Ezan Sesi

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
PijamaliKahraman
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Arzın Çocukları

Ezan Sesi

Mesaj gönderen PijamaliKahraman »

Merhaba arkadaşlara eminönüdeki camide belirli aralıklarla ezan sesi koyulursa bence çok güzel olur çünkü bu bi türk oyunu ve ilk çıktıgındna beri bu olay hiç düşünülmedi cami var ezan sesi yok ezan sesi heryerde olmalı oyunumuzda bile Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli sözünü hatırlayın o domuzun itici sesi yerine belirli aralıklarla ezan sesi olsa güzel olur misal namaz saatlerini bilmeyen yoktur öglen vaktinde ikindi vaktinde bu vakitlerde ezan sesleri olsa çok güzel olur oyuna dalıp namazı unutan arkadaşlarda ezan okuyor hemen gidip kılıyım der sevabada girersiniz :) :)
Kullanıcı avatarı
Hengames
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Ultimatom

Re: Ezan Sesi

Mesaj gönderen Hengames »

Camii'nin yanına domuzu koymaktan utanmayan bir zihniyetin Camii'ye ezan eklemesini nasıl beklersin ???
Resim
PijamaliKahraman
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

gerçi oda dogru güzel bi yaklaşım olmuş domuzun yanında cami hiç hoş durmuyor
Kullanıcı avatarı
Ttaymmm
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: R U S

Mesaj gönderen Ttaymmm »

Hengames yazdı:Camii'nin yanına domuzu koymaktan utanmayan bir zihniyetin Camii'ye ezan eklemesini nasıl beklersin ???
Kullanıcı avatarı
Ttaymmm
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen Ttaymmm »

Domuzu dinimize karşın bir hayvan olarak görmeyiniz. Ki Allah bu hayvanı yaratmıştır ki bir yararı vardır diye düşününüz. Bence konuyu dinsel yorumlara kaydırmamalıyız.

İyi forumlar
Kullanıcı avatarı
Ttaymmm
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen Ttaymmm »

Ayrıca bu oyuna da dinimizle iligili en ufak bir şeyin girmesını istemememelıyız.Elbette ezan heryerde olmalı ama oyunda deil.

İyi forumlar
Kullanıcı avatarı
turkneferi
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen turkneferi »

Ttaymmm yazdı:
Ayrıca bu oyuna da dinimizle iligili en ufak bir şeyin girmesını istemememelıyız.Elbette ezan heryerde olmalı ama oyunda deil.

İyi forumlar
Arkadaşımız gayet iyi açıklamış bence.Sana katılıyorum kardeşim.
Resim
Kullanıcı avatarı
Hengames
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Ultimatom

Mesaj gönderen Hengames »

Dostum konuşup canımı sıkma anlamadığın kesin olduğu için bırakta bu işin fetvasını sen verme en iyisi :D

domuzun Allah tarafından yaratılmış olması Camii'nin yanına konmasında sakınca olmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca domuzun yaratılmasını diğer hayvanlara baktığımız gibi tarafsız bir biçimde bakmamız gerektiği anlamına değil sınavın bir parçası olduğu görüşü ile bakmalıyız. Bu mahlukun ne kadar pis ve insan sağlığına zarar veren birisi olduğunu da düşünürsek Camii'nin yanına koyulması bu fikri oraya atanın edepsizliğini ve dinine yada dinlere olan saygısızlığını gösterir..

Bundan dolayı oyunun bir parçası yada hikayesi olduğu için koyuldu gibi bir düşünce asla kabul edilemez...

Şimdi benim anlamadığım sen hangi dine mensupsun onu çözümleyemedim :)
Resim
PijamaliKahraman
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

oyunun hikayesi bir kere domuzla başlıyor biz neden bahsediyoruz siz nereye çekiyorsunuz konuyu müslüman degilmisin arkadaş buda bir müslüman oyunu degilmi cami varsa neden ezan sesi olmasın hoş olmazmı neden zorunuza gidiyor bu. sobee ttnet ile ortak oldu ttnette mason bir şirket oldugu için oyunda bu tür şeyler olması normal geliyor bna artık çünkü derindeki sır labiretinde olsun eminönündeki labirentte olsun masonik bir çok simge ifade söz konusu onada bir açıklama gelse
Kullanıcı avatarı
Ttaymmm
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen Ttaymmm »

Hengames yazdı:Dostum konuşup canımı sıkma anlamadığın kesin olduğu için bırakta bu işin fetvasını sen verme en iyisi :D

domuzun Allah tarafından yaratılmış olması Camii'nin yanına konmasında sakınca olmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca domuzun yaratılmasını diğer hayvanlara baktığımız gibi tarafsız bir biçimde bakmamız gerektiği anlamına değil sınavın bir parçası olduğu görüşü ile bakmalıyız. Bu mahlukun ne kadar pis ve insan sağlığına zarar veren birisi olduğunu da düşünürsek Camii'nin yanına koyulması bu fikri oraya atanın edepsizliğini ve dinine yada dinlere olan saygısızlığını gösterir..

Bundan dolayı oyunun bir parçası yada hikayesi olduğu için koyuldu gibi bir düşünce asla kabul edilemez...

Şimdi benim anlamadığım sen hangi dine mensupsun onu çözümleyemedim :)

Öncelikle Selam. Kımseye dinimin ne olduğunu söyleyip onları tatmin edecek değilm. ßu işin fetvasını vermeye çalıştığım da yok . Tabii ben caminin yanında domuz olması abest değil de demiyorum. Kımse kımsenın görüşlerine karşın bilgisizce ve kötü bir üslupla konuşamaz. Dinimi çok iyi biliyorum hiç hata yapmıyorum zaten böyle bir şey mümkün değil çok klasik olacak ama '' Kul Hatasız Olmaz '' arkadaşım . Mevzuya gelicek olursak dinsel mevzuları oyuna katmayı sevmem fakat yorum anlama becerinin sıfır olduğunu soylemelıyım. Kendini geliştirmelisin. Ben burda o yorumu yazarak domuzlara karşı sempatimi belirtmedimki öyle bir şey de yok zaten ortada benim nedemek istediğimi anlayan anladı zaten. OYUNUN AKIŞINI DİNSEL MEVZULARLA OZMAMAK İÇİN YAZILACAK YORUMLARA CEVAP VERMEYECEĞİM !

İyi forumlar dilerim...
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön