İstanbul Kıyamet Vakti, kuralları, kanla değilse bile, acı, fedakarlık ve ortak zekayla yazılmış bir oyundur. Yıl boyu beraber savaşan oyuncular, imece usulüyle oyunun tüm olumsuzluklarına karşı koyarken bir yandan da rekabet ederler. İKV'nin anlaması en zor, takdir etmesi ise en güzel yanıdır bu. Rakibiyle ittifak yapmak gibi tuhaf bir ikilem oyuncunun hep tepesinde sallanır. Bu gariplik sonucunda, peloton denen o insan grubu, zaman içinde test edilmiş, tecrübeyle yontulmuş, yazılı olmayan bir kurallar bütünü geliştirmiştir. Bu nizama herkesin uyması beklenir. Uymayan ayıplanır, bunu alışkanlık haline getiren dışlanır. Pelotonun dışladığı bir oyuncunun oyun kariyeri bitmiş demektir; görevlerde tek başına kalır, kimse bölgeye almaz, savaş kazanamaz, evine ekmek götüremez. Bu "angajman kuralları" içinde, oyuncu afk iken atak yapmamak, gizli yerlerde birileri anlaşmalı kp kasarken saldırmamak gibi maddeler vardır.
Bu kurallarda kalbimi çalan çok şey var. Uzun dönemli fayda için kısa vadeli kazanımlardan vazgeçmek, topluluğun ortak çıkarını gözetmek, alçakgönüllülük, hakkına razı olma, rızkından fazlasını istememe, tevekkül, fedakarlık... İş hayatında çok meşhur olan "kazan-kazan" felsefesi asıl ruhunu bu kaidede bulur. Matematik bilimi, bu gibi olayları açıklamak için Oyun Teorisi'ni geliştirmiş yetmez mi?
İKV Pelotonu
- NATHAN
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Arzın Çocukları
İKV Pelotonu
bNATHAN
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
- HeaDSHoT
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Meran
- Lonca: Endless Dream
Re: İKV Pelotonu
Gerçekten merakımdan soruyorum felsefecimisin ?
- NATHAN
- Teşkilat Neferi

hadi ama armstrong ismini hiç duymadın mıHeaDSHoT yazdı:Gerçekten merakımdan soruyorum felsefecimisin ?
bNATHAN
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
- HeaDSHoT
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Meran
- Lonca: Endless Dream
NATHAN yazdı:hadi ama armstrong ismini hiç duymadın mıHeaDSHoT yazdı:Gerçekten merakımdan soruyorum felsefecimisin ?

- musallat123
- Işık Hanım'ın Elemanı

- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
Öncelikle şunu belirteyim, tek cümleyle bu durumu mükemmel bir şeklide özetlemişsin. Evet bu kurallara uymayan ayıplanır ,hatta anında filan kişi hırsız diye bölgeye klana mesajlar yağar. Ben de birkaç örnek vermek istedim.NATHAN yazdı:İKV'nin anlaması en zor, takdir etmesi ise en güzel yanıdır bu.
1-KP kasan her kim ise ona dalmayacaksın.
2-"KP çarı götürüyorum, dalma bu çara..." diyene de dalmayacaksın.
3-Savaşçının dikkat attığı şeye dalmayacaksın.(KS yapılamaz)
4-Düşük seviye düşmana dalmayacaksın.
5-Maden öbeğinin üstüne oturmayacaksın.
6-Madenin yanında biri durmuşsa o madeni ona bırakacaksın.
7-Sığnak ve Migrat ta düşen iksirleri tanka / büyü tanka vereceksin.
8-Savaşçı- savaşçı ws'de depar atmayacaksın.
9-Ws'de iksir içmeyeceksin.
10-Gb için grup kurulurken o gruptan çıkıp başkasına geçemezsin.
Aslında hepimiz biliyoruz ki bunlar hiçbir şekilde yasak değil. Sadece belli başlı birkaç kural konulmuş ve herkes koyun gibi bu kurallara uyuyor. Bence bu kurallar oyunu monotonlaştırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Bu maddeler çoğaltılabilir veya sunucudan sunucuya farklılık gösterebilir.
-
DontWorryBeHappy
- Şarapçı'nın Sırdaşı

- Sunucu: Anka
- Lonca: Anka Plus
Selamlar;
Öncelikle bu dediğin kuralların hepsinin geçerli olduğu bir sunucu var "ANKA".Ama çok kalabalık olmadığı için pek tercih edilmiyor.
Dediklerini varolan sunucuya entegre etmek gerçekten zor.Zira diğer 7 sunucuda çok çok kalabalık ve yaramaz düzeni bozmak isteyen adam çok.Ama 7 sunucuda belli başlı bu düzeni isteyen adamları ANKA'ya çekip orda elit bir oyun oynamak daha mümkün.
İyi Formlar
DontWorryBeHappy
ZİRAATBANKASİ
- FedoREmelianenKO
- Cin Avcısı

- Sunucu: Eminönü
- NATHAN
- Teşkilat Neferi

Ne şiş yansın ne kebap!DontWorryBeHappy yazdı:
Ama 7 sunucuda belli başlı bu düzeni isteyen adamları ANKA'ya çekip orda elit bir oyun oynamak daha mümkün.
bNATHAN
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
PINKFLOYD
NATHANs
NATHANb
- FedoREmelianenKO
- Cin Avcısı

- Sunucu: Eminönü
- Sanalkorkun
- Labirent Rehberi

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Sanalkorkun
HeaDSHoT yazdı:NATHAN yazdı:hadi ama armstrong ismini hiç duymadın mıHeaDSHoT yazdı:Gerçekten merakımdan soruyorum felsefecimisin ?
Göster