HAN DUVARLARI 2010(Düz yazı versiyonu)

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

HAN DUVARLARI 2010(Düz yazı versiyonu)

Mesaj gönderen Ocipres »

Dün GM Lathander in son değişiklikler hakkında forumun genel bölümünün haberler kısmındaki yazısını okudum.Ayrıca neler olmuş farklı ne var diye yeraltı bölümünü gezdim canavarları tek tek denedim.Bu gezintiyi yaparken okuduğum yazıyıda kontrol ettim.Kısacası canavarların bazılarının zırh özelliğinin güçlü olacağı ve bunları kesmek için farklı silahlar kullanmak gerektiği artık oyunun bundan sonraki güncelemelerinde buna önem verileceği ve bizim tarafımızdanda buna alışılması gerektiği yazılmış.Bunu yaparkende silahların çeşitliliğinin oyunu dahada renklendireceği düşünüldüğü belirtilmiş.Zaten oyunun böyle olması gerektiği hatadan dolayı bu istenenin gerçekleşmediği belirtilmiş.Yazı uzun olduğu için alıntı halinde buraya taşımak istemedim.Ama aşağı yukarı anlatılmak istenen bu.

Şimdi müsadenizle izlenimlerimi paylaşayım.Yapılmak istenenden çok bu yapılanın bizde nasıl bir izlenim bıraktığı önemli.Domuzadam dan itibaren merana yola çıkıldığında görülüyorki canavarlar arasında sadece tepegöz ve gece takipçilerine müdahale edilmiş.Tepegözün zırhı artmış.Gece nin de iksir içene kadar normal iksir içince canı arttı halde birde zırhıda artıyor ve max işlemiyor,ama element silah kulanıldığında yada element itemli büyücüler kestiğinde sorun yok.Merandaki değişiklik bu.

Madde madde düşüncelerimi sıralayayım.

• 1)Silah çeşitliliğine charlardaki çantalar kesinlikle uygun değil.Bu zırhı arttırılmış canavarları kesmek, gerekli itemleri taşımak için çantalarda yer yaptınızmı?
  • 2)Meranda item kasmaya giden arkadaşlar elementleri yanında taşısa çantasının1/3 i dolacak orada kesmeye devam etmesi için işportacı yada kasa varmı?
  • 3)Zaten bunlar olmamış olsaydı bile meranda çanta dolduğunda oyuncuların ölmek zorunda olduğu biliniyormu? Bunun sıkıntı olduğu farkediliyormu?
  • 4)Tepegözün, komodonun vede gecenin zırhının bu şekilde olmasının oyun içindeki mantığı ne?
  • 5)Bu canavarlar için neden ayreten değişik itemler taşımak zorundayız? Bu zırhı değişmiş canavarlar bir bölgeyimi koruyorlar değerli bir torbamı düşecek hangi mantıkla bu canavarları böyle kendisinden daha güçlü canavarlardan güçlü yaptınız?
  • 6)2D oyunlarında bile gözetilen bu gibi mantık çıkarımlarına neden hassasiyet göstermiyorsunuz ?
  • 7)Diyelimki oyunun başından beri silahların çeşitliliğini gözettiniz peki çantalarada neden çeşitli silalarımızı koyabileceğimiz bir bölüm yok?
  • 8) Maxlarla klanda dolaşıp kesilince bekle element charımla gelecem diyen şaşkınlaramı dönelim?
[/b]
  • 9)Böyle olmalıydı bazı canavarlar siz bu canavarların zırh hatalarını bildirmiyorsunuz diyorsunuz soruyorum bunun neresi mantıklıki size bildirilsin?
  • 10)Oyunda düzeltilmesi gereken bir çok sıkıntı varken bunlarla uğraşmazsanız test aşamasındayız açıklamanıza kim hoşgörüyle bakabilir?
  • 11)Kaldıki bu oyunda herkes element itemleri ws de ve klan savaşlarında kullanıyor bu bir çeşitlilik değilmi?
  • 12)Oyunun canavar kasma ve ws klan yapma isteği doğrultusundaki char dizme yönelimlere yapılan bu müdahale ne kadar gereklidir?Çokta ihtiyacımız olan bir müdahalemidir ?
  • 13)Klan savaşlarından ws den uzak durmak isteyen arkadaşlarımızı bu hengamenin içine çekmek,oyundaki gerilimi arttırmak bize ne kazandıracak?
  • 14)Oyunda yeni birşeyle yapılırken baştan sona oyunun kurgusuna bakmak,bu yapacağımız bu kurguya uyarmı diye düşünmek çokmu zor?

