Göndereceğin öneri mesajını okudum, sanki biraz uzun olmuş hepsini tek parça olarak gönderemeyeceğini düşünüyorum
İstersen mail inin giriş kısmın daha kısa tutabilirsin. Asıl önemli olan kısmı ise biraz kısa kesmişsin, yani ne yapılabilir kısmını.
Gelelim ne yapılabilire:
Şimdi şöyle bir durum var, mesela sığınaklara neden 2 şifa 4 büyü veya daha fazla büyüyle giriliyor ?
Nedeni basit grup bölgeleri bitirilmesi oldukça uzun olan bölgeler, ve bitirmenin en hızlı yolu büyücü sayısını artırmakta. Bu durum otomatik olarak ofansif savaşçıları zaten dışlıyor, tankları da.
Bu durumda yapılabilecek 2 şey var (benim aklıma gelen).
1- Savaşçıların hasar efsunlarını yaratıklara karşı kullanması durumunda hasar efsunlarının x miktardaki bonusu ana hasara eklenir(Test sunucusunda x değeri hesaplanabilir )
2- Savaşçılara hasar bonusu verilmez ama büyücülerin hasarlarını, büyücülerin hayır diyemeyeceği miktarda artıran bir özellik savaşçıların şu anki yeteneklerinden birine eklenebilir.(Benim tercihim 2.nin olması.)
örnek verelim: Ağır vuruş yaratıklara karşı kullanıldığında, % 75 lik bir ihtimalle, düşmanın zırhını %10, tüm dirençlerini 100 azaltan, bununla beraber tüm sınıfların kritik vurma ihtimalini %5 artıran bir ağır vuruş etkisi bırakabilir.(ağır vuruşun etki süresi x saniye, x test edilip bulunabilir.Ama benim aklımdan 30+ sn geçiyor

)
----Mesela bu şekilde bir ekleme ofansif bir savaşçının yararlılığını artıracağından, tercih edilirliği artacaktır.
----
Bu durum büyücüyü etkisiz bırakır mı peki diye kuşkulananlar vardır elbet.
Tabi ki hayır endişelenecek bir şey yok :lol: çünkü bu yetenekler büyücünün de hasar ve kritik değerlerini artıracağından büyücüler hala ihtiyaç duyulan bir sınıf olacaktır. Büyücülerin sahip olduğu direnç kırma + ofansif savaşçının ağır vuruş yeteneğinden gelecek olan direnç kırmalarla birilikte büyücülerin
normal vuruş değerlerini +10.000 li değerlere çıkarmaları mümkün olacaktır.
Bu sayede ofansif savaşçıya sahip olmayan 4 büyü asla ofansif savaşçıya sahip 2 büyü kadar vuramaz duruma gelebilir. Bu da gruptaki sınıf çeşitliliği arttıkça gücün de doğru orantılı artması anlamına gelir ki amacımız da zaten bu.
(
Zaten zihin saldırısı olmadan grup bölgeleri çekilmez olur.)
---- Ayrıca dikkat dağıtmanın yaratıklara karşı kullanılması durumunda süresi 3 katına çıkabilir. Düşmanın tüm direncini süresi boyunca 100, zırhını %10 düşürebilir. Oyunculara karşı sadece 1 dikkat dağıtma, yaratıklara karşı ise 2 dikkat dağıtma kullanılabilir ibaresi yetenek penceresine eklenebilir.
---- Durdurma yeteneğinin süresi yaratıklara karşı kullanıldığında yine 3 katına çıkabilir.
Büyücüler ve şifacılar tüm gruba avantaj sağlayan yeteneklere sahip olduğu için tercih edilmekte. Savaşçılar da bu tarz yeteneklere sahip olurlarsa onlar da daha çok tercih edilecektir.
---
Son bir önerim daha var çok önemli :lol:
--- Sığınaklara tank savaşçı alınmasını kesinlikle garanti edecek türden bir öneri.
--- Bölgelerdeki yaratıkların zekâ seviyesi artırılabilir. Zekâ seviyesi artan yaratıklar onlara en çok hasar veren (en çok hiddet yaratan) kişilere değil grup içerisindeki rast gele belirlenen bir karaktere 30 saniyeliğine saldırması sağlanabilir(30 sn sonra başka bir kişi rastgele belirlenir). Yaratıkların belirlediği bu kararı sadece savaşçı hedef saptırma, savaş narası gibi yetenekle kendi üstüne çekebilmeli. Bu özellik büyülerin yaratıkları kendi aralarında oynatmasını da engeller :twisted:
---
Oyunda yapılacak bu değişikliklerin her sınıfı çekici hale getireceğini düşünüyorum. istersen mesajına ekleye bilirsin bu önerileri de