Oyunun Son Durumu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
zorsavas5
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Oyunun Son Durumu

Mesaj gönderen zorsavas5 »

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda başlatılan konuları devam ettirmek ve kendi yorumumu söylemek için bu konuyu açtım.
Herkesin bildiği gibi önümüzdeki manzara ortada ve bunun için ne yapılabilir herkes fikirlerini paylaşıyor bu benim çok hoşuma gitti en azından daha önceki senelerdeki gibi oyuncular arası tartışma çok fazla olmuyor (en azından forumdaki bu tip konularda) şu ana kadar açılan oyunun gidişatı ile ilgili bütün konuları okudum yorumlara dikkatlice baktım ve bazı kişilerdeki kavram karışıklığına şahit oldum ilk önce bunu bir açıklama getirmek istiyorum GM (game master) dediğimiz kişiler oyun içinde gönüllü olarak çalışan ve çoğunlukla oyun içindeki etkinliklerle ilgilenen kişilerdir. Oyunu geliştiren kişi ise isminin başında DEV (developer) eki bulana kişidir ve bu kişiler maaş alır.(Tabi başka maaş alan kişilerde var ama şu anlık onlara çok dokunmayacağım) Gelelim ana konumuza yaklaşık 1 - 1.5 yıldır oyuna herhangi bir yenilik gelmiyor açılan konular baktığım tahminimce bu konuları açan ve destekleyen kişiler ya tamamen üstünü tamamlamış kişiler yada oyunda cidden bozuk olan denge vb. unsurlardan dolayı gelişemeyen oyunculardan oluşuyor en azından ben gelişemeyen taraftayım :D yine açılan konularda bize DEV'lerin yada üst yönetimden bir cevap gelmesi istiyorsak'ta ne yazık ki GM'lerden cevap geliyor en azından GM'ler yönetime direk bildirsinler bizim sorunumuzu onlar aracı olsunlar.Benim gördüğüm en komik cevap;

Gm Erdoğan
İstanbul Kıyamet Vakti oyununun geliştirilmesini istiyorsanız bunu elbette dile getirebilirsiniz. Onlarcanız, yüzlerceniz, binlerceniz bir araya gelip sesinizi duyurabilirsiniz elbette. Bunu gerek forumlarımızdan, gerek fan sayfalarından, gerekse TTNET'e kadar çıkarak duyurabilirsiniz ki bunun çok farklı şekilleri söz konusu. Yetkililer ile oyun geliştirilme durumunu bağdaştırmanın yanlış olduğu konusunda uzun uzun açıklama yapmayacağım.

Bu cevabı HuNKaR arkadaşımızın açtığı konuya yazmıştı son satıra kadar çok mantıklı yalnız son satırdaki cümle ''Yetkililer ile oyun geliştirilme durumunu bağdaştırmanın yanlış olduğu konusunda uzun uzun açıklama yapmayacağım. ''

Burada kastedilen yetkililer kendileri mi yoksa geliştirme ekibimi geliştirme ekibi kastedilerek yazılan bir cevapsa o zaman bu oyunu kim geliştiriyor ? :D Eğer kendi adınıza söylediyseniz yetkili siz oluyorsunuz bu durumda oklar size dönüyor çok çelişkili bir cevap olduğu için açıklanmaya gereksinim duyacak bir nokta yani yetkililer değilde bu oyunu kim geliştiriyor :D benim vardığım kanı şu artık paçayı kurtarmaya çabasına girmiş olan bazıları gönüllü takıma baskı yaparak böyle komik bir şeyin ortaya çıkmasına sebep olmuş yani uzun lafın kısası eğer gerçekten bu oyunu benim gibi seven kişiler varsa benim gibi sürekli konu açıp baskı yapmaya devam etmeli ki yönetimde silkelenip bazı şeylerin farkına varsın!

