ATA'M İZİNDE(Mİ)YİZ (?)
Re: ATA'M İZİNDE(Mİ)YİZ (?)
konuyu sıyası bı tartısmaya tasımayın
Birisi Mevlana'ya:
-"Sen ne biçim Müslümansın, dinin de bir izzeti var.
Müslüman'a gel, Yahudi'ye gel, Mecusi'ye gel,
Tövbeni bozsan yine gel.. Olur mu öyle şey!!".
Mektubu okuyan Mevlana şu cevabı göndermiş;
-"Sen de gel..".
-"Sen ne biçim Müslümansın, dinin de bir izzeti var.
Müslüman'a gel, Yahudi'ye gel, Mecusi'ye gel,
Tövbeni bozsan yine gel.. Olur mu öyle şey!!".
Mektubu okuyan Mevlana şu cevabı göndermiş;
-"Sen de gel..".
- xSagopaKajmerx
- Cin Avcısı
xPrince yazdı:Patladı gitti.. ULAN BU KONUYU EL KADAR Bİ FORUMA TAŞIMIŞSINIZ BURDA TARTIŞIYOSUNUZ PARDON AMA SİZ GERİZEKALIMISINIZ TAMI TAMINA NERDEYSE 100 YILDIR TARTIŞILAN HERYERDE HARARETLİ Bİ ŞEKİLDE ELE ALINAN ŞU ANDA TARTIŞTIĞINIZ KONUNUN NE OLDUĞUNA BAKIN CAHİLDE ŞEYLER SÖYLEMEYİN BU ÜLKENİN CUMHURİYETİNİ ATATÜRK KURMUŞTUR VE KOMUTANLIĞI İLE TÜRK ASKERİ VATANI İŞGALDEN KURTARMIŞTIR ARDINDAN CUMHURİYETİ KURMUŞTUR.. BU KADAR BUNU ÇEKEMEYEN VARSA DUA ETSİN SADECE ÇÜNKÜ YENİ NESİL CUMHURİYETİN NASIL KURULDUĞUNU BİLİYO DUA İLE KURULMADI KAN İLE KURULDU.. DUANIZ SİZE KALSIN.
Duanız size kalsın da ne demek ? Duasız iş yapılmaz dua ile işe başlanır dua ile iş bitince şükredilir bre ahmak !
Herkezin ayrı bir düşüncesi olamaz.Bu ülke evet belki Atatürk tarafından kurtarıldı ama yeni gelen Cumhuriyet'inde imparatorluktan bence fazla bi farkı yok tam tersine zorunlu uygulamalar geldi.Kuran dili olan Arapça kaldırıldı Hristiyanların kullandıgı (o dönemde) dil olan İngilizce getirildi buna çağdaşlık denildi.Baş örtmek suç oldu başını örtenler sınavlara resmi kurumlara alınmadı ama bilmiyorlardı ki cepheye cephane taşıyan analarımız nenelerimiz başı örtülüydü.
Cumhuriyet çağdaşlık dediniz iyi çadağlık sizin olsun biz yobaz olalım geri olalım.Allah'ın en kızdı putlara tapan insanların meditasyonlarını getirin buralarda çağdalık olarak tanıtın eğer buysa cağdaşlık ben çağdaş değilim arkadaş.
Cumhuriyet getirildi tek resmi dil kondu.Evet haklıydılar.Ama neden bir ingiliz fransız burda kendi dilini rahatça konuşurken yeri geldiğinde Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunan bir Kürt kendi dilini rahatça konuşamıyor ? Kürtçe konuşturtmuyorsunuz ama o Kürt'ü askere alıyorsunuz o nasıl iştir ben anlıyamadım.
Bardağın dolu tarafından bakmayı vazgeçin olaylara biraz objektif bakın !
- ISTANBULFATIHI
- Mezarlık Bekçisi
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Ace Of Spades
Konuyu uzatmanın diğer siyasi olaylara bağlamanın mantığı yoktur. Bilinen birşey vardırki yaşadığımız ülkenin kurucusu Kemal Atatürk'tür. Lakin Atatürk ile birlikte kahramanca düşman siperleri ile savaşan aziz milletimizi unutup , tek kurtarıcımız Atatürk demek biraz saçma olur. Aziz milletimizi yönlendiren Kemal Atatürk olduğu kadaR, Çanakkale'de ölümü göze alan milletimizi , dualarımızı ve savaş taktiklerini hiçe saymamalısınız. Ecdadımızın kemikleri sızlamasın diye konuyu kapatıp ; Kilit istiyorum.
