Yanlış bilinen konular!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
ibrahim99
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Yanlış bilinen konular!

Mesaj gönderen ibrahim99 »

Konu: Hesabım çalındı sobee suçludur!
Cevap: Hesap güvenliği kişiye aittir. Şifre paylaşımı durumunda hesabınızı çaldırabilirsiniz. Sizden kaynaklanan güvenlik sorunları nedeni ile Sobee'yi suçlamaya hakkınız yoktur. Arkadaşınıza bile güvenmemenizi öneririm.

Bu iki konuyu birlikte almam lazım
Konu: Çok lag var!
Konu: Yöneticilerin gözü hep parada!
Cevap: İlk olarak bu oyun sunucu ile çalışmakta. Sunucu açmak için sunucu makinenizin olması lazım. Bu kadar büyük ve online oyuncular olan makine çok pahalıdır ve aşırı derecede teknik bilgi gerektirir. Lag sebebi makinenin yaşlanması , makinenin yetersiz kalması veya makinenin yavaş çalışması gibi sorunlar olabilir. Bu sorunu gidermenin yolu var fakat para gerektirir. Eğer Sobee Studios ikv için daha iyi bir sunucu makinesi alabilir ise lag geçer. Fakat dediğim gibi böyle mmo gibi online oyunlar için yüksek kalitede sunucular gerekir bunlar pahalıdır. Hem şikayet ediyorsunuz gözleri parada hemde lag var diyorsunuz şimdi hangisini yapsınlar? İki sorunuda çözebilirler nasılmı gökten zembille para düşerse olur.

Konu: Karakter dengesizliği!
Cevap: Öncelikle karakterler son derece dengelidir. Bunu diyen her kim ise karakterinin özelliklerini tam olarak bilmiyodur ve kullanamıyodur. Gerekli yetenek dağılımları sonucu eşittirler. Ayrıca şunu da belirtiyim; İstabul Kıyamet Vakti 1 vs 1 için tasarlanmamıştır. Siz de fark etmişsinizdir 49 leveller ile gruplara önem verildi. Oyun kısaca gruplar için tasarlanmış diyebiliriz.

Bu iki konuyu birlikte alıyorum:
Konu: Şans aldım fakat hayla şaheser düşmüyor!
Konu: Yöneticiler oyunculara torpil geçiyor!
Patronlardan şaheser düşme olasılığı çok düşüktür bu yüzden çok uzun süre uğraşmanız gerekebilir. Fakat şans bu otada konar bo*ada fakat bo* zamanla ot olur. konar hemen de çıkabilir. Ben ilk junonda cent zrh 3.de fundi zırh 15-25 kenanda fundi kolye çıkardm. Yöneticiler torpil geçiyor diyorsunuz. Diyorsunuzki biz hayvan gibi çalışıyoz adamlar hemen seti yapıyorlar veya biz giremiyozken onlar giriyor. Bunun ile yöneticilerin hiçbir alakası yoktur. Bu 1 haftada set üreten ve çemberliye giren kişilerin eski oyunculardan arkadaşları var arkadaşları sayesinde yapıyorlar.

Konu: Yetkililer oyunu batırdı!
Cevap: Hayır siz batırdınız. Güç için arkadaşlarınızı sattınız huzuru bozdunuz güç yarışına girdiniz. Onlar size bunları yapın demedi.

Tamamen hepsi benim görüşümdür yanlışım varsa söyleyin
Sanma şahım herkesi sen sadıkane yâr olur
Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyar olur
Sadıkane belki ol alemde serdar olur
Yar olur ağyar olur serdar olur didar olur
Kullanıcı avatarı
Eqwador
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Karargah

Re: Yanlış bilinen konular!

Mesaj gönderen Eqwador »

Yazdıklarının büyük çoğunluğu doğru sana katılıyorum.Ancak oyun motoru konusunda sana hak vermiyorum.Oyuna oyuncular tarafından yatırılan paranın haddi hesabı yok,bu parayla lag sorunu çözülebilir,yeni oyun motoru alınabilir....di.Ama biz oyuncular o zamanda neden oyun motoru aldınız,biz yeni eklentiler istiyorduk diyecektik.Sonuç itibari ile oyun yavaş yavaş kan kaybediyor.Ancak farkettiyseniz etkinlikler oyuna oyuncuların girme nedenlerinden biri...
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
ibrahim99
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Oyun yeterince para kazanıyor fakat para harcanıyor. Çalışanların maaşı firmanın vergileri siteler vb. böyle uzayıp gider fatura listesi.
Kullanıcı avatarı
Eqwador
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Eqwador »

