İKV Anılarınız.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
BoreasHFA
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: The Lost World

İKV Anılarınız.

Mesaj gönderen BoreasHFA »

Merhaba Arkadaşlar.

Forumda biraz rahatlama ve kafa dağıtma amaçlı bu konu açılmıştır.

İKV çok uzun süredir oynayan arkadaşlarımız mevcut . Oyun içerisinde yaşadığınız olaylardan bahsedelim biraz. :)

Oyuna Nasıl başladınız ?

Unutamadığınız anlar nelerdi ?

Komik olan anılarınız ?

Tanıdığınız insanlar ve size kattıkları ?

ve yapmak istedikleriniz neler ?

Bu şıklar altında konuşalım

İlk olarak ben başlayayım .

Sene 2006 seneni o zaman internet kafelerde online oyunların yaygınlığı mevcuttu . Bir arkadaşım İKV oynuyordu oyun yapısı hoşuma gitmişti en çok ta TÜRK yapımı olmasına hayran kalmıştım ve oynamaya başladım.

Bu süre zarfı içerisinde çok kandırıldım :) kaç defa çar çaldırdım ama yılmadan devam ettim oyunun bana kattığı değerler çok oldu ilk defa sanal alem içerisinden arkadaşlıklar kurmaya başlamıştım . Açıkçası en çokta şunu öğretti bu oyun bana... Herkes iyi gibi görüne bilir ama kimsenin içini bilemezsin ;) Söz sizde Arkadaşlar,
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Re: İKV Anılarınız.

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Sene 2007, 6.sınıfı bitirmişim yaz gelmişti.O zamanlar online oyun kültürü yavaş yavaş gelişiyor.Evde annem ve babam internette myneti kullanırlardı haberler için falan anasayfa yapmışlar.Ben de işte internete girince mynet çıkıyor.Sağ üstte bir gif ilgimi çekti."Kıyamette herkes yerini aldı.Sen nerdesin?"tarzı.Tıklamamla İKV ile tanışmış oldum neyse indirdim çok mutluyum artık ben de online oyun oynayacağım :D Neyse indirdim üye oldum.Baktım Eminönü,Beyazköşk,Teşkilat ve Kuklacı.Eminönü ilgimi çekmiş olucak ki orda oyuna başladım.
Oyunu genel hatlarıyla kavramam 1 hafta sürdü ve artık 21lvl bir savaşçım var.Heyecan dorukta artık güçleniyorum :D Fakat büyük bir sorun var ki eziğin önde gideniyim param yok itemim yok ve labirent görevleri başlıyor yardım edecek arkadaşım yok. Neyse o zamanlar Kuran kursuna gidiyorum orda arkadaş ortamında bahsetmeye başladım bi oyun buldum güzel istanbul var falan. Orda bir arkadaş dedi İKV mi? Dedim evet.Meğer o da oynuyormuş ve 29 lvl 3 tane çarı var.Çok feci sevindim neyse baya yakın arkadaş olduk artık oyunda güçlü bir dostum var.Neyse çarım 28 lvl oldu artık tek yapmam gereken şuanki eminönü arz sancakta ozamanlar bulunan kurt adamlardan keserek29 olmak.Arkadaş bana yardım olsun diye o zamanların LATİFİ Meteor Tipi Pala verdi.Çok uzatmayayım o arkadaş oyunubıraktı ve ben de o palayı o zamanların en kıymetli materyali olan 3 kripraza sattım.1 ay sonra çarlara girdiğimde üyeliğimdeki 29 savaş 25 büyü ve 13 lvl şifacımın yerinde 1 lvl çarlar gördüm.Beynimden kaynar sular döküldü tabi.Bu 1 lvl 4 çarın isimlerini birleştirince şu mesaj çıkıyordu. "Emanetehıyanetettinsonubu" Anladım ki o arkadaş palayı satmama kızmış ve bunları yapmış.Neyse evlerimiz çok fazla uzak değildi dedim buluşalım.Neyse buluştuk bana kuzeninin yaptığını söyledi. :arrow: (Pardon kuzenim yazmış.s.s :geek: ) neyse bir oyun için arkadaşımı kırmam dedim attım içime.

