GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları

Re: GB ler ve Ofans savaşçıya karşı yapılan saçma haksızlık

Mesaj gönderen Icha »

ByDant3 yazdı:düşünen, kenan, junon, centurion vs vs 50 canda element dirençlerini 1000 yapıp zırhını 0 lasın bundan dolayı da max savaşçıya muhtaç olacaklar :D

ilginç bir öneri...mailimde bunu kullanacağım izniniz olursa...

not: mutsuz bir tesadüf eseri 39 seviyelerinde de büyücü açmış olma gaflet ve delaletinde bulunmuştum..o kısımı katmadım :D
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
ByDant3
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen ByDant3 »

Icha yazdı:
ByDant3 yazdı:düşünen, kenan, junon, centurion vs vs 50 canda element dirençlerini 1000 yapıp zırhını 0 lasın bundan dolayı da max savaşçıya muhtaç olacaklar :D

ilginç bir öneri...mailimde bunu kullanacağım izniniz olursa...

not: mutsuz bir tesadüf eseri 39 seviyelerinde de büyücü açmış olma gaflet ve delaletinde bulunmuştum..o kısımı katmadım :D

tabiki kardeşim tabiki ekleyebilirsin mailine biraz düşünürsem benden ne fikirler çıkabileceğine şaşarsın :D
BİRİNİN KARAKTERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ ELİNE GÜÇ VERİNİZ KARAKTERİ ANINDA ORTAYA ÇIKAR
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

Icha yazdı:bu konuyu ikv desteğe göndermeden önce sizlerinde fikir ve görüşlerinizi almak ve böylece yapacağım şikayet&eleştiri ve önerilerin daha kapsamlı olmasını arzuladığımdan burada açtım...
evet eleştirel bir yaklaşım sergileyeceğim ve burada açıyorum çünkü tam anlamıyla "genel etkileşim" konusudur...
ve eleştirilerim(kendi adıma) usul-ü lisanında hiç bir sınırı aşmayacak olsa da 8sivrisinek saz misali) anlayana "ağır" olacaktır..

Bir oyunda eğer -bu oyun MMORPG ise- yapılan tasarım aşamasında ve testlerde gözüken veriler doğrultusunda oyun için karakter sdınıfları ve özellikleri doğrultusunda olabildiğince adaletli bir dağıtım yapılır ve en azından tüm sınıf karakterlerin tüm bölgelerde rahatlıkla oynayabilmesi sağlanmaya çalışılır..(en azından mantık da bunu gerektirir)

Bu girişin ışığında hemen somut konunun somut sorusuna geçelim;

İKV de GB bölgelerinde savaşçı ne kadar gereklidir?
Ofans savaşçı gerekli midir???

Ofans savaşçı ile GB lere giren var mıdır?Junonu şöyle bir uzaktan gören var mıdır???
Gruplara alınan grup üyelerinin kaçta kaçı "ofans savaşçıdır"????

Bir savaşçının her GB girişi ve çıkışiında makinada yetenek sıfırlamaya mahkum edilmesi mantıklı mıdır??adil midir???Akla mantığa sığar mı???

Bu bölgeleri tasarlarken, ofans savaşçı için ne düşünülmüştür? Akla gelmiş midir???
Hadi tasarım da bu hata(Evet rezil bir Hatadır!!!) sırıtmadı veya göze çarpmadı...testlerde bu durum görülmüş müdür?(Görülmemesi mümkün değil) görülmüş de düzeltmek için ne yapılmıştır???Yok görülmedi deniyorsa o tester ofanslar o gruplara nasıl girmiştir???

sizin görüşlerinizi ve katılımlarınızı da merak ediyorum bu sorun sadece benim 49 luk savaşçıma ait bir sorun mu genel mi? ne yorumunuz var?
bunların sonunda İKV desteğe bir öneri mailini burada onayınıza sunduktan sonra göndermeyi düşünüyorum...

Benim aklıma gelen şu an ki tek öneri ofans savaşçıya bir yetenek verilmesi sureti ile "GB ler için bir ofans grupta şart" algısının yaratılması
konunun içeriğini hatırlatma amacıyla
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
OsmanBey
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Klan: Lodos
Lonca: Osmanlı

Mesaj gönderen OsmanBey »

Bugün forumda gezerken bir arkadaşın yazısından yola çıkarak şöyle bir öneri türettim.
Konumuz savaşçı ve grup bölgelerindeki etkisizliği. Buna istinaden Büyücülerin krallığı.
Büyücüdeki yeteneklerde ''Canavarlara karşşı kullanıldığında + '' şeklinde ibareler mevcut.
Peki o zaman Savaşçılarda şöyle bir durum olsa!

Durdurma : Canavarlara karşı kullanıldığında Etki süresi 15 saniye olur.
Kışkırtma : Canavarlara karşı kullanıldığında Canvarın zırhını veya Dirençlerini 5 saniyeliğine 0 a düşürür.
Dikkat Dağıtma : Canavarlara karşı kullanıldığında Yavaşlatma etkisi Yüzde 50 artar ve yavaşlatma süresi 3 saniye artar.
Kanatma : Canavarlara Karşı kullanıldığında Hasarı yüzde 25 artar.

Bunlar sadece bir öneri. Neden büyücüler Canavarlara karşı kullandığı yeteneklerde + özellik kazanıyor ve GB lerde bu şekil üstünlüğü oluyorda Savaşçılarda bu tür etkiler eklenmiyor? Bence bu 4 yeteneğin bir ölçüde kullanımı aktifleştirilip yükseltilirse eminimki savaşçılarda GB lerde kendilerine yer bulacaktır...
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

HarunYILMAZ yazdı:Bugün forumda gezerken bir arkadaşın yazısından yola çıkarak şöyle bir öneri türettim.
Konumuz savaşçı ve grup bölgelerindeki etkisizliği. Buna istinaden Büyücülerin krallığı.
Büyücüdeki yeteneklerde ''Canavarlara karşşı kullanıldığında + '' şeklinde ibareler mevcut.
Peki o zaman Savaşçılarda şöyle bir durum olsa!

Durdurma : Canavarlara karşı kullanıldığında Etki süresi 15 saniye olur.
Kışkırtma : Canavarlara karşı kullanıldığında Canvarın zırhını veya Dirençlerini 5 saniyeliğine 0 a düşürür.
Dikkat Dağıtma : Canavarlara karşı kullanıldığında Yavaşlatma etkisi Yüzde 50 artar ve yavaşlatma süresi 3 saniye artar.
Kanatma : Canavarlara Karşı kullanıldığında Hasarı yüzde 25 artar.

Bunlar sadece bir öneri. Neden büyücüler Canavarlara karşı kullandığı yeteneklerde + özellik kazanıyor ve GB lerde bu şekil üstünlüğü oluyorda Savaşçılarda bu tür etkiler eklenmiyor? Bence bu 4 yeteneğin bir ölçüde kullanımı aktifleştirilip yükseltilirse eminimki savaşçılarda GB lerde kendilerine yer bulacaktır...
kışkırtma harici diğer önerileri kullanacağım..çok sağolun
.çünkü zaten tank olan biri giriyor...
sorun ofansların Hiç ama hiç ama hiç girememesi...
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

mailin yazımına başlanmıştır buradan sizin onay ve katkılarınıza sunulacaktır sonra da ikv desteğe gönderilecektir
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

arkadaşlar yollamayı düşündüğüm mail budur..bu noktada eklemek ya da düzeltmek istediğiniz bir nokta olursa paylaşırsanız sevinirim...

Öncelikle iyi mesailer ve mesainizde başarılar,

bu maili size atmadan önce viewtopic.php?f=46&t=38633 adresinde göreceğiniz başlığı açtım ve gene oyun kullanıcıları arkadaşlarımızdan da katkılar sağladım. Öncelikle nezdinizde bu katkıyı sağlayan arkadaşlara ve bu katkının sağlanması esnasında sabırlarını esirgemeyen forum yöneticilerine de teşekkür etmeyi borç bilirim.

Zamanın verimli kullanılmasına inanan birisi olarak zaten uzun olacak mailimde hemen somut konuya geçmeyi arzuluyorum;

İçerik dizini ise şöyle olacaktır:

Önce somut sorun izah edilecek,sonra bu noktada akıla gelen birkaç küçük soru eleştirel bir dille gündeme alınacak(böylelikle sorun daha da detaylandırılacak) sonra bu somut sorunun belki de hala farkedilmemiş boyutları ele alınıp, nasıl çözülebilir konusunda karınca kararınca sizlere katkı sağlanmaya çalışılıp öneriler dile getirilecektir...

A-SORUNUN İÇERİĞİ

İKV de yapılan bir eklenti sonucu oyuncuların hizmetine sunulan Grup Bölgeleri ile ilgili ciddiyet kesbeden bir çok sorun var. eminim ki bu sorunlar zaman içinde size aksettirilmiştir.

Ancak sorunlardan biri diğerlerine göre çok daha dramatik ve çözümü ise aciliyet arzediyor;

İKV nihayetinde “tüm sınıftan karakterlerin”, “oyunun tüm alanlarında” adilane ve haksız rekabete cevaz vermeyecek biçimde eşitce oynaması amacıyla tasarlanmış(en azından tasarlanmış olması gereken) bir MMORPG dir.

İşin mantığı, -eğer oyuncu sayısında ve kalitesinde bir azalma özel olarak istenmiyor ise- tüm sınıf karakterlerin oyunun her bölgesinde oynayabilmesini gerektirir.

Belki farkettiniz, belki de farketmediniz ama oyunda ki sınıflardan birisi, Grup Bölgeleri (GB) eklentisine çok çok küçük bir istisna dışında hiç alınmamaktadır(o istisnai örnek de GB lerin sadece bir kısmına aldıklarını yalnızca ifade etmiş durumdadır)

Benim ve katkı sağlayan bir çok arkadaşımın ve aynı anda benzer yönde başlık açan bir çok başka arkadaşımızın ortak şikayeti;

Savaşçıların GB lerde oynayamamasıdır...sorun budur...

Bu durum;
1-oyunun tüm sınıf karakterlerin oyunun her bölgesinde oynamasını engellediği gibi,
2-ilgili bölgelerden çıkan nadide ve/veya şaheser itemlara sahip olma olasılığını, söz konusu sınıf oyuncuları için haksızca yok etmekte;
3-bu yolla oyuncular arası adaletsiz bir dengesizlik yaratmakta,
4-bu şekilde de büyük bir kısım oyuncuda kırgınlıklara vesile olmaktadır.
5-Aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklanacağı üzere savaşçı sınıfının GB lere girmekte yaşamak zorunda -ne yazıktır ki- sizin tarafınızdan bırakıldığı problem, oyuncular arası dialoglara da son derece olumsuz yansımaktadır.

Yani;
somut konu savaşçıların GB lerden adilane, “asgari düzeyde bile olsun”, eşitçe fayda görememeleridir.

B-ELEŞTİREL DİLLE YAZILMIŞ BİR KAÇ UFAK AMA DRAMATİK SORU

Aslında bu noktada birkaç eleştirel yaklaşımda bulunmama izin veriniz ve yaşamış olduğum deneyimler sonucu edindiğim ve benim gibi diğer oyuncularda da olduğunu birinci elden gözlemlediğim haklı öfkeyi de bu şekilde dile getirmemi mazur görünüz ki;

a-bu basit gerçeklik, yani ofans savaşçı sınıfının bu yetenek düzeninde GB lerde olamayacağı gerçekliğini nasıl olur da tasarım aşamasında farketmiş olamazsınız??
bu anlaşılır şey değil ve gene aşağıda detaylandırılacağı üzere insanın aklına kötü kötü düşünceler de getirip; sizlerin iyiniyete sahip olduğunuzu ummaya hala(belki de safdillikle) inanmayı sürdüren ben ve benim gibi bir çok oyuncuda aslında “iyiniyet yoksunluğu olasılığını” da akla getiriyor..buna anlayış gösteriniz çünkü maruz bırakıldığımız durum izah edilir gibi değil..

b-hadi diyelim ki tasarım aşamasında bu durum ola ki gözlerden kaçtı..peki ama ya test aşaması??
nihayetinde sahip olduğunuz oyuncu kitlesinin profil bilgilerine en iyi sahip olan(olması gereken) sizlerdiniz.Bu yetenek düzeni ile böyle tasarlanmış GB lerde, ofans savaşçı sahibi olan karakterlerin koca bir hiçten öte bir anlam izafe edemeyeceğini nasıl olur da farketmemiş olursunuz???

c-”olur ya.. insanlık hali” diyelim buna DA...Peki ama bu kadar zamandır, gerek forumda gerekse de eminim destek maillerinde hiç mi geri dönüşüm almadınız???durumun vahametini anlatan başlıklar forumun arşivlerinde kayıtlı...
c-1)bu noktada “arkadaşlar tamam.. olayı farkettik; düzeltmek için bir çalışma başladı” bab-ında bir açıklamayı niye çok görüyorsunuz???
c-2)yoksa bir düzeltme yapmayı düşünmüyor musunuz?en azından biz oyuncularınıza bunu açıklamayı lütfetmez misiniz???

C-HALA FARKEDİLMEMİŞ OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN YAN AMA BİR O KADAR DRAMATİK SONUÇLAR,

Bu sorun sadece savaşçıların haksızca oyunun bir bölümünde oynayamama ve oradaki imkanlardan adaletsizce yararlanamama sonuçlarını içermiyor..Yukarıda yollaması yapılan bazı yan ama bir o kadar daha trajik neticelere de sebebiyet veriyor:

I- Savaşçı karakterine sahip olan birisinin GB lerde oynayabilmesi için ofans değil ancak defans olması gerekiyor;
I-1)bu noktada kişi her GB girişinde makinaya mahkum edilmiş oluyor bu sizce bir yanlışlık değil midir?Neden sadece bir sınıf diğerlerine nazaran daha ağır koşullarda Makine tecrübesi yaşama ve oyun içi maddi kayıba uğramaya mahkum ediliyor??
I-2)Kaldı ki madem defans olacaktı bir savaşçı-ona mahkum edilecekti- o zaman neden ofans savaşçı diye bir sınıf yarattınız?
I-3)Madem böyle bir sınıf yarattınız o zaman GB lerde onu niye hiç düşünmediniz?Düşündünüz ise pratik uygulama neden bu kadar farklı ve traji-komik biçimde ters oldu?

II-Sadece defans olmak için makinaya girmek yetmez bir de itemlarına sahip olacaksın
II-1)Görüyorum ki bazı sunucularda diğer sınıflardan karakterlerin de “şaheser sahibi” olmadıkları için GB lere giremediklerine şahit olunmuş..Ama en azından onlar bir ihtimal girebilmekte..Ofans savaşçının ise bu şansı hiç yok

III-İşte asıl gözden kaçan noktalar;
Oyuncu profilinize siz vakıfsınız(öyle olmanız gerekir)..Bunu bir kez daha bu yüzden burada detaylandırmaya ihtiyaç duymadan somut sorunu dillendirelim;
III-1)Bir bayan kullanıcının -hele hele ofans savaşçı açmışsa- GB lere girmek için, oyun tarafından tecrübe etmesi kendisine dayatılan, diyalogları hiç tahhayyül ettiniz mi? Bir yerlerde bir forum yöneticisinin “ee gerçek hayatta da böyle kişiler var biz sosyalleşme anlamında oyuncularımızı bir grup insana mahkum etmiyoruz ama dikkat edin..ehehe” şeklinde kendince şirin bir savunmasını okumuştum GB ler hakkında...
Gerçek hayatta taciz var diye bu oyunda da bayan kullanıcı tacize mahkum edilmek zorunda mıdır?
GB lere ofans olarak girme ihtimaliniz olmadığı halde; bir bayanın, ofans savaşçı ile “bende geleyim mi görevim çıksın aradan” dediğinde en iyi ihtimal sessizlik, orta ihtimal bir iki kendini bilmez sarışın şakası, ama en yüksek ihtimal kendini bilmez imalarla dolu tacizlerle karşılaşacağını düşünmemeniz acı bir eksiklik...

III-2)GB lerde ki bu yanlışlığın izah edilebilirliğinin güç olmasından dolayı bunun “bir boğaziçi ekonomi mezununun kafasından çıkmış yuppie fikirlemesi” olabileceğine dair komplo teorileri de vardır:
III-2-a)mesela; oyunda her savaşçının bu eziklik sonucu ayrıca büyücü ve şifacı kasmaya mecbur bırakılması, bu sayede oyuncu sayısında sanal artış olması, bu yolla da İKV nin para kazanması komplo teorisi...
III-2-b)Yok şaheseriydi yok itemıydı yok iksiriydi tüm oyuncuların online olma sürelerini artırmaya çalışması bu yolla plus satımının artması para kazanılması vs.vs. Komplo teorileri...
III-2-c)Kendi adıma ben buna ihtimal vermiyorum çünkü;
i)nihayetinde bir yerden sonra oyuncular oyunu bırakır ve oyunun zaten olacak olan sonu erkenden gelir(buna da hayatta kendi bindiği dalı kesmek denir)
ii)online süresi artan oyuncuların genel çoğunluk profilinin aile yanında yaşayan 16 yaş altı oyuncu olmaları hasebiyle ailelerin oyuna müdahele etmesi ve oyunun bıraktırılması(dal gene gitti)
hatta bunu medyaya yansıtıp bir iki gazetede kitlesel kampanya halinde oyuna hücum edilmesi ihtimali sonuçlarını içerir bu durum...(“yok oyunun tasarımı şöyle olduğundan çocuklar başlarını böyle alamıyorlar.. işte okullarında geri kalıyorlar.. kişisel gelişimleri sekteye uğruyor.. psikolojileri yoldan çıkıyor.. ebeveynlere uyarı” falan diye konuşacak çok bilmiş sayısı bu ülkede az değildir..bu durumda binilen dal kesilmekle kalmaz, ağacı kökünden söküp götürmeye kalkarlar..yaşanmamış şeyler değil bunlar..)
bunları görmemiş olmanızı sanmıyor ve bu yüzden bu komplo teorilerine kendi adıma ihtimal vermiyorum... ama foruma bakınız...oyuncularda bu yönde bir hissiyat var ve hatta tepki de var yöneticilere..
Dün(25.09.2010) tılsım da ölüm etkinliğinde yöneticilere karşı esen rüzgara ben öfke fırtınası derim.. başka tanımı olamadığından...dehşetle izledim oyuncuların GM lere yaklaşımlarını.. bunlar sebepsiz değil sanırım...hepsi de deli değildi ya bunların???

