hay allam...Benbilmem yazdı:Senin anlattığına göre 100 durdurmanın 100 ününde zihin tutulması ihtimali var.turkoxHAMSTER yazdı:Benbilmem yazdı:turkoxHAMSTER yazdı:Bence burda pek kavga etmenin manası yok.Her neyse.Ama ben şu matematik konusunu bir açayım.
%30 luk bir şanstan bahsediyoruz.Bu şans ille de 100 deneyişte 30 zihin olacak diye bir bağlam ortaya koymuyor.
Bu %30 luk ihtimal her bir kullanış için geçerli.Yani her kullanışınızda %30 luk bir ihtimal le zihin tutulur.
senaryolar şöyle olabilir:
2 kullanışta:
1)Her ikisi de zihin tutulabilir (bu ihtimalin %100 olduğunu göstermez)
2)Her ikisi de tutulmayabilir (bu ihtimalin %0 olduğunu göstermez)
3)Biri tutulup diğeri tutulmayabilir (bu ihtimalin %50 olduğunu göstermez)
Kullanış rakamını her arttırdığımızda seçeneklere yenileri eklenecek ama hiç bir zaman dediğiniz gibi bir sonuç çıkmayacaktır.Fakat her kullanış rakamı arttığında sonuç %30 a yaklaşacaktır.
örneğin:
10 denemede 6 sı tutulabilir.
100 denemede 55 i tutulabilir.
1000 denemede 480 i tutulabilir.
10000 denemede 3500 si tutulabilir.
fakat tekrar başa dönüp her deneyişte %30 luk olabileceğini hesaba aldığımızda 100 kullanışta 100 ününde zihin tutulması olabilme ihtimali de vardır.
Ben düz bir mantık ile açıkladım.Bu konuyu çok daha kısa bir şekilde ama herkesin anlayamayacağı şekilde de açıklayabilirdim.Ama bunu anlayabileceğinizi umuyorum.
Eğer durum böyleyse orda %30 yazması çok saçma.
Neden? Tutma olasılığı %30 olduğu için öyle yazıyor bunda bir saçmalık yok.
Zihin tutulması hakkında..
- Petcarar
- Yasemin'in Gözcüsü
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Zihin tutulması hakkında..
-
- Cin Avcısı
- Sunucu: Beyaz Köşk
Anlatamıyorum galiba 100 ününde zihin tutma olasılığı varsa neden %30 yazıyor?Petcarar yazdı:hay allam...Benbilmem yazdı:Senin anlattığına göre 100 durdurmanın 100 ününde zihin tutulması ihtimali var.turkoxHAMSTER yazdı:Benbilmem yazdı:turkoxHAMSTER yazdı:Bence burda pek kavga etmenin manası yok.Her neyse.Ama ben şu matematik konusunu bir açayım.
%30 luk bir şanstan bahsediyoruz.Bu şans ille de 100 deneyişte 30 zihin olacak diye bir bağlam ortaya koymuyor.
Bu %30 luk ihtimal her bir kullanış için geçerli.Yani her kullanışınızda %30 luk bir ihtimal le zihin tutulur.
senaryolar şöyle olabilir:
2 kullanışta:
1)Her ikisi de zihin tutulabilir (bu ihtimalin %100 olduğunu göstermez)
2)Her ikisi de tutulmayabilir (bu ihtimalin %0 olduğunu göstermez)
3)Biri tutulup diğeri tutulmayabilir (bu ihtimalin %50 olduğunu göstermez)
Kullanış rakamını her arttırdığımızda seçeneklere yenileri eklenecek ama hiç bir zaman dediğiniz gibi bir sonuç çıkmayacaktır.Fakat her kullanış rakamı arttığında sonuç %30 a yaklaşacaktır.
örneğin:
10 denemede 6 sı tutulabilir.
100 denemede 55 i tutulabilir.
1000 denemede 480 i tutulabilir.
10000 denemede 3500 si tutulabilir.
fakat tekrar başa dönüp her deneyişte %30 luk olabileceğini hesaba aldığımızda 100 kullanışta 100 ününde zihin tutulması olabilme ihtimali de vardır.
Ben düz bir mantık ile açıkladım.Bu konuyu çok daha kısa bir şekilde ama herkesin anlayamayacağı şekilde de açıklayabilirdim.Ama bunu anlayabileceğinizi umuyorum.

- Petcarar
- Yasemin'in Gözcüsü
sanırım daha okulda olasılığı işlemediniz.neyse.Anlatamıyorum galiba 100 ününde zihin tutma olasılığı varsa neden %30 yazıyor?Benbilmem yazdı:hay allam...Petcarar yazdı:Senin anlattığına göre 100 durdurmanın 100 ününde zihin tutulması ihtimali var.Benbilmem yazdı:turkoxHAMSTER yazdı:[quote="Benbilmem
- Petcarar
- Yasemin'in Gözcüsü
hmm daha da küçüksün yani? :?Benbilmem yazdı:Güldüm.
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
Kardeşim. Tek kulanışta zihin tutulma olasılığı var ise 100 kullanışın 100 ün dede tutma olasılığı vardır.Çünkü her kullanışta 0 dan farklı bir ihtimal vardır.Yani %1 ihtimal bile olsa 100 kullanışın 100 ü de tutabilir.
İşini biLen bir büyücü savaşçının durdurma menzilinin dışına cıkarak ve arada rakibini yavaşlatan yetenekLer kuLLanarak rahatça durdurma yeteneğinden kurtuLabilir bence savaşçının en hatasız yapıLmış yeteneği durdurma...

~~ www.unruly.tk ~~ loncamızın yeni forumu...
Petcarar yazdı:açıköğretime düşenin kim olduğunu biliyoruz?kfat4 yazdı:Petcarar yazdı:illa iş bitirdiğin okuldaysa benim bitirdiğim okul soyunma odası falan bile olmayan virane bir devlet okulu idi.ayrıca ea da dereceye girmek say'a göre daha kolay.o kadar iyiyim diyorsan say-2 sıranı da söyle bilelim.kfat4 yazdı:Mezun olduğum okula bak, eşit ağırlıktan giren kişi sayısına bak, benim gibi bir kişi daha bul. Ben gelip elini öpeceğim
Önce açıköğretimin ne olduğunu, nasıl işlediğini öğren, sonuçlarını bil, sonra gel ben sana istediğin cevabı vereyim
eğer liselere haketmeyen öğrenciler gitseydi meslek liseleri her yıl binlerce mühendis çıkartırdı.
Bu noktadan sonra sana sadece gülümsüyorum. Seni yaşına bakmadan, dengim görerek karşıma aldım ki hata yapmışım. Önyargılar ve örüntülerle dolu, bihaber olduğun konularda bile yorum yapmaya çalışarak kendini ön planda hissetmeyi seven ve bunu inatla kabul etmeyen bir karakter olduğunu öğrendim. Muhattabım değilsin artık.
KORLEG
ZÜLKARNEYN
ZÜLKARNEYN