Arkadaşlar biraz uzun oldu kusura bakmayın belki lafı çok dolandırdım belki yanlış şeyler yazdım hakaret içeren yorum atmak isteyen özelden atabilir hiçbir şekilde şikayet etmeyeceğim yapıcı yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Sayın Gm erdoğan istemeden kalbinizi kıracak bir şey yazdıysam kusura bakmayın sizinde bu oyun için gönüllü olarak çalıştığınızı bildiğim için elimden geldiğince sizin tarafınıza çok yazmamaya çalıştım.
Betbah
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Ne biçim lonca

Re: Oyunun Son Durumu

Mesaj gönderen Betbah »

Doğru olanı tercih edip yanlışları eleştirmen oyundan eziyet çekenleri mutlu eder.
Küçükken bir yaz günü köyümde tatilimi geçirirken köye çerçi gelmişti. Uzaktan akrabam ve arkadaşım olan Mustafa, elindeki kayısı çekirdeklerini çerçiye vererek karşılığında çay bardağı, tabak çanak vb. eşya alacaktı. Fakat bir unsur vardı tatlı kayısı çekirdeği, acı çekirdeklerden daha değerli ve pahalıydı. Çerçi bir tanesini kırarak tadının acı olduğunu söyledi, Arkadaşım Mustafa ise başka bir tane kırarak çekirdeğin tatlı olduğunu söyledi ve benim de tatmamı istedi. Tattığım çekirdek acıydı. Malum arkadaşımı kırmamak haksız düşürmemek için tatlı olduğunu söyledim akabinde nasıl anlaştılar onu hatırlamıyorum tam olarak :)

Değineceğim konu sırf çıkarı olduğu halde kötü gidişata iyi diyen oyuncular var ve bu oyuncuları verdiğim örnekteki Ben'e benzetiyorum. Böyle insanlar, çıkar amaçlı negatif konuları pozitif olarak gösteren yorumlar yazmaktadırlar. Böyle insanlara itibar etmeyin mümkünse görmemezlikten gelin. Elinizden geliyorsa da Yaptıkları yanlış asılsız açıklamaları kanıtlanacak şekilde açığa çıkarın kirli çamaşırlarını ortaya dökün ki herkes doğruları görsün.

Oyuncuları el bebek gül bebek avutarak uyutup, gözle görülür şekilde karşılık vermeden soyup soğana çeviren sorumluları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Oyuncular, birbirlerine üstünlük sağlamak ve egolarını tatmin etmek için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Oyun yönetimi de bu fırsatı değerlendirerek oyuncuyu güçlendirmek amaçlı ne varsa hepsini oyuncuya para karşılığı iteliyor.

Yaptıkları politikanın hedefi aşırı para kazanmaktır. Parası olanı yolmak olmayanı hiçe saymaktır. Şöyle söyleyebiliriz. Maden arttırıcıyı piyasa sürerek madenlerin çıkma süresini uzatmış ve saf maden çıkma ihtimalini düşürmüşlerdir.

Tılsım ürettikçe üzerimizdeki hasar miktarı arttıkça güçleniyoruz düşüncesine kapılmayın aynı şekilde yaratık ve bosların da canlarını arttırmaktadırlar. Bu durumda üzerinizdeki hasarın artışı bir anlam kazanmamaktadır. Bu değişimden zarar gören, aynı şartlarda oynayan, orta seviyeli imkanı olmayan oyuncular olmuştur olacaktır.
Kullanıcı avatarı
zorsavas5
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Betbah yazdı:Doğru olanı tercih edip yanlışları eleştirmen oyundan eziyet çekenleri mutlu eder.
Küçükken bir yaz günü köyümde tatilimi geçirirken köye çerçi gelmişti. Uzaktan akrabam ve arkadaşım olan Mustafa, elindeki kayısı çekirdeklerini çerçiye vererek karşılığında çay bardağı, tabak çanak vb. eşya alacaktı. Fakat bir unsur vardı tatlı kayısı çekirdeği, acı çekirdeklerden daha değerli ve pahalıydı. Çerçi bir tanesini kırarak tadının acı olduğunu söyledi, Arkadaşım Mustafa ise başka bir tane kırarak çekirdeğin tatlı olduğunu söyledi ve benim de tatmamı istedi. Tattığım çekirdek acıydı. Malum arkadaşımı kırmamak haksız düşürmemek için tatlı olduğunu söyledim akabinde nasıl anlaştılar onu hatırlamıyorum tam olarak :)

Değineceğim konu sırf çıkarı olduğu halde kötü gidişata iyi diyen oyuncular var ve bu oyuncuları verdiğim örnekteki Ben'e benzetiyorum. Böyle insanlar, çıkar amaçlı negatif konuları pozitif olarak gösteren yorumlar yazmaktadırlar. Böyle insanlara itibar etmeyin mümkünse görmemezlikten gelin. Elinizden geliyorsa da Yaptıkları yanlış asılsız açıklamaları kanıtlanacak şekilde açığa çıkarın kirli çamaşırlarını ortaya dökün ki herkes doğruları görsün.

Oyuncuları el bebek gül bebek avutarak uyutup, gözle görülür şekilde karşılık vermeden soyup soğana çeviren sorumluları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Oyuncular, birbirlerine üstünlük sağlamak ve egolarını tatmin etmek için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Oyun yönetimi de bu fırsatı değerlendirerek oyuncuyu güçlendirmek amaçlı ne varsa hepsini oyuncuya para karşılığı iteliyor.

Yaptıkları politikanın hedefi aşırı para kazanmaktır. Parası olanı yolmak olmayanı hiçe saymaktır. Şöyle söyleyebiliriz. Maden arttırıcıyı piyasa sürerek madenlerin çıkma süresini uzatmış ve saf maden çıkma ihtimalini düşürmüşlerdir.

Tılsım ürettikçe üzerimizdeki hasar miktarı arttıkça güçleniyoruz düşüncesine kapılmayın aynı şekilde yaratık ve bosların da canlarını arttırmaktadırlar. Bu durumda üzerinizdeki hasarın artışı bir anlam kazanmamaktadır. Bu değişimden zarar gören, aynı şartlarda oynayan, orta seviyeli imkanı olmayan oyuncular olmuştur olacaktır.

Düşünceni paylaştığın için teşekkür ederim :)
Kullanıcı avatarı
antinKUNTIN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen antinKUNTIN »

zorsavas5 yazdı:Benim gördüğüm en komik cevap;

Gm Erdoğan
İstanbul Kıyamet Vakti oyununun geliştirilmesini istiyorsanız bunu elbette dile getirebilirsiniz. Onlarcanız, yüzlerceniz, binlerceniz bir araya gelip sesinizi duyurabilirsiniz elbette. Bunu gerek forumlarımızdan, gerek fan sayfalarından, gerekse TTNET'e kadar çıkarak duyurabilirsiniz ki bunun çok farklı şekilleri söz konusu. Yetkililer ile oyun geliştirilme durumunu bağdaştırmanın yanlış olduğu konusunda uzun uzun açıklama yapmayacağım.

Bu cevabı HuNKaR arkadaşımızın açtığı konuya yazmıştı son satıra kadar çok mantıklı yalnız son satırdaki cümle ''Yetkililer ile oyun geliştirilme durumunu bağdaştırmanın yanlış olduğu konusunda uzun uzun açıklama yapmayacağım. ''

Burada kastedilen yetkililer kendileri mi yoksa geliştirme ekibimi geliştirme ekibi kastedilerek yazılan bir cevapsa o zaman bu oyunu kim geliştiriyor ? :D Eğer kendi adınıza söylediyseniz yetkili siz oluyorsunuz bu durumda oklar size dönüyor çok çelişkili bir cevap olduğu için açıklanmaya gereksinim duyacak bir nokta yani yetkililer değilde bu oyunu kim geliştiriyor :D

Bu cevabın neresini anlamadın ki? Yetkililerin Kendini Tatmin Etmesi konunun adı. Kendini tatmin ettiğini söyledikleri kişiler forum yetkilileri vs. yani destek takımı. Bu kişilerle oyun geliştirilmesini bağdaştırmanız yanlış demiş bunun neresi komik? Komik olan ne biliyor musun? Tepki çekeceklerini üzerine geleceklerini bile bile iletişim kurup muhattap olmaya çalışan ve bunu yaparken kimseye saygısızlık yapmayan görevlilere saçma sapan şekilde destek çıkılan saygısızca yorumlarda bulunan hunkar ın cevaplarıdır.

bende sizin şahsınızla daha fazla uğraşmak istemem :D son diyeceğim şudur teknik destekden kastım oyuna giremiyorum bilgisayar hata veriyor gibi durumlar bu konularda yardımcı olursunuz tamam eyvallah. bu zaten zor birşey değil

ben hayatımda bu forum yöneticileri kadar ******** insanlar görmedim.

