-Eminönü'nün Elektrik Sorunu-
Hidra galibi neferler,Eminönü'nde ilgi ile karşılanırdı.Bazı çeteci eskileri tek başlarına ahkam kesecek olurken,bu neferleri görünce kaçacak delik ararlardı.Genç neferimiz Yaman ise günde birkaç defa Eminönü'nde volta atar,Arzuhalci ile uzun sohbetler eder ve Yasemin'in yanına giderek denizi izlerlerdi.Bir gün eve dönerken aklına alışveriş listesi geldi.Çarşı'dan temin edeceği birkaç bir şey vardı.
Jandarma Ali'nin bulunduğu kapıdan giriş yaptı nefer.Agop'un dükkanının önünden geçerken,Kuyumcu nefere seslendi.
- Pssst nefer,bak buraya.Agop'un elinde bir taş vardı.Onu titizlikle işliyordu.Gözüyle iskemleyi işaret ederek "Otur lütfen" dedi.
Yaman'ın gözü işlenilen taştaydı.Agop bunu fark ederek gülümsedi.
- Bu bir ametist.Açıkpembe renkli,seyrek bulunur ve değerlidir.Sabahtan beri,bunu işliyorum.Bu taş işlenildiğinde bir GBT'nin mekanizmasına yerleştirilecek.İçinde herhangi bir parça gibi görünecek ve kimse fark etmeyecek bunu biliyorum ama kimin umurunda?Bu parça olmazsa o GBT bir işe yaramaz!Agop daha sonra elindeki işi masaya bıraktı.Yaman sessizce onu dinliyordu."Sadede gelelim.Seni uzun süredir takip ediyorum.Biliyor musun,vaktiyle seni İstihbarat'a ben önerdim.Onlar önüne gelen herkesi İstihbarat'a almazlar.Onları ikna ettim ve seni aldılar.Tebrik ederim,beni yanıltmadın ve performansını ikiye katladın.Yine de bu İstihbarat işleri karışık işler,seni anlayabiliyorum.Umarım sen de bu dediklerimi ve karmaşaları ileride anlarsın."
- İltifatınız için teşekkür ederim.İstihbarat bizim her şeyimiz!
- Güzel.Şimdi senin de şunu anlamanı istiyorum.Bazen hiç istemediğiniz bir olaylar çıkar karşımıza.Bunu biliyorum,daha önce senin gibi neferler de bu yollardan geçti.Fakat sana güveniyorum çünkü güçlüsün,yeteneklisin ve zekisin,senin gibiler daha çok canın vebalini sırtında taşırlar.Seni tekrardan ikaz etmeliyim.Hiç sevmediğin şeyleri yapmak zorunda kalacaksın.Bedeli ne olursa olsun son yaşam alanımız Eminönü için bunu yapmalısın.İşte senin gibiler buna katlanmak zorundalar.Ben senin katlanacağını bildiğim için seni bu işe seçtim.
- Peki ya siz kimsiniz efendim?Sıradan bir kuyumcu gibi durmuyorsunuz.İstihbarattan olduğunuz bariz belli.Kuyumcu mesleğine bürünmüş bir ajan.Sadece sormak istiyorum,siz İstihbarat'ta ne iş yaparsınız?
- Şşşt sakin ol.Buradaki hiçbir kimse benim kimliğimi bilmiyor.Benim İstihbarat'ta işim senin gibi yetenekli elemanları bulup bunu İstihbarat'a bildirmek.Bunları sana söylüyorum çünkü aramızda kalacağını biliyorum öyle değil mi?Kuyumcu sinsice güldü.
- De...Devam edin.Aramızda.
- Teşkilat uzun süredir elektrik kaçaklarının nedenini araştırıyor biliyorsun.Evvelce sen de bu konuyla ilgilenmişsin.Bir toplantıda Necmi senin bu işin bir saçmalık olduğunu söyledi ama ben öyle düşünmedim!Kendisi ile kısa bir sohbetimiz oldu.Senin şarapçıdan bir çetenin bunu yaptığını öğrendiğini söyledi fakat Necmi Bey buna pek inanmış değil.Küçük bir araştırma yaptım.Yine beni yanıltmadınız.Haklıymışsın.Çete,dış şehirlerden gelme.Yani bu konuda bizden avantajlılar..Bu elektriği nasıl kaçırdıklarını bilmiyoruz ama öğreneceğiz.İkinci bir nokta da,ki bu daha önemli.Sınırlarımıza oldukça yakınlar.Her ne kadar çok organize olmasalar da,bazen iyi organizasyon,istekleri elde etmek için gereklilik değildir.Şimdi git,ben detaylara daha ineceğim.Bir şeyler öğrendiğimde seni bulurum.Ha bu arada tekrardan söylüyorum bu konuştuklarımız aramızda bir sır!
- Anlaşıldı Agop Bey.