Retaliation-YollugTigin-IıIıIYaMaNIıIıI Günlüğü

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi
Sunucu: Eminönü

Re: YaMaN-Retaliation Günlüğü

Mesaj gönderen Retaliation »

-Eminönü'nün Elektrik Sorunu-

Hidra galibi neferler,Eminönü'nde ilgi ile karşılanırdı.Bazı çeteci eskileri tek başlarına ahkam kesecek olurken,bu neferleri görünce kaçacak delik ararlardı.Genç neferimiz Yaman ise günde birkaç defa Eminönü'nde volta atar,Arzuhalci ile uzun sohbetler eder ve Yasemin'in yanına giderek denizi izlerlerdi.Bir gün eve dönerken aklına alışveriş listesi geldi.Çarşı'dan temin edeceği birkaç bir şey vardı.

Jandarma Ali'nin bulunduğu kapıdan giriş yaptı nefer.Agop'un dükkanının önünden geçerken,Kuyumcu nefere seslendi.

- Pssst nefer,bak buraya.Agop'un elinde bir taş vardı.Onu titizlikle işliyordu.Gözüyle iskemleyi işaret ederek "Otur lütfen" dedi.
Yaman'ın gözü işlenilen taştaydı.Agop bunu fark ederek gülümsedi.
- Bu bir ametist.Açıkpembe renkli,seyrek bulunur ve değerlidir.Sabahtan beri,bunu işliyorum.Bu taş işlenildiğinde bir GBT'nin mekanizmasına yerleştirilecek.İçinde herhangi bir parça gibi görünecek ve kimse fark etmeyecek bunu biliyorum ama kimin umurunda?Bu parça olmazsa o GBT bir işe yaramaz!Agop daha sonra elindeki işi masaya bıraktı.Yaman sessizce onu dinliyordu."Sadede gelelim.Seni uzun süredir takip ediyorum.Biliyor musun,vaktiyle seni İstihbarat'a ben önerdim.Onlar önüne gelen herkesi İstihbarat'a almazlar.Onları ikna ettim ve seni aldılar.Tebrik ederim,beni yanıltmadın ve performansını ikiye katladın.Yine de bu İstihbarat işleri karışık işler,seni anlayabiliyorum.Umarım sen de bu dediklerimi ve karmaşaları ileride anlarsın."
- İltifatınız için teşekkür ederim.İstihbarat bizim her şeyimiz!
- Güzel.Şimdi senin de şunu anlamanı istiyorum.Bazen hiç istemediğiniz bir olaylar çıkar karşımıza.Bunu biliyorum,daha önce senin gibi neferler de bu yollardan geçti.Fakat sana güveniyorum çünkü güçlüsün,yeteneklisin ve zekisin,senin gibiler daha çok canın vebalini sırtında taşırlar.Seni tekrardan ikaz etmeliyim.Hiç sevmediğin şeyleri yapmak zorunda kalacaksın.Bedeli ne olursa olsun son yaşam alanımız Eminönü için bunu yapmalısın.İşte senin gibiler buna katlanmak zorundalar.Ben senin katlanacağını bildiğim için seni bu işe seçtim.
- Peki ya siz kimsiniz efendim?Sıradan bir kuyumcu gibi durmuyorsunuz.İstihbarattan olduğunuz bariz belli.Kuyumcu mesleğine bürünmüş bir ajan.Sadece sormak istiyorum,siz İstihbarat'ta ne iş yaparsınız?
- Şşşt sakin ol.Buradaki hiçbir kimse benim kimliğimi bilmiyor.Benim İstihbarat'ta işim senin gibi yetenekli elemanları bulup bunu İstihbarat'a bildirmek.Bunları sana söylüyorum çünkü aramızda kalacağını biliyorum öyle değil mi?Kuyumcu sinsice güldü.
- De...Devam edin.Aramızda.
- Teşkilat uzun süredir elektrik kaçaklarının nedenini araştırıyor biliyorsun.Evvelce sen de bu konuyla ilgilenmişsin.Bir toplantıda Necmi senin bu işin bir saçmalık olduğunu söyledi ama ben öyle düşünmedim!Kendisi ile kısa bir sohbetimiz oldu.Senin şarapçıdan bir çetenin bunu yaptığını öğrendiğini söyledi fakat Necmi Bey buna pek inanmış değil.Küçük bir araştırma yaptım.Yine beni yanıltmadınız.Haklıymışsın.Çete,dış şehirlerden gelme.Yani bu konuda bizden avantajlılar..Bu elektriği nasıl kaçırdıklarını bilmiyoruz ama öğreneceğiz.İkinci bir nokta da,ki bu daha önemli.Sınırlarımıza oldukça yakınlar.Her ne kadar çok organize olmasalar da,bazen iyi organizasyon,istekleri elde etmek için gereklilik değildir.Şimdi git,ben detaylara daha ineceğim.Bir şeyler öğrendiğimde seni bulurum.Ha bu arada tekrardan söylüyorum bu konuştuklarımız aramızda bir sır!
- Anlaşıldı Agop Bey.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Kenan'ın Asileri-

Yaman Agop'tan birkaç gün haber bekledi.Yine Eminönü'nde volta atıyordu.Sol ayağıyla yerdeki küçük bir taşı bankanın önünden Mısır Çarşısı'na kadar tekmeledi.Bir ara gözü iskeleye ilişti.Yasemin yine yalnızdı.Onun yanına gitmeliydi nefer.Saçlarını,deniz gibi dalga dalga sallıyordu Yasemin.Kılıcını tuttuğu narin elleri ipek gibiydi.Mavi gözleri güneşin yansımasıyla yeşile dönmüş,zümrüt gibi saçıyordu.Uzaktan neferi görünce elini kaldırdı ve gülümseyerek selam verdi.İnci gibi dişler...Kıyamete rağmen o güler yüz,bir nebze olsun kötü şeyleri unutturuyordu nefere.Ona artık bir dost gibi değil bir sevdalı gibi bakar olmuştu Yaman.Bu yüzden onunla eskisi gibi konuşamaz ve sadece gözlerine bakardı.Ne zaman ağzını açmaya kalkışsa boğazında acı bir gıcık olurdu.Her gıcık oluştuğunda içinde sinirle küfreder ancak birkaç saniye sonra "Bu gıcık Yasemin sayesinde oluyorsa,varsın gıcık tüm boğazımı kaplasın" derdi.İşte tam vaktiydi.Selamı da almıştı nefer.Boğazındaki tüm gıcığı yok etmek için gür bir sesle kendisiyle konuştu.Tüm cesaretini toplamıştı.Ne kadar zor olabilirdi?Hidralardan bile bu kadar korkmamıştı."İşte gidiyoruz." dedi ve yola koyuldu.Tam üç adım attığında Jandarma Ali neferi durdurdu.

- Dur bakalım kardeşim.Agop' seninle görüşmek istermiş.İçerideki Jandarmalar söyledi.
Buruk sesle cevap verdi nefer "Tamam ağabey,sağ olasın."

Yarım dönüşle son kez limana baktı nefer.Yasemin'inde kendisine gelmesini beklediği neferin,Çarşı'ya girdiğini görünce üzüldü.Eli ağırca yere düştü.Nefer kafasını tam kapıya döndüğünde bir yaş süzüldü gözünden "Yine başaramadım!"

İçeri girdiğinde göz yaşlarını sildi.Agop'un yanına gitti.Agop değerlendirmesini yaparak söze girdi:

- Evet,harekat beklemediğimiz yerden geldi.Mısır Çarşısı'nın altında,yaratıklardan korunmak için 60'larda Beyazköşk tarafından yaptırılmış sığınaklar var.Bu sığınaklar 25 yıldır kullanılmıyor.İşte bu çete buraya yerleşmiş.
- Bu sığınağın başında kim var demiştiniz?
- Buranın sorumlusu Baş teknisyen Zahir.Yaklaşık 20 yıldır burada çalışıyor.Buraya pek uğramaz.Buranın iki kapısı var.Biri Çarşı'nın içerisindeki Necmi Bey'in karşısında.Öbürü ise acil çıkışlar için kullandığımız bir kapı.Zahir'in odasında.Zahir'in kapısını açamayacağımız için Necmi Bey'in karşısındaki kapı,yani yük asansörünün kapısını açtık.
- Güzel.Peki Çete hakkında bilgi alabilir miyiz?
- Çetenin adı Kenan'ın Asileri.Yaklaşık iki gün önce Zahir'i esir alıp,güç jeneratörlerimizi ele geçirmişler.Bugün liderleri Kenan denilen adam bize bir tehdit mesajı yollamış.Bu mesajda;amacının sadece dış şehirlere elektrik üretmek olduğunu,başka bir şey yapmayıp kimseye zarar vermeyeceğini,eğer bir saldırı durumunda Zahir'i öldürüp sığınakları havaya uçuracağını bildirmiş.
- Bunu yapabilir mi?
- Maalesef ki evet.Zira bu jeneratörleri çalıştırırken kullanılan yakıtlar oldukça tehlikeli.Yani bir bombanın üzerinde duruyoruz.Bu tipler,jeneratörlerin kontrolünü almamalılar.Bütün Çarşı yok olabilir.Ayrıca sıkıştıklarında jeneratörleri aşırı yükleyebilirler ki bu da sonumuz olur.
- Peki,görev anlaşıldı gibi?
Agop neferi baştan aşağıya süzdü "Seni hazır görüyor gibiyim İstihbarat ajanı.Beni tekrar yanıltma.Ancak son kez bir tekrar yapmalı ve asıl görevini sana anlatmalıyım."

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün oldukça güzel bir gündü.Öncelikle Halil,Muhammet ve Hasan dostlarıma teşekkür ederim.Sebebini aşağıda göreceğiz.Ayrıca Sivri Ada'da Arz avına çıktık.Daha sonra da Sığınaklara girerek günü tamamladık.Ayrıntılara aşağıda yer vermek istiyorum.Zira burası giriş kısmı.Bakalım gelişmede neler var.Haydi başlayalım. ;)

Hasan dostum sağ olsun bana 1 adet Xenotim ve 1 adet de Örümcek Salgısı vererek benim yükümü bir nebze olsun hafifletti.Teşekkürler dostum.Ardından Halil/Muhammet de bana kendisinde 1 adet Salgı olduğunu söyledi.Ben de satıp satamayacağını sordum.Sağ olsun güzel bir indirim yaptı.Teşekkürler dostum
Resim

Yunus dostum adada savaşçısının Kara Kemik [49] görevini yaparken bir Arz tarafından saldırıya uğradığını bildirdi ve sitemkar biçimde lonca kanalında iletti.Biz de Buğra ile Sığınaklara grup kurarken desteğe gittik.İsim konusunda şaşırdım biraz.Aynı isimle daha önce de musibetimiz oldu.Hatırlarsanız 3'e 7 olayı.Kendisini yere serdiğimde bana "Loncanızdan kimseyi sağ bırakmam" deyince öfkelendim.Yunus,Buğra ve Ben Arz sancağa giderken aynı şahıs bir grup kurmuş.3 büyücü,1 şifacı ve Kendisi.
Resim

...Devam edecek olursak,sürekli bölgeden bize kışkırtıcı sözler söylediler.Bir ara tebrik etmeliyim ki sancağı bastılar.Ancak bizim şifacımız yoktu ve 3 kişiydik.Sonra şifa ve bir büyücümüz daha gelince işler tersine döndü.Sürekli bize bölgeden laf atıyorlardı.Biz de karşı saldırıya geçtik.
Resim

Öldükleri halde hala devam ettiler.Şaka gibi!Dayanamadım haydi sancağa dedim.Bir büyücü mor gözlüğü sayesinde 3 canla elimizden kaçtı.Şifacıları ve bir büyücüleri yine öldü.Savaşçıları yoktu.Biz de sancağı bastık,muhafızları kestik ve zafer pozu verdik.
Resim

Ve son olarak Sığınak turundan alabildiklerim:
Resim

Çok kabaca bir anlatım yaptım gibi fakat oyun içerisinde siz olsaydınız,siz de öfkelenirdiniz bundan eminim.Lütfen öfkemi mazur görün.Her şey eski düzeninde ilerlemiyor maalesef.Saygı 0,herkes farklı dünyada.Bu bir oyun,lütfen,oyun olduğunun bilincinden fazlasına çıkmayalım.

