağı meçhul felan tarzı sonra mynet ile bağlarını kopardılar.O zamanlar sobee mynette suç buluyordu aynen şunu diyorlardı ki bizim elimizde güncelleme var ama mynete takılıyoruz sorun yaşıyoruz diye.Günümüze bakalım yıl 2014 .Ben bir arkadaş gibi haftalar sonra giriyorum ne var acaba diye.Yapılan tek güncelleme pano güncellemesi.Yazıktır ayıptır bu kadar emeğe.

Sobee çok ciddi adımlar atmıştı özellikle I can football çok ilgi çekmişti ve çok da güzeldi ama yürütmeyi başaramadılar.
İKV de aynı sonu bulcak gibi görünüyor.2 senedir bir kodun bile eklenmediği oyunda Etkinliklerle bişiler tutulmaya çalışıyor.

Bunca yıldır oynadığım bu oyunun saatlerimi gecelerimi gündüzlerimi geçirdiğim bu oyunun bu hale gelmesine çok içten üzülüyorum.

Sevgi ve Saygılarımla
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi

“Genel Etkileşim” sayfasına dön