Konunun özeti sanırım bir endişeden kaynaklanıyor.
Oda şudur;
Harcadığımız emek ve paranın (gerek plus alımları, gerek yeni gelen akçe sistemi) bir müddet sonra işe yaramaz olması (oyun tabiri ile ÇÖP). Bunun önüne İKV nedense geçemedi. Belkide işine geliyordu. Halbuki 1 lvl ile şuanki 49 lvl arasındaki efsunlu eşyalar birbiri ile bağlantılı olabilirdi. Böylece her seviyedeki efsunların değerleri düşmeden oyuna kaldığımız yerden devam edilebilirdi. Nedense bu yapılmadı. Ne demek istediğimi açıklayayım.
25lvl da sahip olduğumuz ıslık çalanın bir Ecel reçetesinde bulunması, aynı şekilde 49 lvl dan sonra gelecek bir şaheserin üretilebilmesi için reçetede Ecel bulunması. Bu diğer reçeteler içinde geçerli olabilir. Bu silsile, bu şekilde devam ettiği müddetçe her seviyedeki efsunlu eşya değer kaybetmeden bir üst seviyeye taşınabilir.
Bu sistem gözlükler içinde geçerli olabilir. Yeni çıkan bir gözlüğü almaya gittiğinizde sizden bir önceki seviyedeki gözlüğün çantanızda bulunmasını isteyebilir.
Bilmem antalatabildimmi.
İKV yönetimi bir döngü sağlayabilmesi için mutlaka bir finans kaynağı yaratmalı. Peynir ekmek satamayacağına göre, sanal bir ortamda sanal ihtiyaçlar yaratmalı bunuda yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başladı. Bunda bir sorun yok. Sorun, ortaya çıkardığı sanal ihtiyaçları çok kısa bir zaman içerisinde tedavülden kaldırması. Bunu gözlüklerde yaşadık. olmaması için yapılması gerekeni yukarıda açıklamaya çalıştım. Bunu yaparkende reçeteleri daha adil bir şekilde yani bir proğrama bağlı olarak değilde ihtiyaçlara göre ayarlamasında fayda olur kanaatindeyim.
Sevgiler saygılar, herkese iyi oyunlar.
Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları
- barneykster
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Tılsım
- Lonca: BOZOK
Re: Akçe Sistemi Yorumları ve Türk MMORPG Oyuncuları
Öncelikle harika bi konu açmışsın arkadaşım bu yüzden seni tebrik ederim söylediklerinin tümüne katılıyorum ancak İKV tam anlamıyla rayına oturtulamadı hala.. Ben 2.5 yıldır oynuyorum bu oyunu ve 2.5 yıl içinde oyunda çok büyük değişiklikler oldu örneğin karakterin seviyesi arttıkça üzerindeki efsunların etkileri azalıyor önceden böyle bişey yoktu mesela önceden defansif ofansif olayları yoktu..vb.. yani demek istediğim şuki yavaş yavaş yerine oturtuluyor ancak bu iş çok yavaş oluyor 4 yıllık bi oyun için bu gelişmeler gerçekten çok yavaş.. İKV oyuncuları olarak biz desteğimizi her zaman vermekteyiz ve karşılığınıda beklemek hakkımız .. Umuyorumki çok daha fazla beklemeden yönetim oyuncuların bütün isteklerini karşılayamış duruma gelsin.. Biliyorsunuzki oyunumuzda hala lonca sistemi yok bunun için gerçekten geç kalınmış durumda.. yorumum yanlış anlaşılmasın burda amacım yönetimi yermek değil sadece bu işlerin çok yavaş ilerletildiğini düşünüyorum ama yaptıkları işlerlede taktire değer bişeyler çıkartıyolar.. bu oyuna başlama amacım bir türk oyunu olmasından dolayıydı ve oyundaki diğer MMORG oyunlara özenilmediği için gerçekten İKV her yönüyle farklı bi oyun olmuş durumda.. İKV oyuncularından sadece sabırlı olmalarını ve bir TÜRK oyunu olarak İKV den desteğini çekmemelerini isterim.. İYİ Forumlar
BaRNeY - Barneyy - cCcOğUzBoyLUcCc
- ozaerdenn
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
Sen bana cahil demişsinxxcezaxx yazdı:Benim hakaret saydığım 'Cahilsin' kelimesini öncelikle sana yakıştıramadım . Bana cahilsin demeni senin cahilliğine veriyom .
Sana hiç yakış tıramadım
Hiçkimse bana cahil diyemez
Senin bana söylediyin lafı sana iyade ediyom
Niye cevap vermiyorsun
PIRASASAPI
- kertenkele
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Arzın Çocukları
Muazzam! Tek kelime ile Muazzam! okuduğumda gerçekten ağzım açık kaldı ve bu kadar güzel bir öneriyi yaptığın için sana önce kendi adıma sonra da İKV adına teşekkür ediyorum. Tahmin ediyorum ki diğer oyuncular da benzer tepkiler verecektir. FAKAT!Civra yazdı:Konunun özeti sanırım bir endişeden kaynaklanıyor.
Oda şudur;
Harcadığımız emek ve paranın (gerek plus alımları, gerek yeni gelen akçe sistemi) bir müddet sonra işe yaramaz olması (oyun tabiri ile ÇÖP). Bunun önüne İKV nedense geçemedi. Belkide işine geliyordu. Halbuki 1 lvl ile şuanki 49 lvl arasındaki efsunlu eşyalar birbiri ile bağlantılı olabilirdi. Böylece her seviyedeki efsunların değerleri düşmeden oyuna kaldığımız yerden devam edilebilirdi. Nedense bu yapılmadı. Ne demek istediğimi açıklayayım.
25lvl da sahip olduğumuz ıslık çalanın bir Ecel reçetesinde bulunması, aynı şekilde 49 lvl dan sonra gelecek bir şaheserin üretilebilmesi için reçetede Ecel bulunması. Bu diğer reçeteler içinde geçerli olabilir. Bu silsile, bu şekilde devam ettiği müddetçe her seviyedeki efsunlu eşya değer kaybetmeden bir üst seviyeye taşınabilir.
Bu sistem gözlükler içinde geçerli olabilir. Yeni çıkan bir gözlüğü almaya gittiğinizde sizden bir önceki seviyedeki gözlüğün çantanızda bulunmasını isteyebilir.
Bilmem antalatabildimmi.
İKV yönetimi bir döngü sağlayabilmesi için mutlaka bir finans kaynağı yaratmalı. Peynir ekmek satamayacağına göre, sanal bir ortamda sanal ihtiyaçlar yaratmalı bunuda yavaş yavaş ortaya çıkarmaya başladı. Bunda bir sorun yok. Sorun, ortaya çıkardığı sanal ihtiyaçları çok kısa bir zaman içerisinde tedavülden kaldırması. Bunu gözlüklerde yaşadık. olmaması için yapılması gerekeni yukarıda açıklamaya çalıştım. Bunu yaparkende reçeteleri daha adil bir şekilde yani bir proğrama bağlı olarak değilde ihtiyaçlara göre ayarlamasında fayda olur kanaatindeyim.
Hepinizin bildiği gibi bizim oyunumuzda kalıplaşmış bir yönetim düşmanı tabaka var bunu bir yönetici yapmış ve uygulamaya geçirmiş olsa verecekleri yanıtlar gözümün önünde beliriyor da:
O kadar para varip ürettiğğimiz eşyaları reçete malzemesi olarak kullanıyorsunuz ayıp ayıp emeğe saygınız olsun
Yeni silahı üretmek için öncelikle hiç kullanmayacağın eskisini üretmek zorundasın bu nasıl bir saçmalık
O kadar akçe sayıp yükselttiğimiz silahı alıp bir daha mı yükselttireceksiniz paragöz İKV
Oyunun iyice suyunu çıkardınız 400m verip ürettiğim silahı kimse beni gruba almasın diye mi yaptım
vesaire vesaire tahmin edebilirsin sanırım
Atmışsında atmışsın.
Milyon dolarlar...

Size 6harfli birşey söyleyeceğim:
Yalaka
Milyon dolarlar...
Yalaka
Lodoslar! Özellikle büyücüler! İşiniz varken rica etseniz size bulaşmam.
- OsmanBey
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Lodos
- Lonca: Osmanlı
Gerçekten güzel ve kullanışlı bir öneri. Çeşitlendirme imkanı olan bir öneri.Civra yazdı:Konunun özeti sanırım bir endişeden kaynaklanıyor.
Oda şudur;
Bilmem antalatabildimmi.
Bir kaç katkıda bulunmak isterim.
Bir sonraki gelecek Şaheser reçeteleri 2 farklı Reçete olarak sunulabilir.
1. Reçetede belirli materyaller ve o sınıfa ait bir düşük şahaser istenir.
2. Reçetede Belirli materyaller ve o sınıfa ait olan bir düşük şahaserin materyalleri istenir.
Bu şekilde olduğunda hem Şahaser üretmiş olan kişiler harcadıkları materyal ve buna bağlı olarak emekleri ziyan olmaz.
Hemde Elinde şaheseri olmayan bir kullanıcının önünde iki seçenek olur. Belli seviyelerde Önceki şaheseri üretip kullanır veya direkt olarak üst şahaseri üretir. Kimse mağdur durumda kalmadan eşit haklar tanınarak silahların Çöp olması engellenir ve oyuncularında Yönetime olan inancı bir nebze daha artar diye düşünüyorum.
Tabii ki bunlar fikirdir. Çeşitlendirilip zenginleştirilebilir.
- WHiTexDeWiL
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Sancak
Konuyu açan arkadaş çok güzel özetlemiş durumu.
Yalnız şöyle bir durum söz konusu.. Biz buraya ne kadar yazarsak yazalım isterse 10 larca yüzlerce paragraf yazalım bu konuyla alakalı. Bu konuyu kapayınca bakıcaksınızki forumda yeni başlıklar oyun para tuzağı oldu gibisinden.
Demek istediğim şu oyunda akçe sistemi gerçekten güzel değişmesi gereken bir sistem warsa bu akçe sistemi değil oyuncu zihniyet sisteminin değişmesi gerekir. Yazdıklarımızdan kendilerine pay çıkarıpda olaya farklı açıdan bakan arkadaşlar warsa ne mutlu bizlere... Tabi varsa..
Keyifli Forumlar.
Yalnız şöyle bir durum söz konusu.. Biz buraya ne kadar yazarsak yazalım isterse 10 larca yüzlerce paragraf yazalım bu konuyla alakalı. Bu konuyu kapayınca bakıcaksınızki forumda yeni başlıklar oyun para tuzağı oldu gibisinden.
Demek istediğim şu oyunda akçe sistemi gerçekten güzel değişmesi gereken bir sistem warsa bu akçe sistemi değil oyuncu zihniyet sisteminin değişmesi gerekir. Yazdıklarımızdan kendilerine pay çıkarıpda olaya farklı açıdan bakan arkadaşlar warsa ne mutlu bizlere... Tabi varsa..
Keyifli Forumlar.
- izdirapgrafik
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Organize İşler
Hayırdır bir MMORPG'in var da bizlerden mi saklıyorsun? Yalaka görmemişsin.Bilenlere sor beni anlatırlar.KAPERSKY yazdı:Atmışsında atmışsın.
Milyon dolarlar...
Yalaka
2006-2013
Bişi anladığın yok ama milyon dolarlar...izdirapgrafik yazdı:Hayırdır bir MMORPG'in var da bizlerden mi saklıyorsun? Yalaka görmemişsin.Bilenlere sor beni anlatırlar.KAPERSKY yazdı:Atmışsında atmışsın.
Milyon dolarlar...
Yalaka
Lodoslar! Özellikle büyücüler! İşiniz varken rica etseniz size bulaşmam.