Bilmiyorum o yıldızlı kısma yetişemedim ne yazdığını görmedim ama 7 gün banlandığı yazıyor. Konuyu okumaya başladım dedim ki aha aklı başında biri konu açmış. Ama maalesef okuduğunu anlamayan bir toplulukta herkes birbirine benzemeye başlıyor sanırım. Ben yeri gelir eleştiririm ama yiğidi öldürüp hakkını yemiyeceksin. Bulduğunuz her yetkiliyi rencide etmeye çalışan konulardan vazgeçin.

Oyunun son durumu için söylediklerinde doğruluk payı var. Diğer konularda da konuşulan doğru şeyler vardı zaten. Birkaç gündür telefondan okuyabiliyordum yazamadım aslında öbür konuda da yazılacak şeyler vardı. Grup bölgelerine alınmıyor yeni oyuncular, almayan biz değil miyiz? Ben şahsi olarak 4 tane m1 ile bölgeye girmem. 3 taneyle de girmem. 10 dakika erken bitirmek için neden böyle birşey yapayım ki? Zaten m1 ararken bölge önünde o vakti harcıyoruz. Herkes geçmiş sunucularda kalabalık klana, herkes hızlıca güçlülerle bitirmek istiyor bölgeyi. Hırs değilde nedir? Bu oyun senelerdir böyle, ama ben hatırlıyorum önceleri birbirine yardım eden insanları. Hatırlıyorum bu kadar hırslı olunmadığını. Bölgeye tanımadığın birini alsan ne olur ki? Al, götür? Ama bunu yapıyor muyuz önce bunu bir soralım. Biz yardım etmezsek yeni oyuncular nasıl geliiştirecekler ki kendilerini? Şimdi bunun suçlusunu arıyorsak herkes elini kalbine koyacak öyle söyleyecek. Biz üzerimize düşeni yaptık mı? Şimdi herkes buraya yazar ben günde 2 kez bölgeye götürüyorum ihtiyacı olanları diye. Hadi len derim. Ben eminönünde oynuyorum grup toplarken lodos klanında m1 arayarak başlanıyor aramaya. Ben yakınımdakilere loncamdakilere hadi şunu alalım götürelim dediğimde ise "onla mı uğraşıcaz" diyorlar. neden? çünkü çok sözümü dinletebilecek bir durumda değilim, m1 im yok çifter çifter. Oysa birilerine m1 verebilseydim kullanımlık, eminim etrafımda çok daha fazla sözüme gidecek insan olurdu. Bu ironidir. Menfaattir. İnsanlar artık böyle.

Önce bunu kendi içimizde halletmeliyiz. Oyun gelişmiyor mu, ne yapacağız? Daha da fazla mı çirkinleşeceğiz? Bırakalım şimdi geliştiricileri yada yetkilileri, biz ne kadar oyuncu olabildik? Hepiniz şimdi akçe hareketlerini örnek vereceksiniz ben üzerime düşeni yaptım diye. Peki ya yapmadığın kısmı? İnsan olabildin mi senden insan gibi cevap bekleyen kişilere cevap verdin mi oyunda? Grubuna aldın mı üzerinde hiçbirşeyi olmayan birini? Daha çemberlitaşa girememiş oyuncular var, onlara destek oldun mu? Götürdün mü holde hiç xenotim kasmaya gitmemiş birilerini y2 si olmasa bile grubuna aldın mı saate giderken? Belki 1 xenotim düşer de katkısı olur sana da dedin mi? Sen ananın karnından full mu doğdun? Olmadı mı sana zamanında işlenmiş gümüş veren birileri? Destek görmedin mi gözüm niye böyle yapıyorsun? Bunları herkes kendisine soruyor mu arada sırada?