Neyse 7.sınıfta ilk SBS bize denk gelmişti ve o yılın devamında oyunu bırakmıştım.SBS geçince oyuna sıfırdan başlayayım dedim.Baktımlvl sınırı 39 a çıkmış ve meteor bölgesi gelmiş.Deli sevinmiştim.Ve yeni gelen 2sunucu (Meran ve Tılsım) meranda savaşçı tılsımda büyücü olmak üzere 2 yeni çar açtım.Bu bölümü de çok uzatmayayım yaklaşık 1-2 ay içinde 38 savaşçı ve 39 lvl büyücüm olmuştu.Oyunu daha iyi öğrenmiştim fakat şuan düşünüyorum da o zamanlar bile oyundan hiç bişey anlamamışım.Neyse plus paket almak tek idealimdi.Oyundan bir dolandırıcı bana bedava plus paket yükleyeceğini söyleyerek üyelik ismimi ve gizli soruyu istedi.O zamanlar daha 12-13 yaşındayım ne diyeyim bu kadar basit bir şeye kandım ve o üyeliğimi de bir güzel kaptırmış oldum. 2008 yazı ve Furkan 2. kez çarsız kaldı.

Neyse 8. sınıf SBS dönemi geldi bir ara oyuna bakayım dedim ve baktım Yeraltı geliyor.Bir daha oynamam dediğim oyuna deli gibi dönmek ve tekrar kasmak istiyordum.7.sınıfta bizim okula gelen 8 de çokyakın arkadaş olduğumuz ve şuan hala can dostum olan Berat a oyunu söyledim.Sbs ye 1 ay kalmıştı ve akranlarımız ders çalışıyordu.Bense oyuna tekrar başlama arzusu ile en yakın arkadaşıma da oyunu öğretip Kuklacıda yeni çar açmıştım.Neyse SBS bitti ne kadar son ay salmış olsak da ikimiz de 500 üzerinden 450-475 arası puanlar yaptık.Artık liseye geçmişiz ve oyunu sonuna kadar oynama vakti. Aslında benim oyuna asıl başlangıcım o ara oldu.

İzmit merkezde bir internet kafe bulup PLUS paket aldık.Artık hem oyunu iyi biliyoruz hem de plusumuzvar.O ara ANKA isimli bir sunucu açılmış ve sadece plus paketliler oynayabiliyor.Neyse kuklacıdaki 40 üstü çarlarımızı bırakıp anka da yeni bir başlangıç yaptık.

4,5 yıldır Anka da oynuyoruz ve 2 kişinin( daha doğrusu ankadaki dostluk ve arkadaşlığın verdiği destekle onlarca kişi) verdiği destekle oyunu en ince hatlarına kadar öğrendik ve zamanının en iyi itemlerine ve materyallerine sahip olduk.Gerçekten onca yediğim kazık belki beni ankaya yönlendirmiş oldu ama iyi ki de oldu.Geçen sene ikimizin de YGS-LYSdönemi olduğundan oyuna kısa bir ara verdik.Şu an İstanbul Teknik Üniversitesinden yazıyorum ve ikimiz de üniversitedeyiz :D pek girmesek de arada oynuyoruz.

(Hikaye uzun olduğundan kopukuklar olabilir kısa kesmeye çalıştım :D )
Kullanıcı avatarı
MaVeRicK
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Şimdilik Yok :)

Mesaj gönderen MaVeRicK »

grup bölgelerinin geldiği zamandı o zamanlar. bir teknoloji mağazasına girmiştim ve karşı stantda ikv derindeki sır kutularını görmüştüm türkçe olması beni çok etkilemişti arkadaki resimlerini gördüm meran falan vardı çok etkilendim hemen aldım oyunu. eve gittim yükledim pc ye baktım grafikleri biraz garip gelmişti ''bu ne lan ???''' demiştim içimden ama sonra alıştım 2 haftada oyunu tamamen kavradım herşeyi ile fazla giremiyordum 14 level bir savaşçım vardı. oyunda oturmuş etraftaki savaşan arz ve lodosları seyrederken bi şu ikv kutusuna bi bakayım dedim bi kod var girdim hemen plus paket 3 aylık kazandım tabi o zaman önemini bilmiyorum onun açıklamasını bile okumamıştım :D sadece plusu yüklememden 2 hafta geçti ve oyunu sıkıldım sildim sildiğimde savaşçım 21 leveldi. 4 ay sonra oyuna tekrar başladım ama bu sefer adam akıllı kastım karakteri 1 ay sonra 49 oldu 2. kez plus aldım onunla KP kastım rütbe yaptım biraz oyunun grup bölgelerini önemsemiyor tek önemli olan şeyin klan savaşları olduğunu sanıyordum çünkü herkes eminönünde meteorda birbirini kesiyor o arada kastığım paralarla Ecel Getiren ürettim. farabi itemleri topladım grup bölgelerine girmeye hazırdım zırhım 75/75 canım 29 k dı normal şartlarda yeterdi ama beni kimse gruba almıyordu bende böylelikle oyunu bıraktım :)
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ReaLMADRID
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen ReaLMADRID »

