Photoshop Konusunda Herşey (İmza Yapımı).. .

İKV ile ilgili ekran görüntüleri, çizim, duvar kağıdı gibi çalışmalarınız
Kullanıcı avatarı
Kralxxkerem
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Re: Photoshop Konusunda Herşey.. .

Mesaj gönderen Kralxxkerem »

Resim
Buda bir diğeri.
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Kralxxkerem
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Ve bu arada yazı fontlarını Yerel disk c\windows\Fonts klasörüne atamıyorum kopyala diyorum yapıştır butonu kullanılmıyo
sürüklüyom olmuyo :)
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
COMMANDER
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos
Lonca: za xd

Mesaj gönderen COMMANDER »

kuccukhusam1 yazdı:Merhaba Arkadaşlar,
Photoshop kullanmasını bilmeyen arkadaşlar için açılmış bir Konudur,
Photoshop konusunda herhangi bir sorununuz olduğu zaman bizimle paylaşın, Ben ve Photoshop bilen arkadaşlarımız Elimzden geldiği kadar sizlere Yardımcı Olacağız,
şimdi sizlere Basit Bir Çalışma Göstereceğim,
Bunun için Photoshop programınız olmalı,
Tavsiyem Adobe Photoshop,
Bunu adobenin Sitesinden indirebilirsiniz, Yada diğer Altarnatif sitelerden, ben güvenlik açısından sadece indirebileceğiniz sitelerin adresini verebilirim
adobe

Şimdi ilk ders olarak size Forum için imza Yapmayı Göstereceğim,

Bölüm 01Photoshop u Başlatın,
Açılan Ekranda "File/New" Diyip, Aşağıdaki resim gibi bir pencere açılacaktır,
Açılan pencerede ki ayarları
"widht 200 pixels
Height 100 pixels" olarak ayarlayın, Bu ayarlar Forum için uygun olan ayarlardır,
400x100 olarak kullanılanlarıda var, Bunları ilerki derslerde göreceğiz,

Resim
Bölüm 02
Karşımıza Aşağıdaki gibi bir görüntü çıkacak, Eğer imza nick imizi bu beyaz zemine yaparsak, Forumda İmzanızın arkasında bu beyazlık olur, Daha Güzel bi Görüntü Olması için Arkdadaki beyazlığı yok edeceğiz,
Resim
Bölüm 03
Beyazlığı yok etmek için ekranın sağ alt Köşesinde Bulunan "Layer" Bölümüne Geliyoruz, "Background" yazan yere sağ tıklayarak "Layer From Background" Diyoruz
Not: Eğer Layer Bölümü Açık değil ise "f7" yaparak açabilirsiniz.

Resim
Bölüm 04
Açılan pencerede sabit Layer i normal Layer yapıyoruz, Layer iniz e istediğiniz ismi verebilirsiniz, ben İmza dedim
Resim
Bölüm 05
Şimdi ise Layer in arkasındaki Beyaz alanı sileceğiz,
Silmek için "CTRL+A" Yapıyoruz, Tüm Ekranı Seçecektir bu işlem, Sonra Klavye üzerinden "Delete" Tuşuna basarak beyaz kısmı silerek arka bölümü tamamen Saydam yapıyoruz,
Bu arada Ekranınızı "CTRT + CTRL -" Tuşları ile büyültüp küçültebilirsiniz,

Resim
Bölüm 06
Şimdi ismimizi yazmaya başlayabiliriz, Klavye üzerinden "T" Harfine basıp Ekranda istediğiniz bir yere Maus ile Sol tıklayarak "Text" Yazı yazmaya başlıyoruz,
Sağ üst Köşeden Font Bülümü olacaktır, Eğer Ps yi yeni yüklediyseniz orada başka birşey vardır,
Text düzenleme bölümünü açmak için "Window / Character" diyoruz, Ve Font 'Yazı Tipi' nizi seciyoruz, Ben iki farkı Font kullanacağım,İlk fontumu seçiyorum, Eğer Pc nizde Güzel fontlarınız yoksa Font indirmek için buraya tıklayınız.

Resim
Bölüm 07
Aynı şekilde "T" harfine basıp Başka bir yeri seçip İsmimizin diğer kısmını yapıyoruz,
İsteğe Göre de yapabilirsiniz, İsterseniz Tek parça isterseniz, İstediğiniz kadar =),
Ancak Yeni eklediğim Text imin rengi farklı olsun istiyorum, Ekranın sağ tarafında Text düzenleme bölümünde "Color" yazısının yanındaki kutuya tıklayarak istediğiniz rengi seçebilirsiniz,

Resim
Bölüm 08
Oluşturduğum layer lerden HMF layer ine Çif tıkladığımda "Layer Style" Bölümü açılacaktır,
Yada Layer e Sağ tıklayıp "Blending Options" Diyerekte açabiliriz,
Kafama Göre Birkaç ayarlama yapmak istiyorum, Örnek olarak aşağıdaki resmin aynısını yapabilirsiniz, Yada ordaki seçeceklerden herhangi birini seçerek kendi zevkinize göre de tasarlıya bilirsiniz, ben Aynı işlevi diğer "BY" Layer ime de uyguluyorum,

Resim
Bölüm 09
ve işte en önemli yere geldik, aslında en kolayı burası, resmimizi kayıt edeceğiz, bunun için "CTRL + ALT + ŞHFT + S" Yapıyoruz, Çıkan ekranda resmin Formatını kesinlikle PNG Yapıyoruz, ve sol taraftaki Orjinal e tıklıyoruz, Küçük bi öneri daha, Sağ alt köşeden de Resmin Boyutlarına bakabiliriz, Bizde Sorun yok 200x100 istediğimiz gibi, En son olarak "Save" Diyerek masa üstüne yada kendi seçtiğini bir dosyaya kaydediyorsunuz.
Resim
Sonuç =)
Resim
Kardeş peki bu program gerçek paraylamı alınıyor evetse bedavaya alcagım bir photoshop programı onerebilirmisin bana şimdiden teşekürler
Ben tek siz hepiniz
Kullanıcı avatarı
Kralxxkerem
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

İnternetten indirebilirsin kardeşim ben türkçesini 6 parça indirdim.
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
TRQJEN
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: We Arethe Best

Mesaj gönderen TRQJEN »

COMMANDER yazdı: kardeş peki bu program gerçek paraylamı alınıyor evetse bedavaya alcagım bir photoshop programı onerebilirmisin bana şimdiden teşekürler
Evet bu ürünler parayla satın alınıyor.

fakat crack veya internetteki serial number girerek ürünü aktif edebiliyorsun.
yani bedavada denebilir..

İkv İletişim/Destek Formu İçin Tıklayın.
Kullanıcı avatarı
COMMANDER
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos
Lonca: za xd

Mesaj gönderen COMMANDER »

Kralxxkerem yazdı:İnternetten indirebilirsin kardeşim ben türkçesini 6 parça indirdim.
Bana link atabilirmisiniz nerden indirebilirim diye?
Şimdiden Teşekkürler
Ben tek siz hepiniz
Kullanıcı avatarı
kuccukhusam1
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Kuklacı
Lonca: byHMF

Mesaj gönderen kuccukhusam1 »

evet arkadaşlar çok Güzel olmuşlar, Şimdiki dersimizde, 400x200 Olarak çalışacağız, Ve PNG formatında resmin arkasınıda süslüyeceğiz, Ben Resimleri Hazırlarken bekleyin,
Kullanıcı avatarı
TRQJEN
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: We Arethe Best

Mesaj gönderen TRQJEN »

kuccukhusam1 yazdı:evet arkadaşlar çok Güzel olmuşlar, Şimdiki dersimizde, 400x200 Olarak çalışacağız, Ve PNG formatında resmin arkasınıda süslüyeceğiz, Ben Resimleri Hazırlarken bekleyin,

Merhaba;

Çalışmalar için teşekkürler..
Ellerine sağlık..
eklenecek olan çalışmaları bekliyoruz..

İkv İletişim/Destek Formu İçin Tıklayın.
Kullanıcı avatarı
kuccukhusam1
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi

Merhaba Arkadaşlar, Yeni Çalışmamız Hazır
Resim
Bu Dersimizde 400x200 olarak çalışacağız, Ancak Busefer Biraz zor, Yapabileceğinize inanıyorum,

Bölüm 01
Photoshop u başlatın ve File / New Diyip Aşağıdaki ayarları uygulayın
Resim
Bölüm 02
Karşımıza Yine beyaz zeminli dikdörtgen çıkıyor, "Background" u Layer Yapıyoruz,
"Backgound" a çif tıklamanız yeterli Layer Ekranı Karşınıza Çıkacaktır,

Resim
Bölüm 03
Ben ikvnin sitesinden birkaç resim aldım ven onları uygun hale getirdim,İstanbul Gaffar Bu Resimleri İndirin,
İstanbul Ve Gaffar dosyalarını indirdikten sonra Ps de açık olan İmza Çalışmamızın içine Sürükleyin,
Önce İstanbulu Sürükleyin, Ve Aşağıdaki işlemleri uygulayın.
Resim
Aynı İşlemi Gaffar dosyasınada yapın, Ps ye Sürükleyip, Rasterize Layer

Bölüm 04
"T" harfine basarak bir text açın ve içine imza ismini yazın, Ve Boyutunu Ayarlayın, Boyut Ayarlamasını ilk Derslerde Görmüştük,
Resim

Bölüm 05
Boyutunu fazla büyük yapmaya gerek yok gaffarın kafası Gözüksün =), Boyutları ayarladıktan sonra Sağ Tafarta text Layer inize bir defa sol Tıklayın, ardından text Layer inize Çif Tıklıyarak "Layer Style" yi Açın, Ve Aşağıdaki gibi Uygulayın,
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
İsterseniz Turuncu renk yerine başka renk te koyabilirsiniz,
Resim
Ok diyip Çıkın ve Text imiz Hazır,

Bölüm 06
Şimdi Resmimize Işık yansıması tarzında bir eklenti yapacağız
Resim
Resimdeki gibi Gösterilenleri açın,
Ayarladığınız Yazınıza Göre Tutup Çekin Ve uzatım yerini ayarlayın, Ardından "CTRL + T " Yaparak Daha detaylı ayarlama yapın, ve işiniz bitince enter e basın
Resim

Bölüm 07
Şimdi ise Oluşturduğumuz oval layer imizin üzerine yeni bir layer yapacağız,
Resim
Resimde Yuvarlak içinde olan yere tıklayınız, Ve hemen üs tarafa Yeni Boş Layer imiz Gelecektir, Bu arada Layer in Türkçe Karşılığı Katman dır, Ben kafanız Karışmasın Diye Layer Diyorum,
Küçük bir tavsiye, eğer ps kullanıyorsanız kendi dilinde kullanın, Kendinizi Türkcesine alıştırmayın. ;)

Bölüm 08
Oval "Shape 1" Layer inizle "Layer 1" i Birleştireceğiz, Bunun İçin "CTRL + Sol MAUS" u kullanarak ikisinide seçin,
ve Sağ tıklayarak "Marge Layers" katmanları birleştir Diyiniz,
Resim
Ardından orda Bulunan "Normal" yazen yere yıklayıp "soft Light" Diyin,
Resim

Bölüm 09
Text Layer imize sağ tıklayıp, Rasteriza Type Diyoruz
Resim
Tekrar Yeni Bir katman oluşturun, Yani yeni bir layer,
Ve bu oluşturduğunuz Layer ile rasterize edilmiş Text layer inizi birleştirin,
Resim

.. .
En son kuccukhusam1 tarafından 16 Şub 2012 22:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
kuccukhusam1
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi

Şimdi Rasterize Edilmiş Text Layer imize Tıklayın ve "CTRL + A " Ardından "CTRL + T " Ardından Klavye üzerinden "Up" Yuşuna bir kere Basın, (Up Araba yaşırı oynarken, İleri Gitme Tuşudur ;) )
Ve bu şekilde olacaktır resmimiz,
Resim
Ardıntan Entere basıp "CTRL + Shft + I " Yapın
Resim
ve Layer 1 e gelerek yani yazımızın üzerine yaptığımız oval Layerimize gelerek "Delete Yapıyoruz,

Bölüm 10
en son olarak en alttaki Beyaz Layer e tıklayıp "Delete" Yapıyoruz
Resim
Resim
Remimiz Hazır, Ancak Ben Biraz Daha Resim üzerinde oynamak istiyorum,

Bölüm 11
Gaffar Katmanımıza (layer) tıklayıp
Image / Adjustments / Gradient Map, Diyoruz
Resim
Ve Karşımıza Çıkan ekranda Aşağıdaki resimdeki ayarları uyguluyoruz,
Resimde 2 Yazan yerdeki Siyah minik kutu Sağ Tarafta Olur, bu kutuya Çif Tıklıyıp İstediğimiz bir renk seçiyoruz
Ve Sol taraftaki minik kutuyu Tamamen Siyah A Boyuyoruz,
Resim
İşlem tamam eğer renginizide seçtiyseniz, Ok diyerek hepsinden çıkıyoruz,

Bölüm 12
"CTRL" Ye basarak Tüm Layer leri Seçiyoruz Ve Hepsiniz Birleştiriyoruz,
Resim
Ardınran "CTRL + R " Yaparak Cetveli Açıyoruz, Eğer Cetvel Açıksa açmanıza gerek yok, Üst Taraftaki Çetveli tutup resmin tam ortasına getiriyoruz, tam ortaya gelince cetvelin çizgisi tam ortada duruyor,
Resim

Bölüm 13
Resimde Altını çizdiğim yere tıklıyıp, Resmin Sol üstten tutup Sağ Alta kadar çekiyoruz, Resimdeki gibi
Resim
Enter Yapıp "CTRL + Alt + Shft + S" Yapıyoruz
Resim
Eğer Altı çizili yerler Sizdede Doğruysa Save Diyerek İlk Resmi Kaydedebilirsiniz,
save Dedikten sonra "CTRL + Alt + Z" yaparak İşlemi ps de geri alıyoruz, Ve buseferde kesme işlemini Alt taraftakine yapıp onuda kaydediyoruz,
Resim
İşlem Tamam her birini 400x100 olarak kaydettik,

01 http://a1202.hizliresim.com/u/j/2sl3z.png
02 http://b1202.hizliresim.com/u/j/2sl4r.png

Resim
Resim
Bir Diğer Çalışmamızda Görüşmek üzere Esen kalın :)

Ben Kimim, Merak Ediyorsan Tıkla :?:

“Görseller” sayfasına dön