Tartışmanın üstünden günler geçmişti. Handan Hanım komuta birliğindeki Baş Kumandanları odasına çağırttı. 30 kişilik Baş Kumandan grubu odaya girdiğinde Handan Hanım onları kürsüsünde karşıladı. Baş Kumandan Necati
"Efendim bizi çağırmanız da ki neden nedir ? Açıkçası hepimiz bunu merak ediyoruz."
Dedi. Handan Hanım ağır adımlarla kürsüden inerek konuşmaya başladı
"Hepinizden bildiği gibi geçenlerde komuta bölüğünü toplamıştım. Nedenini hepinizde biliyorsunuz."
Hepsi kafasını evet dermişcesine sallarken, Handan Hanım konuşmasına devam etti
"Arkamızda bıraktığımız dört gündür bir kuşatma planı çiziyordum. Nihayet bitti !. Kuşatma planından bahsetmeden önce sizden bir hafta içinde 250 asker 10 kumadan ve 45 muhafız toplamanızı istiyorum. Baş kumandan olarak aranızdan taltif ettiğim 5 kişi ben seçeceğim."
Birliğin içinde o an bir fısıldaşma gerçekleşmişti. Herkes birbirine
"Kimi seçecek ? Kim bu güvene layık ?"
Diye soruyordu. Handan Hanım önce bir öksürdü sonra da
"Konuşmanızı bölüyorum fakat önce anlatacaklarım var."
Dedi. Cebinden bir harita çıkartıp yerleri tarif etmeye başladı
"Zambak sen şurayı tutacaksın (Sancağın solunda ki tepeler) büyücüler ağırlıklı olarak sende olacaklar. İlk hareket senden beklenecek. Büyücüler zayıftır biliyorsun. Onları korumayı da sen düşün o zaman. Sabit sen çatalın arasında kalacaksın (Eminönü girişi ve Bab-ı Ali yolu) Eminönü`nden gelen destek kuvvetleri engellemek sana düşüyor. Hamza senin komuta ettiğin birlik 45 muhafızdan oluşuyor. Eğer kaybetme durumumuz olursa çeteci mağrasının oraya kuracağın abluka asker kaybımızı azaltacaktır. Cemil ve Funda 102 askeri komuta edeceksiniz. Destek birlikler olarak gerekli bölgelere sonradan takviyeleri siz yöneteceksiniz. Bu ağır bir sorumluluk yüzümü kara çıkartmayın. Hiç biriniz yüzümü kara çıkartmayın. Bir hafta sonra kuşatılacak Lodos sancağını indirmeden gözüme gözükmeyin !."
Birliğin geri kalan 25 kişisi hayal kırıklığına uğramıştı. Handan Hanım yüzünü kitaplığa çevirip
"Çıkabilirsiniz. bir hafta sonraya dek tek bir taciz istemiyorum."
Dedi. Tüm birlik dışarı çıktığında seçilen beş baş kumandanın heyecanı doruktaydı fakat diğer yirmi beşinin hüznü çiçekleri soldururdu. Funda
"İnanmıyorum !. Bize güvendi !. Beşimize güvendi !."
Dedi. Necati`nin siniri tavan yapmıştı. Fundaya dönüp bağırarak
"Ne oldu Funda !. Bizim seçilmediğimize çok sevinmiş gibi duruyorsun !."
Dedi. Birliğin beş kişiye aldığı cephe bakışlarından belliydi. Ahmet bir adım öne atıp
"Funda densizlik etme !. Sevinecek yer çok !."
Dedi. Funda kaşlarını çatıp Ahmet`in üstüne yürüdü ve konuşmaya başladı
"Ben mi densizlik ediyorum !. Siz de biraz başarılı olsaydınız da bizim gibi sevinebilseydiniz !. Sizin beceriksizliğiniz beni alakadar etmez ."
Dedi. Ahmet iyice küplere binmişti. Fundanın konuşmasından sonra tüm bölük birbirine girdi. Ahmet bağırarak
"Funda hata yapıyorsun !. Kibirin bizi sona sürüklüyor !. işine git !."
Dediği anda Handan Hanımın bağırtısı tüm kaleyi inletti
"Kesin sesinizi !."
Tüm kale o an sustu ve gözlerini Handana dikti. Handan Fundanın yanına gitti gözlerinin içine bakıp
"Görevinden men edildin !. Rütben kumandan düşürüldü !. Kumandanlıktan men edildin .! Tüm yetkilerine el koyuyorum ve seni Arzın Çocuklarından men ediyorum .!"
Dedi. Herkes şaşkındı. Funda hiçbir şey demeyip ağlayarak kaleyi terk etti
BÖLÜM AÇIKLAMASI
Umarım bu bölüm sizin için güzel olmuştur. Yakın zamanda 3. bölüm gelecek. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum...
Yazar: Taha DOĞAN
Bir Büyük Savaş (2. Bölüm)
Bir Büyük Savaş (2. Bölüm)
VaTaNxKoMaNDo
Ejderhanınxgücü
Ejderhanınxgücü
- suulh
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: <Hayalet Islığı>
Re: Bir Büyük Savaş (2. Bölüm)