Kıyamette

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
pankuscagiz
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ölümden Sonra
Discord: mitwelt

Re: Kıyamette

Mesaj gönderen pankuscagiz »

NaudiR yazdı: 16 Ara 2017 22:50
Gorgar yazdı: 16 Ara 2017 20:13
Kıyamette neyi satabilirsin ki? Güneş görmeyen tatsız domatesleri, çürümüş karpuzları, sıçan etini mi? Sefalet ve ölümden başka birşey deneyimlememiş zavallıların yazdığı kitapları mı? Katletmenin türlü farklı şekli olan bir kaosta, kimsenin yüzüne bakmayacağı silahları mı? Ömrün 30 yılı ender geçebildiği bir mezarlıkta ilaç mı, sağlık kürü mü? Bunlarla ancak günü kurtarırsın...

Sadece tek birşey gerçekten kazandırır, cep doldurur ve kimbilir belki de yeni bir kültürün yolunu açar...

Dehşete düştün değil mi?
Trailer'da geçen konuşma olabilir mi?
Bana on ikiden vurdun gibi geldi ama ") bekleyip göreceğiz:)
Sadece
Kutay

Ahi Evran'a selamlar

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin Norm Düzenlemesi Şimdi Değilse Ne Zaman?
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

tek bir şey den kasıt ne acaba fikri olan var mı?
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
qalanoth
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos

Mesaj gönderen qalanoth »

Kıyamette neyi satabilirsin ki?

Çoğumuz hangi materyal diye düşünüyoruz ama bence burada bahsedilen şey " Bilgi " ..

Hiçbiri benim kadar görmedi, hiçbiri benim kadar bilmedi.
Yine de bir GB makina kadar güvendiler bana..
  • "Yâd elde oturanlar, bil ki yurt kaçağıdır.
    Senin kılıç dediğin, TÜRK'ün oyuncağıdır"
    Hüseyin Nihâl Atsız
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen NaudiR »

qalanoth yazdı: 17 Ara 2017 00:51 Kıyamette neyi satabilirsin ki?

Çoğumuz hangi materyal diye düşünüyoruz ama bence burada bahsedilen şey " Bilgi " ..

Hiçbiri benim kadar görmedi, hiçbiri benim kadar bilmedi.
Yine de bir GB makina kadar güvendiler bana..
Benim de ilk aklıma gelen şey bilgi oldu fakat Gorgar'ın yazdığı o son cümle her şeyi altüst ediyor.

"Dehşete düştün değil mi?"

Eğer bilginin önemini, gücünü biliyorsak neden dehşete düşüyoruz burada söylenilenlere karşılık?

Neyse burayı geçelim şimdi Gorgar'ın yazdığı tüm metne odaklanalım;

"Kıyamette neyi satabilirsin ki? Güneş görmeyen tatsız domatesleri, çürümüş karpuzları, sıçan etini mi? Sefalet ve ölümden başka birşey deneyimlememiş zavallıların yazdığı kitapları mı? Katletmenin türlü farklı şekli olan bir kaosta, kimsenin yüzüne bakmayacağı silahları mı? Ömrün 30 yılı ender geçebildiği bir mezarlıkta ilaç mı, sağlık kürü mü? Bunlarla ancak günü kurtarırsın...

Sadece tek birşey gerçekten kazandırır, cep doldurur ve kimbilir belki de yeni bir kültürün yolunu açar...

Dehşete düştün değil mi?"

Kesinle birisi bunları bizim karakterimize söylüyor. Başta söylediklerinden bir şey anlamıyoruz muhtemelen ama o son kısma geldiğimizde zihnimizde bir şimşek çakıyor ve tıpkı söylemiş olduğu gibi dehşete düşüyoruz...

Burada 'satılan' denilen aslında gayet açık. Satılan herhangi bir eşya, kıyamette ancak günü kurtarmaya yetiyor. Ama öyle bir şey var ki gerçekten kazandırıyor, cep dolduruyor. Fakat burada altı çizilmesi gereken nokta "yeni bir kültürün yolunu açar" ifadesi. Satılan ne gibi bir şey yeni bir kültürün oluşmasına öncülük edebilir? Ya da buradaki 'kültür' ifadesinden ne anlamalıyız. Bilgi satılır evet, yeni bir kültürün oluşmasına da öncülük edebilir. Ama yukarıda da dediğim gibi, biz bunun zaten farkındayız. Neden bizi dehşete düşürsün? Belki de satılan şey bilgi gibi soyut bir şeydir ama bizi dehşete düşürecek kadar farklı ve göz önünde olduğu halde farkına varamadığımız bir şey...

Ne olursa olsun Gorgar'ın bunu boş muhabbet olsun diye paylaştığını düşünmüyorum. Burada bir anlam yatıyor ama ne çıkarmamız gerek kesin olarak bir şey söyleyemiyorum. Sizler de fikirlerinizi belirtirseniz iyi olur. En azından farklı bakış açıları yakalayabiliriz.
İKV

2008 - 2018

Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Serinplay »

Yazılanları okurken Gorgar ;

Resim
Kullanıcı avatarı
kubi07
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen kubi07 »

dade1302 yazdı: 16 Ara 2017 20:58 yazısında yeni bölgenin 25 aralıkta geleceğini açıkça belirtmiş gorgar hayırlı olsun arkadaşlar şimdiden yeni bölgenin adı esenyurt İstanbul Kıyamet
Vakti : Esenyurt
Esen Life İstanbul By Gorgar
%0 Faiz imkanıyla showroomlarımızda sizi bekliyor.
Eski ve eskiyi özleyen oyuncu.
Camelotx Büyücü 49 Ejder Asa(^)
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ghosts Of Anatolia

Mesaj gönderen BayTerapi »

Coming soon ..
kedi
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen NaudiR »

Serinplay yazdı: 17 Ara 2017 01:32 Yazılanları okurken Gorgar ;

Resim
Aksine Gorgar'a yapılmış bir saygısızlık bu. Gorgar hikayeyi önemseyen, ciddiye alan birisi. Sırf bu şekilde eğlenme amaçlı bir metin paylaşıp, oyuncuların yorumlarına gülecek kadar boş birisi de değil. Evet bu içerik doğrudan bir 'mesaj' vermiyor olabilir bize ama burada paylaşıyorsa, mutlaka gelecek tepkileri/yorumları da önemsediği içindir...

Hayır sürekli bu tarz yaklaşımlar görüyorum. Ekipten birisi geliyor bir bilgi paylaşıyor, bizler o bilgileri kendimizce değerlendiriyoruz ve sürekli bu şekilde sanki bizimle dalga geçiliyormuşçasına yorumlar yapıyorsunuz. Ya biz oyunculara - kendiniz de dahil olmak üzere - saygınız yok ya da yönetim ekibindeki kişilere.
İKV

2008 - 2018

Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Serinplay »

NaudiR yazdı: 17 Ara 2017 01:44
Serinplay yazdı: 17 Ara 2017 01:32 Yazılanları okurken Gorgar ;

Resim
Aksine Gorgar'a yapılmış bir saygısızlık bu. Gorgar hikayeyi önemseyen, ciddiye alan birisi. Sırf bu şekilde eğlenme amaçlı bir metin paylaşıp, oyuncuların yorumlarına gülecek kadar boş birisi de değil. Evet bu içerik doğrudan bir 'mesaj' vermiyor olabilir bize ama burada paylaşıyorsa, mutlaka gelecek tepkileri/yorumları da önemsediği içindir...

Hayır sürekli bu tarz yaklaşımlar görüyorum. Ekipten birisi geliyor bir bilgi paylaşıyor, bizler o bilgileri kendimizce değerlendiriyoruz ve sürekli bu şekilde sanki bizimle dalga geçiliyormuşçasına yorumlar yapıyorsunuz. Ya biz oyunculara - kendiniz de dahil olmak üzere - saygınız yok ya da yönetim ekibindeki kişilere.
Kusura bakmada abarttın. :unamused:
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Serinplay yazdı: 17 Ara 2017 01:47
Kusura bakma da abarttın. :unamused:
+1

“Genel Etkileşim” sayfasına dön