D-ÖNERİLER

Aslında önerilebilecek somut veri bende yok çünkü tasarım hatanızın(kusura bakmayın bu durum “en iyi ihtimal” tasarım hatasıdır) sonucunda ben GB lere girme nasip fırsat ve kısmetini elde edemedim...İlgili forum başlığında dillendirilen önerileri burada yazacağım. Uygulanabilirliklerine siz karar verirsiniz.. Bizimkisi “sadece eleştirmek olmasın, katkı sağlayıp daha güzel bir İKV yolunda biz de karınca kararınca bir şey yapalım” anlamında bir çaba:

1-Yeni yetenek Önerisi:(ofans savaşçıya GB lerde aktif olabilecek yeni ve orada faydalı olan bir yetenek tanınır en azından bir ofans GB ye girer böylelikle)-bu bana aitti sonrası ilgili başlıkta katkı sağlayan arkadaşların...-
2-GB girişinden ve çıkışından sonra savaşçıların yetenek dizilimleri otomatik ve geçici sıfırlansın önerisi
3- “Klandaki dengenin grup bölgelerinde de devam etmesi için savaşçıların yeteneklerinin de büyücüler gibi GB deki yaratıklara karşı kullanıldığında değişik bir takım özellikler gösterebiliyor olması lazım”önerisi
4-”Eski yetenek sistemi geri gelsin” önerisi
5-”düşünen, kenan, junon, centurion vs vs 50 canda element dirençlerini 1000 yapıp zırhını 0 lasın bundan dolayı da max savaşçıya muhtaç olacaklar “ önerisi
6- 3'nolu önerinin detaylı hali olarak;
“Durdurma : Canavarlara karşı kullanıldığında Etki süresi 15 saniye olur.
Kanatma : Canavarlara Karşı kullanıldığında Hasarı yüzde 25 artar.”önerisi

ÖZET ve SONUÇ:

GB lerde ofans savaşçı karakterlerin Hiçbir şansı bulunmamakta ve bu durum ve bunun yan sonuçları dramatik potansiyeller sergilemekte ve en azından ben ve benim gibi kullanıcılarda en kibar deyimle kırgınlık yaratmaktadır..bu konunun tarafınızdan ivedilikle çözülmesini saygı sevgi ve başarı temennilerimle beraber dilerim...

Mailim uzun oldu..ancak katkı sağlamak amacıyla ciddiyet ve iyiniyetle yazılmıştır.Bu yüzden hakedilen ciddiyeti sağlama kaygısı ve sizlerin emeğine duyulan saygı neticesi uzun uzun detaylıca durum nakledilmeye çalışılmıştır..Eğer vakit ayırıp sonuna kadar dikkatle okuduysanız ne mutlu bana...

Çözümün hemen geleceğini sanan ve bekleyen birisi değilim ama arzum ve sizden özenli ama ısrarlı talebim; bu noktada ki bu hatanın farkedildiği ve bunun çözümü için bir çalışmanın başladığı yönünde bir cevap...
ya da tersinin cevabı olur..
Farklı düşünebilirsiniz ve farklı sonuçlara ulaşmış olabilirsiniz..Ama en azından bunu paylaşırsanız bana da böylelikle oyunu bırakma şansı tanımış olursunuz...Çünkü düzeltme olmayacaksa bırakacağım...

Mailimde sürç-ü lisan ettiysem affola ve gene seviyeli bir şekilde eleştiri getirme çabam da maksadını aşan bir ifade kullanmışsam gene özür dilerim.
Amacım kırıp dökmek değil tam tersine sizlere bir nebze katkı sağlamak ve sorunun ciddiyetini nakledebilmekti...

Tekrardan mesainizde başarılar diler, ayırdığınız zaman için teşekkür eder ve sorunun ivedilikle çözümüne ilişkin beyanınızı heyecan ve umutla beklediğimi hatırlatır sevgi ve saygılarımı sunarım...

Not:Anladığım kadarıyla bazı arkadaşlar forumdan bu mesajın -forumda yayınlanmış nihai halini- copy-paste edip onlar da postalayacaklar..her ne kadar bir kampanya organizatörü olmasam ve hatta bu yönde en ufak bir arzu hissetmesem de onlara hayır diyemem..bu şekilde onlar da sanırım benim ifadelerimle hislerine tercüman olmuş olacaklar..bunu bir kirlilik ya da baştan kara niyetli bir girişim olarak algılamamanızı tüm dürüstlüğümle izah eder ve anlayışınızı rica ederim...Bizlerin niyeti sadece sizlere olumlu katkı sağlayıp İKV ye bir katkı sağlamak ve bu yolla çok haksızlığa uğradığımız bir hatanın düzeltilmesini sağlamaya çalışmak..bunda bir art niyet aramayacağınıza eminim..

uzun ama sanırım güzel ve de yeterli oldu umarım sizde beğenirsiniz ve asıl dileğim o dur ki İKV yönetimi de bu maile bir değer verir...
En son Icha tarafından 26 Eyl 2010 14:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Yapım halinde...
under construction..
Kullanıcı avatarı
ByDant3
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen ByDant3 »

Al sana bir öneri daha

Oradaki yaratıkların vs vs dirençleri 500 de sabitlenip zırhları 30 a indirilse hem büyücüler hem şifacılar hemde savaşçılar girebilir ve hani yaratıklara karşı + özelliği varya büyüclerin onlar gb lerde etkisiz olabilir gb lerde vs vs vs
BİRİNİN KARAKTERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ ELİNE GÜÇ VERİNİZ KARAKTERİ ANINDA ORTAYA ÇIKAR
Kullanıcı avatarı
Earth
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Meran
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Earth »

Göndereceğin öneri mesajını okudum, sanki biraz uzun olmuş hepsini tek parça olarak gönderemeyeceğini düşünüyorum
İstersen mail inin giriş kısmın daha kısa tutabilirsin. Asıl önemli olan kısmı ise biraz kısa kesmişsin, yani ne yapılabilir kısmını.
Gelelim ne yapılabilire:
Şimdi şöyle bir durum var, mesela sığınaklara neden 2 şifa 4 büyü veya daha fazla büyüyle giriliyor ?
Nedeni basit grup bölgeleri bitirilmesi oldukça uzun olan bölgeler, ve bitirmenin en hızlı yolu büyücü sayısını artırmakta. Bu durum otomatik olarak ofansif savaşçıları zaten dışlıyor, tankları da.
Bu durumda yapılabilecek 2 şey var (benim aklıma gelen).
1- Savaşçıların hasar efsunlarını yaratıklara karşı kullanması durumunda hasar efsunlarının x miktardaki bonusu ana hasara eklenir(Test sunucusunda x değeri hesaplanabilir )
2- Savaşçılara hasar bonusu verilmez ama büyücülerin hasarlarını, büyücülerin hayır diyemeyeceği miktarda artıran bir özellik savaşçıların şu anki yeteneklerinden birine eklenebilir.(Benim tercihim 2.nin olması.)
örnek verelim: Ağır vuruş yaratıklara karşı kullanıldığında, % 75 lik bir ihtimalle, düşmanın zırhını %10, tüm dirençlerini 100 azaltan, bununla beraber tüm sınıfların kritik vurma ihtimalini %5 artıran bir ağır vuruş etkisi bırakabilir
.(ağır vuruşun etki süresi x saniye, x test edilip bulunabilir.Ama benim aklımdan 30+ sn geçiyor :))
----Mesela bu şekilde bir ekleme ofansif bir savaşçının yararlılığını artıracağından, tercih edilirliği artacaktır.
----Bu durum büyücüyü etkisiz bırakır mı peki diye kuşkulananlar vardır elbet. Tabi ki hayır endişelenecek bir şey yok :lol: çünkü bu yetenekler büyücünün de hasar ve kritik değerlerini artıracağından büyücüler hala ihtiyaç duyulan bir sınıf olacaktır. Büyücülerin sahip olduğu direnç kırma + ofansif savaşçının ağır vuruş yeteneğinden gelecek olan direnç kırmalarla birilikte büyücülerin normal vuruş değerlerini +10.000 li değerlere çıkarmaları mümkün olacaktır. Bu sayede ofansif savaşçıya sahip olmayan 4 büyü asla ofansif savaşçıya sahip 2 büyü kadar vuramaz duruma gelebilir. Bu da gruptaki sınıf çeşitliliği arttıkça gücün de doğru orantılı artması anlamına gelir ki amacımız da zaten bu.
(Zaten zihin saldırısı olmadan grup bölgeleri çekilmez olur.)
---- Ayrıca dikkat dağıtmanın yaratıklara karşı kullanılması durumunda süresi 3 katına çıkabilir. Düşmanın tüm direncini süresi boyunca 100, zırhını %10 düşürebilir. Oyunculara karşı sadece 1 dikkat dağıtma, yaratıklara karşı ise 2 dikkat dağıtma kullanılabilir ibaresi yetenek penceresine eklenebilir.
---- Durdurma yeteneğinin süresi yaratıklara karşı kullanıldığında yine 3 katına çıkabilir.
Büyücüler ve şifacılar tüm gruba avantaj sağlayan yeteneklere sahip olduğu için tercih edilmekte. Savaşçılar da bu tarz yeteneklere sahip olurlarsa onlar da daha çok tercih edilecektir.
--- Son bir önerim daha var çok önemli :lol:
--- Sığınaklara tank savaşçı alınmasını kesinlikle garanti edecek türden bir öneri.
--- Bölgelerdeki yaratıkların zekâ seviyesi artırılabilir. Zekâ seviyesi artan yaratıklar onlara en çok hasar veren (en çok hiddet yaratan) kişilere değil grup içerisindeki rast gele belirlenen bir karaktere 30 saniyeliğine saldırması sağlanabilir(30 sn sonra başka bir kişi rastgele belirlenir). Yaratıkların belirlediği bu kararı sadece savaşçı hedef saptırma, savaş narası gibi yetenekle kendi üstüne çekebilmeli. Bu özellik büyülerin yaratıkları kendi aralarında oynatmasını da engeller :twisted:
---
Oyunda yapılacak bu değişikliklerin her sınıfı çekici hale getireceğini düşünüyorum. istersen mesajına ekleye bilirsin bu önerileri de :)
EARTH

DisToRtioN
Kullanıcı avatarı
Icha
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Icha »

Earth yazdı:Göndereceğin öneri mesajını okudum, sanki biraz uzun olmuş hepsini tek parça olarak gönderemeyeceğini düşünüyorum
İstersen mail inin giriş kısmın daha kısa tutabilirsin. Asıl önemli olan kısmı ise biraz kısa kesmişsin, yani ne yapılabilir kısmını.
Gelelim ne yapılabilire:
Şimdi şöyle bir durum var, mesela sığınaklara neden 2 şifa 4 büyü veya daha fazla büyüyle giriliyor ?
Nedeni basit grup bölgeleri bitirilmesi oldukça uzun olan bölgeler, ve bitirmenin en hızlı yolu büyücü sayısını artırmakta. Bu durum otomatik olarak ofansif savaşçıları zaten dışlıyor, tankları da.
Bu durumda yapılabilecek 2 şey var (benim aklıma gelen).
1- Savaşçıların hasar efsunlarını yaratıklara karşı kullanması durumunda hasar efsunlarının x miktardaki bonusu ana hasara eklenir(Test sunucusunda x değeri hesaplanabilir )
2- Savaşçılara hasar bonusu verilmez ama büyücülerin hasarlarını, büyücülerin hayır diyemeyeceği miktarda artıran bir özellik savaşçıların şu anki yeteneklerinden birine eklenebilir.(Benim tercihim 2.nin olması.)
örnek verelim: Ağır vuruş yaratıklara karşı kullanıldığında, % 75 lik bir ihtimalle, düşmanın zırhını %10, tüm dirençlerini 100 azaltan, bununla beraber tüm sınıfların kritik vurma ihtimalini %5 artıran bir ağır vuruş etkisi bırakabilir
.(ağır vuruşun etki süresi x saniye, x test edilip bulunabilir.Ama benim aklımdan 30+ sn geçiyor :))
----Mesela bu şekilde bir ekleme ofansif bir savaşçının yararlılığını artıracağından, tercih edilirliği artacaktır.
----Bu durum büyücüyü etkisiz bırakır mı peki diye kuşkulananlar vardır elbet. Tabi ki hayır endişelenecek bir şey yok :lol: çünkü bu yetenekler büyücünün de hasar ve kritik değerlerini artıracağından büyücüler hala ihtiyaç duyulan bir sınıf olacaktır. Büyücülerin sahip olduğu direnç kırma + ofansif savaşçının ağır vuruş yeteneğinden gelecek olan direnç kırmalarla birilikte büyücülerin normal vuruş değerlerini +10.000 li değerlere çıkarmaları mümkün olacaktır. Bu sayede ofansif savaşçıya sahip olmayan 4 büyü asla ofansif savaşçıya sahip 2 büyü kadar vuramaz duruma gelebilir. Bu da gruptaki sınıf çeşitliliği arttıkça gücün de doğru orantılı artması anlamına gelir ki amacımız da zaten bu.
(Zaten zihin saldırısı olmadan grup bölgeleri çekilmez olur.)
---- Ayrıca dikkat dağıtmanın yaratıklara karşı kullanılması durumunda süresi 3 katına çıkabilir. Düşmanın tüm direncini süresi boyunca 100, zırhını %10 düşürebilir. Oyunculara karşı sadece 1 dikkat dağıtma, yaratıklara karşı ise 2 dikkat dağıtma kullanılabilir ibaresi yetenek penceresine eklenebilir.
