Oyunun açıldığından beri anlatayım. 29 Lvl zamanı sıkılma felan yoktu oyunda. Eğlenceli geçerdi oyun . O zamanlar arkadaşlıklar felan çok kuvvetliydi. Hırsızlık olayları nadiren olur ve yöneticiler oyunda fazla dolaşırdı. O zamanlar sadece plusa para verirdik. Ve oyunu bırakan çok az kişi vardı ozaman. 39 lvller geldiğindede aynı şekil oldu. Yeni yerler yeni bosslar felan 39 olan üstünü alman dış conk dizen kral olurdu
Oyunun Asıl Sorunu ve Oyuncu Kaybetmesinin Nedeni
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı

- Sunucu: Eminönü
- Lonca: ...
Oyunun Asıl Sorunu ve Oyuncu Kaybetmesinin Nedeni
Oyunun açıldığından beri anlatayım. 29 Lvl zamanı sıkılma felan yoktu oyunda. Eğlenceli geçerdi oyun . O zamanlar arkadaşlıklar felan çok kuvvetliydi. Hırsızlık olayları nadiren olur ve yöneticiler oyunda fazla dolaşırdı. O zamanlar sadece plusa para verirdik. Ve oyunu bırakan çok az kişi vardı ozaman. 39 lvller geldiğindede aynı şekil oldu. Yeni yerler yeni bosslar felan 39 olan üstünü alman dış conk dizen kral olurdu
Re: Oyunun Asıl Sorunu ve Oyuncu Kaybetmesinin Nedeni
29 lvl varken sen yoktun ki
kulaktan duyma larla metin yazmayalım 
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı

29 Zamanında yoktum ama nasıl olduğununu biliyordum.
- Bloodmage
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Crash
En fazla boyle tiplere sinir oluyorum forumda bile kendini belli eden karakterden mahrum kişiler.
Rehber olurlar yonetime soz soyletmezler
Rehberlikten atılırlar anında yonetime karşı bi kin oluşur her anında eleştirir
Bari burada yapmayın şu karaktersizligi.
BEYAZKOŞK SİNCE 2007
29 level dönemi falan hikaye oyunun 39 da ve gb ler gelmeden önceki 49 da çok oynanmasının tek sebebi ( benim fikrim ) klan savaşlarıdır. Karşı klandan adamları kesersin KP gelir rütbe atlanır çoğu zaman gruplar arasındaki bir savaş büyür ve tüm bankanın önünde yada komutanın önünde onlarca kişi savaşırdı taktik önemliydi bence oyunun o zamanlar sevilmesinin nedenidir bu. Gir - Oyna - Adam Kes - KP kas başka adam beni geçecekmi vay efendim bu adam benden daha fazla item düşürmüş ben daha çok emek sarfettim olayı yok. Gir-Kes mantık bu insanı oylamaz canın sıkıldıkça girersin. 
- ORHANBEY
- Meteor Kaşifi

- Sunucu: Sancak
- Lonca: Ata
Onu bunu bırakın ikv nin duasını edin de gömelim artık 
- GWYNBLEIDD
- Tılsım Tanığı

- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Hicret
Oyuna yeni başlamış ejderli bir büyücünün yerine yıldırım 2 tılsımlı trans setli bir büyücüyü tercih ederseniz tabi ki oyuncu kaybedilir.Şu zamanlarda kimsenin kimseye saygısı da kalmadı.Özellikle klan kanalına bakarsanız kavgasız günün olmadığını anlarsınız.
Yani sorun sadece oyuncularda..
Yani sorun sadece oyuncularda..
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı

Rehberlik görevim devam etmektedir . Ayriyetten yönetime karşı bir kin oluşturmadım. Ve yazılarımda eleştiri tarzı bir yorum yok. Sadece oyunun olduğu durumu anlattım eleştiri felan yapmadım.Bloodmage yazdı:En fazla boyle tiplere sinir oluyorum forumda bile kendini belli eden karakterden mahrum kişiler.
Suç yönetimde değil zaten. Bu işi buraya getiren oyunculardadır.
Oyunun bu durumunu Osmanlının Yükseliş-Duraklama dönemine benzetebiliriz.
Nasıl ki Osmanlı'da manevi değerlerin ön planda olduğu zamanlar yükseliş kaydedildiyse, oyundada 29-39 levellerde manevi değerler ön plandaydı. Herkesin birbirine saygısı vardı öncelikle.Ben iyi hatırlarım, 39 level zamanında, kana kan savaşıp düşman olduğum karşı klan oyuncularıyla, uçakta falan klan oyuncuları olarak vs atmak için toplanırdık ve durup durarken birbirimize dalmazdık,raconu görüyorsunuz. Saygıdan birbirimize dalmazdık ama bir taraftanda her an tetikte olurduk
Osmanlı devletinde işin içine ne zaman torpil,adam kayırma,hile hurda işleri girdiyse işte o zaman duraklama devri başlamıştı.
İkv'dede bence duraklama devri,kimsenin aklına gelmez belki ama, ''Naylon kp'' kasma olayı ile başladı.
Bir hatadan dolayı karizma gitmiyordu ve sabahlara kadar sınırsız kp kasabiliyordunuz. İşte bu ne zaman yapılmaya başlandıysa ikvnin duraklama devride o zaman başladı,başlamadıysa bile bir ön hazırlık oluşturdu.
Ben çok tanık olmuştum sadece vs atarak 50-60 bin şan kasan arkadaşlara.
Ama işte aradan yıllar geçti..Bırakın naylon kp kasmayı, oyuna giren insan bulursan öpte başına koy..
Bütün bunların sorumlusu yönetimde değil aslında,
Bizim ilk gözağrımız olan bu oyuna, başka oyunlarda zanlı gözüyle bakılan şahısların dadanmasıyla oyun çöküş devrine girdi.
Nasıl ki Osmanlı'da manevi değerlerin ön planda olduğu zamanlar yükseliş kaydedildiyse, oyundada 29-39 levellerde manevi değerler ön plandaydı. Herkesin birbirine saygısı vardı öncelikle.Ben iyi hatırlarım, 39 level zamanında, kana kan savaşıp düşman olduğum karşı klan oyuncularıyla, uçakta falan klan oyuncuları olarak vs atmak için toplanırdık ve durup durarken birbirimize dalmazdık,raconu görüyorsunuz. Saygıdan birbirimize dalmazdık ama bir taraftanda her an tetikte olurduk
Osmanlı devletinde işin içine ne zaman torpil,adam kayırma,hile hurda işleri girdiyse işte o zaman duraklama devri başlamıştı.
İkv'dede bence duraklama devri,kimsenin aklına gelmez belki ama, ''Naylon kp'' kasma olayı ile başladı.
Bir hatadan dolayı karizma gitmiyordu ve sabahlara kadar sınırsız kp kasabiliyordunuz. İşte bu ne zaman yapılmaya başlandıysa ikvnin duraklama devride o zaman başladı,başlamadıysa bile bir ön hazırlık oluşturdu.
Ben çok tanık olmuştum sadece vs atarak 50-60 bin şan kasan arkadaşlara.
Ama işte aradan yıllar geçti..Bırakın naylon kp kasmayı, oyuna giren insan bulursan öpte başına koy..
Bütün bunların sorumlusu yönetimde değil aslında,
Bizim ilk gözağrımız olan bu oyuna, başka oyunlarda zanlı gözüyle bakılan şahısların dadanmasıyla oyun çöküş devrine girdi.

İstanbul Kıyamet Vakti Çözümleme Ekibi
- yaseminalici
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Sancak
- Lonca: Yolcu
Grup bölgelerinin iyi yönleriyle beraber kötü yönleri de var ki kötü yönleri daha baskın. Oyuncuların bir bölümünü üstünü dizme hırsı aldı götürdü. En basitinden sığınağa gitmek istersin ejderin yok derler. Ejder asa üretirsin artı basılmamış derler. Artı basarsın transformatör asan yok derler onu üretirsin Yıldırım 2 tılsımın yok derler bu böyle uzar gider. Çemberlitaşa +2000 kırma bb arayanlar vardı yahu o kadar hasarı olsa gidip hs olur. 90 20 kesim ile birlikte kırmalar bbler ortada kaldı hadi bblerin gruba geldiği oluyor da kırmalar hiç grup bulamaz haldeler. Onlarda napsınlar ya loncaları,tanıdıkları götürürse gidiyorlar yada üretim yapmak zorunda kalıyor. Kimisi hiç birini yapamayınca oyunu bırakıyor ki bırakmakta da haklılar.

Jasmine
DrJasmine