4. Olduk Çok Gördünüz

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
HeaDSHoT
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Endless Dream

4. Olduk Çok Gördünüz

Mesaj gönderen HeaDSHoT »

Arkadaşım oturduk sırf yarışmaya katılak diye bi mani yazdık gönderdik 4. olmuşuz bunada şükür. Ödül ne ? Cinbul Ve Supra iksir çokmu gördünüz ? Rezalet felan filan yazanlar var bidahaki yarışmada siz yazarsınızda bizim rezaletlerimiz girmez dereceye.
Göster
Resim
Resim
Resim
# Üşüyoruz Alicik reyiz :( #
Winter is coming for IKV.
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Eminönü
Lonca: Donquixote Family

Re: 4. Olduk Çok Gördünüz

Mesaj gönderen SkyBlue »

Selamlar,

Öncelikle yarışma dereceniz için tebrik ederim.
Ödülleriniz hayırlı olur İnşallah.

GM Zifan'ın da bahsettiği gibi incelenen 154 tane maniden yalnızca 14'ü hece ölçüsüne uyuyormuş.
Haklı mı, yoksa haksız mı bilemiyorum.
Daha manileri okuma veya inceleme fırsatım olmadı.

Fakat ben dereceye giren manilere şöyle bir göz attım.
Gerçekten çok yaratıcı kelimeler vardı içlerinde.
Güzeldiler yani.
Beğendiğimi söyleyebilirim.

Bazı arkadaşlar Türkçe sözcüklerin doğru kullanılmadığından şikayet etmiş.
Hece ölçüsünü bu şekilde sağlayan arkadaşların diskalifiye edilmesini istemiş.
Ben o şekilde hece ölçüsü kullanan arkadaşları tebrik etmek istiyorum.
Gerçekten çok iyi düşünülmüş.
Sonuçta TDK mülakatı veya Türkçemizi Düzgün Kullanalım yarışması değil bu.
Basit bir Mani yarışması.
Bu kadar büyütülmesine anlam veremedim.
Hele geçen senelerde çalıntı eserlerle fan-art'ta ödül kazanan kişileri gördükten sonra.
(Sonra ödülleri geri alındı sanırım.)

Ama dediğim gibi basit bir Mani yarışmasının bu kadar büyütülmesine şaşırdım.
Herkes ne kadar hırslıymış...
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
Kullanıcı avatarı
SedaT03
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen SedaT03 »

GM zifan edebitaçı mı hece ölçüsü felan ne ayaksınız :D
ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Mesaj gönderen SkyBlue »

SedaT03 yazdı:GM zifan edebitaçı mı hece ölçüsü felan ne ayaksınız :D
Hece ölçüsünü bilmek için edebiyatçı olmaya gerek olduğunu sanmıyorum.
Milli ölçümüz olduğu için bilmek boynumuzun borcudur.
Ayrıca ilkokullarda 6. sınıftan itibaren öğretmeye başlıyorlar.
Lisede de devam ediyor.
Bilinmesi veya öğrenilmesi çok zor bir şey değil.
Neden bu kadar şaşırdınız ki?
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
Kullanıcı avatarı
SedaT03
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen SedaT03 »

Bu arada brader sen 4. olmuşsun tbrk ederim ama ödülün düşük olmasından dolayı rezil olcak utancak biri varsa o da etkinliği tassarlayanlardır. Zamanında sanırım 3 sene önce mi ne haziranda idi bedavaya bişey vercekti ikv tam emin değilim hediyeden ama öyle bişey vardı sonra yöneti kıvırdı o hediyelerde yalan oldu. Burda en son sözü GM ler söyler.Siz oyuncuların dedikoduları forum yazıları HEPSİ çöptür Boşa zahmet edip yazmayın. Tek çaRE oyuna girmemek.
ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini

Mesaj gönderen SkyBlue »

SedaT03 yazdı:Bu arada brader sen 4. olmuşsun tbrk ederim ama ödülün düşük olmasından dolayı rezil olcak utancak biri varsa o da etkinliği tassarlayanlardır. Zamanında sanırım 3 sene önce mi ne haziranda idi bedavaya bişey vercekti ikv tam emin değilim hediyeden ama öyle bişey vardı sonra yöneti kıvırdı o hediyelerde yalan oldu. Burda en son sözü GM ler söyler.Siz oyuncuların dedikoduları forum yazıları HEPSİ çöptür Boşa zahmet edip yazmayın. Tek çaRE oyuna girmemek.

Şair yukarıda GM'lere değil,
Dereceye giren Manileri eleştiren,
O manilere rezalet diyen kişilerden bahsediyor. :!:
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
Kullanıcı avatarı
Aerrow
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Aerrow »

SkyBlue yazdı:
SedaT03 yazdı:GM zifan edebitaçı mı hece ölçüsü felan ne ayaksınız :D
Hece ölçüsünü bilmek için edebiyatçı olmaya gerek olduğunu sanmıyorum.
Milli ölçümüz olduğu için bilmek boynumuzun borcudur.
Ayrıca ilkokullarda 6. sınıftan itibaren öğretmeye başlıyorlar.
Lisede de devam ediyor.
Bilinmesi veya öğrenilmesi çok zor bir şey değil.
Neden bu kadar şaşırdınız ki?
Arkadaşın dediğine aynen katılıyorum. Ölçüleri bilmek için usta bir edebiyatçı olmanıza gerek yoktur. Hece ölçüsünün kuralı gayet açık ve kesindir. Aşağıda belirttiğim kısımda da manilerin kaçlık hece ölçüsünde yazıldığı belirtilmiş. Mani Yarışma konusunu bulamadığım için yönetimin bu denli bir uyarıda bulunup bulunmadığını bilmiyorum. Hani mani yazın 7'lik ölçüde olucak ve ona göre değerlendirilecek demişlerse kalan manilerin yok sayılması doğrudur. Yok böyle bişey yazmamışlarsa onların hatası olarak görüyorum. Sonuçta konuya mani yazanların hepsi Maninin /'lik ölçüde yazılması gerektiğini bilir mi bilmez mi? Ha bana sorarsanız ben ne yarışmaya katıldım ne de edebiyatçıyım. Fakat ortada bir kural varsa bu kurala uygun olarak yazılmışların dikkate alınması normaldir. Takip ettiğim konularda bazı arkadaşlar "daha güzelleri vardı" gibi sözler söylemiş. Belkide daha güzelleri kurala uymadığından sayılmamış olabilir. O yüzden arkadaşlar eleştiri yapmadan ölçüleri araştırsaydınız yönetimin ve jürinin değerlendirmesine hak verirdiniz.

Kolay Gelsin...

Türkçe’de heceler uzunluk kısalık bakımından hemen hemen aynı değerdedir. Bu yapısal özellik şiirde hece ölçüsünün kolayca kullanılmasına imkân verir. İlk yazılı Türk edebiyatının ürünleri olarak bilinen Göktürk Yazıtları’nda şiir bulunmamasına rağmen şiirsel özellikler taşıyan ve hece ölçüsüne uyan bölümler vardır. Kaşgarlı Mahmut’un Divanü Lugati’t Türk eserindeki şiirler de hece ölçüsüyle yazılmışlardır. Türklerin İslamiyet’i kabulünden sonra divan edebiyatı ve aruz ölçüsünün yaygınlaşması hece ölçüsünün yalnızca tekke ve aşık edebiyatına özgü bir ölçü olmasına yol açtı.
Hece ölçüsünde kalıbı dizelerdeki hecelerin sayısı belirler. Her dizesinde 11 hece bulunan bir şiirin kalıbı "11’li hece ölçüsü" olarak gösterilir. Bir hecenin belli bölümlere ayrılmasına "durgulanma", bu bölümlerin okuma sırasında hafifçe durularak vurgulanan yerlerine de "durak" denir. Kalıplar 2’liden başlayarak 20’lilere kadar çıkar. Az heceli, yani 2’liden 6’lıya kadar kalıplar tekerleme, atasözü, bilmece gibi ürünlerin şiirsel parçalarında uyum öğesi olarak yer alır. Bu tür kısa kalıpların durakları dizenin sonundadır.
Hece ölçüsünde durağın önemi büyüktür. Bir kalıp en az 2, en çok 5 duraklı olabilir. Bir durakta bulunan hece sayısı ise 1 ile 10 arasında değişir. Hece kalıpları duraklar ve duraklardaki hece sayıları bakımından bölümlenir. Bu kalıplar içinde en çok kullanılanlar 7’li, 8’li, 11’li ve 14’lü olanlardır. 7’li ölçü daha çok mani türünde kullanılmıştır. 8’li kalıp semai, varsağı, destan ve türkülerin ölçüsüdür. 11’li ölçü ise başta koşma ve destan olmak üzere aşık ve tekke edebiyatı şiirlerinde kullanılmıştır. 14’lü hece ölçüsüne ise daha çok tekke şiiri ve çağdaş Türk şiirinde rastlanır.

Wikipedia' dan alıntıdır.
LODOS'a Taze KAN, Teşkilata HEYECAN...

kopi
GaRaVeL
Aerrow
AeRRoW
Redcaps

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz...
Kullanıcı avatarı
muhammet1361
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen muhammet1361 »

HeaDSHoT yazdı:Arkadaşım oturduk sırf yarışmaya katılak diye bi mani yazdık gönderdik 4. olmuşuz bunada şükür. Ödül ne ? Cinbul Ve Supra iksir çokmu gördünüz ? Rezalet felan filan yazanlar var bidahaki yarışmada siz yazarsınızda bizim rezaletlerimiz girmez dereceye.

Hayırlısı be GülüM..
Resim

SpannungxTHELOST
aLbus
SpannungxMeridyen
KABİL
Kullanıcı avatarı
KRALHALO
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen KRALHALO »

abi 1. olmak 2. olmakdan daha kötü.M1 istersin onu satarsın 450-600 bunu satarlar full kıyamet olurlar asa reçetesi felan alıp madenleri satın alıp yaparsın abi daha güçlü olur
Thepriestxdadas

Thexgamexover

Birkolakoy
Kullanıcı avatarı
123berkay123
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen 123berkay123 »

KRALHALO yazdı:abi 1. olmak 2. olmakdan daha kötü.M1 istersin onu satarsın 450-600 bunu satarlar full kıyamet olurlar asa reçetesi felan alıp madenleri satın alıp yaparsın abi daha güçlü olur
Hediye II Kademe Tılsım M1 i Nasıl İstesin :)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön