Merhaba arkadaşlar,
bu konumun amacı oyuncuların gözünden İKV'nin gelecekteki yerini öğrenmek.
Benim düşüncemle İKV tarihçeye bağımlı güzel bir oyun. Oyuna oyun olarak bakmayıp araştırmaya dayalı oynarsanız oyunda ki en büyük zevki orada alıyorsunuz.
Kimi insanlar oyunu ciddiye alıp eş dost ne varsa tanımamazlıktan geliyor. Oyunun geleceğini göz önünde bulundurursak bence fazla söze gerek yok.
Sobee yönetimin daha çok reklam yapıp daha çok oyuncu toplaması gerekiyor. Belki gelirler kurtarmıyor olabilir ama 3 liralık reklamla 6 lira kazanılabilir.
Oyunun büyük eksiklerinden biriside bu. Reklamların çok yetersiz olması. Hemen hemen yeni başlayan kimseyi görmüyorum Sancak sunucusunda. 49. seviye karakteri olanlar tekrar tekrar açıyor yeni karakter dizip oyun parası veya gerçek para için satıyorlar.
İKV'nin günden güne çöküşüne herkes şahittir. Artık sunucularda bazı eşyalar ve mineraller madenler 100 bin'e kadar düşmüş vaziyette. Çünkü arz talep meselesi oyundan iyice kalktı. Herkes maden çekip ihtiyacını karşılıyor ve piyasa bitik bir halde. Gerek Facebook üzerinden yapılan etkinlikler, gerek oyun için yapılan etkinlikler oyuncuların işini kolaylaştırıyor ve sırf ücretsiz ve zahmetsiz bir şekilde para kazanmak için Facebook'ta etkinlik zamanını bekleyenleri görebiliyorum.
Lonca Puanı sistemi geldiğinden beri henüz bir ayrıcalık göremedik. Kimisi ödül verileceğini söylüyor, kimisi eşya, kimisi tılsım alınacak diyor. Bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor açıkcası.
Klanlar arasındaki dengesizlik oyuncuları OkO sistemini unutturur hale geldi. Çoğu sunucuda tek taraflı klanlar var.
Oyuncunun az olduğu sunucular, oyuncular tarafından hayalet sunucu adıyla anılır oldu artık. Anka, Sancak, Meran gibi sunucularda artık oyuncu sayısı minimum düzeye düştü.
Ben Sobee firmasının yapması gereken bazı şeyler var.
Oyun hatalarına gelirsek,
Şifacıların büyü bozma efekti çoğu zaman gözükmüyor. Daha görünür bir şey getirilmeli efekt olarak.
Kutup içinde şans eseri yürüyenleri görebiliyoruz.
Şahsen benim en çok sinir olduğum konulardan birisi yaratıklardaki sersemletme olayı.
49. seviye şifacımla Eminönü Bölgesinde maden toplarken 1 seviyelik fareden bile sersemletme yiyebiliyorum ki bu sersemletme olayı Sivri Ada'da oyunu çekilmez bir hale geldi. Şifacımla haritayı bir uçtan bir uca gitmem için hemen hemen 15 dakika gerekiyor. Fakat savaşçıda bu süre 5 dakika falan oluyor.
Diğer oyuncularında görüşlerini yazmalarını bekliyorum.
Herkese iyi oyunlar...
İstanbul Kıyamet Vakti'nin Geleceğini Nasıl Görüyorsunuz?
- HollyShit
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
İstanbul Kıyamet Vakti'nin Geleceğini Nasıl Görüyorsunuz?
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
- mobilsorun
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz
Re: İstanbul Kıyamet Vakti'nin Geleceğini Nasıl Görüyorsunuz
Küçük veya büyük farketmeden bir kaç yeniliğin yapılması lazım.
Duyurular kısmı 22 gündür güncellenmedi ve bu son duyuruda 'PARA' ile alakalı.
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..

Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
- SedaT03
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Tılsım
Katılıyorum yakında gene duyuru olacaktır oda Kurban bayramıyla alakalı gene PARA amaclı indirimler. Oyuncuları TAKAN yok forumda adamlar yakındılar. EE baştakiler aldırış etmeyince forumada yazmak bi çaresi değil deyip gittiler. HERŞEY para mı bunu bi söyleyin ekip.NERDE eğlenceniz nerde oyundan zevk. Mevlüt Bey e çok çok teşekkürler adam başta olsaydı tamam gene para yapardı da ama bu oyunu böyle yeniliksiz gelişmesiz zevksiz yapmazdı.mobilsorun yazdı:Küçük veya büyük farketmeden bir kaç yeniliğin yapılması lazım.
ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...
- mirkan1453
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Meran
- Lonca: Lotus
Sipesifik bir soru sormuşsun yani kendine has bir tarzı var ancak senin ele aldığın konular üzerinde gitmek gerekirse
Etkinlikler oyun için yetersiz, etkinlik görevlileri yetersiz ve görevlerini idrak edebilmiş değiller.
Etkin oyuncu sayısı giderek azalıyor, bunun için hiç bir şekilde önlem alınmadığı gibi bunun farkında değiller.
Yönetim ekibi ve kadrosu "Lale Devri" yaşıyor, eskisi gibi elini taşın altına koyan kişiler yok.
Sizin de bildiğiniz gibi Sobee el değiştirdi ve artık TTNET bünyesinde, TTNET ise buna sadece para kazandıkları bir oyun olarak bakıyor, kaldı ki görmek haklarıda, hali hazırda bir kaç güncelleme var ancak bunlar eskiden (oyunun ilk yazıldığı zamanlardan) kalma güncellemeler. Bir çok oyun şirketler tarafından onlara para kazandırması amacıyla yazılır bununla beraber o oyunun fanları oluşur, büyük bir aile gibi oyuncu kitlesinden bireyler oluşur ilk dört senede İKV de böyleydi ki fuarlarda bu sıcak aile ortamına rastlanıyordu hatta geçen seneye ye kadar da rastlanıyordu ancak son iki fuarda eski fuarların tadında olmadığını hele ki son fuarda bu aile sıcaklığının ortadan kalktığını düşünüyorum. Sobee TTNET bünyesine girdiğinde yetim kaldı gerçekten ilgi gösterecek bir şirketle birleşir yada TTNET tarafında sadece İKV platformu başka bir şirkete satılırsa kurtuluş olacağını düşünüyorum yada TTNET in şirket politikası çok farlı bir yöne giderse, sonuç olarak İKV şu anda bir ailenin yanına yerleştirilmiş öksüz çocuk gibidir, geleceği de karanlık bir meçuliyete gizlenmiştir.
MirkanKIZIL
Etkinlikler oyun için yetersiz, etkinlik görevlileri yetersiz ve görevlerini idrak edebilmiş değiller.
Etkin oyuncu sayısı giderek azalıyor, bunun için hiç bir şekilde önlem alınmadığı gibi bunun farkında değiller.
Yönetim ekibi ve kadrosu "Lale Devri" yaşıyor, eskisi gibi elini taşın altına koyan kişiler yok.
Sizin de bildiğiniz gibi Sobee el değiştirdi ve artık TTNET bünyesinde, TTNET ise buna sadece para kazandıkları bir oyun olarak bakıyor, kaldı ki görmek haklarıda, hali hazırda bir kaç güncelleme var ancak bunlar eskiden (oyunun ilk yazıldığı zamanlardan) kalma güncellemeler. Bir çok oyun şirketler tarafından onlara para kazandırması amacıyla yazılır bununla beraber o oyunun fanları oluşur, büyük bir aile gibi oyuncu kitlesinden bireyler oluşur ilk dört senede İKV de böyleydi ki fuarlarda bu sıcak aile ortamına rastlanıyordu hatta geçen seneye ye kadar da rastlanıyordu ancak son iki fuarda eski fuarların tadında olmadığını hele ki son fuarda bu aile sıcaklığının ortadan kalktığını düşünüyorum. Sobee TTNET bünyesine girdiğinde yetim kaldı gerçekten ilgi gösterecek bir şirketle birleşir yada TTNET tarafında sadece İKV platformu başka bir şirkete satılırsa kurtuluş olacağını düşünüyorum yada TTNET in şirket politikası çok farlı bir yöne giderse, sonuç olarak İKV şu anda bir ailenin yanına yerleştirilmiş öksüz çocuk gibidir, geleceği de karanlık bir meçuliyete gizlenmiştir.
MirkanKIZIL
Mevlüt Bey'e teşekkür ediyorsunuz ama Mevlüt Bey hala Sobee genel müdürü. Sobee'yi TTNET'e satsa da hala genel müdür olarak görevine devam ediyor. Bu oyunun şu anki durumunda baş sorumlulardan biriside Mevlüt Dinç'tir. Kendisinin oyunun kapanmasını istediğini biliyor muydunuz? El altında neler dönüyor farkında değilsiniz. Yöneticiler de hala kendisine bağlı olduğundan dolayı bir şey diyemiyor. Ters düşenler (geliştirici ekip) görevlerini bırakıp gittiler zaten. Şuan oyunda bir geliştirici ekip bulunmuyor. Bu yüzden oyunda herhangi bir güncelleme yapılmıyor. Sobee sitesine girerseniz geliştirici ekip aradıklarını da görürsünüz.SedaT03 yazdı:Katılıyorum yakında gene duyuru olacaktır oda Kurban bayramıyla alakalı gene PARA amaclı indirimler. Oyuncuları TAKAN yok forumda adamlar yakındılar. EE baştakiler aldırış etmeyince forumada yazmak bi çaresi değil deyip gittiler. HERŞEY para mı bunu bi söyleyin ekip.NERDE eğlenceniz nerde oyundan zevk. Mevlüt Bey e çok çok teşekkürler adam başta olsaydı tamam gene para yapardı da ama bu oyunu böyle yeniliksiz gelişmesiz zevksiz yapmazdı.mobilsorun yazdı:Küçük veya büyük farketmeden bir kaç yeniliğin yapılması lazım.
Aslında bu oyun çok güzel paralar kazandı. İstense kazanmaya devam da ederler. Fakat kazanılan her para Mevlüt Bey'in diğer oyunlarına finansman olarak karşılandı.
Burada tek sorumlu TTNET değil, oyunu idare eden tüm birimlerde!
Kısaca mevcut koşullarda oyunun bir geleceği yok.
- mirkan1453
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Meran
- Lonca: Lotus
bknz:https://twitter.com/MevDincabcdef yazdı:Mevlüt Bey'e teşekkür ediyorsunuz ama Mevlüt Bey hala Sobee genel müdürü. Sobee'yi TTNET'e satsa da hala genel müdür olarak görevine devam ediyor. Bu oyunun şu anki durumunda baş sorumlulardan biriside Mevlüt Dinç'tir. Kendisinin oyunun kapanmasını istediğini biliyor muydunuz? El altında neler dönüyor farkında değilsiniz. Yöneticiler de hala kendisine bağlı olduğundan dolayı bir şey diyemiyor. Ters düşenler (geliştirici ekip) görevlerini bırakıp gittiler zaten. Şuan oyunda bir geliştirici ekip bulunmuyor. Bu yüzden oyunda herhangi bir güncelleme yapılmıyor. Sobee sitesine girerseniz geliştirici ekip aradıklarını da görürsünüz.SedaT03 yazdı:Katılıyorum yakında gene duyuru olacaktır oda Kurban bayramıyla alakalı gene PARA amaclı indirimler. Oyuncuları TAKAN yok forumda adamlar yakındılar. EE baştakiler aldırış etmeyince forumada yazmak bi çaresi değil deyip gittiler. HERŞEY para mı bunu bi söyleyin ekip.NERDE eğlenceniz nerde oyundan zevk. Mevlüt Bey e çok çok teşekkürler adam başta olsaydı tamam gene para yapardı da ama bu oyunu böyle yeniliksiz gelişmesiz zevksiz yapmazdı.mobilsorun yazdı:Küçük veya büyük farketmeden bir kaç yeniliğin yapılması lazım.
Aslında bu oyun çok güzel paralar kazandı. İstense kazanmaya devam da ederler. Fakat kazanılan her para Mevlüt Bey'in diğer oyunlarına finansman olarak karşılandı.
dediklerinizin bir kısmına katılmakla beraber Mevlüt Dinç yaklaşık 3 4 ay önce görevinden ayrıldı, Türkiye de oyun sektörünü başlatan ve İKV' nin yaratılmasında baş rol oynayan ekibin kordinatörü olan kişi sizce oyunun kapatılmasını ister mi ? Kişisel bir çıkarım yaptığınızı ve yanıldığınızı düşünüyorum.
- VatanSeveriz
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
Malesef ikv de geleceğe dair bir gelişim gözükmüyor şuan gelişmelerde 1 yıl önce durdu bana göre topkapı hol tılsım bana göre yeterli değil tabiri caizse günü kurtarmaya yönelik değişiklikler yenilikte değil bu ekiple oyunun gelişeceğine oyuna yenilik geleceğine dair hiçbir umudum yok bu ekiple ikv de gelecekten bahsedemeyiz umarım onlarda artık bir işe yaramadıklarının farkına varırlarda görevlerini daha efektif kişilere bırakırlar
Ayrıca ikv ye demokrasi gelmesi gerekir oyuncuların yönetim karşısında hiçbir hakkı yok hiç bir söz söyleme hakkıda yok eleştri yapma hakkıda yok yöneticelerle muhatap olma hakkına yok
Ayrıca ikv ye demokrasi gelmesi gerekir oyuncuların yönetim karşısında hiçbir hakkı yok hiç bir söz söyleme hakkıda yok eleştri yapma hakkıda yok yöneticelerle muhatap olma hakkına yok
Aşka inanmam deme.!
Aşkı doğru kişide dene.
Aşkı doğru kişide dene.
- VatanSeveriz
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
Aşka inanmam deme.!
Aşkı doğru kişide dene.
Aşkı doğru kişide dene.
Oyunun kapanmasıyla ilgili söylediklerim bir çakırım değil, bizzat (ismini vermek istemiyorum, hala görevine devam ediyor) yöneticilerden bir tanesinin sarf ettiği bir söz. İKV'nin yaratılmasında başrol oynayan ekibin koordinatörü demişsiniz. Bunu da babasının hayrına yapmadı zaten. Amacı (yine eski yöneticilerden birinin söylediği bir söz) kendi firması Sobee Studios'u piyasaya tanıtmak. Farkındaysanız zaten bu oyundan kazanılan onca paranın bu oyun için doğru düzgün bir geri dönüşü olmadı. Tabi ki bazı şeyleri ticari kaygıyla yapması gayet normal. Fakat kazanılan paralarla bu oyuna yatırım yapılsaydı, oyun şuan ki durumundan çok farklı bir noktada olurdu.mirkan1453 yazdı:bknz:https://twitter.com/MevDincabcdef yazdı:Mevlüt Bey'e teşekkür ediyorsunuz ama Mevlüt Bey hala Sobee genel müdürü. Sobee'yi TTNET'e satsa da hala genel müdür olarak görevine devam ediyor. Bu oyunun şu anki durumunda baş sorumlulardan biriside Mevlüt Dinç'tir. Kendisinin oyunun kapanmasını istediğini biliyor muydunuz? El altında neler dönüyor farkında değilsiniz. Yöneticiler de hala kendisine bağlı olduğundan dolayı bir şey diyemiyor. Ters düşenler (geliştirici ekip) görevlerini bırakıp gittiler zaten. Şuan oyunda bir geliştirici ekip bulunmuyor. Bu yüzden oyunda herhangi bir güncelleme yapılmıyor. Sobee sitesine girerseniz geliştirici ekip aradıklarını da görürsünüz.SedaT03 yazdı:Katılıyorum yakında gene duyuru olacaktır oda Kurban bayramıyla alakalı gene PARA amaclı indirimler. Oyuncuları TAKAN yok forumda adamlar yakındılar. EE baştakiler aldırış etmeyince forumada yazmak bi çaresi değil deyip gittiler. HERŞEY para mı bunu bi söyleyin ekip.NERDE eğlenceniz nerde oyundan zevk. Mevlüt Bey e çok çok teşekkürler adam başta olsaydı tamam gene para yapardı da ama bu oyunu böyle yeniliksiz gelişmesiz zevksiz yapmazdı.mobilsorun yazdı:Küçük veya büyük farketmeden bir kaç yeniliğin yapılması lazım.
dediklerinizin bir kısmına katılmakla beraber Mevlüt Dinç yaklaşık 3 4 ay önce görevinden ayrıldı, Türkiye de oyun sektörünü başlatan ve İKV' nin yaratılmasında baş rol oynayan ekibin kordinatörü olan kişi sizce oyunun kapatılmasını ister mi ? Kişisel bir çıkarım yaptığınızı ve yanıldığınızı düşünüyorum.
- LyKaoN
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Fıerce
YOK !
Evet , bu gidişle YOK !
Evet , bu gidişle YOK !
# İNSCRİB
# LykaoN
# checkup