Herkesinde paylaştığını düşündüğüm bu soru işaretleri dahada uzar gider.Ben bir oyuncu olarak bu oyunun mantıksız hiçbir yerinde yeralmak istemiyorum.Açıklamalar bana hiçte yapılanların bilinçli bir kaygıyla takip edildiği izlenimi bırakmadı.Biri yapılmaması gereken bir uygulamanın oyunda etkisiz olduğu haberini yönetime vermiş,yönetimde bunu ciddiye alarak bu yanlış uygulamnın devam etmesi yani hiçbir mantık açıklaması olmayan sıradan seçilmiş canavarların zırhlarına müdahaleyi gerçekleştirmiştir.Charların silah çeşitliliğine uygun olmamasını bile düşünme ve hazırlama gereği duymadan.Yani olayın neresinden bakarsak bakalım birçok sıkıntı doğuruyor bize.Umarım bundan sonra çok geniş bir perspektifle oyun müdahaleleri ve yenilikler yapılır.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
stolen
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Re: HAN DUVARLARI 2010(Düz yazı versiyonu)

Mesaj gönderen stolen »

Çok Haklısn Ocipres Çok iyi demişsin........
Bu sorduğun soruların hepsini herkezin aklından geçen ama bi turlu cevabı belirlenemeyen sorunlar aslında birazcık usteleseler yapacakalrı şeyler çok değiil o kdar

Mesala En Basitinden
GEnel Olarak Herkez itemi Meranda Kasıyor Ve item çıkmasa bile çantalar doluyor ve ölüp domuza gitmek zorunda kalıyor ,
Sonra yer altında bi kasa olsa Çok mu yanı en azndan savaşcılar için 5 dakka suren meteor bolgesine çıkış Buyucu ve şifacılar için daha da uzun
Bunun bi kolay yolu bulunması gerekli Merana Bi isportacı sart bi kere Yer altına 1 Banka kesin lazım
Bunlar için artık birşeyler yapılması gerekli

AnkgücüxStolen

Resim
UgLyJuLYa
DaiLyShaDee
AnkgücüxVenom
Stolen

”Yeryüzünde Sana En Uzak Nokta Aslında Sırtındır.” ( Kaybedenler Kulübü )
Kullanıcı avatarı
Delikurtt
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Delikurtt »

güzel bir konuya değinmişsin ağzına sağlık
Resim

YOKLUĞUM SİLAHIM, AŞK PUSATIMDIR
Kullanıcı avatarı
Estergonxreis
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Estergonxreis »

vallah fikret abi ne varsa aklımızda hepsini bi güzel yazmışsın saçmalamaktan başka bişey olmadı bu son durum ya çantamız genişlesin ya kasa yer altında olsun bişeyler olsun zaten element ve yücelen eşya taşısak çantada 10dk bir ölüp tekrar meranamı gidicez ne anlamı kaldı kasmanın düşen poşetin can dayanmaz vallah inş bundan bi sonuç çıkarda rahatlarız bizde
Kaderimiz olan aşka değil de aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim
Resim Resim
heyya09
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen heyya09 »

bi kere o çanta olayında gerçekten haklısın ! ağzına sağlık
Kullanıcı avatarı
KoNSuLTaSYoN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen KoNSuLTaSYoN »

Fikrine saygı duyuyorum ama bence güzel olmuş yaratıkların zırhlarının artırılması ayrıca gecetakipcisi keserken sarsılmaz yetenegini acmadan önce durdurma atsanız sorun yasamazsınız. Canta konusunda haklısınız . ısportada biraz düsünmek lazım domuzun yanına kasa konulabilir ama merana ısporta koymak gereksiz olur oyunun biraz zor olması lazım bence oyun kadım görevi hariç çok basit büyülere artık bir sifa kadar iş düşüyor bazı seylere olumlu bakma zamanınız ne zaman gelicek ayrıca ben kadımdende memnunum zor olması güzel herkes birlik olabiliyor isteyince ve aslında biraz geriden bakarsanız oyunda çoğu kişi cıkarları dogrultusunda hareket ediyor tabi kadım gelince bu olay biraz degisti.
saygılarımla
VaRLıĞıN NeYDiKi YoKLuĞuN Ne oLSuN..!
Kullanıcı avatarı
onygs1991
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen onygs1991 »