Sana demiyorum bu sitemleri konu sahibi arkadaşım. Benim sitemim bütün arkadaşlarıma. Şimdi ben yalaka olurum, herkes haklı. Ben kimseyi savunmuyorum, suç bizde. Suç hepimizde. Sadece bunu savunuyorum.

Allaha emanet.
İyi miyim? Bu tamamen benim problemim.
Kullanıcı avatarı
Barbarosxhizir
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Barbarosxhizir »

Zaten belirtiğin gibi yalakasın onu söylememe gerek yok. Şu genel etkileşime açılan konulara baktınmı hiç kaç gündür yetkililere seslniyorlar hangisine cevap yazılmış yetkililerden çok oyuncular birbirlerine cevap yazıyorlar.Ayrıca dediğin gibi bizde anamızın karnında ful olmadık bize yapılan iyilik kadar herkes yapıyordurki ben oyun oynadığım mudetce kimseye el acmadım acmamda. Eğer hepimiz suçluysak dahi biz müşteriyiz sorunun önce yönetim deki kısmı hal olucak ki sonra bizde üstümüze düşeni yapalım
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
antinKUNTIN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen antinKUNTIN »

//Hakaret sebebi ile içerik düzenlenmiş, forum hesabınız 7 gün uzaklaştırılmıştır. /HorrorStory.
İyi miyim? Bu tamamen benim problemim.
Kullanıcı avatarı
SedaT03
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen SedaT03 »

Vah kuzucuklarım o kadar yazı yamışsınız valla hiçbirini okumadım Boşa yazmayın adamlartakmıyor sizleri yazık gözünüze ;)
ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...
Kullanıcı avatarı
xclever
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen xclever »

SedaT03 yazdı:Vah kuzucuklarım o kadar yazı yamışsınız valla hiçbirini okumadım Boşa yazmayın adamlartakmıyor sizleri yazık gözünüze ;)
:D Moderatörlerden pek birşey bekleyemeyiz :D adamlar gönderilen iletilerde küfür argo hakaret var mı diye kontrol ediyorlar varsa modere ediyorlar :D İlgilenmesi gereken mevki Developerlardır onların da dediğin gibi bizleri taktığı yok :) Oyun muz cumhuriyetine döndü. Bu kadar şikayete cevap verilmiyorsa çok büyük sorunlar var demektir.

Moderatörlerin adminlerin Etkinlikçilerin oyun ile hiç mi alakası yok! hiç mi haberi bilgisi yok! hiç mi cesareti haysiyeti yok. Gönüllüler, oyunculara ve bu oyuna gönül vermişseniz adam gibi çıkar oyun böyle böyle dersiniz bilip de gerçekleri söylemiyorsanız sizlere çıkarcısınız menfaatçisiniz derler.

Adam gibi çıkın söyleyin. Söylersen ne olacak görevinden mi alacaklar? Alsınlar ne olacak sanki kaybedecek birşeyin mi var kazancın mı var yürekli dürüst olun biraz. Adam olun adam
Kullanıcı avatarı
Barbarosxhizir
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Meran
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Barbarosxhizir »

antinKUNTIN yazdı://Hakaret sebebi ile içerik düzenlenmiş, forum hesabınız 7 gün uzaklaştırılmıştır. /HorrorStory.
Bu kadar yağ çekmeden sonra bende söylediklerimi yapmalarını beklerdim anlıyorum seni.Ayrıca hakaret yok ikimizinde kabullendiği bir şeyi söyledim sadece
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
zorsavas5
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

İlk önce ilgilenip cevap yazan herkese teşekkür ederim yorumları elimden geldiğince dikkatli ve empati kurmaya çalışarak okumaya çalıştım herkesin kendine göre doğruları ve yanlışları var. Bunları burada konuşarak ve argo sözcüklere yer vermeden belli bir yere varılabilir. antinKUNTIN özellikle sana teşekkür ederim çünkü uğraşıp cevap yazmışsın ve düşüncelerini benle paylaşıp sana göre yanlış olan noktalarıma değindiğin için müteşekkirim :)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön