Tank ve Dps

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Petcarar
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Re: Tank ve Dps

Mesaj gönderen Petcarar »

turkoxHAMSTER yazdı:
Petcarar yazdı:
turkoxHAMSTER yazdı:
Petcarar yazdı:
turkoxHAMSTER yazdı:petcarar anlat bakalım dinliyorum fark olmadığını kanıtla bana.
SVH rakamları düz vuruşlar içindir.
Hızlı silahların kritik ihtimalleri ve kritik çarpanları ağır silahlardan daha fazladır.
Dolayısıyla düz vuruşlarla olan svh dezavantajını kritiklerle kapatır hızlı silahlar. ;)
Biliyorsun ki eşit zorluklarla kazanılmış bir silahın bir silahtan daha güçlü olması tamamen haksızlıktır.

zaten uçurum fark olduğunu söylemiyor adam.az bir fark olduğunu bizde biliyoruz.ama sonuçta eşit değil eğer ikisininde SVH bölümüne bakarsan görürsün farkı.
arkadaşım bir tek son satırı mı okudun açıkladık ya kritik diye.

ecel latiften bahsedelim.(konu oradan açıldı)

49-99 hasar aralığı ecel getirenin. ortalama alırsak 64.
16-31 hasar aralığı latifin. ortalama alırsak 23,5

latifin hızı 1sn ecelin 2sn.
Latif svh = 23,5
Ecel svh = 32

üstünün tek efsun halit girmenç olduğunu düşünelim.
2,721 x 7 3,2 silahtan geldi.
%22 kritik %10 latifte var
%32 kritik şansı. x5 kritik çarpanı

ecelde,
%22 kritik, %6 kendinde var
%28 kritik şansı. x3 kritik çarpanı

şimdi , ortalama hasarı hesaplayalım.
Latif saniyede 235 vuruyor. (10 ile oranladım)
Ecel 2 saniyede 640 vuruyor. (10 ile oranlı)

Latifin kritiği 235 x 5 = 1175 tir.
Ecelin kritiği 640 x 3 = 1920 dir.

ortalama hasarı bulmak için,
[(Latifin düz hasarı) x (kritik olmayan vuruş ihtimali) ] + [(latifin kritik hasarı) x (kritik yüzdesi) ] formülünü uygularız.

(235 x 0,68 ) + (1175 x 0,32)
159,8 + 376 = 535,8
saniyelik gerçek svh'sini bulmuş oluruz. Latifin = 535,8

aynısını ecel için de uygulayalım,

[(Ecelin düz hasarı) x (kritik olmayan vuruş şansı)] + [(ecelin kritik hasarı) x (kritik yüzdesi) ]
(640 x 0,72) + (1920 x 0,28)
460,8 + 537,6 = 998,4
ecelin 2 saniyedeki ortalama hasarı (tek efsun halit takımıyla) 998,4 tür. bunu SVH'ye çevirmek için 2 ye bölmek gerekir.
998,4 / 2 = 499,2 dir.

gerçek svhlere baktığımızda,
latifin svh'si 535,8 ecelin svh'si 499,2 ve latif daha kazançlı ;)
istiyorsan hala matematiğe de inanmayabilirsin. =)

not:sekme ihtimalleri gözardı edilmiştir fakat bu iki silah için de ortak olacağı için bir şeyi değiştirmeyecektir.
not2: kritik efsun takımından dem vurmayın işlem kolay olması için böyle yaptım isterseniz istediğiniz takımla işlemiyle açıklarsınız :D

tamam arkadaşım ben ne hesaplamalar yaptım eski yazılarımı hatırlıyorsan ecel latife bin basar diyenlere daha kimse üretmeden cevabı veriyordum.ama halen senin hesabındada tam bir eşitlik söz konusu değil.latif bence de daha iyi ama bende ecel üretmeyi düşünüyorum.
benim hesabımda tam bir eşitlik olamaz zaten. ki olmasının gerekip gerekmediğini de bilmiyoruz.kritik zırhı diye bir kavram olduğu için o açığı kapatması baabında hızlı silahlara bir avantaj tanınmış olabilir.neyse bir şey demiyorum isteyen alır cevabını hızlı silahın SVH açığı yoktur ağır silahlarla bunu bilin yeter
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

sana zaten ecelin svh si latif ten daha iyi diyen yoktuki adam orda örnek vermiş.sadece herkesin svhsi eşit değil bunu söyledim.
Kullanıcı avatarı
Kurtpence
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka
Klan: Lodos
Lonca: Anka Plus

Mesaj gönderen Kurtpence »

Arkadaşlar grp bölgelerinde bir yaratık diğer arkadaşlarınıda çağıracağı için kesinlikle tank savaşcıya ihtiyaç var. Yaratıkları kendisine çekebilmesi için. Bunu yapabilmesi içinde Nara ve süpürge vuruşu var. Belki yeni yetenek sistemi gelebilir. Oyun gelişme açısından doğru yolda bence. Diper oyunlarda var grp bölgeleri (Dangeonlar) kasmak ve item düşürmek için birebir. Çok uzun zaman alıyor ama eksiklikler gideriliyor. Zaten şimdilik en önemli eksik lonca sistemi ve pazara item koyabilme. İnşallah onlarda kısa zamanda olurda bizde başka oyunlara yönelmeyelim.

Yerli malı yurdun malı misali.
xKuRTPeNÇex - Kurtpence- Kurtpençe - Sarsılmaz
Kompedan - Xecutioner - Pusu
GHOSEN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen GHOSEN »

Kurtpence yazdı:Bunu yapabilmesi içinde Nara ve süpürge vuruşu var.Yerli malı yurdun malı misali.

Süpürge Vuruşu Nedir Allah Cezanı Vermesin Sandalyeden Düştüm :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mandal Saldırısı , Terlik Patlaması , Süpürge Vuruşu , Kova Çemberi

Baya Bir Yerli Malı Yurdun Malı Olmuş :lol: :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

GHOSEN yazdı:
Kurtpence yazdı:Bunu yapabilmesi içinde Nara ve süpürge vuruşu var.Yerli malı yurdun malı misali.

Süpürge Vuruşu Nedir Allah Cezanı Vermesin Sandalyeden Düştüm :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Baya Bir Yerli Malı Yurdun Malı Olmuş :lol: :mrgreen:

sınava girecek adamın yazdığı mesaj saatine bak:D
Kullanıcı avatarı
Kurtpence
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Günaydın arkadaşım günaydın... Yetenek sistemini hiç açıp bakmadın galiba :D

Gir bak "Süpürge Vuruşu" - "Savaş Narası" varmı yokmu cevabını bekliyorum atrafındaki yaratıkları kendine nasıl çekebirsin. Nasıl Tank olabilirsin. Öğreneceğin çok şey var...

Hakketten komikmiş İKV desteğe gönder belki uygularlar. :D
Arasdagli
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Arasdagli »

süpürme olmasın...?
Biz ki Ustasıyız Vatan Sevmenin

Kurdun maskeye ihtiyacı yoktur

ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Gargoyle35
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Deva

Mesaj gönderen Gargoyle35 »

Kurtpence yazdı:Arkadaşlar grp bölgelerinde bir yaratık diğer arkadaşlarınıda çağıracağı için kesinlikle tank savaşcıya ihtiyaç var. Yaratıkları kendisine çekebilmesi için. Bunu yapabilmesi içinde Nara ve süpürge vuruşu var. Belki yeni yetenek sistemi gelebilir. Oyun gelişme açısından doğru yolda bence. Diper oyunlarda var grp bölgeleri (Dangeonlar) kasmak ve item düşürmek için birebir. Çok uzun zaman alıyor ama eksiklikler gideriliyor. Zaten şimdilik en önemli eksik lonca sistemi ve pazara item koyabilme. İnşallah onlarda kısa zamanda olurda bizde başka oyunlara yönelmeyelim.

Yerli malı yurdun malı misali.

Dostum başından beri anlatmak istediğim bu iş yetenek sistemiyle olmaz.Temelsiz bir binaya kat çıkmak gibi olur senin belirgin bir farkın olmalıki diğer savaşçılardan tanklık yapasın.Ben demiyorumki hemen yarın yapılsın sadece bu güzel oyundaki eksikliği belirttim.Zaten dikkate alındığı ve alınacağıda yok :) :arrow:
Resim
Kullanıcı avatarı
Kurtpence
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Dostum başından beri anlatmak istediğim bu iş yetenek sistemiyle olmaz.Temelsiz bir binaya kat çıkmak gibi olur senin belirgin bir farkın olmalıki diğer savaşçılardan tanklık yapasın.Ben demiyorumki hemen yarın yapılsın sadece bu güzel oyundaki eksikliği belirttim.Zaten dikkate alındığı ve alınacağıda yok :) :arrow: [/quote]

Paşam sonuna kadar haklısın elbetteki bu yetenek sistemiyle tanklık yapılmaz. Savaşcısın tüm yaratıklar sana vuracak, şifa sana yetişemeyecek, öleceksin felan. Yetenek sistemi değişirse yada mevcut yet enekler daha gelişirse mesela Sakınma zırhını %100 artırtsa vb. gibi. Bir de yeteneklerden süpürme vuruşunun etkisinin arttırılması ve yaratıkları kendine çekebilmesi. Belki yeni yetenek sistemi grp bölgelerine özeldir bilemiyorum. Gelince hep beraber göreceğiz inşallah.
Kullanıcı avatarı
Kurtpence
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Arasdagli yazdı:süpürme olmasın...?

Hay parmaklarına sağlık Arasdağlım :D Süpürmeyi süpürge diye yazmışım. :? Ama anlayan anladı senin gibi. Mesela anlamayanlarda var yukarda yazıldığı gibi :|

“Genel Etkileşim” sayfasına dön