İyi Forumlar,İyiEğlenceleR
ISTANBULFATİHİ
İyi Forumlar,İyiEğlenceleR
ISTANBULFATİHİ
ISTANBULFATİHİ > FATIH

LoveLy ||||| M.Fatih KARATAŞ
- ChuckBartowsKi
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
ottomanempire yazdı:Her insan farklı düşünür. Tabiki her durumda kesin bir doğru ve kesin bir yanlış vardır ancak kimileri bunları ayırt edemez. Bazıları yanlış olanı savunur. Bazıları ise doğrunun yanındadır. Ancak kimsenin kimseye bu sebepten ötürü hakaret etmeye hakkı yoktur. Eleştiri olabilir ama burada bazı arkadaşların yaptığı gibi hakaret olamaz. Kendilerini çok bilgili, modern zanneden insanların yaptıkları yorumları görüyorum. Kendi savunduğunuzun kesin doğru olduğunu nereden çıkarttınız ? Bunlar kişisel fikirlerdir. Siyaset yapmak istemem hiç öyle bir niyetim yok ancak şunu bilmenizi isterim bu ülkeyi Atatürk kurtarmadı. Bu da bana göre doğru olandır ancak sizlere hakaret etmeye hakkım yok.
(Onlara, "Allah’ın indirdiğine uyun" dendiği zaman, "Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız'' dediler. Ya ataları bir şey anlamamış, doğruyu bulamamışlarsa? [Bakara 170]
Haddi aşmamanız dileği ile...
Sana Ne Desek Az . Git İranda Yaşa Sen ! Küfür Etmek Bile Sana Değmez . O Küfür Yiyen İnsanlar Bile İnsan . Sen Nesin ? Türkiye Cumhuriyeti Laik Bir Cumhuriyettir ! Git Padişahlıkla Şeyhlikle Yönetilen Bi Ülkeye ! Burda Saçma Salak Yorum Yapma !

Raiders Of Anatolia Beyazköşk

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !
xVaMoSBieNx VaMoSBieNIV Zuhurr VaMoSBieN
- ChuckBartowsKi
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Beyaz Köşk
xSagopaKajmerx yazdı:xPrince yazdı:Patladı gitti.. ULAN BU KONUYU EL KADAR Bİ FORUMA TAŞIMIŞSINIZ BURDA TARTIŞIYOSUNUZ PARDON AMA SİZ GERİZEKALIMISINIZ TAMI TAMINA NERDEYSE 100 YILDIR TARTIŞILAN HERYERDE HARARETLİ Bİ ŞEKİLDE ELE ALINAN ŞU ANDA TARTIŞTIĞINIZ KONUNUN NE OLDUĞUNA BAKIN CAHİLDE ŞEYLER SÖYLEMEYİN BU ÜLKENİN CUMHURİYETİNİ ATATÜRK KURMUŞTUR VE KOMUTANLIĞI İLE TÜRK ASKERİ VATANI İŞGALDEN KURTARMIŞTIR ARDINDAN CUMHURİYETİ KURMUŞTUR.. BU KADAR BUNU ÇEKEMEYEN VARSA DUA ETSİN SADECE ÇÜNKÜ YENİ NESİL CUMHURİYETİN NASIL KURULDUĞUNU BİLİYO DUA İLE KURULMADI KAN İLE KURULDU.. DUANIZ SİZE KALSIN.
Duanız size kalsın da ne demek ? Duasız iş yapılmaz dua ile işe başlanır dua ile iş bitince şükredilir bre ahmak !
Herkezin ayrı bir düşüncesi olamaz.Bu ülke evet belki Atatürk tarafından kurtarıldı ama yeni gelen Cumhuriyet'inde imparatorluktan bence fazla bi farkı yok tam tersine zorunlu uygulamalar geldi.Kuran dili olan Arapça kaldırıldı Hristiyanların kullandıgı (o dönemde) dil olan İngilizce getirildi buna çağdaşlık denildi.Baş örtmek suç oldu başını örtenler sınavlara resmi kurumlara alınmadı ama bilmiyorlardı ki cepheye cephane taşıyan analarımız nenelerimiz başı örtülüydü.
Cumhuriyet çağdaşlık dediniz iyi çadağlık sizin olsun biz yobaz olalım geri olalım.Allah'ın en kızdı putlara tapan insanların meditasyonlarını getirin buralarda çağdalık olarak tanıtın eğer buysa cağdaşlık ben çağdaş değilim arkadaş.