Damlaya damlaya göl olur.Boşuna söylenmemis artan bır kısım vardir belli ki o da eklentilere gitti.Sonuç aynı ve ek olarak bizim her foruma girdigimizde ikv'nin para kazandığını unutma.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
ibrahim99
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

İşte o artan para da yeni oyunlara gidiyor. Yeni oyun yapıyor sobee.
Kullanıcı avatarı
Eqwador
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Eqwador »

Bir oyunu elinde tutmadan baska oyuna yatirim yapmak sobeenin yaptıgı hatalardan sadece biri.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
ibrahim99
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Bana göre artık ikv hıyar olsa cacık olmaz değerini kaybetti uğraşmaya deymez
Kullanıcı avatarı
kfat4
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen kfat4 »

2. ve 3. konulara dayanarak seni yılın Pollyanna'sı seçiyorum.
KORLEG
ZÜLKARNEYN
Kullanıcı avatarı
Ekvator
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ekvator »

1. madde : ,Hesap çalınmaları için ikv oyunculara destek veriyor. Hesap değil ama alışverişlerde özellikle tılsım alım satımları ile yaşanan hırsızlıkların sorumlusu ikv diyebiliriz. Bunun sebebi de para aktarım sınırının 200 milyon olması.

2. madde Lag konusu: Ben neredeyse tüm oyuncuların oyuna yeteri kadar para yatırdığına inanıyorum. Diğer online oyunlarda da hemen hemen aynı para miktarı alınmaktadır. İyi para veriyorsun bir ev alıyorsun ama evin temeli sağlam olmadığı için ilk depremde yıkılıyor. Bunun sebebi müteahhitlerin malzemeden çalmasıdır. Evin temelini sağlam atsan depreme veya herhangi bir doğal afete karşı dayanıklı olacaktır. Daha çok param olsun konut üstüne konut açayım parayı götüreyim dersen mağdur o evlerde oturan kişiler olacaktır.

Atılımcıların para kazanma yöntemi: Sermaye --> plan/proje --> Reklam --> kazanç. Sistemin daimiyeti için gerekli olan unsur Kalite politikasıdır.

Kazanmak istiyorsan şikayetlere kulak vereceksin. Kulak asmıyorsan sallıyorsun demektir. Bu da ne koparırsam kardır anlamına gelir ve sonucu hüsranla biter.
Sonuç olarak; Minareyi çalan kılıfını uydurmalıdır.

3. madde: Karakter dengesizliği konusuna gelelim. Evet karakterler dengesiz. ful yücelenli bir savaşçı acemi olsa dahi ful fevzili veya azatlı bir büyücüyü rahatlıkla kesebilir. Burada tartışılması gereken yeteneklerin kullanımı değil ortadaki dengesizliktir. Burada ben büyücüyle savaşçıyı keserim zihin atarım kutup açarım tesla kurarım tartışmasına girme. Ona bakarsan hapisteki bir adamın eline çorba kaşığı ver bak bakayım hapisten nasıl kaçma girişiminde bulunuyor. Oyuncular kendilerini aşarak ellerindekilerle rakibini nasıl yeneceği konusunda çeşitli kombinasyonlar kullanarak mücadeleye giriyor. Mesela ben yücelenli savaşçımla ilk defans modda rakibin üzerine ayı salarak kudretini bitiriyorum ve ofans moda geçerek kesiyorum bu strateji meselesi veya büyücümle 5 tane büyücüyü ortalarındaki teslaya vurarak kesiyorum. Ezik diye tabir ettiğimiz oyuncular hayatta kalabilmek için kendilerine has yetenek kombinasyonlarını kullanarak hayatta kalabiliyorlar ve bu karakter dengesizliği ile alakalı değil kişinin aklını kullanmasıyla alakalıdır. Ekosistemdeki yaşam mücadelesini örnek gösterebiliriz.

4. madde : Yöneticiler oyunculara torpil geçiyor mu geçmiyor mu elimde delil olmadığı için buna birşey diyemem . Şans faktörüne gelirsek, rahatsız ve şikayetçi olduğum tarafı; aynı itemin aynı kişiye sürekli olarak düşüyor olmasıdır. Mesala şifacımda 5 tane mevlana asa var ama bir tane ruh döven hidro veya siyanür asam yok.
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen HeilHitler »

kfat4 yazdı:2. ve 3. konulara dayanarak seni yılın Pollyanna'sı seçiyorum.
+1
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer

“Genel Etkileşim” sayfasına dön