---- Durdurma yeteneğinin süresi yaratıklara karşı kullanıldığında yine 3 katına çıkabilir.
Büyücüler ve şifacılar tüm gruba avantaj sağlayan yeteneklere sahip olduğu için tercih edilmekte. Savaşçılar da bu tarz yeteneklere sahip olurlarsa onlar da daha çok tercih edilecektir.
--- Son bir önerim daha var çok önemli :lol:
--- Sığınaklara tank savaşçı alınmasını kesinlikle garanti edecek türden bir öneri.
--- Bölgelerdeki yaratıkların zekâ seviyesi artırılabilir. Zekâ seviyesi artan yaratıklar onlara en çok hasar veren (en çok hiddet yaratan) kişilere değil grup içerisindeki rast gele belirlenen bir karaktere 30 saniyeliğine saldırması sağlanabilir(30 sn sonra başka bir kişi rastgele belirlenir). Yaratıkların belirlediği bu kararı sadece savaşçı hedef saptırma, savaş narası gibi yetenekle kendi üstüne çekebilmeli. Bu özellik büyülerin yaratıkları kendi aralarında oynatmasını da engeller :twisted:
---
Oyunda yapılacak bu değişikliklerin her sınıfı çekici hale getireceğini düşünüyorum. istersen mesajına ekleye bilirsin bu önerileri de :)
maili tek seferde ve olabildiğince uzun göndereceğim...

ben yazmaktan üşenmemişken, birisinin okumaktan üşenmesi kendi ayıbı olur...

bir maille bu konuda bir katkı sağlamaya çabalıyorum ki ileride "E bize adam gibi bir şey gelmedi" denemesin...eğer denirse "İşte acısıyla tatlısıyla eleştirisiyle analiziyle ve öneri paketleriyle iyi dilekleri ile sırf katkı sağlamak maksat ve amacıyla iyi niyetli bahsettiğiniz türden böyle bir mail geldi" diyebilelim...

Kaldı ki bu dönemde İKV yönetimiyle de empati kurmayı deniyorum... eğer ben de iyi bir şey yaptığımı düşünürken "onu düşünmediniz mi bunu nasıl görmezsiniz yaptığınız şey iş mi şimdi" tarzında ifadeler içeren bir mail alsam, eleştiriler haklı da olsa, önce ister istemez özsavunma yoluyla antipatik bir tepki vermeye girişebilirdim..ama bu mailde niyetin kötü olmadığı ama sorunun ciddi ve çözüm ihtiyacının ivedilik arzettiğini anlatmak lazım..Farkettiyseniz bazı yerlerde ifade tekrarları bile yaptım..bunu da kasıtlı yaptım....Olur da gerekirse "bir şey 40 kere size ayrı ayrı belirtildi gözden kaçmış olamaz" diyebilmek için...

En önemli kısımın en kısa olabileceği zaten daha konunun en başından beridir süre gelen mesajlarımda belirttiğim risktir ve siz ve sizin gibi bir kaç arkadaş dışında pek bir katkı almadım o kısıma..ama zaten henüz maili burada edit ve redakte ettiğimizden bu kısıma da bir şeyler eklenebileceğini düşünmüştüm ki sizin önerilerinizi de numaralandırarak ekleyeceğim
Yapım halinde...
under construction..

“Genel Etkileşim” sayfasına dön