Günün Sözü:
Cesaret kuvvetle birleşince büsbütün artar. -Aristotales

Bugünlük böyleydi günlük,başka yazılarda görüşmek dileğiyle esen kal!
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Bilgi Köşesi(Bilgi Şöleni)-

Zümrüt Nedir?

Zümrüt (Be3Al2SiO6) beril mineralinin bir türü. Yeşil renkli, saydam değerli bir taş.Berilin Mohs skalasında sertliği yedi veya yedi buçuktur..

Işığı kırma ve saçılıma uğratma gücü çok yüksek olmayan zümrüt, yakın değerdeki diğer değerli taşlara oranla fazla parıldamaz. Britanya Kraliyet Mücevherleri de dahil, en kaliteli zümrütler Kolombiya'dan ihraç edilmektedir. Burada zümrütler damarlar içinde kalsit ve pirit ile beraber oluşmuştur. Saf zümrütler çok nadirdir, zümrüt kristalleri genellikle başka mineraller (kapanımlar) ve küçük lekeler içerir. Bunun sonucunda sentetik zümrüt üretimine istek artmıştır. Bu sentetik zümrütlerin özgül ağırlıkları ve refraktiv indeksleri doğal zümrütlere göre biraz daha düşüktür.

Keyifli Forumlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
VoiceOfVoiceless
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen VoiceOfVoiceless »

Fotoğraftaki şahıs galiba :)

Resim

Grubumuza güzel bir profil resmi verdiği için teşekkür etseydiniz keşke :)
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

VoiceOfVoiceless yazdı:Fotoğraftaki şahıs galiba :)

Resim

Grubumuza güzel bir profil resmi verdiği için teşekkür etseydiniz keşke :)
Evet,kendisi o arkadaş.Kendisine bu teşekkürü sen gazap olunca iletirsin. ;)
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük ve Arkadaşlar;

Bugün paylaşım yapmayacağım.Çünkü ülkemizde yaşanan olaylar,gerçekten sarsıcıydı.Hayatımızda ilk defa böyle bir şey ile karşılaştık belki de..Polisi Askere yani dağı dağa küstürmeye çalıştılar.Bunu yaptıran güçlere ve masuma vuranları Allah ıslah etsin.Konuşmamı Sagopa Kajmer'in Yer Altındaki Karanlık şarkısı sözleriyle bitirmek istiyorum.
Savaşın meydanında bulduk kendimizi, öldürdük delicesine masum bildiğimizi...
Gelir geçer dediler,bu da biter dediler..
Dayanamadım, yıllardır dayanamıyorum.
Analar ağlıyor, bende ağlıyorum
Bosna ve Çeçenistan! azılı düşman!
Cümlelerin son noktasını koyan yine kan!
Dur durak yok! nerede son durak!
İç savaş çökülü, yaklaşıyor kıyamet günü..
Forum moderaörlerinin kaldırmaması dileğiyle,esen kalın!
Resim
Kullanıcı avatarı
oOxJOKERxOo
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Lodos
Lonca: Voice Of Voiceless

Mesaj gönderen oOxJOKERxOo »

Merhaba Retaliation
Günlüğünü baştan sona kadar takip ettim çok başarılı bi şekilde günlük tutuyosun :)
Seninle tanışmak isterim :)
HaWaMBaTSıN
HuYuMKuRuSuN
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

oOxJOKERxOo yazdı:Merhaba Retaliation
Günlüğünü baştan sona kadar takip ettim çok başarılı bi şekilde günlük tutuyosun :)
Seninle tanışmak isterim :)
Merhaba oOxJOKERxOo;

Eğer bir gün yolunuz Eminönü düşerse önce oradan konuşup tanışmayı,daha sonra size de uygunsa özelden telefon numarası veya Facebook adresimi vererek konuşmak isterim.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Yeni Umut Işığı-

Ben neyi koruyorum azizim?

