Tank ve Dps

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
MasalciDede
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Re: Tank ve Dps

Mesaj gönderen MasalciDede »

Bu oyunda tank ve dps kavramlarını gerçekten yaratabilmek için güç,bünye,zeka vs. puanlamalarının serbest bırakılması gerek.Yoksa istediğin itemi giy üstüne istediğin yeteneği kullan hiçbir anlamı yok.Gördünüzmü hiç bilmiyorum ama sığınak ve migratta düşecek maximum enerjili itemlerin paunı o kadar düşükki yukarda Darthwader arkadaşımızında dediği gibi 1750 puan çok saçma bir rakam.Şu durumda savaşçının tank olması söz konusu değil.Daha çok şu an İKV'de tank kavramını şivacılar yapmaktalar.Keşke puanlamalar serbest bırakılsada gerçek anlamda tank karakter yapabilsek yoksa sarsılmaz yeteneğiyle veya kalkan çift kalkan yetenekleriyle ya da yeni gelecek yeteneklerle hiçbirşey olacağını sanmıyorum.Ben daha önce çok denedim üstümü full maximum enerji+savunma item yaptım yeteneklerimide tank olacak şekilde ayarladım ama
inanın hiçbir işe yaramıyor güçlü bosslar karşısında sadece size 10 saniye zaman kazandırıyor.yani bencede bunun gerçek anlamda çözümü puanlamayı serbest bırakmaktır.
Kullanıcı avatarı
ORHANBEY
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos
Lonca: Ata

Mesaj gönderen ORHANBEY »

Grup Bölgeleri Gelince Göreceğiz :)
MasalciDede
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen MasalciDede »

Hayırdır Orhanbey Test takımında falanmısın gruplar gelince görücez diyorsun başka birşey demiyorsun :) Yeni yetenekleri gördünde hoşunamı gitti nedir :) :?: Ama benim düşüncem aynı,yeni yeteneklerlede bi yere kadar tank olunur.Gerçek anlamda puanlama serbest bırakılmadan olmaz.
Kullanıcı avatarı
Petcarar
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Petcarar »

birkaç kişinin fikrimi onaylaması hoşuma gitti.statülerin serbest bırakılması oyuna çok çok çok şey katacaktır eminim.
Kullanıcı avatarı
Ucube
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen Ucube »

MasalciDede yazdı:Hayırdır Orhanbey Test takımında falanmısın gruplar gelince görücez diyorsun başka birşey demiyorsun :) Yeni yetenekleri gördünde hoşunamı gitti nedir :) :?: Ama benim düşüncem aynı,yeni yeteneklerlede bi yere kadar tank olunur.Gerçek anlamda puanlama serbest bırakılmadan olmaz.
Arkadaşım adam ne yapsın. :) Zaten gelmeden görme gibi bir şansımız yok :D Bence en doğrusuda Orhan arkadaşımızın dediği gibi bekleyip görmek. Görmeden eleştirmek çok yanlış.. :?
нα∂ι вιя σуυη σуηαуαℓıм ѕη вєηм gυяυяυмℓα σуηα вєη ѕєηιη нαуαтıηℓα..!

נσкєя
Kullanıcı avatarı
ORHANBEY
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Lonca: Ata

Mesaj gönderen ORHANBEY »

Ucube yazdı:
MasalciDede yazdı:Hayırdır Orhanbey Test takımında falanmısın gruplar gelince görücez diyorsun başka birşey demiyorsun :) Yeni yetenekleri gördünde hoşunamı gitti nedir :) :?: Ama benim düşüncem aynı,yeni yeteneklerlede bi yere kadar tank olunur.Gerçek anlamda puanlama serbest bırakılmadan olmaz.
Arkadaşım adam ne yapsın. :) Zaten gelmeden görme gibi bir şansımız yok :D Bence en doğrusuda Orhan arkadaşımızın dediği gibi bekleyip görmek. Görmeden eleştirmek çok yanlış.. :?
Benim düşüncemin aynısını ;)
Kullanıcı avatarı
Meshuggah
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Meshuggah »

Gargoyle35 yazdı:Resim

Sevgili İkv oyuncuları ve Developerlar yukarda gördüğünüz gibi İkv oyununda Tank ve Dps kavramları geçmiştir.Kadim hidra gelene kadar ikvden başka online oyun oynamayan arkadaşlarımız duymadığı bir kaç terimdir.Öncelikle genel olarak Tank ve Dps açılımını yapmak istiyorum.

TANK
Bu terim genelde Savaşçı sınıfına hitaben kullanılır. Tankın amacı, mobları(yaratıkları) üstüne çekerek bütün dayağı tek başına yemesidir. Bu şekilde ağır zırhı[+Kalkan] onu koruyacaktır (sonsuza kadar değil tabiki ) ve guruptaki diğer kişiler rahat nefes alabileceklerdir.Ayrıca Tank olarak yapılmış savaşçıların yüksek can ve makul ölçüde karizmaları olmalı ki düşmanları üzerine çekebilsinler.Aşağıda Tam manasıyla tank kavramını gösteren bir foto vardır.Str[Güç] Dex[çeviklik] Con[Can] Int[zeka] Wis[bilgelik] Cha[Karisma] orda [AC][ARMOR CLASS] 84 olan zırh etkisi ve bu rakam herkesin kendi isteğine göre ayarlanılabiliyor.Tank olmak istemiş ve nasıl yapmış arkadaş resimde açıkça görülüyor.Dps ise daha çok DEX biraz daha az CON ve karizmasıda minimun olmalı.

Resim

DPS
"Damage Per Second" kısaltmasıdır. Saniye başında verilen hasar anlamına gelir. Silahlarda DPS kısmında yazar ne kadar hasar verdiği. Ne kadar yüksekse o kadar fazla hasar verir. Çoğunlukla Savaşçı [Rogue,Ranger,Champion ikvde yoktur] Dps kavramı için uygundur.Tanklara nispeten az canları ve daha çok çeviklikleri[Dexterity] vardır.Daha az hasar almamaları için çünkü tanklar kadar ağır ve dayanıklı zırhları giyemezler ve kalkan kullanmazlar.

Şimdi sayın İkv oyuncuları ve Developerlar İkvde karakterimizi kendimiz mi yapıyor da Tank ve Dps terimlerini kullanmışınız.Tüm savaşçıların canları eşit.Zırhları eşit.Saniyede verdikleri hasar eşit.Neye göre bu ayrımı yapıyorsunuz hiç anlamış değilim.Kışkırtma yeteniği yapan sizce Tank yeteneği alıyorsa tamam diyeceğim söz yoktur ama Tank kavramını diğer online oyunları oynamış arkadaşlar daha net bir şekilde öğrenir.Ayrıca ikvde tek tip zırh var verdiği koruma hepsinin aynı.Elimize kalkan alamıyoruz.Daha bir sürü şey sadece terim kullanmakla olmuyor bazı şeyler umarım eleştirilerimi yapıcı olarak görür ve ters anlamazsınız.Zaten bu karakteri kendi yapmamamız çok saçma eskiden bu varmış ikvde ama bunun değiştirilmesiyle çok beta oyuncusu oyunu bıraktı en yakından bildğim abim Bigugur ve arkadaşları.Aynı şekilde artık bende bu oyuna ne vakit nede para ayırıcam.Umarım bazı şeyler düzeltilir çünkü oraya terim yazmakla olmuyor.

Saygılarımla...
Güzel tanımlama kardeşim tebrikler..
İkv de farklı yöntemlerle tabiri caiz ise bir durum olduğunda deveye hendek atlatıyoruz.. Bu durum oyunu zevkli kılıyor.. Yalnız yukardaki arkadaşımın belirttiği gibi statülerin açılması oyuna kat kat daha zevk verecektir..
Resim
Hiçbir zafer amaç değildir.
Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır.

Mustafa Kemal ATATÜRK
DoGanSarLi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen DoGanSarLi »

Çok haklısın bu yüzden Karakterimizin Zeka/Bünye/Beceri ve diğer puanlarımı kendimiz vermeliyiz ki bu kavramlar tam anlamıyla oyunun içine girsin..
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

svh herkesin eşit değilki kullandığın silaha bağlı.
Kullanıcı avatarı
BLackGezz0
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Yeniçeri Loncası

Mesaj gönderen BLackGezz0 »

Öncelikle araştırmanı sonuna kadar okudum ve gerçekten çok beğendim. Diğer yorumlara bakarsak İKV dışında pek bi mmorpg oynamamış arkadaşların yorumları çok yanlış. Tank dediğimiz şey 1 kişinin yaratığa saldırıp etrafındakilerin şifa basmasından ibaret olan bişey değildir. Gerçi daha yazılması gereken onca şey var ama boşa artık. Paylaşım için tşk'ler..
Yeniçerixblack
yNçRxDraguNoV
Sindacco

Benle Savaş İsteyen BAK ! Dürbünüme Hedef Olur !!!..

SOKRAT ST

“Genel Etkileşim” sayfasına dön