Cumhuriyet getirildi tek resmi dil kondu.Evet haklıydılar.Ama neden bir ingiliz fransız burda kendi dilini rahatça konuşurken yeri geldiğinde Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunan bir Kürt kendi dilini rahatça konuşamıyor ? Kürtçe konuşturtmuyorsunuz ama o Kürt'ü askere alıyorsunuz o nasıl iştir ben anlıyamadım.
Bardağın dolu tarafından bakmayı vazgeçin olaylara biraz objektif bakın !
Az Önceki Yorumum Sanada Geçerli ! Çağdaşlıkmış Yobazlıkmış ! Git Arap Ülkelerinde Yaşa ! Senin Gibileri Öldürceksin Arkadaş Direk . Böyle Vatan Hainlerini Öldürmekten Başka Bişey Gerekmez ! Neymiş Hristiyan Diliymiş ! Git Arapça Öğren O Zaman Sen Türk Değilsin . Dini Kullanarak Bişey Elde Edemezsiniz ! Sizin Gibilere Hep Cevabım Aynı ! TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK . !

Raiders Of Anatolia Beyazköşk

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !
xVaMoSBieNx VaMoSBieNIV Zuhurr VaMoSBieN
- ottomanempire
- Cin Avcısı
- Sunucu: Anka
Öncelikle kimseye şahıs olarak hitap etmeyeceğimi belirtmek isterim...
İkinci olarak ülkeyi Atatürk kurtarmadı derken söylemek istediğim şey ülkeyi Başbakanın kurtardığı değildir.
Ülkeyi Atatürk kurtardı, Atatürk sayesinde kazandık, Atatürk olmasa ne hallerdeydik diyenlere en güzel cevabı Yavuz Sultan Selim'den alıntı yaparak verebileceğimi düşünüyorum...
'' Zafer ancak Allah'tandır. Kim parmak ucu kadar dahi ben yaptım derse, bu şirk olur '' Y.S.S
Ayrıca savaşa bizi kim neden soktu, Çanakkale'de onca insan neden şehit oldu bunları araştırmak lazım ?? Yalnız okullarda okutulan tarih kitaplarından değil...
Atatürk'ün neden dilimizi değiştirdiğini, neden kıyafet devrimi yapıldığını, neden devletimizin adının Türkiye olduğunu araştırın. Yalnız okullarda okutulan tarih kitaplarından değil...
Beni cahil olarak görenlerde var. Onlara tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek istemiyorum. Bana cahil diyenler henüz tartışma adabını dahi bilmeyen görgüsüzler belliki. Hakaret dolu konuşmalarından bunu anlıyorum. ( hakaret etmeyenleri ayrı tutuyorum! )
Padişahlara, Osmanlıya laf edenlere zaten bir şey söylememe gerek yok.. Ama ben hep şunu söylerim :
'' Öyle birine ATAM deki, Peygamber övgüsü almış olsun ! ''
İkinci olarak ülkeyi Atatürk kurtarmadı derken söylemek istediğim şey ülkeyi Başbakanın kurtardığı değildir.
Ülkeyi Atatürk kurtardı, Atatürk sayesinde kazandık, Atatürk olmasa ne hallerdeydik diyenlere en güzel cevabı Yavuz Sultan Selim'den alıntı yaparak verebileceğimi düşünüyorum...
'' Zafer ancak Allah'tandır. Kim parmak ucu kadar dahi ben yaptım derse, bu şirk olur '' Y.S.S
Ayrıca savaşa bizi kim neden soktu, Çanakkale'de onca insan neden şehit oldu bunları araştırmak lazım ?? Yalnız okullarda okutulan tarih kitaplarından değil...
Atatürk'ün neden dilimizi değiştirdiğini, neden kıyafet devrimi yapıldığını, neden devletimizin adının Türkiye olduğunu araştırın. Yalnız okullarda okutulan tarih kitaplarından değil...
Beni cahil olarak görenlerde var. Onlara tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek istemiyorum. Bana cahil diyenler henüz tartışma adabını dahi bilmeyen görgüsüzler belliki. Hakaret dolu konuşmalarından bunu anlıyorum. ( hakaret etmeyenleri ayrı tutuyorum! )
Padişahlara, Osmanlıya laf edenlere zaten bir şey söylememe gerek yok.. Ama ben hep şunu söylerim :
'' Öyle birine ATAM deki, Peygamber övgüsü almış olsun ! ''
Ozan ATALAY [ ANKA ]
İyi bir savaşçı kendini yenilgiden koruyabilir ama düşmanı yenmeyi garantileyemez..