doğru söze ne denir ki konsülüm :)
IIxKıBRıSLıxII by Mkacafer...
So Close No Matter How Far
Couldn't Be Much More From The Hearth
For Ever Thrusten Who We Are
No,Nothing Else Matters
Kullanıcı avatarı
LOST
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen LOST »

onygs1991 yazdı:doğru söze ne denir ki konsülüm :)
AYNEN KATILIYORUM ..
TEŞKİLAT: BaşkaN -SANTIEGO - Başkanım
KUKLACI : SANTİEGO - xbjkx-MOĞOLLAR
Kullanıcı avatarı
Ocipres
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ocipres »

[KoNSuLTaSYoN 28 Şub 2010 06:17

Fikrine saygı duyuyorum ama bence güzel olmuş yaratıkların zırhlarının artırılması ayrıca gecetakipcisi keserken sarsılmaz yetenegini acmadan önce durdurma atsanız sorun yasamazsınız. Canta konusunda haklısınız . ısportada biraz düsünmek lazım domuzun yanına kasa konulabilir ama merana ısporta koymak gereksiz olur oyunun biraz zor olması lazım bence oyun kadım görevi hariç çok basit büyülere artık bir sifa kadar iş düşüyor bazı seylere olumlu bakma zamanınız ne zaman gelicek ayrıca ben kadımdende memnunum zor olması güzel herkes birlik olabiliyor isteyince ve aslında biraz geriden bakarsanız oyunda çoğu kişi cıkarları dogrultusunda hareket ediyor tabi kadım gelince bu olay biraz degisti.
saygılarımla
Forumuma hoşgeldin KoNSuLTaSYoN kardeşim düşüncelerin için çok sağolasın.Bilmiyorum paylaşırmısın oyun tarihinde hangi oyuna bu biraz kolay oldu deyip geçmiş güncellemelere müdahale edilmiştir.Oyunlar tarihinde hangi oyunda zorluk derecesi ve yapılması çok zahmetli bir görev sonunda elde edilenin, bu gayretin ve zorluğun mübalağa etmiyorum 1/10 kadarıyla elde edilenden daha kullanışsız olmuştur.Meranda işporta olmasın böylece biraz zor olsun demişin. Değerli kardeşim, bu dediğin oyunda gözetilecek mantıklı bir zorlukmudur sorarım sana.Oyunun bu şekilde oynanmasından memnun olmak oyun sahiplerine yarardan çok zarar getirir.Online oyununda Türkiye'de bir ilk olması İKV ye verilen desteği güçlü kılmaktadır.Ama piyasamızda Türk Oyunları çoğalırsa bu mantıkla İKV nin işi çok zor.Memnuniyetsizlik daha iyi olması gerektiği kaygısını taşıyorsa oyun sahiplerinin bundan yararlanması ve gereğini yapması gerekir.Gece takipçilerini nasıl keseceğimizden çok gece takipçisi neden bu şekilde yapıldığı önemli.Forum açılış yazımdada belirttiğim gibi bu müdalahe bilinçten mantıktan uzak bir müdahale.Geceyi kesmem olur biter.Kaybedeceğim ne var sorarım size?.Kadimi kesmem olur biter.Kaybedeceğim ne var sorarım size? Önemli olan katılımdır. Bir yeniliğe bir değikliğe biri bu mantıkla yaklaşabiliyorsa ve hiçte haksız değilse oturup düşünmek lazım bunu.Ecel düzeltildiği halde yapmayı düşünmüyorum.Neden? .250m-300m maliyetli ve küfletli bir görevle elde edecem eceli hemde 50m-60m a hiçte zahmet etmiyeceğim onun yerine idare edeceğim silahlar varken.Neden uğraşayım ecelle arkadaşlar neden? Oyunda bunlar oluyorken memnun olmak benim için mümkün değil.Memnun olanlarada saygı duyuyorum aynı saygıyı kendimede bekliyorum.Sevgiler Saygılar.

Ocipres
"Bose-Einstein yoğuşması; Aynı atomların en soğuk noktada ( - 270" ) omuz omuza "lay lay lay lay lay lay" çekmesidir.Aynen trübünde yapıldığı gibi."
Kullanıcı avatarı
veym2
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Lonca: Kara Deniz Yıldızları

Mesaj gönderen veym2 »

Resim
resimdeki karı kim :)

“Genel Sohbet” sayfasına dön