7.sınıfı bitirmek üzereydim 2007 nin mayıs ayları falandı yada haziran sınıfımızda kn**ht onlıne adlı oyun çok oynanırdı bizimde net kotalıydı o zamanlar arkadaşımdan sendeki setupu flasha at ben de oynayayım dedim herneyse işte aldım flashı geldim knıghtı yükledim patch atmadı ne yaptıysam açılmadı sonra tam flashı çıkarırken ikv nin setubunu gördüm onu da oynayan bırkaç kişi vardı da öyle çok değildi hani yükledim baktım çalıştı neyse hesabı falan açtım girdim oynuyorum ben kuklacıda açmıştım arkadaş teşkilata gel ordakiler daha çok yardım ediyor ve eski sunucu çok oyuncu var dedı o zamanlar kuklacı açılalı çok olmamıştı :) ilk çarımın adını hatırlıyorum "kadoı" diğeri de "makıne" ydi çocukluk işte :) neyse gel zaman git zaman oynadım oynadım 29-29 yaptım ikisini de neyse o zamanlar uğraştım bi miktar para kastım savaşçıma çarşı set dizmiştim yani şöyle diyim savaşçılar için en kral 2.itemdi meteordan sonra meteor bölgesi bi geldi pir geldi otur sabah akşam oyna o zamanda 8.sınıftayım oks ye son giren tayfaydık biz 8.sınıfta bütün sene oyun oynarsan ne olur 460 470 lerde gezen puan 420 ye düşer neyse en azından oks de 440 yapıp paçayı zor da olsa kurtardık. o zamanlar 29 levelde oyunda tanıştığım şimdi oyunda görsem kalkıp yaşadığı şehre gideceğim bi sevdiğim saydığım abim vardı Dadaşkentxmardin diye çarı çalınmış hiç haberim yok geldi dediki kadir çarların şifresini atta bana bi ara arz kp çarlarına kp yapıyorum bende verdim tabi daha öncede vermiştim ama çar çalınmış :) çarlar gitti öyle arada girdiğim bi çar kastım 39 falan yaptım 1 sene de arada gire gire tam o günler yeraltı geldi bi baktım benim çarlar oyunda o sinirle yazdım sen ne karaktersiz adamsın çarları hem çalıyorsun hemde utanmadan kasıp oynuyorsun 40 level falan yapmış itemler çekmişti rütbe kasmıştı baya baya benim büyücü 36 ydı 39 yapmış itemler dizmiş söyledim işte karaktersiz vs adam mısın hiç utanman mı yok diye bu da dediki ben bu çarları parayla aldım kardeş ne parası lan falan derken işte o zaman karakterin k.adını ver dedi içinde bitane de 20 levellik çar vardı onu görmemiştim daha onunda adını verdim falan bekle dedi aldığım adama sorayım dedi sen tut 10 dakika sonra gel al kardeş benim haram malla işim olmaz k.adını zaten biliyorsun şifren bu gir herşeyi değiştir hemen dedi girdim baktım doğru değiştirdim hemen sonra başka bi karakterle geldi bişeyler anlattı vs böylece maceram 1 sene sonra tekrar başladı çok inanılmayacak bir olay zaten bende inanamadım çarlarım bendeydi ve benim çaldırdığım zamandan daha iyiydi baya para bırakmış yeni itemlerden almış 30 bin falan kp kasmış aha bide İKV tarihine damga vuran hayalxetx Loncası vardı bilen bilir saklayacak halim yok oyun hatasını kullandık :) sonra banlandık vs ama teşkilata damgamızı vurduk yani menekşe elmas bırakmamıştı arkadaşlar piyasada 80m i bulmuştu menekşenin tanesi neyse iyi hoşta oldu teşkilatın 39 zamanındaki meşhur oyuncularının hepsi demiyim ama çoğuda bonocudur o zamanlar bonoyla da uğraşmıştım yapamamıştım dürüst olun o zamanki çoğu oyuncu bunu denemiştir vesselam günaha da girdik o yaptığımız şeyle ama ne diyelim yaptık bi kere güzelde oldu yani.Buda benim hikayem.
Kullanıcı avatarı
Bleyd
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Meran
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Bleyd »

Bende anlatayım ama sonuna kadar okumanızı istiyorum.
Ben böle online oyun oynayanlara genelde küfrederdim ve 2007de facebookdan bi kişi bana mesaj attı hayırdır hemşerim ne küfrediyosun dedi, bende dedim hepiniz hakediyosunuz benim oturdugum yerde adam arabasını satıp knigh...... Çar aldı ne gerek vardı bi oyuna degermi felan dedim sövüyorum böle yapanlara, tabi çoçuk dedi sana bi oyun gösterecem beraber 3 gün oynayacaz ve bidahada bu oyunu oynamadan uyuyamayacan dedi tmm dedim girdik ikv serüvenine başladık oyun sardı tabi bikaç ay sonra bunlar bırakdı ben tek kaldım derken haketen oyuna girmeden uyuyamıyodum ozamanlar üniversitedeyim dedim çoçuk haklıymış....

Unutamadığımız şeyler konusuna gelince 2 yıl gecti zaten 2007 sonunda başlamışdım yıl 2009 askerlikdi muayeneydi derken askerlik geldi acemi birliği bitti usta birliğine gidecem oyundan abilerimiz vardı onların şehrine çıktı aradım tabi herzaman gel diyolardı dedim abi böle böle ustabirliğim orası gel kardeşim alırız seni otagardan dediler sabahın 6:30da indim otogara geldi aldılar beni gezdik felan güzel bi anı oldu çarşı iznimde felanda geldiler güzel olmuşdu tabi oyunu bırakmışdık gelince gene başladım askerlik bitti yeni yerler çember derken oyunu bırakmışdım ve geri gelmezdim paso artık iş güç sonra ortam derken oyunbitti reelde deli para harcamaya başladım 3 ay ii kazandım ii saçtım parayı sonra babam geldi dedi oğlum sen nasıl parayı kullanacan bilmiyon gittik kredi çektik ev aldık şimdi parayı kıs kredi borcunu öde ilerde lazım olur ev dedi derken evden dışarı haftada 1 çıkıyorum paso ev iş sonra evde sıkıntıdan oyuna döneyim dedim dışarda deli para gidiyo derken bi geldim tılsımmış şuymuş buymuş derken hepsini para kasdım ürettim şimdi hala ev iş haftada 2 çarşıya takılıyorum 1 yılda böle gidecek galiba bu yazıyıda işyerinde telefondan yazıyorum yazım hataları olabilir gözünüze sağlık (benimki daha çok ikvnin günümüzdeki yerine döndü ama olsun )
Resim
BLEYD ERAGON

Eroin gibisin ; varlığın ölüm, yokluğun kriz .!

...Bir tek dileğim var,Mutlu ol yeter...
Kullanıcı avatarı
SikayetVar
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Raiders of Anatolia

Mesaj gönderen SikayetVar »

Savaşçı karakterimle shifte basarak şifacılardan yardım almadan salona kadar yürümüştüm. Yanımdakiler şaşırmıştı güzeldi. Ayrıca büyücü karakterimle kitabeyi 28 seviye olduğumda yapabilmiştim ve bu süre zarfı içinde yüzlerce kez o karakterle salona gitmiştim :D. Şifacı karakterimle 26 puan zehir e vermiştim aynı anda 3 kurt adamı birlikte kesebiliyordum :D :D .
Kıyamet Günlüğüm için görsele tıklayın.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Lonca: Talebe-i Tevarih

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

Oyuna Nasıl başladınız ?
Oyuna Yanlışlıkla 2007 - 2006 da Başladım Kabus Adlı Oyunu İndirecektim hemen Altında İKv Vardı Türk oyunu filan yazıyordu Reklam olarak milliyetçi duygularım kabardı Vazgeçip İKV İndirdim O Zaman Daha Lise 1 deydim :D