İyi bir savaşçı kendini yenilgiden koruyabilir ama düşmanı yenmeyi garantileyemez..
- Earth
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Meran
- Lonca: Vuslatt
1. Gelen şey ingilizce değildi, latin alfabesiydi. Latin alfabesinin Arapçaya tercih edilmesinin sebebi de tamamen okuma-yazma oranını arttırarak ülkede insanların yazılı kaynaklardan kendi başlarına birşeyler öğrenmesini sağlamaktı. Malum Arap alfabesi kolay öğrenilmiyor. Sen zaten biliyorsundur da ben yine de hatırlatıyım :xSagopaKajmerx yazdı:
!
'' İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız '' Bu sözü peygamber efendimiz söylemiş. Biz Çin'e veya Avrupa'ya kadar gitmek yerine Latin alfabesini kabul etmişiz. Bence gayet mantıklı bir seçim olmuş.
2. Baş örtmek hiç bir zaman yasak olmadı. Ancak o dönemde kara çarşaf yasaklamış olabilir. İnternette küçük bi araştırma yaptım ve baş örtüsü veya türban varken karaçarşafın tercih edilmesi tasvip edilmiyor.
-------------
- Bizi yanlış yola sevk eden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.
- Türk milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum. Şuura aykırı, ilerlemeye mâni hiçbir şey ihtiva etmiyor.
- Bizim dinimiz en mâkul ve en tabiî bir dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması lâzımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.
-Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla alâkası olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler zamanın yeniliklerine uymayı kâfir olmak sanıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış yorumu yapanların amacı, İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, beyinledir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
EARTH
DisToRtioN
- ottomanempire
- Cin Avcısı
- Sunucu: Anka
Atatürk'ün dilimizi Türkçe yapmasının okuma yazma oranını artırmakla hiç alakası yok. İlim öğrenmekle hiç alakası yok. Allah aşkına gözlerinizi açın. İlim zaten bizdeydi o özenilen avrupa ilimi bizden almadı mı ? Tuvaletleri yoktu tuvaletleri !!! Günümüzde dahi derslerinde İbni-Sina okutulmakta... Tarihimizi aldılar bizden.. Bugün insanlar okudukları surelerin anlamlarını bilmiyorlar. Bizi uzaklaştırdılar dinimizden.. Sonrada güzel gösterdiler her şeyi...
Koyu kemalist olan Can Dündar'ın yaptığı Atatürk belgeselinde Atatürk son meclis konuşmasında şunu söylüyor '' Bizim devlet idaresindeki ana programımız, CHP programıdır.Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır.Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla(!) asla bir tutmamalıdır. Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.(!) ''
Yine Can Dündar Atatürk'ün Müslüman olduğunu kesinlikle reddediyor. Zaten yaptığı icraatlarda bunun böyle olmadığını gösteriyor bizlere. Dereyi geçene kadar farklı, geçtikten sonra farklı konuşmuş ve davranmıştır. Önce dualarla açılış yapmış, sonra kadın- erkek avrupai tarzda danslar edilmesini teşvik etmiş ve bunu kendiside uygulamıştır..
Bugün kaç kişi tarihini gerçekten biliyor ? Kaç kişi Osmanlı kaynaklarını okuyabiliyor ? Bizim tarihimiz bize okutulan değil, okuyamamamız için ellerinden geleni yaptıklarıdır...
Koyu kemalist olan Can Dündar'ın yaptığı Atatürk belgeselinde Atatürk son meclis konuşmasında şunu söylüyor '' Bizim devlet idaresindeki ana programımız, CHP programıdır.Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır.Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla(!) asla bir tutmamalıdır. Biz ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.(!) ''
Yine Can Dündar Atatürk'ün Müslüman olduğunu kesinlikle reddediyor. Zaten yaptığı icraatlarda bunun böyle olmadığını gösteriyor bizlere. Dereyi geçene kadar farklı, geçtikten sonra farklı konuşmuş ve davranmıştır. Önce dualarla açılış yapmış, sonra kadın- erkek avrupai tarzda danslar edilmesini teşvik etmiş ve bunu kendiside uygulamıştır..
Bugün kaç kişi tarihini gerçekten biliyor ? Kaç kişi Osmanlı kaynaklarını okuyabiliyor ? Bizim tarihimiz bize okutulan değil, okuyamamamız için ellerinden geleni yaptıklarıdır...
Ozan ATALAY [ ANKA ]