- Galiba neden ruh taşlarında sözcük söylemeden ışınlandığını buldum.
- Nasıl?
- Ruh taşlarını kullanırken söylenen sözcükler sırtında işlenmiş.Yani dokunduğun anda direk ışınlanabilirsin.Ha bu arada,sırtındaki son metini de hemen çevirelim.Bak şöyle yazıyor:

Eskiler ördü
Yeniler yıktı
Muhafız öldü
Kent yok oldu

Ana kenti korumak için
Geçitleri kullandık
Tılsım bozulunca
Yeni muhafız atadık

Ölümlünün biri
Bağlayacak bizi
Eski ve Yeni,birlikte
Karşı koyacak düşmana

- Demek eskiler.Meranlar ve Eski Romalıların ortak düşmanı var.Bu düşman insan değil belli ki.Sanırsam birkaç insan,kendi ırklarını yok ettikleri için,ortak düşmana karşı yine bir insanı elçi seçmiş olmalılar.
- Bu kulağa mantıklı geliyor azizim.
- Tamamdır şimdi vücudundaki son dövme olan at motifine geldi sıra.Bu dövme kolay olduğu için sona bıraktım ama anlamı büyüktür.Arzuhalci kağıtlarını kurcalamaya başladı.Uzun bir müddet sonra aradığını buldu ve bana gösterdi.Bu kağıtta bir kalkan vardı."Bu kalkan Philotheos'un kalkanı.Gördüğün gibi kalkanda sendeki at motifi mevcut.Philotheos'a "Koruyucu" adını veren iki sebepten biridir bu sembol.Arzuhalci kağıtları yerine koyarken başka bir resim gördüm.
- Bu nedir azizim?
- Bu bir geçit,Tangriss geçidi.Maalesef bu geçit aktif değil.Bu geçidin tüm kadim uygarlıklara gittiği söylenir.Resimde gördüğün bu geçit,Migrat'ta.Bu geçidi koruyan kişi Centurion'du.Bu yüzden ona da "Koruyucu" diyorlardı.Evet sevgili dostum,dövmeler konusunda da aydınlandık.Bu at motifi,senin koruyucu olduğunun bir göstergesi.
- Evet fakat...?
- Fakat ne?
- Madem tılsım yok oldu,kent harap ve Tangriss kapısı aktif değil,neden bana koruyucu diyorlar?Ben nereyi koruyorum azizim?

Saatlerce düşünmüştük bunu.Bazen tam buldum diye düşünürken,aynı şeyleri tekrarladığımı yani yerimde saydığımı fark ettim.Arzhalci'nin gözleri parladı ve bağırdı.

- Buldum!Sen tüm uygarlıkları koruyorsun dostum.Eskiler ve İnsanlar.Soylarını bir nebze devam ettirebilmeleri için eskiler,kendilerini bu hale getiren insanlar yani kendilerini tanıyan insanlarla anlaşmaya vardı.Ancak şu an karşılarında öyle birileri olmalı ki insanları ve eskileri yok edebilecek güçte.Çok büyük şeyler olacak dostum.
- Peki ya şimdi ne yapacağız?
- Sürekli bir yerlerde uyanıyorsun,kentleri ve eskileri görüyorsun.Eğer bir şeyi çözmek istiyorsak,dana deliller getirmelisin.Daha detaylı olmalıyız.Artık gördüklerinin bir rüya değil,birer gerçek olduğunu ve delil konusunda sana yardım edeceğini bilmelisin.Bu arada,sıradaki durağın belli gibi görünüyor ki o da Migrat'tır.Bana fotoğraf lazım dostum.
- Fotoğraf mı?
- Evet,benim bir fotoğraf makinem vardı ancak genç maceraperestlere,yeni şeyler bulmaları için ödünç verdim.
- Bunu yapabiliriz azizim,yani bir fotoğraf makinesi.Fakat birinin bize bunu işleyip,kalıba dökmesi ve son rütuşu yapması gerekli.
- Aklında bir isim var mı?
- El becerisinde onun üstüne tanıyamayacağım bir esnaf;Kuyumcu Agop.
Resim

“Kıyamet Günlükleri” sayfasına dön