Unutamadığınız anlar nelerdi ?
39 Seviyeler Zamanında ki Karakürk Görevini Hiç Unutamıyorum :D Arzlar Lodoslar Karışık Gitmiştik Ben Lodostum Sırf biz Kesmeyelim Diye arzlar ilk Dalıp Kesmişti Karakürkte Arz Lodos Savaşı Yapmıştık O Yüzden . O Zamanlar Şamanları da Kesmek Zordu
Bir de 39 Seviye Zamanında yine Meteorda mükemmel bir Arz- Lodos Savaşı Vardı Gece 23.00 Civarı Klanımızın İleri gelenleri Abilerimiz Eminönüne Taşıyalım Savaşı Dediler :D Meteorda Lodoslar Üstünken Eminönünde Arzlar 150 Kişi Civarı Bizim Kaleyi Bastılar Tüccarı Öldürmüşler İsmet in Yanına Kadar Gelmişlerdi

Komik olan anılarınız ?
Oyuna İlk Başladığımda 35 Levele KAdar Kasmıştım Meteora Yanlışlıkla Girmiştim ve Çıkamamıştım Orada Bi Justerini Diye bir Abimiz Vardı O da Kasmamda Yardımcı Oldu Bir de Honur diye biri vardı bana Krom Zırh vermişti Hiç Unutmam :D Labirente Giremiyordum Arzuhalci Konuşmaları Duruyordu Hatta Balıkçının Kertenkele görevi Bile Duruyordu :D Tek Yaptığım Görev Teşkilata Katılış Tabi Hiç Bişey bilmiodum :D Sadece Agaha git gel :D

Tanıdığınız insanlar ve size kattıkları ?
Morduman (Burak) = 300 M İkv Piyangosu Çıkmıştı 30 M Bana Vermişti :D Dostluğu Arkadaşlığı 10 Numaraydı Ufak Bir Yanlış Anlaşılma yüzünden Şuan Konuşmuyoruz Daha Doğrusu Ona Ulaşamıyorum..
Agemennon ( Mert) = Kız Arkadaşıma Yan gözle Bakan Bir Arkadaştı :D Fakat İyi Biriydi Benim Attığım Kazıkla Hayata Başka Gözle Bakmaya Başladı :D
Ultraburak = Oyuna Başladığımda ki ilk Arkadaşımdı hala severim kendisini oyunu neden bıraktı anlamış değilim.
Şavaa ( ersen ) = Kendini hırsız Sanan Biriydi fakat muhabbeti çok iyiydi :D
Thieff ( Barış ) = Aynı Semtin Çocuğuyuz :D Fakat Çok Zıt Karakterleriz Kendisini Tanıyarak Oyunda Nasıl Biri Olmamamı Öğrendim :D
Apo = Sayılı Dostlarımdan Biridir Şuanda Görüştüğüm Oyunda ki Tek Dostumdur Kral Adam :D İlk Sığınak ve Miğratımı Onun Loncasıyla Atmıştım :D

ve yapmak istedikleriniz neler ?
Gerçek Hayatta 3 Senedir Üniversiteyi Kazanmak Kazanıp Gidememek Çok Yoruyor İnsanı İstanbull İstanbulll Bir Üniversite Bırakmadın Bana bee 350 Puan Yaptım Daha ne İstiyorsun :D
Oyunda Ciddi Ciddi Söylüyorum Game Master Olarak Oyuna Devam Etmek İstiyorum - Hedefi Hep Yüksek Tutacaksın -
:mrgreen:
O Karakterlerimden Hiç Biri Kalmadı Şimdi Oyunda :) Sıfırdan Başlangıç Yaptım 2010 da =)

Güzel Bir Konu Açan Arkadaşa Teşekkürler

Dumanistt
Kullanıcı avatarı
BoreasHFA
İskele Babası
İskele Babası
Lonca: The Lost World

Mesaj gönderen BoreasHFA »

Merhaba,

Baya güzel ve eğlenceli yazılar var hepsini tebessümle okudum devamı gelmesi dileğiyle :)
Kullanıcı avatarı
mobilsorun
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz

Mesaj gönderen mobilsorun »

Okurum =)

Benim hikayem baya bir uzun haftasonu yazabilirim belki.
Bir ay doğar ilk ak$amdan geceden ..
Resim
Yolun ardına bakmadık yorulmadık ..
Kullanıcı avatarı
BunudaBanlayin
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen BunudaBanlayin »

aynen benimde bayağı uzun :) hafta sonu yazayım :) Sancak > Tılsım > Meran > Eminönü > Anka :)
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön